Pagaliau prisiruošiau sukelti pernai Kalėdinėms dovanoms gamintų saldainių receptus
Apelsinų žievelės šokolade
2 apelsinų žievelės
110 g cukraus
100 g juodojo šokolado
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių
Apelsinus gerai nuplaukite tekančiu vandeniu, galite kelis kartus nuplikyti verdančiu vandeniu.
Supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite žieveles. Dėkite žieveles į puodą, supilkite cukrų, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite 30 minučių, kol žievelės suminkštės.
Išvirtas žieveles atvėsinkite ir supjaustykite smulkesnėmis juostelėmis.
Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, suberkite prieskonius ir išmaišykite. Žievelių juosteles pasmeikite šakute ir iki pusės ar visas mirkykite į šiltą šokoladą. Atsargiai dėkite ant kepimo popieriaus. Nejudinkite, kol sustings.
Cukruoti migdolai
200 g nenuluptų migdolų
4 šauktų rudojo cukraus
4 šaukštų vandens
1 šaukštelio malto cinamono
Visus produktus sumaišykite karščiui atspariame inde. Mikrobangų krosnelėje, nustačiusi maksimalų pajėgumą, neuždengtame inde migdolus pakepinkite 2 min., ištraukusi indą juos pamaišykite, vėl 2 min. įdėkite į krosnelę, išėmusi dar kartą išmaišykite ir įdėkite trečią kartą 2 min. Migdolus paskleiskite šaltoje kepimo skardoje ir ataušinkite.
Džiovinti vaisiai su šokoladu
100 g gero konditerio šokolado
po 100 g džiovintų slyvų, abrikosų, saldžių vyšnių, datulių be kauliukų, cukruotų imbierų.
Juodąjį šokoladą ištirpinkite į vandens vonelę įstatytame dubenyje. Ant padėklo patieskite kepimo popierių. Džiovintus vaisius merkite į šokoladą, nuvarvinkite ir išdėliokite ant kepimo popieriaus.
kai šokoladas sukietės, kiekvieną vaisių suvyniokite į celofaną ir sudėliokite į dailias vazeles ar dėžutes.
Variantai: labai įdomus sprendimas- egzotiški džiovinti vaisiai, tokie kaip ananasai, mangai ar papajos su šokoladu. Vaikai mėgsta šokoladines razinas, o suaugusieji- kavos pupeles su juoduoju šokoladu.
Naminiai griliažiniai saldainiai
400 ml cukraus
200 g maltų riešutų mišinio
2 šaukštai kokosų drožlių
3 šaukštai lukštentų saulėgrąžų
Kvadratinę kepimo skardą išklokite folija.
Cukrų suberkite į puodą storu dugnu ir ant didesnės ugnies maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pasidarys auksinės spalvos. Suberkite riešutus, kokoso drožles ir saulėgrąžas. Viską` labai gražiai išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo skardą ir atvėsinkite, tada dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad griliažas sustingtų. Išimkite griliažą` ir suskaldykite norimo dydžio kąsneliais.
LENGVAI PAGAMINAMI ŠOKOLADINIAI SALDAINIAI (FUDGE)
500 g juodojo šokolado;
75 g sviesto;
400 g kondensuoto pieno;
½ a.š. vanilės ekstrakto.
Šokoladą, sulaužytą gabaliukais, kartu su kondensuotu pienu bei sviestu ištirpinti ant silpnos ugnies. Pastoviai maišyti, neužvirti. Kai ištirps, ugnį išjungti, įmaišyti vanilės ekstraktą ir kelias minutes paplakti, kas būtų vientisa masė. Sukrėsti į kepimo popieriumi ar folija išklotą formą ir įdėti į šaldytuvą, kol sutvirtės. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
"Marshmallows" saldainiai
Produktų matavimui naudojamas puodelis - 237 gr.
25 gr. želatinos
2 puodeliai cukraus
1/2 puodelio šalto vandens
1/2 puodelio karšto vandens (bet ne verdančio)
1/2 puodelio kukurūzų arba cukraus sirupo
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušinių baltymai
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
puodelis cukraus pudros saldainių apvoliojimui
Želatiną užpilame 1/2 puodelio turimo šalto vandens. Paliekame 15-20 min., kad išbrinktų.
