Šįvakar pargrįžta mūsų vyrai iš žvejybos, bet ką daryti su ta žuvim išskyrus pavolioti miltuose ir kepti keptuvėj, nežinau
Pagaminau žuvį prancūziškai, bet kiek atvėsusią valgiau, kažkaip atrodo, kad ji turėtų būti skanesnė karšta
Bet šiaip labai gera alternatyva tradicinei keptai žuviai keptuvėje
:
Šįvakar pargrįžta mūsų vyrai iš žvejybos, bet ką daryti su ta žuvim išskyrus pavolioti miltuose ir kepti keptuvėj, nežinau
Šįvakar pargrįžta mūsų vyrai iš žvejybos, bet ką daryti su ta žuvim išskyrus pavolioti miltuose ir kepti keptuvėj, nežinau
QUOTE(prieblanda @ 2006 08 20, 19:23)
Pagaminau žuvį prancūziškai, bet kiek atvėsusią valgiau, kažkaip atrodo, kad ji turėtų būti skanesnė karšta
Bet šiaip labai gera alternatyva tradicinei keptai žuviai keptuvėje
:
Šįvakar pargrįžta mūsų vyrai iš žvejybos, bet ką daryti su ta žuvim išskyrus pavolioti miltuose ir kepti keptuvėj, nežinau
Šįvakar pargrįžta mūsų vyrai iš žvejybos, bet ką daryti su ta žuvim išskyrus pavolioti miltuose ir kepti keptuvėj, nežinau
Galima dar padaryti zuvies kokletus
Ką tik iškepiau minkštučių ragelių...

Rageliai su sūriu
400 ml miltų
200 ml smulkiai tarkuoto sūrio
2 a. š. kepimo miltelių
1/ 2 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
50 g kambario temperatūros sviesto
200 ml neriebios grietinės (jogurto, pasukų)
Įdarui
300 ml smulkiai tarkuoto sūrio
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti sviestą ir mikseriu ar kombainu maišyti, kol gausis trupinukai. Suberti sūrį, dėti grietinę ir užminkyti lygią elastingą tešlą.
Palaikyti 30 min. šaldytuve.
Iškočioti tešlos lakštą į apskritimą ir padalinti į 8 12 trikampių. Ant kiekvieno trikampio užberti sūrio ir susukti ragelį.
Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti 10 13 min. iki 220° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. galima ragelius pabarstyti kmynais, sezamu ar aguonomis... Į įdarą galimą įmaišyti žalumynų, paprikos, česnako ir t. t. Kad rageliai gautųsi gražios formos, tešlos lakštą apipjaunu uždėjusi lėkštę. Tada apskritimas gaunasi taisyklingas. Ragelius žymiai lengviau susukti naudojant kepimo popierių, kaip vyniojant vyniotinius, arba bambukinį kilimėlį, kaip darant suši. Tešla gavosi gana lipni, bet pašalusi pasidarė visai pakenčiama ir vyniojosi lengvai
Aš tešlą padalinau į tris dalis ir padariau tris apskritimus, kurių kiekvieną padalinau į 8 dalis. Labai greita ir skanu
O ir vaikams patiko

