Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2022 08 23, 11:44)
mano mama pati supranta, kad tempai ne tie ir klaidų daro, bet jau norėjo išeiti neišleido .... nėra kam dirbti ...

Suprantu, kad gali būti ir taip. Turbūt nuo daug ko priklauso: kokių įgūdžių reikalauja darbas, koks atlyginimas ir kitos sąlygos, kokios perspektyvos.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 23, 10:11)
Jau man tai vienodai, kaip kam atrodo. Ir pasisekė moteriškei gražų amžių nugyvent, tai taip ir atrodo.

kažkaip ne taip parašiau, matyt smile.gif taip ir norėjau pasakyt - kad taip ilgai dar gavo žmogus pagyvent dėl savęs ar sau po išėjimo pensijon.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 23, 12:07)
kažkaip ne taip parašiau, matyt smile.gif taip ir norėjau pasakyt - kad taip ilgai dar gavo žmogus pagyvent dėl savęs ar sau po išėjimo pensijon.

Tai va. Išeitum sau žmogus ton pensijon dar teoriškai sveikas (būna, aišku, visko ir 30-40-mečiams), vaikai užauginti, gyventum sau, kaip norėtųsi - ar dar dirbtum, ar kažkuo šiaip įdomiu užsiimtum, kad ir į kokius kursus eitum, į kokį kolektyvą užsirašytum, trečio amžiaus universitetą, pakeliautum. O jei viso šito nesinori, šiaip ramiai gyventum, knygas skaitytum. 65 metai pensija jau baisu, o 72, apie ką kalbama, jau išvis protu nesuvokiama.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 23, 08:50)
Luety ,  siūlų parduotuvė ? gal tau senai žinoma ...
https://yeoman-yarns...erino-and-wools

Muka  sutinku , kad galima dirbti ir 70... Bet  jau ne tokiu tempu kaip 50 smile.gif

Dusia,aciu,internetiniu parduotuviu dug,bet geriausia man woolwarehous.co.uk,jei jau internetu,jie duodaa free delivery,jei perki uz 25£.Man norisi pasiciupinet ,kaip siulas jaauciasi kunui,koks jo astrumas,tamprumas.
Apie konusinius siulus klausiau labai era video vienos ruseles ir jos nuomone tai nera visiskai apdoroti siulai,mums iprastu sudeciu,sunku nustatyt ju ilgi,stori siuo,nes jie yra istempti,numezgus pavyzdeli ir isplovus ji,ne visada atsiskleidzia siulas,nu zodziu,kaip ji sake,tai paplite rusijoj ir kt.post sovietinese respublikose,bet ne uzsienyje.As ju nesuprantu,neturiu tu sukyniu jiems susukt,man turi but aiskus metrazas pagal aisku gamini ir t.t.Zinoma pigiau,bet ne man.Ukejuj as pasigendu geru siulu pardziu.\musu mieste yra dvi,ir abi uzverstoss akrilu,debi blis siulais,kurie be proto brangus,bet ne ypatingos kokybes ir t.t..Pradejo vienoj jau uzsivezt ir opal ir Regia,bet man norisi katia consept,dabar naujas katalogas isejo,geru strukturu,graziu siulu.Dar internetu pirkau pabandyt merino plius coton ir esu labai nustebinta siulo kritimu,grazumu,purumu.Ko gero pirksiu ju,tik reik spalva nusprest kokia.Tai va tiek apie siulus.

