Įkraunama...
Įkraunama...

skiriuosi... kokią pavardę pasilikt?

QUOTE (ragana @ 2004 09 02, 13:36)
O man, jei skirsiuos net svarstyti nereikes biggrin.gif
Kadangi as tik istekejau, tai mano pavarde tokia, kokia ir buvo visa gyvenima. ir tokia liks. Kam man ta anytos pavarde biggrin.gif As savo turiu wink.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir nors as -iene jau 6 metai, vis dar nepriprantu prie tos pavardes-svetima ji man, nors mano vyras thumbup.gif ir as ji labai myliu. Vat rimtai, primena man ta pavarde anyta, nors tu ka, uz tat ir nervina turbut. O tekedama, pasirinkau vyro pavarde kazkodel net negalvodama, tiesiog pasielgiau kaip visi sad.gif "pod šum volny"
Atsakyti
Na mano anyta istekejo antrakart, tai jos ir mano vyro, taipogi mano pavarde kitokia clap.gif clap.gif clap.gif .Nenoreciau kaip anytos ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
Mano mamos pavarde keitesi 4 kartus (mergautine + 3 vedybos) tai dabar turi nuolat problemu besitampydama i visokias istaigas kruvas popieriu,kad irodytu,kaip tos pavardes keitesi ish vienos i kita,trechia,ketvirta...doh.gif Tam reikalingi visi santuoku ir ishtuoku liudijimai.Nesamone kazhkokia.Ji sako,kad butu buvus protinga-butu niekad jos nekeitus.Va
Atsakyti
Nu va kokia as apdairi biggrin.gif
Atsakyti
Mes susituokem pries metus ir paemiau vyro pavarde, bet kazkaip nelimpa ji man ir viskas. Su vyru sutariam gerai ir skirtis tikrai nezadam, bet ta pavarde man nepatinka, net puses dokumentu nepasikeiciu kad ten vis dar mergautine pavarde butu. Nelimpa ir tiek unsure.gif
Atsakyti
ash issiskyrusi pasilikau -iene. Vien tik del vaiku. O gal dar ir del komplekso ir atgyvenusio pozhiurio-kaip chia busiu aite, kai turiu keturis vaikus. Man nemaisho ta iene, praeitis buvo kokia buvo, ka chia bepakeisi
Atsakyti
QUOTE (milabra @ 2004 08 31, 19:07)
Nekalbėkit merginos nesąmonių. Vaikui suteikiama mamos pavardė. Traktuokite kaip norite, galvokite kaip norite - bet vaikui suteikiama TIK MAMOS pavardė. Visokios tėvų pavardės - tai jau CK, straipsniai ir kitos peripetijos.

Pavardė nėra nuosavybė, kurią noriu duodu noriu atimu. Čia ir jūsų brangieji vyreliai nepagasdins jūsų, kad mol būsi negera, pavardę atimsiu

del pirmos pastraipos tu teisi - pavarde dar negarantuoja seimyniniu rysiu.
O va del antro dalyko, kad po skyrybu gali laisvai pasilikti savo buvusio vyro pavarde, tai nelabai - yra tenai gan daug nuansu.

P.S ir mielai bucia emusi ne ienes pavarde, bet kad tada pasirinkimas buvo tik iene arba yte - neutraliu dar nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 03 rugsėjo 2004 - 20:08
QUOTE (Silvute @ 2004 09 03, 21:05)
O va del antro dalyko, kad po skyrybu gali laisvai pasilikti savo buvusio vyro pavarde, tai nelabai - yra tenai gan daug nuansu.

Nu dėl pasilikimo, gali būti, bet bandžiau kalbėti (gal nelabai pavyko) apie pavardės atėmimą - atseit, tu man buvai negera, tai aš atsiimu savo pavardę. Kiek žinau, po skyrybų moteris gali pasilikti kokią nori pavardę, bet buvęs sutuoktinis gali tai apskųsti, jei santuoka buvo sudaryta apgaulės pagrindu, mol falšyva.
CK III knyga
3.69 straipsnis. Buvusių sutuoktinių pavardės

1. Sutuoktinis po santuokos nutraukimo gali pasilikti savo santuokinę arba iki santuokos turėtą pavardę.

2. Jeigu santuoka buvo nutraukta dėl vieno sutuoktinio kaltės, tai kito sutuoktinio reikalavimu teismas gali uždrausti kaltam dėl santuokos iširimo sutuoktiniui pasilikti santuokinę pavardę, išskyrus atvejus, kai sutuoktiniai turi bendrų vaikų.

Atsakyti
kaip suprantu is vaiko amziaus, santuokoj ne 2 metus pragyvenot.
Todel siulyciau likti -iene.
As po skyrybu likau - iene, ir labai tuo dziaugiuos.
Nes po metu vel istekejau, susilaukiau sunaus ir tapau... kita - iene. o kas butu buve, jei buciau susigrazinusi mergautine pavarde (kuria turejau pries 8 metus...?)
Buciau pavardes keitusi du kartus ohmy.gif

Niekad nezinai, kaip gyvenimas pasisuks.
Skyrybos - labai skaudu, bet niekad neprarask vilties sutikti kita, savo zmogu.
Atsakyti
Jei grįžtant prie Rigedoros klausimo - mano nuomonė būtų tokia:
savo savo ir tiktai savo pavardė. Nes jei nėra vaikų, nėra kažkokių ten nuopelnų (kaip diplomai ir t.t..) - tos teisės čia neesmė ( jas gi kas kažkiek laiko reikia keisti wink.gif ), o beje, kitas dalykas - ant teisių - gi tos pačios moters nuotrauka - kas kad pavardė nebe -ienė tongue.gif
Jei jau skyrybos - tai manau nėra reikalo prie savęs laikyt bent pirlipdytą dalelytę jo - t.y. pavardę, kuri jau nič nieko nebereiškia....
Kitas dalykas - toji moteris sutiks gyvenime kitą vyrą - tai manau vis viena maloniau būtų save pristatyti kaip kokią -evičiūtę, negu kaip - evičienę tongue.gif

Aš visom keturiom - tokiu atveju - tik už mergautinę pavardę thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
as pritariu daugumai, zinoma, susigrazinti savo. kitas reikalas, kad as is pat pradziu manau, kad su kuo gimei, su tuo ir gyvenk. niekada nekeisiu pavardes, nesvarbu, sutaps su vaiku pavardem ar ne, tiesiog noriu visada buti tuo, kuo esu nuo mazumes. taip pripratau ir man taip gerai.
Atsakyti
Aha smile.gif
as irgi neikad nekeisiu wink.gif
Po sutuoktuviu visi klausinedavo: "O kokia dabar tavo pavarde?" g.gif Kaip tai ta pati?" ohmy.gif
27 metus gyvenau, kazka veikiau-mokiausi, dirbau, bendravau etc.- savo pavarde. Tai negi tureciau tapti kazkuo kitu vien todel, kad pradejau gyventi su vyru g.gif
O atsakinedavau visiems:"...kad as turejau pavarde, man n jos nereikejo biggrin.gif Jei buciau neturejus - buciau prasiu, kad vyras duotu" tongue.gif
O jei buciau kada taip paslydus ir iskeitus savo pavarde i svetima, tai bent jau skirybu atveju tikrai susigrazinciau savo.

Atsakyti