Rageliai su sūriu
400 ml miltų
200 ml smulkiai tarkuoto sūrio
2 a. š. kepimo miltelių
1/ 2 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
50 g kambario temperatūros sviesto
200 ml neriebios grietinės (jogurto, pasukų)
Įdarui
300 ml smulkiai tarkuoto sūrio
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti sviestą ir mikseriu ar kombainu maišyti, kol gausis trupinukai. Suberti sūrį, dėti grietinę ir užminkyti lygią elastingą tešlą.
Palaikyti 30 min. šaldytuve.
Iškočioti tešlos lakštą į apskritimą ir padalinti į 8 12 trikampių. Ant kiekvieno trikampio užberti sūrio ir susukti ragelį.
Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti 10 13 min. iki 220° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. galima ragelius pabarstyti kmynais, sezamu ar aguonomis... Į įdarą galimą įmaišyti žalumynų, paprikos, česnako ir t. t. Kad rageliai gautųsi gražios formos, tešlos lakštą apipjaunu uždėjusi lėkštę. Tada apskritimas gaunasi taisyklingas. Ragelius žymiai lengviau susukti naudojant kepimo popierių, kaip vyniojant vyniotinius, arba bambukinį kilimėlį, kaip darant suši. Tešla gavosi gana lipni, bet pašalusi pasidarė visai pakenčiama ir vyniojosi lengvai
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 20, 16:39)
garbane, gal jau ir per vėlai atsakau, bet ryžius reikia dėti nevirtus
Jeigu kur reikia dėti jau išvirtus produktus, apie tai būtinai iškart parašau recepte...
ne ne ne velu!
stazyte, iš principo į tokį keksą mėlynių galima ir neatšildyti, tik sumaišyti su cukrumi ir dėti iškart į tešlą
Lalaa, ačiū, tikiuosi ir varškinis tinginys patiks
prieblanda, tikiuosi žvejai parveš rimtos žuvies
garbane, tik nekepink ant labai stiprios ugnies ir niekas neprisvils... Ryžiai dedami į jau apkeptą vištieną, kuri išskiria nemažai sulčių, tad bent man net nebandė svilti
Lalaa, ačiū, tikiuosi ir varškinis tinginys patiks
prieblanda, tikiuosi žvejai parveš rimtos žuvies
garbane, tik nekepink ant labai stiprios ugnies ir niekas neprisvils... Ryžiai dedami į jau apkeptą vištieną, kuri išskiria nemažai sulčių, tad bent man net nebandė svilti
Vakar dariau "Sonatinos receptų" dieną
- pusryčiams dariau "sagutes", pietums - kukulius su sūreliu. Nu labai
Valgėm apsilaižydami. Ačiū, Sonatina!
Galvoju padaryti citrininį tortą ir turu kelis klausimėlius. Kokio riebumo grietinėlės reikėtų ir iki kokio tirštumo ją išplakti? Kokio riebumo geriausiai tinka varškė ar visgi geriau tepamas varškės sūrelis? Jei neturiu želatinos lapelių, o tik birią želatiną, tai kaip geriausia ją tirpinti? Ar stingimui turi įtakos tirpinimo temperatūra?
Na va, kiek klausimų. Bet čia apsidraudimui, nes buvo atvejų, kad kažką darant su želatina, man nesustingdavo, tai dabar bijau truputį...
Galvoju padaryti citrininį tortą ir turu kelis klausimėlius. Kokio riebumo grietinėlės reikėtų ir iki kokio tirštumo ją išplakti? Kokio riebumo geriausiai tinka varškė ar visgi geriau tepamas varškės sūrelis? Jei neturiu želatinos lapelių, o tik birią želatiną, tai kaip geriausia ją tirpinti? Ar stingimui turi įtakos tirpinimo temperatūra?
Na va, kiek klausimų. Bet čia apsidraudimui, nes buvo atvejų, kad kažką darant su želatina, man nesustingdavo, tai dabar bijau truputį...
Nikte, ačiū, kad išbandei ir patiko
O dabar dėl torto:
Jeigu grietinėlę jau reikia plakti, tai ji tūri mažiausiai 35% riebumo (plakama) grietinėlė. Išplakti reikia ne per daug standžiai, nes tada sunku tolygiai įmaišyti į varškės masę. Na gal tol, kol bus maždaug kaip gana tiršta grietinė
Aš vieną kartą dariau su liesa Mūsų švelniąja varške, kitą kartą su Mūsų tepamu sūreliu... Šiaip jų skonis skirtingas - sūrelis yra vos vos sūrus, tad torto skonis gaunasi toks įdomiai pikantiškas
Čia jau pati nuspręsk
Man gal visgi skaniau su varške
Želatiną išbrinkink piene, kaip ir parašyta, o ištirpink ant karšto vandens garų: užvirk puodą su vandeniu, ant viršaus dėk dubenį su želatina, ir maišyk, kol ji ištirps
O dabar dėl torto:
Jeigu grietinėlę jau reikia plakti, tai ji tūri mažiausiai 35% riebumo (plakama) grietinėlė. Išplakti reikia ne per daug standžiai, nes tada sunku tolygiai įmaišyti į varškės masę. Na gal tol, kol bus maždaug kaip gana tiršta grietinė
Želatiną išbrinkink piene, kaip ir parašyta, o ištirpink ant karšto vandens garų: užvirk puodą su vandeniu, ant viršaus dėk dubenį su želatina, ir maišyk, kol ji ištirps
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 20, 14:39)
Sandriuks, nemanau, kad tai custard, nes custard daromas iš kiaušinių... O pudingas - tai krakmolas, cukrus ir pienas... Pudingas angliškai ir yra pudding... Gali vietoje pudingo įdėti tiesiog 2 - 3 v. š. krakmolo ir 1 a. š. vanilės...
Ačiū tau, brangioji Sonatina už rūpestį, nepamiršti nei vienos.Ką mes be tavęs darytume,valgytų mūsų vyrai tą patį per tą patį.
Dar apie pudingą.Bandysiu aš dar paieškot Lietuvių parduotuvėje pudingo,gal netyčia kur ir rasiu.Bet pas jų custardas čia ir yra krakmolo pagrindu,maišo su šaltu pienu ir po to pila į verdantį vandenį,na panašiai kaip mes darom kisielių.Na,bet jei nerasiu pudingo, gal vis tik bandysiu su krakmolu padaryt.Išbandysiu ir kitom pasakysiu.
Minkštieji rageliai lab skaniai atrodo,o netiktų jei į vidų dėčiau paruoštą saldžia varškę??
Na, Sonatina, ir aš prisidėsiu prie tų, kurios tau nuolat dėkoja - didelis ačiū už tokius paprastus, bet ypatingai skanius receptus, kuriais mielai daliniesi su visomis, bei už nuoširdžią pagalbą mums stengiantis tapti tokiom pačiom puikiom kulinarėm kaip tu
Iš tikro, tu nusipelnei plojimų, kad ir kaip banaliai tai skambėtų
O dabar ir aš norėčiau pasigirti tuo, ką jau išbandžiau ir netgi, tikiuosi niekas nesupyks, pateikti daiktinius įrodymus
Aišku, jie niekad neprilygs tavo, Sonatina, nuotraukoms, kurios taaaip sužadina apetitą..
Taigi.. gaminau Žuvies file prancūziškai ir visiškai pritariu visoms, kurios ją gyrė, nes šis patiekaliukas tikrai
Jau 4 kartus niamniojau..