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 23, 08:51)
Jooo... Pensija nuo 55 m. būtų tobula... Ir taip - būčiau išėjus į pensiją nuo tos dienos. Su džiaugsmu. O išėjus jau galima ir malonesniais dalykais užsiimt. Bet aš panašiai taip ir padariau. Tiesiog pajutau, kad viskas - nebegaliu, neprisiverčiu dirbt tą, ką dirbau. Nepajėgiu. Neturiu nervų. Ir išėjau, tik deja, ne į pensiją... Ir ką - turiu ką turiu. Dabar gaučiau pensiją ir šį tą iš savo veiklos - kaip būtų gerai... Pasvajokim.
Luety, tu rimtai galvoji, kad popieriai palauks ir krūva pavaduotojų sukasi aplinkui ir tik laukia darbo? biggrin.gif Dabar niekur niekas nieko nepavaduoja. Na, beveik niekur. O jei pavaduoja, tai super minimaliai, kas jau visai negali palaukt. Bet paprastai pats per atostogas tą skubiai susitvarkai kažkaip, o grįžęs randi kalnus mažiau skubių reikalų, per kuriuos net buvusias atostogas pamiršti. Ir atostogauji max 2 savaites. Apie mėnesį atostogų tai pasvajot tik gali. Na, bent mano aplinkoj tai toks panašus vaizdas, kaip čia nupiešiau smile.gif

Nu galvoju,kad yra pavaduotojai,tai kai iseini atostogu ar susergi,gi dirba tavo darba kazkas. bigsmile.gif
O tai tu dar negali iseit isankstinen pensijon?Neturi darbo stazo pilno?Nu as su nepilnu stazu irgi gaunu vors 300 euru,plius tiek pat svarais,tai visai neblogai gaunasi,geriau jau biedniau,bet tik ne dirbt. biggrin.gif Atidirbau savo,geriu geris but namie,kai tiek veiklos turi.Niekur nereik skubet,darai ka nori,kada nori,nors ne visai,bet panasiai. bigsmile.gif
Suprantu mukos mamuka,ji sodo neturi,nemezga,jai but nuobodu.Idarbink muks mamuka sodo ravet,priziuret biggrin.gif biggrin.gif
As tai dirbciau pas dukra,jei pakviestu bigsmile.gif bigsmile.gif

QUOTE(saintlina @ 2022 08 23, 08:58)
neįsivaizduoju, kas gali būt dar gražiau. Pas tave ir taip viskas tobula  wub.gif
Papildyta:
pas mus kaime kaimynė tokių metų į pensiją išėjo. Jau virš 85 daba. Toks įspūdis, kad nei nedirbo niekad, visąlaik kaime sėdėjo ))
Šiaip aišku gerai būtų žmonėms. Daba kas netenka darbo ~60, įsidarbinti kažkur kitur labai sunku, o pensija kaži kur. Pas mus darbe  visos moteriškės, išskyrus mane, 70+. Nieks ant galvos nesėdi, darbe spaudimo nėra, grafikas praktiškai laisvas, nes ir dirikė tokia pat ) Tai jos į darbą kaip į šventę eina.

Yra yra Saintlina ir graziau,as vis pavarvinu seile.

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 23, 10:28)
Tai va. Išeitum sau žmogus ton pensijon dar teoriškai sveikas (būna, aišku, visko ir 30-40-mečiams), vaikai užauginti, gyventum sau, kaip norėtųsi - ar dar dirbtum, ar kažkuo šiaip įdomiu užsiimtum, kad ir į kokius kursus eitum, į kokį kolektyvą užsirašytum, trečio amžiaus universitetą, pakeliautum. O jei viso šito nesinori, šiaip ramiai gyventum, knygas skaitytum. 65 metai pensija jau baisu, o 72, apie ką kalbama, jau išvis protu nesuvokiama.

Zinote,retas senas zmogus apie save galvoja,kad jis kvanksta,nebe tie judesiai,nebetas mastymas,minciu greitumas ir visa kita.Net eisena keiciais,darosi letesne,atsargesne,as daug stebiu save.Man atrodo,as iseju 63 galutinai i pensija ir tikrai buvo pats tas,nors dar laaaabai laaabai galvojau,eit ar ne.Bet kazkaip pasiryzau viena ryta,nuejau,pasakiau ir buvo taskas darbui.Sunku nedirbt tik mintyse darboholikams,atrodo,akip pragyvensi,ka veiksi,o istiesu,atsiranda planas is auksciau,kad nesedet be veiklos,idarbina is ten,duoda minciu.Nezinau pensinino,kuris neturetu ka veikt,dazniausiai jiems truksta laiko. biggrin.gif biggrin.gif Arteja gyvenimo pabaiga,o planai neigyvendinti,svajones neigyvendintos,imi skubet tada...
Ex kuku,kur tu,mieloji,pasakyk nors zodeli.
Atsakyti
Dusiuk,bitės valgo kriaušes.Kažkokia anomalija.Valgyti nebe turi.Ne vapsvos bitės. bigsmile.gif Rinkau kriaušes,apilpę. blink.gif
Atsakyti

