ziuresiu
                dabar kaip tik sededama plaku baltymus dubenelyje su 3 sakutem 
 
ziuresiu
                
                                    
                
                
                
            ziuresiu
4val dziovinau.
QUOTE(mėlynė @ 2007 12 03, 18:59)
Gal gali parašyti išsamų receptą ir kepimo temperatūrą ir laiką, nes man jie visai nepavyksta. Jau buvau padėjusi tašką jų gamyboje, bet dabar vėl atsirado viltis, jei gausiu išsamų receptą. Ačiū
                Man irgi niekada nesigavo, kiek bebandžiau 
  
 
Kažkaip iš aprašymų, gyvai nemačius kaip daroma, nevisai aišku kokio standumo ten tie suplakti baltymai turi būti- atrodo ilgai plaku, bet neaišku ar gerai susiplaka, nes išsileidžia beveik visada kepant, pasidaro ne balti, o tokie gelsvai rusvi, nelaiko jokios formos, ir gaunasi kažkokie nemalonūs- kieti labai, nepurūs- o gerai iškepti morengai juk turi tirpti burnoje ir būti labai lengvi- man kaip plastmasės gabalai beformiai, išskydę ir rusvi gaunasi...
 
Beje, pastebėjau, kad ir prekybos vietose retai kada pavyksta nusipirkti skanius morengų gaminius- tokius, kurie lengvi, nekieti, tarsi su oro burbuliukais, tirpsta burnoj..
Ir niekaip nesuprantu ką darau ne taip- gal kalta sena tarybinė orkaitė
 -ji elektrinė, o durelės neužsidaro sandariai ...
Vienžo, morengai ir man keiksmažodžiu tapo
  
                
                                    
                
                
                
            Kažkaip iš aprašymų, gyvai nemačius kaip daroma, nevisai aišku kokio standumo ten tie suplakti baltymai turi būti- atrodo ilgai plaku, bet neaišku ar gerai susiplaka, nes išsileidžia beveik visada kepant, pasidaro ne balti, o tokie gelsvai rusvi, nelaiko jokios formos, ir gaunasi kažkokie nemalonūs- kieti labai, nepurūs- o gerai iškepti morengai juk turi tirpti burnoje ir būti labai lengvi- man kaip plastmasės gabalai beformiai, išskydę ir rusvi gaunasi...
Beje, pastebėjau, kad ir prekybos vietose retai kada pavyksta nusipirkti skanius morengų gaminius- tokius, kurie lengvi, nekieti, tarsi su oro burbuliukais, tirpsta burnoj..
Ir niekaip nesuprantu ką darau ne taip- gal kalta sena tarybinė orkaitė
Vienžo, morengai ir man keiksmažodžiu tapo
                Duretes ir neturi ussidaryti ,jos turi visa laika buti  apie 10 cm praviros ,o parunda nes per auksta temperatura . Kad gerai issiplaktu cukraus dedasi geriau daugiau negu per mazai .nezinau normu visada darau is akies ir visada gaunasi super 
 ,O plakti reikia gan ilgokai ,net mikseris velniskai ykaista 
                
                                    
                
                
                
            
                Oj kiek daug kartų sugadinau tą visą maisę 
 Geriau sakan pačius moringus. Guminiai išeidavo, bet paskui draugę vieną patarimą davė.  Ten irgi panašiai, kaip receptėlis, reikės vėliau parašyti, tai labai puikūs išeidavo. Dabar jau kepam tokį riešutų pyragą, o ant viršaus kaip moringai 
                
                                    
                
                
                
            
                As baltymus plaku kazkur apie 20min didziausiu greiciu, gal daugiau, tai irgi mikseris gerai ikaista  
  O cukraus tai irgi reikia nepagaileti, beto bepradedant plakti reikia truputeli ilasinti citrinos sulciu, iberti ziupsneli druskos ir jeigu norit labai puriu morengu tai - truputeli kepimo milteliu  
  Stai ir viskas, o jeigu nenorite, kad jie ne pataptu rusvi tai dziovinkite max 100C temperaturoj 
                
                                    
                
                
                
            
                Nu va, reiškiasi ir kepimo miltelių reikia dėti, ir plakti dvidešimt minučių 
  Ir orkaitė pravira net dešimt centimetrų turi būti- o aš galvojau kad tik kokius penkis 
  O pas mane matyt tarybinė orkaitė kaitina stipriau nei turėtų pagal mano nustatomą temperatūrą- nes nustatau šimtą, bet matyt  kaista stipriau- tai matyt reikia nustatyti ant kokių devyniasdešimt ar net aštuoniasdešimt 
  Nu reiks bandyti vėl 
  Dar, matyt aš nedacukrindavau- nes nemėgstu saldžiai, tai į viską mėgstu dėti mažiau nei reikia pagal receptus, cukraus 
 Gal kada pavyks 
                
                                    
                
                
                
            
                Nu va, pabandžiau dar kartą- ir gavosi guminiai ir apdegę 
  Bet pažanga buvo vien tai, kad pavyko suplakti iki tos blizgančios standokos masės, ir kepant nepavirto balute 
 -nors šiek tiek vis vien pasmego nuo karščio. 
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
 
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
                
                
            Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
                Nu velnias ,kodel jie tau nesigauna 
 .Zinai  as morengus darau tik is kiausiniu ir cukraus ,pabandyk dar karta tik nieko daugiau nedek nei ruksties nei kepimo milteliu .Jagu nesigaus duosiu recepta ,ten baltymai isplakami karstu budu is sio recepto darau reciau nes ilgiau uztrunka ,bet visada gaunasi 
                
                                    
                
                
                
            QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 08 01, 16:10)
Nu va, pabandžiau dar kartą- ir gavosi guminiai ir apdegę 
  Bet pažanga buvo vien tai, kad pavyko suplakti iki tos blizgančios standokos masės, ir kepant nepavirto balute 
 -nors šiek tiek vis vien pasmego nuo karščio. 
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
 
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
Kepiau tikrai nekarštoje orkaitėje- pradžioje nustačiau orkaitę maždaug ant 70-80 laipsnių - vėliau, kai pamačiau, kad dega, perjungiau ant 50-60- o internetiniuose receptuose nurodo, kai kur, net 140
Kepiau pravertoje apie dešimt cm orkaitėje, apie keturias valandas.
Cukraus dėjau daug, įbėriau kepimo miltelių ir citrinos rūgšties grūdelių, tryniai nuo baltymų gerai atskirti buvo- neįsivaizduoju, kodėl gavosi guminiai... Arba tokie lyg ir traškūs, kai ilgiau padžiovinau- bet tik kandant traškūs, o paskui burnoje pavirsta guma ir veliasi apie dantis. Ir aprudę kapitaliai.
Nors jau taip seniai valgiau pirktinių morengų, kad nelabai ir atsimenu, kaip turi atrodyti (valgytis) skanūs morengai, ar įmanoma tokius padaryti.
Manau kad per mazai gal cukraus cejai
    