Taip pat išbandžiau ir Žuvies file omlete
Irgi valgiau besilaižydama, tačiau prancūziškas variantas man buvo skanesnis truputėlį..

Tėčio gimtadieniui iškepiau Kebabų ant iešmo (tik be šalavijo), bet vistiek buvo laaabai skanu, visa šeima valgė ir gyrė

Visai neseniai vietoj visiems pabodusio Netikro zuikio išmėginau Faršo (pas mane kiaulienos-jautienos) vyniotinį su sūriu, kurio taip pat staiga neliko ant stalo, niam niam!
Tik gražiai suformuoti visiškai nepavyko

Dar vienas skanumynas - bananiniai blynai
Valgyčiau ir valgyčiau, kol kasnors lėkštę iš rankų išplėštų

Iš saldžių patiekalų išbandžiau Varškines spurgas, tiesiog burnoje tirpo
O vienas žmogelis kasdien zyzia "Kada vėl tų spurgų pagaminsi, nuuu..?"

Ir Pyragą su varške ir vyšniomis (pas tave - persikais), kurio, net gėda sakyti, mažiausiai bent pusę pati patvarkiau
Nes jau tooooks skanus buvo, kad žodžių trūksta

O štai rytojaus pietūs jau taip pat suplanuoti - kinietiški paplotėliai "Ring Bou" ar kaip ten jie vadinas
Na, manau, visos suprato, ką turiu galvoje
O dabar ir aš norėčiau pasigirti tuo, ką jau išbandžiau ir netgi, tikiuosi niekas nesupyks, pateikti daiktinius įrodymus
Taigi.. gaminau Žuvies file prancūziškai ir visiškai pritariu visoms, kurios ją gyrė, nes šis patiekaliukas tikrai

Taip pat išbandžiau ir Žuvies file omlete

Tėčio gimtadieniui iškepiau Kebabų ant iešmo (tik be šalavijo), bet vistiek buvo laaabai skanu, visa šeima valgė ir gyrė

Visai neseniai vietoj visiems pabodusio Netikro zuikio išmėginau Faršo (pas mane kiaulienos-jautienos) vyniotinį su sūriu, kurio taip pat staiga neliko ant stalo, niam niam!

Dar vienas skanumynas - bananiniai blynai

Iš saldžių patiekalų išbandžiau Varškines spurgas, tiesiog burnoje tirpo

Ir Pyragą su varške ir vyšniomis (pas tave - persikais), kurio, net gėda sakyti, mažiausiai bent pusę pati patvarkiau

O štai rytojaus pietūs jau taip pat suplanuoti - kinietiški paplotėliai "Ring Bou" ar kaip ten jie vadinas