Sveikos,

aš taip pat Ex pasigedau ❤️

Luety, nuostabiai mezgi, labai gražūs darbeliai!

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 08 23, 12:42)
* O tai tu dar negali iseit isankstinen pensijon?Neturi darbo stazo pilno?

* * Zinote,retas senas zmogus apie save galvoja,kad jis kvanksta,nebe tie judesiai,nebetas mastymas,minciu greitumas ir visa kita.Net eisena keiciais,darosi letesne,atsargesne,as daug stebiu save.

* Stažą kaip ir turiu, bet man daugiau nei 5 metai iki pensijos likę.
* * Tai aš iš tų retų. Tik nuo to man negeriau...
Tiesa, gal kiti kol kas taip negalvoja apie mane, net darbą siūlo, sugrįžt, iš kur išėjau siūlo, tik kad aš nepajėgiu, labiau psichologiškai nepajėgiu, neturiu nervų, mane per daug slegia atsakomybė, aš nebenoriu tų nemigo naktų, amžinų išgąsčių: oi, pamiršau, oi, klaidą padariau - kas dabar bus. Viskas, gana - vėl į tuos pačius vandenis nebrisiu.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 08 23, 15:05)
Dusiuk,bitės valgo kriaušes.Kažkokia anomalija.Valgyti nebe turi.Ne vapsvos bitės. bigsmile.gif Rinkau kriaušes,apilpę. blink.gif

mano šilauoges taip užpernai suėdė nieks netikėjo ....kaimyne net vedžiau žiūrėti
Atsakyti

Mūsų vynuoges kažkokia liga užpuolė. Šiemet ypatingai gausus derlius turėjo būti, o uogos pūti pradėjo dar neužaugusios iki tinkamo dydžio. Labai gaila, nes šiaip skanios ir aromatingos.

Atsakyti
Ingrida, visiškas badas pas Jus bitutėms ... Geros žemės, pievų nėra. Kandi tešlos reikėtų uždėti , jei MB turi . Pirkti tai nėra dabar.
Aš tai kaip katė, kol vaikai mokėsi dirbau daug ( katė turinti kačiukų gerai peliauja). Dabar dirbu mažiau, nes man tiek nereikia .
Bet daugiau dirbu ūkio dabų, bitynas išsiplėtė.

Luety aš apie siūlus irgi domėjausi . Apie tuos kurie yra LT. Tai mano žinios tokios , kad siūlai makeliuose , kaip arbata pakeliuose... Šyrpatriebas. O babininiai yra tikresni . Va tarybiniai babininai tai vogti kiliminiai iš fabrikų... Gal nuo to likęs toks nusitatymas ?
Rusaičių video apie siūlus visai nežiūriu , nes tokių siūlų nelabai LT yra. Seku tai iš ko mezga Lietuvės . Visi Alize manęs nedomina... Biški jau "paaugau".
Kaip lietuvaitės sugeba pardavinėti Katia siūlus Lietuvoje pigiau negu jų internetiniame puslapyje nežinau ... Šaunuolės 4u.gif
Labai kokykiški siūlai , kiek matau FB mezginius yra čia:

https://www.ilge.lt/...o-siulai-ritese

Pou , dievulis rūpinasi Tavo sveikata ... Dėl vynuogių smile.gif grynas cukrus jei nefermentuotas vartoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ex matyt braškes laisto ... pelenai ne žemė pas mus smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 23, 14:29)
Ingrida, visiškas badas pas Jus bitutėms ... Geros žemės, pievų nėra.  Kandi tešlos reikėtų uždėti , jei MB turi . Pirkti tai nėra dabar.
Aš tai kaip katė, kol vaikai mokėsi dirbau daug ( katė turinti kačiukų gerai peliauja). Dabar dirbu mažiau, nes man tiek nereikia . 
Bet daugiau dirbu ūkio dabų, bitynas išsiplėtė.

