QUOTE(seima @ 2005 08 03, 21:03)
tai va,iskilo klausimelis-kaip pasigaminti saldainiu..nu kazko panasaus i tas,pardavinejamas per atlaidus,sventes ir pan.
Sveikos
Is karto atsiprasau uz nelietuviskas raides,dar neinstaliavo
Radau du tokiu saldainuku receptus.
1. mase gamonam kaip ledinukam ant pagaliuko,t.y -cukrus ir vanduo,tik be acto ir nekaramelizuojam.Nustatyti ar jau verdantis misinys paruostas ,galima ilasinus jo ant istepto aliejum kepimo popieriaus,jei neissilakste ,kaip vandens laselis ir gavosi tasus ir formuojamas-nuimam nuo ugnies.Ispilam ant aliejum isteptos skardos ir maisom peilio sonu,nes rankomis galima nudegti.Panasu i tampyma,matysit ,po kiek laiko mase pradeda balti ir tirstet,atvesusia galima formuot rankomis.Suvinioti i aliejini popieriu ir atvesint.Man gavosi tokie trapus cukrinukai.
2.400 g cukraus ir o,9 l grietineles.
Viska sumaisyt ir kaitint ant vidutines ugnies,pastoviai maisant kol svelniai pagels.Patikrinti taip pat ,kaip ir 1 recepte.Tolimesne eiga irgi pagal 1 recepta,arba -ispilus ant aliejum isteptos skardos,palaukt,kol beveik sustings ,tada supjaustyt juostelem ir susukt i popieriu.Bet cia jau vaizduotes reikalas.Sito dar nebandziau,bet itariu, sie saldainiai bus labiau panasus i tampoma karamele,vientisesni tasesni.
Kas pabandys 2 recepta,parasykit atsiliepimus.