| QUOTE (milabra @ 2004 08 30, 18:09) |
| Kai mano santuoką anuliavo, kaip ir privalėjau susigražinti mergautinę pavardę. Tačiau nuėjau kryžiaus kelius, net lietuvių kalbos komisiją pajudinau, kad pasilikti -ienės pavardę, t.y. pasidaryti iš -aw į -ienę. |
O ka negi ir taip buna
Skyrybos - išsiskiria du žmonės, pasidalina turtu ir vaikais ir jie tampa išsiskyrusiais.
Anuliavimas - panaikinamas faktas ir mes tapom netekėjusiais
Anuliavimas - panaikinamas faktas ir mes tapom netekėjusiais
Sunku pasakyti.as kai issiskyriau pasilikau vyro nes visi dokumentai buvo jo pavarde- diplomas ir t.t nors vaiku neturiu man tas pat ar vyro ar savo pavarde tiesiog tingejau keisti daugybe dokumentu. beja jei keiti keisk per teisma nes paskui labai sunku
O jeigu pasilikusi vyro pavarde sutiksi kita zmogu, ir nesusituokusi pagimdysi vaika,
ir jei tevas nepripazins to vaiko, tai ka tada vaika galima pripaisyti buvusiam vyrui?
Ot butu bajeris, issiskyres staiga patampa tevu
| QUOTE (ader @ 2004 08 31, 12:59) |
| O jeigu pasilikusi vyro pavarde sutiksi kita zmogu, ir nesusituokusi pagimdysi vaika, |
Teisiskai taip. Tada vyras per teismus turetu irodineti, kad nera vaiko tevas
| QUOTE (ziv @ 2004 08 31, 15:28) |
| Teisiskai taip. Tada vyras per teismus turetu irodineti, kad nera vaiko tevas |
Ne. Tevu buves vyras netampa ir irodineti per teismus, kad jis ne tevas, nereikia
Pavarde tokiu atveju butu kaip buvusio vyro, bet tik tiek
As rinkciausi be kalbu savo mergautine, net jei tureciau vaiku ( juk jie cia "ne prie ko", jie gime ir tokia ju pavarde) ar reiketu pavargti, kol susitvarkysiu dokumentus. Net jei kazko pasiekusi, manau, tereikes tik prisistatyti, kad tu ta pati. Be to jei pasiekei, vadinasi esi protinga , nebent jei pavarde padejo pasiekti
| QUOTE (ader @ 2004 08 31, 13:59) |
| O jeigu pasilikusi vyro pavarde sutiksi kita zmogu, ir nesusituokusi pagimdysi vaika, |
Nekalbėkit merginos nesąmonių. Vaikui suteikiama mamos pavardė. Traktuokite kaip norite, galvokite kaip norite - bet vaikui suteikiama TIK MAMOS pavardė. Visokios tėvų pavardės - tai jau CK, straipsniai ir kitos peripetijos.
Aš Lietuvoj galiu turėti kokią noriu pavardę - norėjau būti Brazauskiene, nes panašiai skambėjo, ir niekas man nebūtų uždraudęs, bet pati persigalvojau
Pavardė nėra nuosavybė, kurią noriu duodu noriu atimu. Čia ir jūsų brangieji vyreliai nepagasdins jūsų, kad mol būsi negera, pavardę atimsiu, vaikui neduosiu. Tegul tik nenusipeizėja. Santuokos metu yra klausiama, ne kas kam suteikia pavardę, o kokią pasirenkate. RENKATĖS JŪS PAČIOS.
Taip kad gimdykite vaikus išsiskyrusios į sveikatą, davinėkite pavardę kokią norite- tik nepamirškite: kartą davusios, sunkiai beatimsite
istiesu, jeigu vaiku nera, kam ta pavarde...ypatingai jeigu tu is tu, kurie nemegsta praeities balastu temptis paskui save...
O man, jei skirsiuos net svarstyti nereikes
Kadangi as tik istekejau, tai mano pavarde tokia, kokia ir buvo visa gyvenima. ir tokia liks. Kam man ta anytos pavarde
As savo turiu
Kadangi as tik istekejau, tai mano pavarde tokia, kokia ir buvo visa gyvenima. ir tokia liks. Kam man ta anytos pavarde
| QUOTE (ragana @ 2004 09 02, 14:36) |
| Kam man ta anytos pavarde |
Va čia tai