Įkraunama...
Įkraunama...

Privatūs darželiai ar valstybiniai?

QUOTE(esta_esta @ 2013 06 14, 10:02)
Sveikos, mamos!

Noriu Jusu patarimo. Lankome mes pusiau privatu darzeli ,,Mazaji Trinapoli" (550 lt). Paejo vaikas tris dienas ir susirgo. Menesi nejom, teko imti 2 savaites biuleteni, paskui dar tiek pat pas senelius (kitame mieste gyvena). Dabar paejom i darzeli 3 dienas ir vel gerkle ir sloga. Na kas darosi! Ir vel sloga minimum 2 savaites. Cia geriausiu atveju. O pinigus moku. Mastau gal nuo rugsejo, jei nepateksim i valstybini, i privatu leisti. Ten maziau vaiku, gal labiau priziuri, maziau sirgs...pasidalinkit, mamos, ar serga taip pat privaciuose darzeliuose, ar zymiai maziau?

visu pirma, tai jei vaikas per metus serga 8-10 kartu, tai yra visiskai normalu. o jei dar pradejo lankyti darzeli ir bendrauti su naujais zonemis / vaikais tai nera ko tiketis, kad bus kitaip; juk jis pateko i visiskai nauja aplinka su nauja mikroflora, kuriai jis dar neturi jokio atsparumo.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 07 12, 12:17)
visu pirma, tai jei vaikas per metus serga 8-10 kartu, tai yra visiskai normalu. o jei dar pradejo lankyti darzeli ir bendrauti su naujais zonemis / vaikais tai nera ko tiketis, kad bus kitaip; juk jis pateko i visiskai nauja aplinka su nauja mikroflora, kuriai jis dar neturi jokio atsparumo.

Esta_esta , kur maziau vaiku, maziau ir serga. Mes is Mazojo Trinapolio isejom i nauja darzeli Siaures miestelyje "Nykstukeliai", tai per beveik menesi lankymo is 5 darzeli siuo metu lankanciu vaiku niekas nesirgo. Trinapolyje musiske labiau ligos puole. Nors ne taip stipriai, kaip jus. Mes isejom ne del ligu - mazajai perdaug buvo vaiku grupeje, nesiadaptavo visai. Bet ir del ju cia bus geriau akivaizdziai.
Papildyta:
Aisku ir tai, kad adaptuotis vaikams reikia ne tik emociskai bet ir fiziologiskai ir kad ligu pagausejimas lydi dauguma pradedanciuju darzelinuku, tai cia, aisku, tiesa, koki darzeli belankysi.
Atsakyti
Įdomu, ar dar egzistuoja namudiniai darželiai (mama, savo namuose auginanti vieną ar kelis vaikus, pasiima dar vieną ar kelis prižiūrėti)? Kokios šiai dienai jų kainos? Nors aktualiu bus tik po metų, jau pradedu domėtis situacija.
Atsakyti
Yra, tik, kad dazniausiai tam reikia asmeniniu kontaktu. Mano apsuptyje zinau, kad keletas mamu taip veda, bet kur, kiek kainuoja ir keik vaiku nezinu unsure.gif
Atsakyti
O kaip su tais namudiniais buna, kai tos mamos kuri priziuri vaikus, suserga jos vaikas? Kaip tada? Visi neveda? Ar veda pas serganti vaika?
Atsakyti
Sveikos, noriu sugrįžti prie sirgimo darželiuose: dukra lankė "Pušaitės" darželį (Vilnius, Antakalnis) ir dar "geresniąją" grupę, gyvenome taip: 3 dienos darželyje, sloga-gerklė-temperatūra, dvi savaitės sveikimo ir vėl viskas iš pradžių. Laukiau nesulaukiau, kada ji prisitaikysi prie tų svetimų mikrobų (nes seniau taip nesirgdavo). Vis maniau maniau, kad čia mes neužsigrūdinę ir pan. Kol vieną kartą, kai atėjau pasiimti anksčiau ir radau vaikus lauke - maniškė buvo be kepurės, šaliko ir pirštinių, ledinėmis rankomis. Kai paklausiau dukros, kodėl - atsakė, kad auklėtoja liepė skubėti ir ji nespėjo užsidėti (o buvo vėlyvas ruduo), buvo užrakinta grupė. Auklėtoja į tai pasakė, kad mūsų dukra labai nesavarankiška doh.gif. Ir tada kieme, smėlio dėžėje išgirdau keletą istorijų apie dažnus peršalimus, slogas ir net inkstų uždegimą tame pačiame darželyje. Man tai labai panašu į tikslingą vaikų mažinimą grupėje, kuo mažiau - tuo lengviau susitvarkyti. Aš sutinku, kad labai daug kas priklauso nuo vaiko imuniteto, bet toks "grūdinimas" po ligos man keistai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 08 08, 09:49)
Įdomu, ar dar egzistuoja namudiniai darželiai (mama, savo namuose auginanti vieną ar kelis vaikus, pasiima dar vieną ar kelis prižiūrėti)? Kokios šiai dienai jų kainos? Nors aktualiu bus tik po metų, jau pradedu domėtis situacija.

aš irgi žinau kas į tokį veda , moteris savo namuose prižiūri 5 vaikus, ir ugdo, ir gamina jiems valgyti. Savo vaikų neturi ar tai jie jau užaugę, nesigilinau (tad kas būtų jei pačios auklės vaikas susirgtų - neaktualus klausimas ) . Kaip supratau yra nuosavas kiemukas, kur išeina pažaisti, ne bute.

su maitinimu moka 550lt/mėn , veiksmas Vilniuje. Jei nelanko dėl ligų ar atostogų - pigiau moka.
Tėvai labai patenkinti, vaikas irgi su noru keliauja.

