Įkraunama...
Įkraunama...

Nemaloniausia med.procedūra

QUOTE(celesta @ 2009 03 18, 18:08)
nemaloniausia procedūra - ryti žarną, kai reikia skrandį pasitikrinti wub.gif

Va čia tai tikra tiesa. doh.gif teko vieną kartą, tai eina sau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2006 08 11, 00:14)
Kuri medicinine procedura yra nemaloniausia ar skausmingiausia? Pas kokios srities gydytojus labiausiai bijote ar vengiate eiti? Man tai pas ginekologa nemaloniasia ir skausmingiausia  unsure.gif  verysad.gif

pati pati baisiausia yra zarnyno tikrinimas, pamirsau kaip vadinasi kai kisa zarna pro... suprantat kur biggrin.gif ir ten po visa zarnyna su ta slanga, pries tai bjaurus zarnu isvalymas su coclolyt berods, man nepavyko padaryti skausmas nerealus, klykiau
Papildyta:
QUOTE(Mergelė @ 2009 04 09, 13:55)
Va čia tai tikra tiesa. doh.gif teko vieną kartą, tai eina sau. doh.gif

zarna ryti tikrai nebaisu palyginus su zarnyno tikrinimu, jei klausai ka sako gyd. visai normaliai nuryji, ryjau kokius tris ar keturis kartus, biski nemalonu ir tiek
Atsakyti
Girdejau, kad viena nemaloniausiu proceduru - kai tiesiogiai tiria bronchus (tai gal bronchoskopija vadinasi). Panasiai kaip zarnos rijimas, tik ta zarnele (plona) sukisa per nosi. Neskauda, bet slykstu ir nemalonu baisiai, kai ten kazkur smegenyse kazkas krebzda. Palyginti zarnos rijimas (skrandzio tyrimas) - truputi skauda, bet malonesnis.

Pries tokius dalykus nublanksta visi ginekologai ir stomatologai....

tiesa, jei pas stomatologa - bjauriausia, jei reikia danti traukt, o dantis nepasiduoda...... vargsta ir gydytojas, ir pacientas, kartais ir gabalais ta danti tenka isiminet...

kai kisa ka nors kur nors, pasistenkim kiek imanoma labiau atsipalaiduot, is vidaus nesipriesint... taip sumazinsim nemalonius pojucius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina O.: 25 birželio 2009 - 13:52
Turbut labiausiai bijociau tai narkozes... unsure.gif visiskai isjungti centrine nervu sistema....... siaubas........ taip atsiduoti kazkieno valiai, paciai visiskai nesiorientuoti, kaip ir negyventi kuri laika......... o dar kai zinai, kad pasekmes po to buna....... scare.gif

turbut skausmus ir nemalonumus geriau istverciau, kai gydytojas malonus, kantrus.... man psichologiniai dalykai LABAI svarbus.
Atsakyti
QUOTE(Lina O. @ 2009 06 25, 14:46)
Girdejau, kad viena nemaloniausiu proceduru - kai tiesiogiai tiria bronchus (tai gal bronchoskopija vadinasi). Panasiai kaip zarnos rijimas, tik ta zarnele (plona) sukisa per nosi. Neskauda, bet slykstu ir nemalonu baisiai, kai ten kazkur smegenyse kazkas krebzda. Palyginti zarnos rijimas (skrandzio tyrimas) - truputi skauda, bet malonesnis.

Pries tokius dalykus nublanksta visi ginekologai ir stomatologai....

tiesa, jei pas stomatologa - bjauriausia, jei reikia danti traukt, o dantis nepasiduoda...... vargsta ir gydytojas, ir pacientas, kartais ir gabalais ta danti tenka isiminet...

kai kisa ka nors kur nors, pasistenkim kiek imanoma labiau atsipalaiduot, is vidaus nesipriesint... taip sumazinsim nemalonius pojucius.

