Įkraunama...
Įkraunama...

Privatūs darželiai ar valstybiniai?

panele zosia, jūs tik džiaukitės, kad kaimynystėj maži vaikai, kurie apie 18 vakaro išsibarsto. o vat būtų namas su paaugliais, katrie visą naktį jums bumčikus daužtų- vat tada galėtumėt ir skųstis. aš čia šiaip, panelės savininkės draugė ir kaimynka. atėjau palaikyt ir patvirtint, kad tikrai greičiausiai jos sūnus ir bus tas daugiausiai bliaunantis kinderiukas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rug @ 2011 07 31, 15:05)
panele zosia, jūs tik džiaukitės, kad kaimynystėj maži vaikai, kurie apie 18 vakaro išsibarsto. o vat būtų namas su paaugliais, katrie visą naktį jums bumčikus daužtų- vat tada galėtumėt ir skųstis. aš čia šiaip, panelės savininkės draugė ir kaimynka. atėjau palaikyt ir patvirtint, kad tikrai greičiausiai jos sūnus ir bus tas daugiausiai bliaunantis kinderiukas biggrin.gif  4u.gif

Gerbiama savininkės drauge, čia tarp kitko niekur nebuvo pasakyta, kad darželis yra blogai. Problema yra ta, kad vaikai ištisai VERKIA. Auklėtojos net nesistengia jų nuraminti, vaikams aiškiai trūksta veiklos ir elementarių bendravimo su tokio amžiaus vaikais įgūdžių. Taip jau yra, kad noriu aš ar nenoriu girdžiu ir matau daugiau negu norėtųsi.
Savininkai pasigyrė, pasistengė apjuodinti kaimynus, jų valia. Aš pasakiau, kas mano manymu nėra gerai. O jau taisyti ar ne trūkumus , lai šeimininkai ir sprendžia.Tarp kitko, galbūt šeimininkės sūnaus sąžiningam versle tokiam darželyje apskritai neturėtų būti.

O darbo metodus iš tikrųjų reikia keisti.

Tuo diskusiją ir baigiam. Visada galima išspręsti problemą labiau civilizuotais būdais, tereikia tik trupučio geranoriškumo ir pagarbos. Ko visiems ir linkiu.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 07 29, 20:33)
g.gif mano drauges dukryte lanko Klauzados darzeli, tai sako, kad vaikas tiesiog verziasi ten eiti, o per savaitgali jau ima nerimauti, kadagi i ta darzeli jau reiks eiti, nes namie nuobodu..tai gal ne visos aukletojos ten tokios blogos g.gif

Musu dukra jau puse metu lanko Klauzada. Situacija analogiska smile.gif Mes esame labai patenkinti siuo darzeliu. Negaliu nei puse blogo zodzio pasakyti apie Klauzada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zosia1 @ 2011 07 31, 17:02)
Problema yra ta, kad vaikai ištisai VERKIA.

Netikiu, kad vaikai gali ištisai verkti. Dar suprasčiau, kad taip elgiasi koks nors vienas ar du vaikiukai. Gal jiems sunku adaptuotis, labai prisirišę prie mamų, tad ir verkia nuo jų atskirti. Bet tikrai nepatikėsiu, kad ištisai verkia dauguma vaikų schmoll.gif
Atsakyti
Musu sunelis lanko Klauzados darzeli, greitai bus metai ir nei karto nepasiemiau vaiko uzsiverkusio g.gif Atvirksciai buna gerai nusiteikes ir pilnas ispudziu. Esu dekinga, aukletojoms Zivilei ir Jolitai uz rupestinguma, visada papasakoja kaip vaikiukas praleido diena, tiek gerus tiek ir blogus dalykus. Darzelyje ismoko sesti ir prasytis ant puoduko, nuolat niuniuoja (sava kalba) ismoktas daineles. Kai atvaziuoju pasiimti suneli, tikrai nematau sedinciu ir nieko neveikianciu auklyciu, jos nuolat sukasi, o kai sustoja papasakoti apie suneli, vaikuciai kariasi tiesiog ant kaklo.
O, kad vaikai verkia ir isterikuoja, tai normalu ir ne tik darzelyje, bet ir namuose, pries menesi gimus antram suneliui, tu isteriju pasitaiko kas zingsni ir visiskai ligioje vietoje schmoll.gif , tai negi dabar del to as bloga mama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2011 07 30, 05:09)
Aš esu ta savininkė. Būtų linksma, jei nebūtų liūdna. Nenoriu gintis ar teisintis, nes nematau tam reikalo. Ši moteris yra mūsų kaimynė. Mes vakar su ja turėjome labai nemalonų pokalbį dėl to, kad vaikai triukšmauja.

