Įkraunama...
Įkraunama...

Nemaloniausia med.procedūra

Ginekologas - bjauriau negali būti. Tada odontologas. Mhhh... o procedūrą vieną iki šiol pamenu, kai turėjau sinusitą, mane prirėmė prie sienos dvi seselės (buvau 12kos metų, nei man paaiškino ką darys nei ką, dabar manau, kad gerai jog neaiškino nes būčiau pabėgusi) ir su tokia adata, prie kurios pritvirtintas šlangelis (adatos storis nemenkas o ilgis, kažkur 7cm) ir man tą adatą kišo į šnervę ir valė kanalus, tai po akim ten kur skruostas, kišo į kaulo rėvelius, o pro šlangelį bjaurybės valėsi. Ir taip abi puses valė. O jausmelio nuostabumas... doh.gif po to kišo tokius metalinius strypus, kaip virbalus su kažkokiu deginančiu skysčiu suvylgita vata ir laikyti taip kelias minutes reikėjo.. Nu žodžiu, po šitos procedūros jaučiausi kaip išprievartauta. O ir sinusitui nelabai pagelbėjo, dabar iš viso labai jautri nosis, tik kas ir varva tongue.gif
Oj ir dar nėra bjauriau už dalinę narkozę. Konkrečiai mano atveju operavo kojos pirštą (vargšiukas biggrin.gif ) o jausmas tai toks bjaurus, nejauti skausmo, bet jauti kaip pjauna, kažką traukia.... feeeeeeeeeee blink.gif ir dar kai siūlus traukia fear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 vasario 2007 - 14:00
O man pati baisiausia procedūra iki šiol yra išlikus štai tokia: 4 m. susižeidžiau su šuke delną ir po to, kad būtų mažesnis randas man į delną leido vaistus... verysad.gif Tai dar ir dabar pagalvojus daros bloga, o man tada tebuvo 4...
Atsakyti
QUOTE(Relaxa @ 2007 02 08, 14:25)
o prieš ginekologinę apžiūrą nepadeda jokie autotreningo seansai, neatsipalaiduoju visiškai, o kai dar pamatau visus tuos instrumentus  doh.gif visada paprašau, kad gydytojai viską parodytų ir paaiškintų, prieš ką nors darydami  blush2.gif

O aš kaip tik, nežiūriu, ką ir kaip naudoja scare.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KAD: 04 kovo 2007 - 21:08
aš tai adatų baisingai bijau. negaliu pakęst, kai kraujo reikia duot, panika ištinka..o dar tos seselės niekad malonios nebūna:\ kažkada vitaminus į stuburą leido, tai mačiau kaip žvaigždutės atrodo :] vau buvo
nu ir aisq stomatologai. ypač kai nervas kur paviršiuj, o stomatologė: 'hm negali būti, nematau'.. ir tvarkingai tą nervą gręžioja. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryzel: 18 kovo 2007 - 22:04
kadangi ispudintu ligu, ar traumu neturejau, tad man pacios nemaloniausios med. procedutos buvo ir lieka - ginekologines ir stomotologines fear.gif
Atsakyti
kaip baisu visos jusu istorijos... blush2.gif

as bijociau neturetu isbandymu, tai butu klizmos, slangos rijimas, sanariu skyscio emimas.

o is patirties turejau anginos ir nosies polipu operacijas kai buvau 11 metu.
mama uzsimane gydytoja paraginti mane operuoti, nes gerkleje buvo didele angina ir negrazi, nors nepuliavo ir panasiai.

mane nuveze i ligonine...sekancia diena nuvede i operacine anginos operuoti.
issiziojau issigandusi, ziuriu svirksus seseles tik traukia...bent 3 ar 4.
skausmas zveriskas rekiau suristomis rankomis, o atsargine sesele mane dar laike is nugaros apkabinusi, kad gydytojai ranku nepajudinciau.
laimei uzmarinus neskaudejo...bet beoperuojant angina gydytoja maloniai nustebino: paziurekite kokie polipai nosyje! ruoskite operuosime ir juos
vat tada prasidejo kosmaras... verysad.gif

nosies jau nebemarino, nes atseit dar nuo pirmo marinimo as nieko nejausiu, nuo tos uzmarintos anginos. tai tik patepe viduje nosies suvilgyta vata ir i darba....
kai sukiso baisiausius instrumentus i nosi...supratau, kad uzmarinimas baigesi, kad viska jauciu, ir kad dar arteja 'mesos' is nosies traukimas man viska jauciant doh.gif
seselems buvo ne motais, kad as vos neapalpau...budavo duoda man pora sekunciu atokvepiui ir toliau...
skausmas nezmoniskas, plius siaubingas garsas galvoje, atrode, kad kas smegenis gramdo is galvos, baisus traskejimas, plesimas...

iki siolei pykstu ant tos gydytojos, kad mane apgavo. juk sake, kad tik angina operuos...ir neuzmarino nosies!
ir ant mamos pykstu, kad ji dziaugesi po operacijos atejusi gal po keletos valandu...man tai jokio dziaugsmo nebuvo smile.gif
Atsakyti
oiii.... stomatologas blink.gif nieko taip pasaulį nebijau, kaip jų blush2.gif gal žinot kaip įveikt šitą baimę g.gif labai reiktų pas juos apsilankyt, bet.... paniškai jų bijau blush2.gif
Atsakyti
labas,

gal kas galit papasakoti apie kolonoskopija (rektoskopija, zarnyno tyrima)? smile.gif laukia tas malonumas manes smile.gif
Atsakyti
na man kolkas nemaloniausia procedura. nuskausminamuju vaistu leidimas i rankos tarpupirscio vieta, is vienos puse pirsto ir, is kitos...(vietine nejautra). O po to labai negeras jausmas, kai ta nejautra padaryta, o atrodo, jog galva ir ranka tokios issipute, kad tuoj sprogs. Ai dar labai nemaloni procedura, kai nuo kaulo gramdo kremzle schmoll.gif na cia ir su nuskausminamaisiais, bet visvien jauciasi, kai skutama ta kremzle....
Po sitos istorijos labai nemaloni procedura tapo - kraujo emimas is venos, paskutini kart, kai tai reikejo atlikti, kazkaip samone "isijunge" blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
man pati nemaloniau procedura - zarneles rijimas skrandzio tyrimui. net dabar nupurto kaip prisimenu: pykina, organizams nepiima svetimkunio, stumia ji lauk, tai vargo su manim ir gydytojai ir as pati, is po proceduros isejau visa apsiasarojusi ir suprakaitavusi ir dar kelias valandas jauciau ta nemalonu jausmas gerkleje verysad.gif
Atsakyti
o man tas zarnos rijimas visai paprastai praejo smile.gif nemaloniausia dalis kai jau giliai sukisa ir jauti tempima viduj, o pats praejimas per kakla visai nieko, net neziaugtelejau ne karto smile.gif nei seiles labai ten bego, nei akys asarojo, nieko smile.gif ir apskritai ten visa procedura uztruko kokias 2 minutes viso labo smile.gif
Atsakyti
bent jau man dabar pati nemaloniausia procedura-rektoromanoskopija. doctor.gif doctor.gif doctor.gif jei dar kada reiks toki tyrima darytis,nezinau ar sutiksiu g.gif
Atsakyti