Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas kramto nagus

sekmes jums mums ir visoms kitoms kovojant su "nagu kramtukais" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liniuke133 @ 2007 10 09, 12:02)
sekmes jums mums ir visoms kitoms kovojant su "nagu kramtukais"  biggrin.gif

Čia ne su jais reikia kovoti, o šį tą savyje pakeisti ir jiems padėti...
Atsakyti
Mano pirmoke dukra irgi turi sia beda. Karciu tepalu tepu nagucius kelis kartus per diena, bet kai buna mokykloje - nagus vis vien pagrauzia, nes tepalas buna efektyvus tik pora valandu. Na, kazkiek tepalas padeda - bet tada nagus ne grauzia, o ciulpia pirstus - t.y. ragauja, ar jau galima grauzt ar ne lotuliukas.gif

Girdejau toki patarima (mergaitems) - nuvest pas manikiurininke kad padarytu grazu manikiura (net ir ant apgrauztu nagu), sutvarkytu odeles, nulakuotu plius su piesinukais. Meginsiu, gal pades.

O del to, kad vaikas grauzia nes veiklos truksta... Gal ir taip, bet manau, kad sios problemos issprest neimanoma, kiekviena sekunde vaikui veiklos nepasiulysi.

Mano dukra grauzia nagus ir tuomet, kai nervinasi - stai per rugsejo pirmosios svente, stovi sau tokia pasipuosusi saleje greta kitu vaiku ir grauzia lotuliukas.gif Bet sios problemos irgi manau issprest neimanoma, visi mes zmones, visi kartais isgyvename ir nervinames.
Atsakyti
Pastebejau, kad ir mano vaikas pradejo grauzti nagus unsure.gif bandysiu kaip nors kovoti...
Atsakyti
Jokie lakavimai nepadės, kai priežastys psichologonės...Geriau vertėtų pas psichologą pavedžioti...Ir patiems tėvams galvas pasukti, ką vaikui ne taip padarė...Gal išsigando kada...
Mano vyras labai griežtas, vaikai jo bijo. Turim ir pasekmes- vienas nagus graužia, kitas į lovą šlapinasi...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 10 09, 12:10)
Jokie lakavimai nepadės, kai priežastys psichologonės...Geriau vertėtų pas psichologą pavedžioti...Ir patiems tėvams galvas pasukti, ką vaikui ne taip padarė...Gal išsigando kada...
Mano vyras labai griežtas, vaikai jo bijo. Turim ir pasekmes- vienas nagus graužia, kitas į lovą šlapinasi...

Na, kai priezastys tokios rimtos jas iveikti uzima ilga laika ir dar klausimas, ar iveiksit (kazin ar savo vyra pakeisite), o iprotis jau bus isisenejes. Tada tai bus tikra beda, todel veikti reikia kuo greiciau.

Man atrodo, be psichologiniu priezasciu naikinimo, reikia ir paciam vaikui kelti motyvacija kovot su siuo iprociu - girti nenukandziotus nagucius, padaryti manikiura...kaip ka tik minejau.

Yra tokia bausmes terapija - bet ja reikia labai apgalvotai taikyti, kitaip galima net pakenkti. Pvz uz viena pagrauzima - desimt pritupimu (cia tik pavyzdys). Bet aisku teigiama motyvacija visada geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 09 spalio 2007 - 12:20
Vaikas nekaltas dėl to, kad graužia nagus. Kokios gali būti bausmės? O tėvelį pakeisti galima...Va tam ir ruošiuosi dabar...
Dėl lakavimo. Įsivaizduokit vaizdelį: sėdžiu ir lakuoju nagus savo 12.5 m bernui lotuliukas.gif
Atsakyti
liniuke....nu kokios dar priežastys? g.gif nesuprantu....nu pvz kaži kokios pas mane priežastys būdavo kad kramčiau/o va prieš vasarą sugalvojau nebekramtyt?nu atkreipk dėmesį kada kramto-teliką žiūrėdamas....pvz.o juk lauke žaisdamas žemę kapstydamas tikrai nekramto.tai va reik surast tokį užsiėmimą kad nebūt laiko kramtyt.
Papildyta:
man tai toks vaizdas kad pačiai vaižgantei keistis reikėtų,ne vyrą ar vaiką keist...nes nelabai turi supratimo apie šį reikalą manau g.gif
taip bausmės nereikalingos,bet reik tartis...mergaitėm pas maikiūrininkę su piešinukais gražint,berniukam ką nors prižadėt ir aišku pažadą išpildyt.
Atsakyti
Meškule, lengviau nagus lakuoti, o ne tikrųjų priežasčių ieškoti...Nežinai, kokia situacija mano šeimoje, tai ir nešnekėk...Nagų kramtymas yra tas pats, kaip tikas. Jeigu tavo vaikui akys mirkčiotų, ką ,tada blakstienas dažytum, kad nemirkčiotų? Ar pas psichologą vestum?
Atsakyti
QUOTE(meskule @ 2007 10 09, 14:58)
man tai toks vaizdas kad pačiai vaižgantei keistis reikėtų,ne vyrą ar vaiką keist...nes nelabai turi supratimo apie šį reikalą manau g.gif
taip bausmės nereikalingos,bet reik tartis...mergaitėm pas maikiūrininkę su piešinukais gražint,berniukam ką nors prižadėt ir aišku pažadą išpildyt.

Aš taip gerai vaižgantės nepažįstų, kad galėčiau spręsti kas jai geriau, tačiau tikrai nagų griaužimo tarimusi neišspręsit. Jei kam tai pavyks, tai pasidalinkite patirtimi.

Aš pati kažkada griauždavau. Nežinau kaip kiti, bet aš tai nejausdavau, kaip mano pirštai atsidurdavo burnoje ax.gif Kai tai pajausdavau, tai ir pati ištraukdavau. Keista, bet kai pradėjau kovoti už savo erdvę namuose, kai nusprendžiau, kad darysiu taip kaip aš suprantu, o kitus tik išklausysiu ir neleisiu už mane jiems spręsti, tai ir nagų kramtymas kažkaip dingo. Man buvo apie 10 metų.
Atsakyti
na, gal mano vaikas irgi iki desimties metu nustos grauzt nagus biggrin.gif
Atsakyti
Maniškiui- dvylika. mirksiukas.gif Ir dar su puse. Nė negalvoja liautis. Gal jam blakstienas padažyti? lotuliukas.gif
Atsakyti