Įkraunama...
Įkraunama...

Šparaginės ir kitokios pupelės

labai skaniai sparagines pupeles thumbup.gif 3kgsparaginiu,2kgpapriku,2,5litro simtaprocentiniu pomidoru sulciu,1stikline acto,2,5saukstai druskos,2stiklines cukraus,0,5stiklines aliejaus.puoeles pavirti 15-20min ir supjaustiti 1cm ilgio gabaliukais,supjaustyti paprikas panasiais gabaliukais ,sudeti prieskonius ir pavirti 5-10min, supilti i stiklainius ir uzdaryti,viso iseina 6su biskiu litro
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
Prisisodinau siemet sparaginiu ale "violetiniu",grazios isaugo,ir dabar nesuprantu ka su jomis daryti,pagal koki recepta jas marinuoti,konservuoti,internete beveik jokios info, gal kuri yra staciusi ir zinot koki receptuka? 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(puma @ 2009 08 30, 12:36)
Sveikos merginos 4u.gif
Prisisodinau siemet sparaginiu ale "violetiniu",grazios isaugo,ir dabar nesuprantu ka su jomis daryti,pagal koki recepta jas marinuoti,konservuoti,internete beveik jokios info, gal kuri yra staciusi ir zinot koki receptuka? 4u.gif  4u.gif

Man irgi mama šiandien tokių atnešė thumbup.gif Keistos tokios unsure.gif Bet marinuosiu kaip ir paprastas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliote @ 2009 08 27, 12:36)
o čia kalba apie špasragines pupeles? su ankštimis? štai šiame recepte:
Papildyta:
Noriu jums pasiūlyti puikų paprastų pupelių koncervavimo receptą. Jau daug metų  taip daro mano tėtis,tokių skanių koncervuotų pupelių daugiau niekur nesu valgiusi.

    Pupelių 2kg
    pomidorų 2,5kg
    paprikų iki 0,5kg
    druskos 2 šaukštai
    cukraus 2 šaukštai
    1 stiklinė acto 0,9proc.
    1,5 stiklinės aliejaus
    po 200g česnako, petražolių šaknų

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!
*

Noriu pasitikslinti ar tikrai 2kg ar 2 L ; ir ar virtų pupelių 2 kg ar žalių  g.gif


Kad ateity neliktų klausimų, kalba eina apie paprastas baltas pupeles, tik ne šparagines smile.gif Kiekis tikrai 2 kg, ne 2l ir pupelės virtos turi būti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 23 gruodžio 2009 - 17:43

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2003 08 05, 01:05)
Ali, apie kokias pupeles nori sužinoti, gal šparagines? Jei taip- tai mano tėvas daro taip: nuskabo gaaliukus ir uodegėles, nuplauna, apverda(tiek kad per daug nesuminkštėtų). Paskui stačias sukiša į puslitrinius slojkus, užpila marinatu ir uždaro metaliniais dangteliais. Marinatą daro kaip agurkams vekuoti, o čia jau skonio reikalas koks kam labiau patinka. Žiemą labai faina svečius vaišint, kai netikėtai užklumpa, ir pachmielui labai gerai- geriau nei agurkėliai.

visai nieko receptukas thumbup.gif kiekvienais metais vis turiu ju o zimai niekada nepasidarau schmoll.gif reiks siemet pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
NU MERGINOS PADĖKIT, ŠIAIS METAIS PAS MANE DAUG VIOLETINIŲ ŠPARAGINIŲ PUPELIŲ. Ar jas galima marinuot kaip ir geltonas?
Atsakyti
laukiu ir as dar receptuku kaip panaudot gausiai derancias sparagines pupeles ziemai. marinuot nebenoriu, o be saldymo nebesugalvoju kaip pasidaryt
Atsakyti
Mano seimai abai pernai patiko su pomidorais. Padariau tik pabandymui pora stiklainiuku, kai pabande, greitai neliko bigsmile.gif
SPARAGINES PUPELES POMIDORU PADAZE

Pupelių 2kg
pomidorų 2,5kg
paprikų iki 0,5kg
druskos 2 šaukštai
cukraus 2 šaukštai
1 stiklinė acto 0,9proc.
1,5 stiklinės aliejaus
po 200g česnako, petražolių šaknų

Pomidorus, česnakus, papriką, petražoles sumalti per mėsmalę, supilti aliejų, actą, cukrų, druską ir pakaitinti iki užvirimo.Tą masę užpilti šaltas - virtas pupeles. Viską kaitinti ant mažos ugnies 35 - 45 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus!


Receptas is sitos temos thumbup.gif Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
nu vat ziuriu, kad butu darzo gerybes, o kolkas pomidoro ner nei vieno, morkos nkokios, o jau pupeliu anksciu kibira turiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2006 08 06, 20:17)
Šparaginių pupelių mišrainė

REIKĖS:

1kg šparaginių pupelių
0,5kg svogūnų
0,5kg morkų
3-4vnt paprikos
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai cukraus
7-8 šakštai acto
lauro lapų, pipirų, krapų pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS:

Visų pirma vandenyje išveradame šparagines pupeles, jas reikia virti 10-15min. Po to nusunkiame vandenį ir palaukiame kol pupeles pravės. Pravėsusias pupeles supjaustome 2-3cm ilgumo šiaudeliais. Susmulkiname morkas, svogūnus ir paprikas. Puode su trupuciu vandens 15min patroškiname  morkas, svogūnus ir paprikas. Galiausiai į puoda su daržovėmis suberiame susmulkintas pupeles ir cukrų, supilame pomidarų padažą ir acta, pagardiname pipirais, lauro lapais ir krapais. Viską troškiname 15-20min nuolatos maišant. Valgydi šaltą. SKANAUS!!!  thumbup.gif

as irgi dariau pagal sita recepta- labai skani misraine thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
mmmmmmmm kaip graziai atrodo thumbup.gif thumbup.gif
kai jau prades dereti vijoklines sparagines pupeles, reiks daryt misrainiuku. Sita derliu mama jau uzmarinavo blush2.gif
Atsakyti