Kadangi neturėjau kukurūzų sirupo, pakeičiau savo virtu cukraus sirupu, pagal toliau pateikiamą aprašymą. Pusę puodelio cukraus užpilti trečdaliu cukraus kiekio vandens, maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet sirupą užvirinti ir pavirti 10 min. Nugriebti susidariusias putas - ir sirupas paruoštas.
Į puodą pilame cukraus sirupą, cukrų, karštą vandenį ir druską. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet padidiname temperatūrą iki 120 C (čia labai praverstų termometras, bet aš išsiverčiau ir be jo, tiesiog padidinau viryklės temperatūrą) ir nemaišydami paverdame dar 12 minučių. Nukeliame nuo ugnies. Sudedame į sirupą išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps. Dar šiltą masę plakame mikseriu, kol ji patrigubės ir taps labai tiršta.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinio baltymus su vanilinu. Įmaišome juos į cukraus masę. Atsargiai, bet gerai išplakame viską iki vientisos masės. 24 x 30 cm. kepimo formą ištepame aliejumi, pabarstome dugną ir šonus persijota cukraus pudra, ir supilame Marshmalows masę. Viršų negausiai pabarstome persijota cukraus pudra ir pastatome šaltai maždaug 3 valandoms, o dar geriau - visai nakčiai. Sustingusią masę išverčiame iš formos, supjaustome juostelėmis, o juosteles vieno kąsnio kvadratėliais. Apvoliojame juos iš visų pusių cukraus pudroje.
Migdoliniai saldainiai su medumi
100 g skaldytų migdolų
50 g sezamų sėklų
25 g sviesto
1 g vanilinio cukraus
75 g takaus medaus
50 g cukraus
Migdolus, sezamų sėklas, sviestą cukrų bei vanilinį cukrų keptuvėje sumaišykite ir paskrudinkite. Supilkite medų ir maišydama viską dar trumpai pakaitinkite. Masei šiek tiek praaušus ant kepimo popieriaus dėkite pailgus kauburėlius. Palaukite, kol sukietės. Sausai laikomi tinka vartoti apie mėnesį.
Papildyta:
Naminiai guminukai
180 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
100 g vaisių pektino
0.5 šaukštelio geriamosios sodos
240 ml cukraus
240 ml klevų (ar kito skonio) sirupo
1 lašas maistinių dažų (nebūtinai)
cukraus (apvolioti).
Kepimo skardą išklokite folija. Vos vos pašlakstykite aliejumi.
Į puodą supilkite citrinų sultis, pektiną ir sodą. Užvirkite, tuoj pat sumažinkite ugnį ir palikite kaisti (neužvirkite antrą kartą).
Kitame puode sumaišykite cukrų ir sirupą. Užkaiskite ir nuolat maišydami užvirkite. Kai užvirs, nustokite maišyti ir leiskite virti. Virkite, kol į šaltą vandenį įlašinta masė sustings.
Karštą cukraus sirupą atsargiai supilkite į karštas sultis ir kelias minutes maišykite. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite maistinius dažus ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
Supilkite masę į skardą ir palikite stovėti kambario temperatūroje per naktį.
Cukruotu peiliu supjaustykite norimais gabaliukais, apvoliokite cukruje. Palikite valandai pastovėti. Jei guminukai vis dar lips, apvoliokite dar kartą cukruje ir valandą laikykite šaldiklyje.
P. S. Man jie labai rūgštūs, bet buvo ir kam patiko
Riešutai su šokoladu
100 g lazdynų riešutų branduolių
200 g juodojo konditerinio šokolado
3 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis maltos kalendros (nedėjau)
Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir, nustatę vidutinę kaitrą, truputį paskrudinkite. Suberkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kitu uždenkite. Riešutus tarp rankšluosčių pakočiokite, kad nusiluptų odelės.
Juodąjį šokoladą palengva ištirpinkite į vandens vonelę įstatytame dubenyje. Suberkite prieskonius ir išmaišykite. Suberkite riešutus, apvoliokite šokoladu. Ant padėklo patieskite kepimo popieriaus, supilkite riešutų bei šokolado mišinį. Riešutus truputį paskirstykite. Gerai atvėsinkite, kad šokoladas sukietėtų. Saldumyną sulaužykite gabalais ir sudėliokite į celofano maišelius.