Luety aš  apie siūlus irgi domėjausi . Apie tuos kurie yra LT. Tai mano žinios tokios , kad  siūlai makeliuose , kaip arbata pakeliuose... Šyrpatriebas.  O babininiai yra tikresni .  Va tarybiniai babininai  tai  vogti kiliminiai iš fabrikų...  Gal nuo to likęs toks nusitatymas ?
Rusaičių video apie siūlus visai nežiūriu , nes  tokių siūlų nelabai LT yra.  Seku tai iš ko mezga Lietuvės . Visi Alize manęs nedomina... Biški jau "paaugau".
Kaip lietuvaitės sugeba pardavinėti Katia siūlus Lietuvoje pigiau negu jų internetiniame puslapyje nežinau ... Šaunuolės  4u.gif
Labai kokykiški siūlai , kiek matau FB mezginius yra čia:

https://www.ilge.lt/...o-siulai-ritese

Pou , dievulis rūpinasi Tavo sveikata ... Dėl vynuogių smile.gif grynas cukrus  jei nefermentuotas vartoti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Ex matyt braškes laisto ... pelenai ne žemė pas mus smile.gif

Dusia,del siulu nesutinku.Visos geros mezgejos,kuriu gaminiai atrodo nepriekaistingai,mezga is matkiuku.Konusiniai siulai pagrinde yra skirti megzti mezgimo masinomis,todel mezginys is tokiu siulu nera liuksusinis,nes toki siula pries mezgant reiktu pagarint.Matkeliuose siulai turi savo brendus,o brendas atsako uz kokybe,Jei tau reikia megzt stora megztini,tai pirma turi susisukt kokias 6-8 gijas konusiniu siulu i viena,nepatogu,gerai jei su masina,bet reikia svertis,delioti.Kam man tas vargas.Nusipirkau matkeli brendini,zinau kokia sudetis,koks storis,kiek ten metru,zinau,kad siulas bus lygus,apdorotas viskuo,kad atrodytu mezginys gerai.Is konusu mezga megejos.Kam siulai matkeliuose brangu.Dar ranku darbo dazyti siulai man patinka,bet jau brangumas nezemiskas,bent pas mus.Zinau daug mezgeju,kurios mezga ne masiniam vartojimui,mezga is matkutiniu siulu.Petit dizain,matkuciu siulus naudoja,revelry dizaineres tik matkeliais.Net kojiniu dizaineres mezga is matkeliu siulu.
Isvaziavom i soda,tik pradejom dirbt,eme purkst is dangaus,nei lietus,nei rukas,kazkoks sss,esi nei slapias,nei sausas,sugadino visus darbus.Isroviau agurkus lauk,visi nuejo miltlige,nu ir gerai,ispasolvonninau be gailescio.Sekancios bus sparagines,nes jau nebenesa vaisiu,o kazkokios nupruse,nukirmyje.Atejo anukai su sunum,tai susiskyne sau avieciu,sake virs uogiene,sunus paeme senus pomidorus,sake keps padaza,nauju pridejau.Kaliaropes antra vada prasidejo,jis labai megsta,bulviu kugeliui,visi laimingi issiskirstem namo.
Dabar mano laikas,mezgimui.
Atsakyti

Dusia, vynuogės ne tik cukrus :) Yra jose ir labai didelio gėrio :) Aš cukraus nedemonizuoju, tiesiog man jo reik stipriai mažiau, mano sąnariams ir imuninei sistemai, kuri kartais išprotėja.

Atsakyti