Bet vaikiukai jau ne lėliukai , 3-5 metų.
Atsakyti
Mane somina toks klausimas. Mes persikeleme gyvent i kita vieta ir i valatybini darze be sansu papulti. Dukra du metus lanko pribvatu, dabar pervedu el i kita privatu darza, bet buvo kazkokie kalbejimai is savivaldybes puses, kad tevi, kurie negauna vietos valstybinaim darze gali kreiptis del dalines kompensacijos lankat privatu darzeli. Ar kas nors tai praejor? Ar tai realu? Jei kas tai daret, kur kreiptis? Butu malonu, jei be krepselio dar bent pora simtu litu per menesi padengtu privataus darzelio islaidas
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 08 23, 18:04)
Mane somina toks klausimas. Mes persikeleme gyvent i kita vieta ir i valatybini darze be sansu papulti. Dukra du metus lanko pribvatu, dabar pervedu el i kita privatu darza, bet buvo kazkokie kalbejimai is savivaldybes puses, kad tevi, kurie negauna vietos valstybinaim darze gali kreiptis del dalines kompensacijos lankat privatu darzeli. Ar kas nors tai praejor? Ar tai realu? Jei kas tai daret, kur kreiptis? Butu malonu, jei be krepselio dar bent pora simtu litu per menesi padengtu privataus darzelio islaidas

Alchemie, mano žiniomis, apie tai niekas nenori kalbėti, o tėvai yra padavę ieškinį savivaldybei
http://www.delfi.lt/...i.d?id=61995099
O iš kur Jūsų žinios, kad buvo tokia kalba? Dar ankstyvą pavasarį savivaldybėje organizuotame susitikime (savivaldybė+tėvai+privatūs darželiai) buvo iškeltas pasiūlymas padengti dalį privačius darželius lankančių vaikų mokesčio, pervedant pinigus prv. įstaigoms. Deja... Man nesitiki, kad tai nors kiek "pajudės" į priekį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 23 rugpjūčio 2013 - 19:21
Mano zinios visai tokios, sakem ant vandens, nes vienam straipsnelyje, kur skudesi tevai, kad stovejo eileje 6 bet i darzeli nepakliuvo ir tenka vaikus vesti i rusiskas grupes ir t.t. Buvo pamineta, kad planuojama galimybe, jog tevai apsisprende vaika vesti i privatu darzeli, turetu gauti dali kompensacojos uz islaidas, nes valstybiniams tai kompensuoajama, o privatiems ne, tipo savivaldybe negaledama pasiulyti reikiamo kiekio vietu turetu jas kompensuoti per privacias istaigas, bet, kad tai galiotu, veiktu, ar turetu istaigos, ar tevai kreiptis, ir...klausimas ar tai padengtu pvz. Tik siemet nepapuolusiems eileje stovejusiems vaikams, ar ir tokiems, kurie jau seniai lanko privatu darzeli...zinant savivaldybes skolas ir siulymus is Pilaites vaika vezioti i Naujininkus, nes ten vietu yra doh.gif ir dar turbut reiktu greitaisiais autikais vezti, nes kazkodel tevai vaikus masinomis vezioja ir kamscius sudaro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2013 07 12, 13:17)

tai Jus norite pasakyti, kad iki darzelio vaikai su kitais zmonemis nebendrauja? neina i svecius, pas kaimynus, nevaziuoja i akropolius ir maximas, o tik sedi namie uzsidare? atleiskite, visai nesutinku su Jusu nuomone doh.gif esme ta, kad patys priziuredami vaikus bandome isvengti tu ligu sukeleju, o cia bac ir i darzeli atveda viena vaika pradejusi sirgti, nes tevai privalo eit i darbus ir neturi kur palikti, tai ir suserga visa grupe doh.gif
Atsakyti
Nu mano sunus ar ejo i privatu, ar i valstybini nesirgo net tu 8-10 kartu per metus, dukra is darzelio parsinese vejaraupius, bet irgi sirgimo bedu ner...tiesa as nesu patenkinta, kai kosincius, su temperatura vaikus veda i darzeli, bet manau, kad imunitetas susidaro skirtingai, skirtingi gyvenimo, maitinimosi budai, nervu sistemos jautrumas ir t.t. Kazkam pades mazesnes grupes ir privatus darzelis, kazkam ne 4u.gif
Atsakyti