Na skiriuosi ne aš dar dėkui dievui..
tačiau draugei iškilo tokia dilema-kokią pavardę pasilikt po skyrybų-vaikų nėra. Išsiskyrusios, patarkit-ką daryti? kokie privalumai vienos ar kitos pavardės, kokie sunkumai gali kilti pasilikus vyro pavardę?
Man kažkaip net klausimų nekilo - žinoma, kas savo (mergautinę) susigražint. Tą ir padariau
Geras jausmas, nes nieko "svetimo" sau nesinorėjo pasilikti
Bet dabar vėl vyrui "priklausau"
Bet dabar vėl vyrui "priklausau"
tik tai savo,kam ta vyro pavarde,kai nera vaiku
Rigedora, nu ir isgasdinai
jau ruosiaus moraliskai palaikomaji teksta, o cia.. nu ir aciu dievui
As irgi uz savo.
Juokingiausia, kad po skyrybu pasilikau savo pavarde be priesagos -yte, tai dag kur tenka irodineti, kas as ir as su savo mergautine pavarde esu tas pats asmuo. Nors ir kyla sunkumu, bet man taip smagiau
Juokingiausia, kad po skyrybu pasilikau savo pavarde be priesagos -yte, tai dag kur tenka irodineti, kas as ir as su savo mergautine pavarde esu tas pats asmuo. Nors ir kyla sunkumu, bet man taip smagiau
priklauso nuo to, kiek su nauja pavarde speta "nuveikti"
gal pvz univero diplomai isduoti vedybine pavarde, gal darbe gerai apie ja atsiliepia, ir potencialus geresni darba galintys pasiulyti darbdaviau zino ja vedybine pavarde.
dar svarbu kuri pavarde trumpesne, lengvesne.
gal pvz univero diplomai isduoti vedybine pavarde, gal darbe gerai apie ja atsiliepia, ir potencialus geresni darba galintys pasiulyti darbdaviau zino ja vedybine pavarde.
dar svarbu kuri pavarde trumpesne, lengvesne.
Na as tai pasirinkau ex-vyro pavarde, nnors ji man labai negrazi
Tai dariau visu pirma del vaiko, dar del to, kad buvau ka tik baigus aukstaja ta pavarde, turejau keleta straipsniu, ir siaip visi aplinkui jau neprisimine mano mergautines
Dar viena priezastis - labai jau nesinorejo visiems aiskinti pavardes keitimo priezasties
Va mano irgi diplomai buvo su -iene pavarde, darbe viskas irgi -iene. Tai nesinorejo nieko per daug kaitalioti. O be to, turiu kompleksa - kazkaip su -iene Lietuvoj patogiau visur
nu dėl pavardės-dabar ji-evičienė, o mergautinė būtų-evičiūtė... diplomai mergautine... o dėl nuveikimo....tai kaip ir nieko svarbaus... na teisės mašinai, mašina ienės... darbe gal teisintis keitimą reik...
mamulia, o jei ne man, tai palaikomojo nereik?
žmogus kuriam reik patarimo čia irgi skaito
mamulia, o jei ne man, tai palaikomojo nereik?
| QUOTE (Rigedora @ 2004 08 30, 17:28) |
| nu dėl pavardės-dabar ji-evičienė, o mergautinė būtų-evičiūtė... diplomai mergautine... o dėl nuveikimo....tai kaip ir nieko svarbaus... na teisės mašinai, mašina ienės... darbe gal teisintis keitimą reik... mamulia, o jei ne man, tai palaikomojo nereik? |
Na tu cia irgi mane isgasdinai-net akys issprogo
Kai mano santuoką anuliavo, kaip ir privalėjau susigražinti mergautinę pavardę. Tačiau nuėjau kryžiaus kelius, net lietuvių kalbos komisiją pajudinau, kad pasilikti -ienės pavardę, t.y. pasidaryti iš -aw į -ienę. Nes universitetas buvo baigtas, darbe karjera startavusi, visi dokumentai, koretelės it t.t. padaryti jau "po vyro" pavarde. O ir vaikas pakeliui jau buvo...Kam man ta -čiūtė? Kad ir dukrai duoti -čiūtę? Ačiū, nereikia, mano požiūriai yra dar gana konservatyvūs, tai nei kiek neabejojau, kad nenoriu grįžti į mergautinės pavardės laikus.
Čia mano asmeninė nuomonė, bet man pačiai 45 metų verslininkė ar politikė -ytė,aitė,čiūtė kelia kreivą šypseną. Aš esu šeimos ir santuokos šalininkė. Ir didžiuojuosi kad išsikovojau teisę vadintis -iene.
Ir tavo draugės atveju - tegul įvertina ir pasveria, ką jai reiškia ta ar kita pavardė, kuri jai priimtinesnė, tą lai ir pasilieka.
Čia mano asmeninė nuomonė, bet man pačiai 45 metų verslininkė ar politikė -ytė,aitė,čiūtė kelia kreivą šypseną. Aš esu šeimos ir santuokos šalininkė. Ir didžiuojuosi kad išsikovojau teisę vadintis -iene.
Ir tavo draugės atveju - tegul įvertina ir pasveria, ką jai reiškia ta ar kita pavardė, kuri jai priimtinesnė, tą lai ir pasilieka.