Na įkišiu ir aš čia savo trigrašį
Mes visada šašlykus darome taip: supjaustome kubeliais -> apibarstome prieskoniais skirtais šašlykams -> pilame vyno acto, citrinos rugsties truputeli -> pripjaustome svoguno šiek tiek, ir daug česnako -> paliekame pasimarinuoti, o kita diena užpilame alumi
labai skanu
Kažkada šašlykus darydavome su krapais, bet su alumi skaniau mums

Mes visada šašlykus darome taip: supjaustome kubeliais -> apibarstome prieskoniais skirtais šašlykams -> pilame vyno acto, citrinos rugsties truputeli -> pripjaustome svoguno šiek tiek, ir daug česnako -> paliekame pasimarinuoti, o kita diena užpilame alumi

Kažkada šašlykus darydavome su krapais, bet su alumi skaniau mums




mesyte kiaulienos,marinuosiu majoneze,mesmale permalti cesnako,svoguno,saslikams skirti prieskoniai,citrinos sulciu,garstycios,lauro lapas,truputis pamidoro padazo.laikysiu 3-4h,pries kepant idesiu 1sauskta aliejaus,kad graziai apskrustu.
kaip manot ar neperdaug visko,nors mano fantazijoje atrodo skaniai turetu buti,pirma kart marinuosiu nesinoretu raudonuoti

QUOTE(gvidaa @ 2006 05 01, 12:05)



mesyte kiaulienos,marinuosiu majoneze,mesmale permalti cesnako,svoguno,saslikams skirti prieskoniai,citrinos sulciu,garstycios,lauro lapas,truputis pamidoro padazo.laikysiu 3-4h,pries kepant idesiu 1sauskta aliejaus,kad graziai apskrustu.
kaip manot ar neperdaug visko,nors mano fantazijoje atrodo skaniai turetu buti,pirma kart marinuosiu nesinoretu raudonuoti

Marinuok drasiai


perskaičiau viską, bet į mano receptą neradau. siūlau pasigaminti ir tikrai nieks nenusivyls.
kiaulienos sprandinė 1 kg,
1-2 citrinas, 5 pomidorai( geriau prinokę, minksti)
4-6 skiltelės česnako, majonezo, prieskoniai
mėsytę supjaustom, pomidorus supjaustom ir dedam į mėsą, išsunkiam visas citrinas ir vieną iš jų susmulkinam, česnaką supjaustom, dedam majonezo 200 gr, prieskonių. paskui savo rankytėmis viską minkome, jei majonezo mažokai dar įdedame, mėsa turi plaukioti. palaikome per naktį. ir viskas, kitą dieną marš prie laužo ....
kiaulienos sprandinė 1 kg,
1-2 citrinas, 5 pomidorai( geriau prinokę, minksti)
4-6 skiltelės česnako, majonezo, prieskoniai
mėsytę supjaustom, pomidorus supjaustom ir dedam į mėsą, išsunkiam visas citrinas ir vieną iš jų susmulkinam, česnaką supjaustom, dedam majonezo 200 gr, prieskonių. paskui savo rankytėmis viską minkome, jei majonezo mažokai dar įdedame, mėsa turi plaukioti. palaikome per naktį. ir viskas, kitą dieną marš prie laužo ....
Kepem dz. slyvas apvyniotas rukyta sonine ant griliaus



O aš darau kepsniukus, užpilu šašlyko prieskonių Santa Maria(1 kg. -2 pokeliai), pripjaustau svogūno, ir po 4 val. jau galima kepti. Paprasta, greita, skanu.
As dazniausiai marinatus darau is aliejaus, garstyciu, majonezo, kecupo + prieskoniai+ cesnakas, kartais darau tik vienu is isvardintu komponentu, o kartais ir pamiksuoju
Megstu, kad ta mesyte keptu su tokiu kaip padazu, tada man ji sultingesne gaunasi
labai megstu prie grilyje keptos mesytes morku ir cesnaku salotas

Megstu, kad ta mesyte keptu su tokiu kaip padazu, tada man ji sultingesne gaunasi
labai megstu prie grilyje keptos mesytes morku ir cesnaku salotas

Mergaitės, prašau parašyti, kaip pamarinuoti skaniai svogūnus prie šašlykų? Kavinėse būna tokie skanūs, ne per aštrūs...Labai noriu
QUOTE(Mil@na @ 2006 05 12, 18:19)
Mergaitės, prašau parašyti, kaip pamarinuoti skaniai svogūnus prie šašlykų? Kavinėse būna tokie skanūs, ne per aštrūs...Labai noriu
'nusišperinau' iš restorano, kai dirbau prieš 100 metų

reikia svogūnus supjaustyti ypač plonai (aš tai darau su el.pjaustykle), sudėti į kiaurasamtį ir perlieti verdančiu vandeniu iš arbatinuko tiesiai. Leisti nusivarvėti ir marinuoti.
Aš marinuoju jau ne iš restorano repertuaro:
citrinos sultys+cukrus+druska. Pilu trupučiuką alyvų aliejaus ir dedu žiupsnelį šviežių krapų (nebūtinai, bet skonis ypač puikus).
Taigi, o svogūnų perliejimo vandeniu esmė tame, kad dingsta aitrumas, jie paminkštėja, gali kabinti šaukštais- nenebūna tokio stipraus kvapo ir aštrumo.
Pabandyk- nenusivilsi tikrai

Ačiukas
O prieš kiek laiko juos pamarinuoji?

Draugė svogūnų marinavmui naudoja "Sprite". Man tai skaniau tradiciniai, su actu
be tuos "limonadinius" mano vyras laaaabai mėgsta