pasisakysiu ir as i ta tema del kaimynu ir aplinkiniu.Tiesiai sviesiai ir atvirai.
Pati turiu jau 6 metus darzeli,kuris yra ikurtas net ne nuosavame name(ech Vakare-tyla kaip jums smagu,kad esate isikure name wub.gif )o daugiabutyje.Todel esame matomi, o tuo labiau girdimi nuo ryto iki vakaro biggrin.gif
Kaimynu,kaip ir zmoniu buna isties ivairiu,nemalonu kai apkalba(aisku tai buna " uz akiu" ), vertinami vaikai(ypac skirtomi i rases doh.gif kai ateina koks diedukas ir tiesiai sviesiai pasako,kodel dabar ne lietuviu vaikus priziurui lotuliukas.gif aisku viska graziai apeini,pakalbi,kad tam diedukui ramiau ant sirdeles butu) ),kai esame lauke,tai bobutes islenda pro langus vaikus skaiciuoti(kiek gi cia tu vaikuciu ir koks cia dabar tas mano uzdarbis,nes tik tokiu tikslu ir skaiciuoja biggrin.gif ).Na bet gyveni,ipranti ir prisitaikai,juolab,kad stengiames ir mes prie kaimynu prisitaikyti ir patvarkyti papildomai tiek aplinka,tiek po saves.
Bet vat pvz valytoja,kuri valo musu laiptine praeita savaite man tekstelejo,kad cia mes daugiausia siuksliname(nors as pati 1-2 kartus per savaite papildomai laiptine issluoju,isplaunu,kieme ryte vedziodama suniuka surenku siuksles is zaidimu aiksteles,kurios beje yra aisku ne musu ismetytos,nuolat patvarkau laiptines prieiga,nes nevisi tvarkingi,o man nemalonu,kai aplinka netvarkinga.Beto,kadangi musu daugiau,tai ir patvarkau,kad neuzkliuciau niekam biggrin.gif bet pasirodo vistiek uzkliuni biggrin.gif )
Na skaudu buna tuo momentu,nes zinau,kad taip nera,bet ir zinau,kad tokiu situaciju yra buvo ir bus.
O neuzkliunam tai artimiausiems kaimynams,kurie tikrai turetu kuom skustis-juk vaikai lieka vaikai ir triuksmauja ir laksto,begioja,zaidimus zaidziame viduje,muzika su instrumentais pravedama,todel judesio,triuksmo,bruzdesio tikrai yra.
Todel cia buk nebuves geras visiems,bet vistiek atsiras kas nores apkalbeti,apjuodinti parasydamas forume ir t.t.
O dar labiau i tema..neitiketina,kad vaikai visa diena verkia....buna vaiku naujoku,kuriems adaptacija buna sunkesne(juk cia viskas nuo vaikelio priklauso),buna vaikai uzsigauna,susipesa tada ir verkti pradeda.
Todel tikra realia situacija zino tik tas kas yra realiai susidures su paciu darzeliu,jo darbuotojais.

Aisku yra ir kita puse,kai is sono labai gerai matosi kaip bendrauja aukletojos su vaikais lauke,ar vaikai buna uzimti,galima is sono realiai matyti ar vaikai i lauka vedami kasdien ir t.t.

Tad Vakare-Tyla nekreipk demesio,laikykis,nes dirbam savo darbeli ir aciu dievui ji ivertina vaikai ir ju teveliai,o ne kaimynai,kuriems nera kas veikti tik priekabiu ieskoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 01 rugpjūčio 2011 - 14:02
Vakare-tyla, laikykites, nekreipkite demesio, nors ir sunku, ignoruokite tokius zmones. esme tame, kad kai kurie zmones tiek pritvinke pavydo kitiems, kad lieja ji bet kur ir bet kada...
mano mama daugiabutyje (savo nuosavame 1 k. bute) atlieka zmonems gydomuosius masazus, tai kaimyne dviem aukstais zemiau (nu negalima taip sakyti, bet bjauri sene neturinti ka veikti) issidirbineja visaip kaip, ir mamos buto duris apdergia,ir atvirai i akis pasako kad mano mama aferiste ir t.t.
tiesiog visada atsiranda zmoniu kuriems pavydas bamba grauzia arba tiesiog neturi kur tulzi islieti...

Ponia zosia1, jei manote, kad privatus darzelis nesa marias pelno, pasidarykite verslo plana, ir tada tokios mintys kaip mat isgaruos is jusu galveles...
Atsakyti
QUOTE(zosia1 @ 2011 07 31, 17:02)
Tarp kitko, galbūt  šeimininkės sūnaus sąžiningam versle tokiam darželyje apskritai neturėtų būti.

o čia tai jau gryna nesąmonė. galima sakyti, kad tas vaikis ir yra pagrindinis herojus, dėl kurio buvo sukurtas darželis. turėti darželį, o vesti vaiką į kokias kalabybiškes(nes galbūt tik ten vaikas netyčiom pakliūtų, nes darželių nedaugėja ir niekas nenori priimti net su kyšiais, nes vaikai NETELPA). visuose privačiuose daržiukuose auklėtojos veda savo vaikus, savo brolių, sesrų ir draugų vaikus į savo darželį. tai natūralu.
Atsakyti
QUOTE(zosia1 @ 2011 07 29, 19:20)
Nemanau, kad 3 metų vaikui pasakymas pakeltu tonu" kada tu čia man baigsi savo isterijas? " yra tinkamas būdas nuraminti.

QUOTE(vakare-tyla @ 2011 07 30, 06:09)
Aš esu ta savininkė.

Aš ginsiu savo auklėtojas, nes jos išties yra puikios pedagogės ir tikrai nesėdi pavėsyje.

Čia aš ėjau pro šalį ir tik tokį nepriklausomą komentarą pamėtėsiu - na sakykit ką norit, bet jei auklėtoja tikrai taip bandė ''nuraminti'' verkiantį vaiką, tai taip sakyti ji tikrai neturėtų.

O direktorės ir savininkės pareiga turėtų būti tokių dalykų neleisti.

Atsakyti
Domina sitas darzelis.
http://www.vms.lt/lt/

Gal yra lankanciu? kokie butu atsiliepimai?nuomones?
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 08 04, 22:51)
Domina sitas darzelis.
http://www.vms.lt/lt/

Gal yra lankanciu? kokie butu atsiliepimai?nuomones?

mes nelankom bet pasisakysiu... is visu pazistamu lankanciu tik teigoamos nuomones 4u.gif tik ten priima nuo treju metuku.
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2011 08 05, 22:40)
  tik ten priima nuo treju metuku.

Tai mes anksciau ir neplanuojam smile.gif
dekui,uz atsiliepima.
Atsakyti