Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai saldainiai

QUOTE(Aguona ! @ 2012 04 02, 11:00)
Sveikos visos smile.gif Norėjau pasiteirauti, gal žinote  kur būtų galima įsigyti formelių šokoladiniams kiaušiniams lieti? Kiek esu girdėjusi Lietuvoje specialių tokiam gaminimui nėra, bet gal kuri nors yra mačiusi kokių nors panašių?  g.gif

Labai fainas nusipirkau tiesiog maximoje (akropolio) pirkau mažytes silikonines, bet buvo ir didelės silikoninės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 04 02, 13:47)
drinks_cheers.gif aš irgi tokių ieškau jau senokai,nerandu  unsure.gif


Didžiosiose Maximose (pvz. Akrooliuose) tikrai yra. Aš nusipirkau prieš porą dienų Klaipėdos Akropolio Maximoje. Tos formelės buvo tiesiog prie miltų lentynų sukabintos, nes jos ne tik šokoladui tinkamos, bet ir sausainiams. smile.gif
Atsakyti
O ar būtina šokoladą temperuoti? (Jau reikia pradėti gaminti kiaušinius , o dar tiek klausimų galvoje sukasi unsure.gif ) Beje, kiek jūs gamindamos sunaidojate šokolado ir kiek kiaušinukų (Vidutinio dydžio) gaunasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguona !: 04 balandžio 2012 - 14:54
QUOTE(vanillee @ 2012 04 03, 23:08)
Didžiosiose Maximose (pvz. Akrooliuose) tikrai yra. Aš nusipirkau prieš porą dienų Klaipėdos Akropolio Maximoje. Tos formelės buvo tiesiog prie miltų lentynų sukabintos, nes jos ne tik šokoladui tinkamos, bet ir sausainiams. smile.gif

Reikės pažiūrėt būnant didesniam mieste nei mano biggrin.gif esu mačius tik labai didele vieno kiaušinio formą,tai nepatiko visai toks didžiulis "blynas" rolleyes.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif , zinau ir as viena saldainiu recepta, anksciau labai visiem patiko, tai daznai darydavau, pabodo turbut mum jau blush2.gif

Triufeliai

Reikia vieno pakelio sviesto, cukraus, kakavos. Sviesta sakute istrinti su cukrumi iki baltos mases. Cukraus imdavau is akies, bet tikrai ne maziau 250g, tiesiog paragauti reikia smile.gif Tada formuoti rankomis rutuliukus, ir juos apvolioti kakavoje. Volioju tol, kol nebepersigeria cukraus ir sviesto mase. Galima sudeti i popierinius krepselius kiekviena, ir i saldytuva kol sustings (pora val). Skanaus

Cia siaip tokie rieboki triufeliai iseina, bet skanu, nesijaucia to sviesto praktiskai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauryttte @ 2012 06 07, 14:24)
Labuka 4u.gif , zinau ir as viena saldainiu recepta, anksciau labai visiem patiko, tai daznai darydavau, pabodo turbut mum jau blush2.gif 

Triufeliai

Reikia vieno pakelio sviesto, cukraus, kakavos. Sviesta sakute istrinti su cukrumi iki baltos mases. Cukraus imdavau is akies, bet tikrai ne maziau 250g, tiesiog paragauti reikia  smile.gif Tada formuoti rankomis rutuliukus, ir juos apvolioti kakavoje. Volioju tol, kol nebepersigeria cukraus ir sviesto mase. Galima sudeti i popierinius krepselius kiekviena, ir i saldytuva kol sustings (pora val). Skanaus

Cia siaip tokie rieboki triufeliai iseina, bet skanu, nesijaucia to sviesto praktiskai blush2.gif


Reikes pabandyti smile.gif
Atsakyti
Sveikuoliški šokoladiniai triufeliai

user posted image

user posted image

user posted image



~ 20- čiai trufelių

Reikės:

* 1 puodelis migdolų riešutų su luobele;
* 2 valg. š. datulių pastos
* 2 valg. š. raw karamelinio padažo
* 2-3 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( geriau 20-22 proc. riebumo)
*4 valg. š. neskrudintų (balnširuotų) migdolų sviesto/pastos
* žiupsnis druskos
* sauja kapotų lazdyno riešutų apvoliojimui
Gaminimo eiga:

1. Lazdyno rieštus sukapoti smulkesniais ir stambesniais gabaliukais ( galima peiliu, galima smulkintuvo pagalba). Atidėti į šoną - čia bus triufelių apvoliojimui.

