QUOTE(vakare-tyla @ 2011 07 30, 05:09)
Aš esu ta savininkė. Būtų linksma, jei nebūtų liūdna. Nenoriu gintis ar teisintis, nes nematau tam reikalo. Ši moteris yra mūsų kaimynė. Mes vakar su ja turėjome labai nemalonų pokalbį dėl to, kad vaikai triukšmauja.
pasisakysiu ir as i ta tema del kaimynu ir aplinkiniu.Tiesiai sviesiai ir atvirai.
Pati turiu jau 6 metus darzeli,kuris yra ikurtas net ne nuosavame name(ech Vakare-tyla kaip jums smagu,kad esate isikure name

)o daugiabutyje.Todel esame matomi, o tuo labiau girdimi nuo ryto iki vakaro
Kaimynu,kaip ir zmoniu buna isties ivairiu,nemalonu kai apkalba(aisku tai buna " uz akiu" ), vertinami vaikai(ypac skirtomi i rases

kai ateina koks diedukas ir tiesiai sviesiai pasako,kodel dabar ne lietuviu vaikus priziurui

aisku viska graziai apeini,pakalbi,kad tam diedukui ramiau ant sirdeles butu) ),kai esame lauke,tai bobutes islenda pro langus vaikus skaiciuoti(kiek gi cia tu vaikuciu ir koks cia dabar tas mano uzdarbis,nes tik tokiu tikslu ir skaiciuoja

).Na bet gyveni,ipranti ir prisitaikai,juolab,kad stengiames ir mes prie kaimynu prisitaikyti ir patvarkyti papildomai tiek aplinka,tiek po saves.
Bet vat pvz valytoja,kuri valo musu laiptine praeita savaite man tekstelejo,kad cia mes daugiausia siuksliname(nors as pati 1-2 kartus per savaite papildomai laiptine issluoju,isplaunu,kieme ryte vedziodama suniuka surenku siuksles is zaidimu aiksteles,kurios beje yra aisku ne musu ismetytos,nuolat patvarkau laiptines prieiga,nes nevisi tvarkingi,o man nemalonu,kai aplinka netvarkinga.Beto,kadangi musu daugiau,tai ir patvarkau,kad neuzkliuciau niekam

bet pasirodo vistiek uzkliuni

)
Na skaudu buna tuo momentu,nes zinau,kad taip nera,bet ir zinau,kad tokiu situaciju yra buvo ir bus.
O neuzkliunam tai artimiausiems kaimynams,kurie tikrai turetu kuom skustis-juk vaikai lieka vaikai ir triuksmauja ir laksto,begioja,zaidimus zaidziame viduje,muzika su instrumentais pravedama,todel judesio,triuksmo,bruzdesio tikrai yra.
Todel cia buk nebuves geras visiems,bet vistiek atsiras kas nores apkalbeti,apjuodinti parasydamas forume ir t.t.
O dar labiau i tema..neitiketina,kad vaikai visa diena verkia....buna vaiku naujoku,kuriems adaptacija buna sunkesne(juk cia viskas nuo vaikelio priklauso),buna vaikai uzsigauna,susipesa tada ir verkti pradeda.
Todel tikra realia situacija zino tik tas kas yra realiai susidures su paciu darzeliu,jo darbuotojais.
Aisku yra ir kita puse,kai is sono labai gerai matosi kaip bendrauja aukletojos su vaikais lauke,ar vaikai buna uzimti,galima is sono realiai matyti ar vaikai i lauka vedami kasdien ir t.t.
Tad Vakare-Tyla nekreipk demesio,laikykis,nes dirbam savo darbeli ir aciu dievui ji ivertina vaikai ir ju teveliai,o ne kaimynai,kuriems nera kas veikti tik priekabiu ieskoti.