Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 30, 17:20)
<p>Vėsu ir vėjuota, o kur lietus? 
</p><p>Augalai nemėgsta tokio oro, visu kūnu jaučiu.</p><p>Luety pas jus ir žiema žalia. Palyginus su LT. Jei žiema su sniegu gerai, bet jei tik purvas ir pilkuma, tai liūdna. Nelaukiu jokio metų laiko, gyvenu dabar... tik noriu trupučio lėtesnio gyvenimo. Užmigdyti bites... užmigdyti daržus. Ir tt. Nebelakstyti. Pažiūrėti serialą, pamegzti, paskaityti... Sekmadienį gerti kavą lovoje.  Paprasti tie mano norai.</p>

Man ne tiek tos zalumos truksta,kiek ta ankstyva tamsa lauke veikia.
Atrodo tokie paprasti tie tavo norai,bet kiek dar reikia klumpiu nudevet,kol igyvendysi.Liudna,ar ne?
Tureciau puikia senatve,jei ne globalus pokyciai pasaulyje. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Visi metų laikai gražūs savaip.Liūdniausias lapkritis,ne veltui vėlynės lapkritį.Kai nukrenta lapai ir prasideda buza,kol pasninga. ax.gif
Bandysiu eiti ieškoti gervuogių aplinkui,vakar kur voveraites rinkau jau gervuogės sunokę pilnai. ax.gif
Atsakyti
koks puodelis fainas smile.gif

išdžiūvo pas mus visos gervuogių uogos per šituos karščius. Taip gaila, šitokia gausybė buvo. Nespėjo nei užaugt, nei sunokt.
Ir voveraičių nėr. Sausa.
Atsakyti
Bet tai voveraitės dygsta kažkaip?Ir kartieji baravykai,jiems drėgmės pakanka? ax.gif Na jei kartieji dygsta bvus ir baravykų.Bandysiu pavakary prasilėkti prie sodybos pasižvalgyti.
Jaučiu ššš dangtelius nusipirkau,viena partija pabalo agurkų,bandysiu iš naujo pakaitinti marinatą.Ir pirk kaimely dangtelius,kažkaip jautė širdis. ax.gif
Suskyniau raudonlapio riešutus vakar na šiaip iš šono gražūs,kiek bus tuščių įdomu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 08 31, 07:32)
Bet tai voveraitės dygsta kažkaip?Ir kartieji baravykai,jiems drėgmės pakanka? ax.gif Na jei kartieji dygsta bvus ir baravykų.Bandysiu pavakary prasilėkti prie sodybos pasižvalgyti.
Jaučiu ššš dangtelius nusipirkau,viena partija pabalo agurkų,bandysiu iš naujo pakaitinti marinatą.

nedygsta pas mus. Nėr išvis nei voveraičių, nei tuo labiau baravykų. Vaikščiojau su šuniu pirmadienį po mišką, nei vieno grybo nemačiau.
Ugu, su dangteliais analogiškai. Pabalę ir pas mane stiklainiai, kai paimi atidaryt - dangteliai blogai užsidarę. Tie kur ranka užsukami, viskas tvarkoj. Blogai su tais metaliniais, mašinėle užsukamais.
Aš ne tą patį marinatą kaitinu, o padarau naują. Jame pakaitinu agurkus ir tada sudedu į stiklainį, užpilu ir užsuku.
Atsakyti
Labas rytas.
Graži lapė, skani kava, jaukus rudeniškas vaizdelis.

Džiaugiuosi prasidėjusiais normaliais orais, vėsa ir lietumi. Čia mano mėgstamiausias metų laikas atėjo.
Katės nėra. Išėjo riešutaut turbūt. Kartais pareina paėst ir vėl lapatai laukais. Tegu. Ateis žiema. Žiūrėsim...
Atsakyti

Sveikos,

pirmą kart ir man keturi stiklainiai pabalo, darytų su garstyčiomis, kur marinatas labai stiprus. Arba atsiskiedė per daug agurkų sultimis, arba kažkas su dangteliais. Nes iš skirtingų darymų, tačiau dangteliai geltoni su bitutėmis nauji šįmet pirkti. Stiklainiai iškaitinti orkaitėje, prieš tai išplauti su indų plovikliu, vėliau dar ir soda.

Pas mus sode numirė katukas :( Matėm, kad kažkas negerai, bet gi neprisileido visiškai, kai tik priartėdavom - pasprukdavo. O po savaitgalio jau viskas...