Riešutiniai saldainiai
2/3 stiklinės cukraus
2/3 stiklinės vandens
4 šaukštų sviesto
1/2 stiklinės pieno miltelių
3 šaukštų kakavos
1 šaukšto maltų migdolų
1 šaukšto maltų džiovintų slyvų.
Nesvylančiame puode sumaišykite vandenį su cukrumi. Virkite ant silpnos ugnies, kol įlašinus lašą sirupo į vandenį jis sukietės prieš nusileisdamas iki dugno.
Sudėkite į paruoštą sirupą sviestą ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite persijotus pieno miltelius ir nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Sudėkite riešutus ir slyvas ir gerai išmaišykite. Suberkite persijotą kakavą, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Masę atšaldykite ir supjaustykite gabaliukais.
Saulėgrąžų ir šokolado saldainiai
200 g juodojo šokolado
40 g sviesto
200 g luptų saulėgrąžų
Kepimo skardą išklokite folija. Saulėgrąžas pakepinkite. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą, atsargiai išmaišykite. Suberkite saulėgrąžas ir dar kartą išmaišykite.
Į skardą šaukšteliu dėkite saldainių kauburėlius, pravėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Vėsioje vietoje saldainius galite laikyti iki savaitės.
Sezamo saldainiai
2 p. sezamo sėklų
2 v.š. juodų sezamo sėklų (nebūtina)
1/2 p. medaus
1/2 p. rudojo cukraus (dėjau baltą)
1/2 a.š. malto imbiero
1/2 a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
Pasiruošti du kepimo popieriaus lapus (rekomenduoja sutepti juos sviestu, bet aš to nedariau). Sausoje keptuvėje pakepinti sezamo sėklas iki švelniai paruduos (atsargiai, greitai sudega jei nemaišot). Jei naudojamos ir juodos sezamo sėklos, jas geriau pakepinti atskirai. Išėmus sėklas, toje pačioje keptuvėje kaitinti visus likusius ingredientus. Kai užvirs, maišant kaitinti dar 2 minutes. Nuimti nuo karščio ir įmaišyti sezamo sėklas. Masę išpilti ant kepimo popieriaus, uždengti antru kepimo popieriaus lapu ir kočėlu plonai iškočioti. Leisti truputį atvėsti ir nuimti kepimo popierių. Dideliu peiliu supjaustyti norimos formos saldainiais ir leisti pilnai atvėsti. Saldainius laikyti atskirtus kepimo popieriumi, nes linkę sulipti.
Šokoladiniai saldainiai
400 g pieniško šokolado
150 g pakepintų migdolų
20 g romo arba konjako
30 g cukatų
100 g razinų
Razinas nuplauti, apdžiovinti ir užpylus romu arba konjaku, palaikyti keletą valandų. Šokoladą ištirpinti. Migdolus supjaustyti juostelėmis. Razinas, migdolus ir cukatas sumaišyti su šokoladu. Skardą iškloti sviestiniu popieriumi ir arbatiniu šaukšteliu padaryti kauburėlius. Truputį padžiovinti karštoje orkaitėje, po to atvėsinti.
Siandien savo vaikus nusprendziau pradziuginti naminiais saldainiais. Seniai valgiau tokius, kur prie baznyciu pardavinejo bobutes, na tuos ilgus, spalvotais popieriukais. Sukau sukau galva, kaip juos padaryti ir isbandziau viena receptuka. Gavosi skanus, bet visai kitokie, minksti ir trapus.
Vaikai sake, kad skanu
Vaikai sake, kad skanu
QUOTE(duokanka @ 2014 10 17, 18:18)
Siandien savo vaikus nusprendziau pradziuginti naminiais saldainiais. Seniai valgiau tokius, kur prie baznyciu pardavinejo bobutes, na tuos ilgus, spalvotais popieriukais. Sukau sukau galva, kaip juos padaryti ir isbandziau viena receptuka. Gavosi skanus, bet visai kitokie, minksti ir trapus.
O receptuku gal pasidalintumėte
Kiek laiko gali stoveti pagaminti naminiai saldainiai, triufeliai.?
Sveiki,
dariau vakar naminius bounty ir iškilo toks klausimėlis.