2. Migdolus suberti į smulkintuvą, sudėti raw karamelės padažą, datulių pastą - viską sumalti iki vientisos masės su mažais gabaliukais. Suberti nesaldžios kakavos miltelius , žiupsnelį druskos , sudėti neskrudintų migdolų sviestą/pastą - vėl viską permalti.

Smulkintuvas gali gan sunkiai malti , todėl užtenka perkelti masę į gilų dubenį ir medinio šaukšto pagalba išmaišyti visą masę.

Rankomis suformuoti graikiško dydžio rutuliukus , apvolioti kapotuose lazdyno riešutuose. Sudėti į indą , sandariai uždaryti ir palikti šaldiklyje/šaldymo kameroje kelioms valandoms.

Triufeliai nesušąla į ledo gabalą - tik sustingsta , todėl galima patiekti ragavimui iš karto. wink.gif

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tsiocia @ 2009 01 22, 14:24)
Sveikos,
Išbandžiau tokį receptuką ir labai patiko:

200gr pieniško šokolado (ji reikia sutarkuoti su tarka)
2 kiaušinių tryniai
1 pakelis kokoso drožlių
2 šaukštai Amaretto likerio

Į sutarkuotą šokoladą įberiam pagal skonį kokoso drožlių, supilam amaretą ir įmušam kiaušinio trynius. Pertinam masę su šaukštu. Tada iš gautos mases formuojam saldainius - rutuliukus rankomis, juos apvoliojam kokoso drožlėse ir palaikom šaldytuve apie 1,5val. Mano šeimynai labai patiko.  thumbup.gif

O kazin galima naudoti kitoki likeri? Nekenciu Amaretto blush2.gif
Atsakyti
Gal zinote, kur galeciau rasti tokias formeles? bigsmile.gif

http://img697.images...8/dscf0856f.jpg
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2005 08 03, 21:03)
tai va,iskilo klausimelis-kaip pasigaminti saldainiu..nu kazko panasaus i tas,pardavinejamas per atlaidus,sventes ir pan. smile.gif

Sveikos smile.gif Is karto atsiprasau uz nelietuviskas raides,dar neinstaliavo blush2.gif Radau du tokiu saldainuku receptus.
1. mase gamonam kaip ledinukam ant pagaliuko,t.y -cukrus ir vanduo,tik be acto ir nekaramelizuojam.Nustatyti ar jau verdantis misinys paruostas ,galima ilasinus jo ant istepto aliejum kepimo popieriaus,jei neissilakste ,kaip vandens laselis ir gavosi tasus ir formuojamas-nuimam nuo ugnies.Ispilam ant aliejum isteptos skardos ir maisom peilio sonu,nes rankomis galima nudegti.Panasu i tampyma,matysit ,po kiek laiko mase pradeda balti ir tirstet,atvesusia galima formuot rankomis.Suvinioti i aliejini popieriu ir atvesint.Man gavosi tokie trapus cukrinukai.
2.400 g cukraus ir o,9 l grietineles.
Viska sumaisyt ir kaitint ant vidutines ugnies,pastoviai maisant kol svelniai pagels.Patikrinti taip pat ,kaip ir 1 recepte.Tolimesne eiga irgi pagal 1 recepta,arba -ispilus ant aliejum isteptos skardos,palaukt,kol beveik sustings ,tada supjaustyt juostelem ir susukt i popieriu.Bet cia jau vaizduotes reikalas.Sito dar nebandziau,bet itariu, sie saldainiai bus labiau panasus i tampoma karamele,vientisesni tasesni. 4u.gif
Kas pabandys 2 recepta,parasykit atsiliepimus.
Atsakyti
radau, kad organizuojami kursai kaip pasigaminti saldainius, gal ka sudomins smile.gif http://www.vtpvm.lt/...iai-saldainiai/
Atsakyti
Gal žinote, kur Vilniuje galima įsigyti (ar iš kitų miestų užsisakyti) skaidrių maišelių naminių saldainių/sausainių įpakavimui? Jeigu žinote, prašau parašykite asmeninę žinutę 4u.gif
Atsakyti