QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 23, 08:50)
Luety , siūlų parduotuvė ? gal tau senai žinoma ...
https://yeoman-yarns...erino-and-wools
Muka sutinku , kad galima dirbti ir 70... Bet jau ne tokiu tempu kaip 50
Dusia,aciu,internetiniu parduotuviu dug,bet geriausia man woolwarehous.co.uk,jei jau internetu,jie duodaa free delivery,jei perki uz 25£.Man norisi pasiciupinet ,kaip siulas jaauciasi kunui,koks jo astrumas,tamprumas.
Apie konusinius siulus klausiau labai era video vienos ruseles ir jos nuomone tai nera visiskai apdoroti siulai,mums iprastu sudeciu,sunku nustatyt ju ilgi,stori siuo,nes jie yra istempti,numezgus pavyzdeli ir isplovus ji,ne visada atsiskleidzia siulas,nu zodziu,kaip ji sake,tai paplite rusijoj ir kt.post sovietinese respublikose,bet ne uzsienyje.As ju nesuprantu,neturiu tu sukyniu jiems susukt,man turi but aiskus metrazas pagal aisku gamini ir t.t.Zinoma pigiau,bet ne man.Ukejuj as pasigendu geru siulu pardziu.\musu mieste yra dvi,ir abi uzverstoss akrilu,debi blis siulais,kurie be proto brangus,bet ne ypatingos kokybes ir t.t..Pradejo vienoj jau uzsivezt ir opal ir Regia,bet man norisi katia consept,dabar naujas katalogas isejo,geru strukturu,graziu siulu.Dar internetu pirkau pabandyt merino plius coton ir esu labai nustebinta siulo kritimu,grazumu,purumu.Ko gero pirksiu ju,tik reik spalva nusprest kokia.Tai va tiek apie siulus.
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 23, 08:51)
Jooo... Pensija nuo 55 m. būtų tobula... Ir taip - būčiau išėjus į pensiją nuo tos dienos. Su džiaugsmu. O išėjus jau galima ir malonesniais dalykais užsiimt. Bet aš panašiai taip ir padariau. Tiesiog pajutau, kad viskas - nebegaliu, neprisiverčiu dirbt tą, ką dirbau. Nepajėgiu. Neturiu nervų. Ir išėjau, tik deja, ne į pensiją... Ir ką - turiu ką turiu. Dabar gaučiau pensiją ir šį tą iš savo veiklos - kaip būtų gerai... Pasvajokim.
Luety, tu rimtai galvoji, kad popieriai palauks ir krūva pavaduotojų sukasi aplinkui ir tik laukia darbo?

Dabar niekur niekas nieko nepavaduoja. Na, beveik niekur. O jei pavaduoja, tai super minimaliai, kas jau visai negali palaukt. Bet paprastai pats per atostogas tą skubiai susitvarkai kažkaip, o grįžęs randi kalnus mažiau skubių reikalų, per kuriuos net buvusias atostogas pamiršti. Ir atostogauji max 2 savaites. Apie mėnesį atostogų tai pasvajot tik gali. Na, bent mano aplinkoj tai toks panašus vaizdas, kaip čia nupiešiau
Nu galvoju,kad yra pavaduotojai,tai kai iseini atostogu ar susergi,gi dirba tavo darba kazkas.
O tai tu dar negali iseit isankstinen pensijon?Neturi darbo stazo pilno?Nu as su nepilnu stazu irgi gaunu vors 300 euru,plius tiek pat svarais,tai visai neblogai gaunasi,geriau jau biedniau,bet tik ne dirbt.

Atidirbau savo,geriu geris but namie,kai tiek veiklos turi.Niekur nereik skubet,darai ka nori,kada nori,nors ne visai,bet panasiai.
Suprantu mukos mamuka,ji sodo neturi,nemezga,jai but nuobodu.Idarbink muks mamuka sodo ravet,priziuret
As tai dirbciau pas dukra,jei pakviestu
QUOTE(saintlina @ 2022 08 23, 08:58)
neįsivaizduoju, kas gali būt dar gražiau. Pas tave ir taip viskas tobula
Papildyta:
pas mus kaime kaimynė tokių metų į pensiją išėjo. Jau virš 85 daba. Toks įspūdis, kad nei nedirbo niekad, visąlaik kaime sėdėjo ))
Šiaip aišku gerai būtų žmonėms. Daba kas netenka darbo ~60, įsidarbinti kažkur kitur labai sunku, o pensija kaži kur. Pas mus darbe visos moteriškės, išskyrus mane, 70+. Nieks ant galvos nesėdi, darbe spaudimo nėra, grafikas praktiškai laisvas, nes ir dirikė tokia pat ) Tai jos į darbą kaip į šventę eina.
Yra yra Saintlina ir graziau,as vis pavarvinu seile.
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 23, 10:28)
Tai va. Išeitum sau žmogus ton pensijon dar teoriškai sveikas (būna, aišku, visko ir 30-40-mečiams), vaikai užauginti, gyventum sau, kaip norėtųsi - ar dar dirbtum, ar kažkuo šiaip įdomiu užsiimtum, kad ir į kokius kursus eitum, į kokį kolektyvą užsirašytum, trečio amžiaus universitetą, pakeliautum. O jei viso šito nesinori, šiaip ramiai gyventum, knygas skaitytum. 65 metai pensija jau baisu, o 72, apie ką kalbama, jau išvis protu nesuvokiama.
Zinote,retas senas zmogus apie save galvoja,kad jis kvanksta,nebe tie judesiai,nebetas mastymas,minciu greitumas ir visa kita.Net eisena keiciais,darosi letesne,atsargesne,as daug stebiu save.Man atrodo,as iseju 63 galutinai i pensija ir tikrai buvo pats tas,nors dar laaaabai laaabai galvojau,eit ar ne.Bet kazkaip pasiryzau viena ryta,nuejau,pasakiau ir buvo taskas darbui.Sunku nedirbt tik mintyse darboholikams,atrodo,akip pragyvensi,ka veiksi,o istiesu,atsiranda planas is auksciau,kad nesedet be veiklos,idarbina is ten,duoda minciu.Nezinau pensinino,kuris neturetu ka veikt,dazniausiai jiems truksta laiko.

Arteja gyvenimo pabaiga,o planai neigyvendinti,svajones neigyvendintos,imi skubet tada...
Ex kuku,kur tu,mieloji,pasakyk nors zodeli.