Jo čia baisi procedūra.. Neteko būtent bronchoskopijos patirti, bet nazogastrinis zonas vienas ir tas pats šlangas pro nosį, tik ne į bronchus, o į skrandį doh.gif teko su tuo nazogastriniu zondu vaikščioti tris kartus po tris- keturias paras. Fu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 06 25, 19:27)
Jo čia baisi procedūra.. Neteko būtent bronchoskopijos patirti, bet nazogastrinis zonas vienas ir tas pats šlangas pro nosį, tik ne į bronchus, o į skrandį  doh.gif teko su tuo nazogastriniu zondu vaikščioti tris kartus po tris- keturias paras. Fu  schmoll.gif

O del ko deda ta nazogastrini zonda blink.gif
Atsakyti
Sveikos. Norėjau paklausti, kai žiemą buvau pas ginekologę, apžiūros metu man įkišo ploną, ilgą, metalinį strypelį ir kažką kaip sušvirkštė. Pajaučiau šaltį ir nemalonų pojūtį. Po to kažką panašaus vėl įkišo. Man suskaudo. Pasakiau, kad skauda, bet liepė kentėt, nes neva išsigalvoju. Vienu momentu labai skausmingai durstelejo makšties pabaigoje ir klubais kilstelėjau į viršų. Kai ištraukė tą daiktą man pradėjo bėgti kraujas. Matyt įpjovė. Gal žinote ką ten galėjo man padaryti? Kas tas metalinis daiktas?
Atsakyti
QUOTE(Nuis @ 2010 10 25, 11:37)
Sveikos. Norėjau paklausti, kai žiemą buvau pas ginekologę, apžiūros metu man įkišo ploną, ilgą, metalinį strypelį ir kažką kaip sušvirkštė. Pajaučiau šaltį ir nemalonų pojūtį. Po to kažką panašaus vėl įkišo. Man suskaudo. Pasakiau, kad skauda, bet liepė kentėt, nes neva išsigalvoju. Vienu momentu labai skausmingai durstelejo makšties pabaigoje ir klubais kilstelėjau į viršų. Kai ištraukė tą daiktą man pradėjo bėgti kraujas. Matyt įpjovė. Gal žinote ką ten galėjo man padaryti? Kas tas metalinis daiktas?

g.gif Tai galetu buti kolposkopas- plonas instrumentas su optiniu prietaisu, kuris skirtas apziureti gimdos kakleli, o suskaudo nes greiciausiai eme ir biopsija...Na cia as taip speju ax.gif

Bronchoskopija, tikrai ziauri procedura (aciu D man jos neprireike)- jos metu atrodo kad labai dusina, truksta oro, nes su ta zarna uzkemsa broncho spindi- o jei dar panikuoji tai darosi visai nelinksma. Vaikams ji atliekama su bendrine narkoze ax.gif
Atsakyti
Nemoloni procedura tos zarnos ryjimas, vaikysteje du kartus ejau, bet ne karto taip ir neisejo padaryti, daug asaru ir didziule baime, ypac, kai suaugusiuju dejones uz duru girdi. doh.gif Ir niekada nejauciu didelio dziaugsmo eidama i ginekologini kabineta, tikrai vienas is nemaloniausiu vizitu.
Atsakyti
Iš tų procedūrų, kurias teko patirti, nemaloniausia man - gastroendoskopija blink.gif
Atsakyti
Man pati nemaloniausia procedura yra buvusi tai zarnyno tyrimas,nepakeliamai skausminga. Taip pat sirdies provokavimas,kai kiso per nosi laiduka iki sirdies, Verkiau abiais atvejais biggrin.gif
Atsakyti
man nemaloniausiai eiti pas stomotologus. tiesiog paniskai nuo vaikystes bijau, tiesiog tragedija, o dar ten nuejus kiek prikalbu, kad bijau doh.gif tai dazniausiai tenka mane guosti jiems blush2.gif o cia like nuo tu tarybiniu stomotologiniu kabinetu, kai baisus graztai budavo, skausmas zveriskas doh.gif
Atsakyti