Vakar pomidorus kišau į stiklainius, turėjo sesutė pasiimt, bet negalės šią savaitę, o jie pernoks. Savaitės pabaigoj jai skinsiu. Pavargau, prisikuičiau. Dar balandžių privyniojau vakare.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 31, 08:20)
Dar balandžių privyniojau vakare.</p>

reiktų ir man balandėlių pagamint.. namie prisiekęs jų ėdikas yr smile.gif puodą padarau - iki ryto tuščias smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 rugpjūčio 2022 - 09:02
Labas rytas,

del oro gaivumo,man irgi patinka gaivus rytai.
Gervuoges ir pas mus,buvo masiskai,bet viskas sudziuvo,nespejau prisiskint.Brolis skynesi anksti,pas save ten prie kazkokio ezero,tai dar suspejo pries karscius,o pas mus aplink soda dar buvo salios,rausvos,o dabar jau amen.Net pauksciai netures ka lest ziema.
Sugedo masinos generatorius turbut,kur krauna akumus,nes vakar vazinejom su deganciu akumu zenkliuku displejuj,uzvaziavom i garaza,rodo,kad nekrauna akumu,bet mes dar ir namo parvaziavom,kazkaip idomiai.Garaze paskaiciavo,kad su keitimu generatoriaus teks atsikratyt £278 pinigu.Nenumatytos islaidos,man tiek draudimas nekainuoja masinai metams.Ziuresim,kaip cia bus,eile taisymui ateis tik 6 rugsejo,o dar palikt reiks 2 d.O i soda reikia labai.Dviraciu dar bijau vaziuot,mazu autiku teks.
Atsakyti
Mergiotės, gal žinot kokių gražių lankytinų vietų maršrute nuo Vilniaus link Klaipėdos ir atgal link Birštono? Ar galbūt šiaurės Lietuvoj? Dvarai, gražūs parkai ar pan. Planuojam maršrutą su draugėm smile.gif Turėsim turbūt tris dienas kelionei.

Panemunės keliu važiavom, pilis lankėm, Pakruojo dvare buvom.

Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 08 31, 08:59)
Sugedo masinos generatorius turbut,kur krauna akumus,nes vakar vazinejom su deganciu akumu zenkliuku displejuj,uzvaziavom i garaza,rodo,kad nekrauna akumu,bet mes dar ir namo parvaziavom,kazkaip idomiai.

tai gal mašina dyzelinė? Ji kol užvesta, tol važiuoja smile.gif lemputės visos užgęsta, valytuvai nedirba, vairo stiprintuvas net buvo išsijungęs, bet iki namų grįžau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 rugpjūčio 2022 - 09:06

Labos,

Ex, kur tas lietus? Siųsk man... Bjaurus oras, sausa ir šalta. Žemė kaip pelenai.

Marinuoti nepabalo. Raugtų namie išmečiau, ir kaime 3 stiklainius po litrą ištvojau. Nesurūgo, minkšti, ir  pagal kvapą jaučiu. Sena kalė, labai gerai užuodžiu  :D. Niekada nenaudoju dangtelių su bitėmis agurkams, o su agurkais medui. Yra balti, geltoni ir tt jei į mostį nepataikau... be piešinuko būna pigesni. 

Vakar sudėjau bitėms vaistus...  ir vieną motiną įdėjau. Bus 4 pakeistos. Reikėtų dar 2; pakeisti, bo pikčiurnos. Gal pavasarį... noriu Karnikos. Mano prastose  žemėse pats tas.

Muka kaip Tu?  Pasirodyk,  bent žodelį...

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 31, 08:05)
Mergiotės, gal žinot kokių gražių lankytinų vietų maršrute nuo Vilniaus link Klaipėdos ir atgal link Birštono? Ar galbūt šiaurės Lietuvoj?  Dvarai, gražūs parkai ar pan. Planuojam maršrutą su draugėm smile.gif Turėsim turbūt tris dienas kelionei.

Panemunės keliu važiavom, pilis lankėm, Pakruojo dvare buvom.

Papildyta:
tai gal mašina dyzelinė? Ji kol užvesta, tol važiuoja smile.gif lemputės visos užgęsta, valytuvai nedirba, vairo stiprintuvas net buvo išsijungęs, bet iki namų grįžau smile.gif

Ne,pas mus benzininis,Toyota Yaris.Pirma kart uzsidega simbolis ir nedingsta.Manau japonai tiksliai sureguliavo ten elektronika,kad rodytu tada,kai reikia.
Atsakyti