Apliejau juodu šokoladu, ištirpitntu vandens vonelėj, šaldytuve jis sustingo, bet kai pasiimam valgyt tai jis pirštuose per 1 sek. pradeda tirpt taip kad tas saldainis net iš pirštų išslysta... Na žodžiu, labai nepatogu valgyt
Gal tą šokoladą reikėjo kažkaip tais apdorot? nes pvz pirktiniai saldainiai taip greit netirpsta tarp pirštų kai laikai
dariau vakar naminius bounty ir iškilo toks klausimėlis.
Apliejau juodu šokoladu, ištirpitntu vandens vonelėj, šaldytuve jis sustingo, bet kai pasiimam valgyt tai jis pirštuose per 1 sek. pradeda tirpt taip kad tas saldainis net iš pirštų išslysta... Na žodžiu, labai nepatogu valgyt
Gal tą šokoladą reikėjo kažkaip tais apdorot? nes pvz pirktiniai saldainiai taip greit netirpsta tarp pirštų kai laikai
QUOTE(Weronica @ 2015 04 02, 09:08)
Sveiki,
dariau vakar naminius bounty ir iškilo toks klausimėlis.
Apliejau juodu šokoladu, ištirpitntu vandens vonelėj, šaldytuve jis sustingo, bet kai pasiimam valgyt tai jis pirštuose per 1 sek. pradeda tirpt taip kad tas saldainis net iš pirštų išslysta... Na žodžiu, labai nepatogu valgyt
Gal tą šokoladą reikėjo kažkaip tais apdorot? nes pvz pirktiniai saldainiai taip greit netirpsta tarp pirštų kai laikai
dariau vakar naminius bounty ir iškilo toks klausimėlis.
Apliejau juodu šokoladu, ištirpitntu vandens vonelėj, šaldytuve jis sustingo, bet kai pasiimam valgyt tai jis pirštuose per 1 sek. pradeda tirpt taip kad tas saldainis net iš pirštų išslysta... Na žodžiu, labai nepatogu valgyt
Gal tą šokoladą reikėjo kažkaip tais apdorot? nes pvz pirktiniai saldainiai taip greit netirpsta tarp pirštų kai laikai
Gal dėl to, kad pirktiniai saldainiai nėra aplieti natūraliu šokoladu be jokių priedų, galvočiau taip
QUOTE(Elentari @ 2015 04 02, 12:05)
Gal dėl to, kad pirktiniai saldainiai nėra aplieti natūraliu šokoladu be jokių priedų, galvočiau taip
Jus tikriausia per karsta sokolada pylet. Sokoladas naudojamas 30 laipsniu siltumo, tuomet jis netirpsta tarp pirstu, na bus kaip pirktinis
QUOTE(Fecyte @ 2015 04 03, 22:48)
QUOTE(Elentari @ 2015 04 02, 11:05)
Gal dėl to, kad pirktiniai saldainiai nėra aplieti natūraliu šokoladu be jokių priedų, galvočiau taip
Jus tikriausia per karsta sokolada pylet. Sokoladas naudojamas 30 laipsniu siltumo, tuomet jis netirpsta tarp pirstu, na bus kaip pirktinis
Čia ne aš pyliau
Sveiki.
Gal kuri esat dariusi tokius Candy cane? saldainius ?
kaip suprantu, tos lazdelės net eglutės puošimui naudojamos Yra kaip Kalėdų atributas USA
Gal kuri esat dariusi tokius Candy cane? saldainius ?
kaip suprantu, tos lazdelės net eglutės puošimui naudojamos Yra kaip Kalėdų atributas USA
QUOTE(žollia @ 2016 12 20, 09:08)
Sveiki.
Gal kuri esat dariusi tokius Candy cane? saldainius ?
kaip suprantu, tos lazdelės net eglutės puošimui naudojamos Yra kaip Kalėdų atributas USA
Gal kuri esat dariusi tokius Candy cane? saldainius ?
kaip suprantu, tos lazdelės net eglutės puošimui naudojamos Yra kaip Kalėdų atributas USA
Majų parduotuvėje yra.
Noriu pati pabandyt padaryt
FB konditerės pasidalino nuoroda, tikrai labai aišku kas ir kaip daroma
gal ir čia kuri susigundys išbandyt vaikams Kalėdoms išvirt
saldainiai
FB konditerės pasidalino nuoroda, tikrai labai aišku kas ir kaip daroma
gal ir čia kuri susigundys išbandyt vaikams Kalėdoms išvirt
saldainiai