As irgi nezinau ka daryti kad vaikas nekramtytu nagu. Girdejau yra toks bjaurus lakas nuo kurio nekramtoma.Ech, mes ir ta nugalejom

O ka daryt kai tas lakas nepadeda. Na gal nebent ju keliu rusiu yra, tai gal koks bjauresnis yra. Mano mergina rodos ir nenervuota, ir be kompleksu ir drasuole, bet jau nagus griauzia ir tas mesytes aplink, baisu. Ir lakas jai visai nemotais
QUOTE(persila @ 2006 08 08, 19:10)
labux! ir as susiduriau su sia problema:dukryte kramte nagus ir net nesusigesdavo...Emem lakuoti spec.laku(vaistinese buna,tik teko gerai paieskoti) Jis pipirinis,neskanus,tai kramtyti nustojo(mazdaug por savaiciu lakavom). Deja, negaliu pasidziaugti,kad viskas tvarkoj:dabar grauzia zaislus:leles beveik be pedu liko
Itariu,kad cia jau kazkokios psichologines problemos...

reiks šiandien ir man jo paieškoti.
QUOTE(Džeinė @ 2006 08 12, 16:36)
o aš vis pasakau,ko kojų nagų negrauži

Nu va parbėgau,buvau Eurovaistinėje ir nusipirkau tą laką,bandysiu šiandien tepti
Tikiuosi,kad padės.
Papildyta:
beja kaina jai kam įdomu 20 Lt ir 90 cnt Labai normali,aš galvojau,kad bus daugiau

Papildyta:
beja kaina jai kam įdomu 20 Lt ir 90 cnt Labai normali,aš galvojau,kad bus daugiau

QUOTE(Lakūdra @ 2006 08 07, 21:30)
sveikos mamos.
turim problemele. mano trimete mergyte kramto savo nagucius.bet matau,kad vaikas tai daro nepiktybiskai,kartais net pati pastebejusi susigesta,ir save bara:tai vel nagus Lija grauzi?
as bandau aiskinti,kad taip negrazu,ir negraziu naguciu mamyte tau nelakuos.
bet tai ne visada padeda.
ir gal kuri esat skaiciusios,kodel vaikai sitaip daro? del kazko pergyvena ar dar kas?
turim problemele. mano trimete mergyte kramto savo nagucius.bet matau,kad vaikas tai daro nepiktybiskai,kartais net pati pastebejusi susigesta,ir save bara:tai vel nagus Lija grauzi?

as bandau aiskinti,kad taip negrazu,ir negraziu naguciu mamyte tau nelakuos.

ir gal kuri esat skaiciusios,kodel vaikai sitaip daro? del kazko pergyvena ar dar kas?

mano mazoji taip pat pakramtydavo

QUOTE(MamytėEvelina @ 2009 03 02, 20:26)
mano mazoji taip pat pakramtydavo
kadangi as lakuojuosi nagus ir ji zinoma mato bei grozisi, - tai jai pazadejau taip pat nulakuoti, taciau su salyga, kad ji nustos kramtyti nagucius ir kai naguciai atrodys tvarkingi - as jai nulakuosiu. Dar paminejau, kad lakuotis galima tik tvarkingus nagucius, o mergaitems su bespalviu laku. Ir ka jus manot - padejo
bent jau man 

Man sitas budas irgi kolkas labai padeda, dabar vis rodo kiek paaugo

O kramtydavo tai oi oi oi...
Nulakavau tuos nagus,bet net nžn,nei ką pasakyti,kad graužtų nago dar neužmačiau,bet žaislai pastoviai burnoj

QUOTE(Baniukas @ 2009 03 04, 16:23)
Nulakavau tuos nagus,bet net nžn,nei ką pasakyti,kad graužtų nago dar neužmačiau,bet žaislai pastoviai burnoj 

o zaislus apkramto ar tik laiko burnoje, kaip nusiraminimo priemone?
Maniškis tai kramtė tikrai iš nerimo 
Kai pradėjau leisti į darželį, po savaitės pamačiau, kad visi nageliai nukramtyti. Ir ką nesakydavau ir tuo laku tepdavau, niekas nepadėdavo. Svarbiausia, kad namuose jis to net nedarydavo.
Bet vis aiškindavau, kad tau skaudės, kad bus negražūs, kad verkia nageliai, kai tu taip darai ir t.t.
Viskas liovėsi, tik tada, kai matyt priprato prie darželio ir ten gerai pradėjo jaustis, be jokio nerimo...
Taip kad... verta paieškoti ir nerimo šaltinio tokiais atvejais

Kai pradėjau leisti į darželį, po savaitės pamačiau, kad visi nageliai nukramtyti. Ir ką nesakydavau ir tuo laku tepdavau, niekas nepadėdavo. Svarbiausia, kad namuose jis to net nedarydavo.
Bet vis aiškindavau, kad tau skaudės, kad bus negražūs, kad verkia nageliai, kai tu taip darai ir t.t.
Viskas liovėsi, tik tada, kai matyt priprato prie darželio ir ten gerai pradėjo jaustis, be jokio nerimo...
Taip kad... verta paieškoti ir nerimo šaltinio tokiais atvejais

QUOTE(MamytėEvelina @ 2009 03 04, 16:36)
o zaislus apkramto ar tik laiko burnoje, kaip nusiraminimo priemone?
net nžn kaip atsakyti,graužia,kramto juos,išvis kas rankoje tas burnoje