Pritrukau fantazijos. [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/q/confused.gif[/img]
Atsibodo viskas, ka valgydavom vakarienei: picos, keptos ir virtos bulves, bulviniai blynai, silke.
Mesos ir kosiu nesinori, makaronu ir ryziu vyras nemegsta, kiausiniai, jogurtai, desreles, sumustiniai pas mus pusryciam. Ka galima pasigaminti, kad butu nebrangu ir greita?
[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/u/chef.gif[/img]
Nieko sau valgot vakarienei... As stengiuosi valgyt tik salotas. Na dar kartais kokios mesos prie ju.
Jo, gal mes ir nesveikai maitinames, bet taip jau yra. Vien salotu neuztenka.
Gal tuomet parasykit, ka vakarienei valgote Jus ir Jusu vyras. Bandysim daryti isvadas. [smiley=daemon.gif]
Gal tuomet parasykit, ka vakarienei valgote Jus ir Jusu vyras. Bandysim daryti isvadas. [smiley=daemon.gif]
Na vyrui duodu tai ka diena buvau padarius - pvz. vistienos kepsnelius, sriuba kokia nors. Kartais koses isverdu. O buna taip kad pasiima jogurto ir viskas.
Gal kokiu lietiniu blynu su ivairiais idarais pagaminti? Dar geru receptu paskaityk temoje apie Mantingos tesla, kad ir su desrelemis viduje [img]http://www.kurts-smilies.de/up.gif[/img] Dar gerai koki uzkandi, pvz. jautienos liezuvi su darzovemis + majonezas. Na net nezinau.. cia jusu seimos skonio reikalas
Mano vyrui geriausias maistas - mėsa, bet neatsisako ir miltinių patiekalų (koldūnų, varškėčių, "ežiukų", blynų) ar varškės, ryžių apkepo.
Blynai su desrelemis gera ideja. [smiley=vo.gif] O kaip kepami tie varskes ar ryziu apkepai, cia saldus patiekalas, ar nebutinai? [smiley=idontnow.gif]
As koki karta per menesi paukoju viena diena blyneliu darymui. [smiley=daemon.gif] Prikepu daug daug lietiniu ir prisadarau visokiu idaru-varskes, vistienos, surio, galima ir desrele. Visus blynus darau skirtingu formu, kas nesumaisyciau. Tada i saldimo kamera ;).
Ryte iseidama i darba istraukiu is kameros ir iki vakaro atsyla.
Vyras labai megsta blynelius su varske ir tirntom braskem [smiley=apl.gif]
Ryte iseidama i darba istraukiu is kameros ir iki vakaro atsyla.
Vyras labai megsta blynelius su varske ir tirntom braskem [smiley=apl.gif]
Miskouoga, gera ideja- blyneles patiekti su trintom braskem. niam niam. mano vyras labai megsta lietinius. o koki darai vistienos idara? gal pasidalinsi?
o delvakarienes, tai mes valgom vakariene-pietus visada. tai jie gaunasi tokie sotesni, svelniai pasakius
labai megstu gaminti troskinius, nes juos lengva pasildyti ir skonis praktiskai nepasikeicia. mano vyruku mylimiausias- cili ( na gal jo visai troskiniu nepavadinsi)
va dar viena toki super lengva receptuka prisiminiau. supjaustai juostelemis bulves, svoguniukus, idedi krapu, lauro lapa, druskos , pipiriuku. ant virsaus juostlemis didesnemis ,pakepinta paprasta virta desra, ir uzpili vandeniu saltu, tik kad semtu. kai uzverda po keliu min idedu pora saukstu grietines. jei truksta dar kokiu prieskoniu. i gala , kai jau bulves minstos, keptuveje pakepinu ant poros laseliu sviesto sauksta miltu ir-i puoda. nu cia toks "kaimietiskas patiekaliukas" bet mums kartais tikrai suiena
vaikui labai patinka su marinuotais agurkeliais is vis niam niam... gal kuri pabandysit. skanaus.
o delvakarienes, tai mes valgom vakariene-pietus visada. tai jie gaunasi tokie sotesni, svelniai pasakius

va dar viena toki super lengva receptuka prisiminiau. supjaustai juostelemis bulves, svoguniukus, idedi krapu, lauro lapa, druskos , pipiriuku. ant virsaus juostlemis didesnemis ,pakepinta paprasta virta desra, ir uzpili vandeniu saltu, tik kad semtu. kai uzverda po keliu min idedu pora saukstu grietines. jei truksta dar kokiu prieskoniu. i gala , kai jau bulves minstos, keptuveje pakepinu ant poros laseliu sviesto sauksta miltu ir-i puoda. nu cia toks "kaimietiskas patiekaliukas" bet mums kartais tikrai suiena

Vistienos idaras lietiniams:
reikia virtos arba keptos vistienos. As kartais isverdu krutinele, is likusio sultinio darau vistienos sriuba, o krutinele sunaudoju idarui. O kartais lieka keptos viskos, kai visos nesuvalgom nusipirke. Tai va, vistienasmulkiai supjaustau arba sumalu, keptuvej pakepinu svogunelius su sviestuku, kai pagelsta svogunai,dedu vistiena ir visokius prieskonius. Paskui darau lietinius.
Siemet per uzgavenes tai net kept padarytu lietiniu nereikejo, visi supuole ir taip suvalge, saltus.
reikia virtos arba keptos vistienos. As kartais isverdu krutinele, is likusio sultinio darau vistienos sriuba, o krutinele sunaudoju idarui. O kartais lieka keptos viskos, kai visos nesuvalgom nusipirke. Tai va, vistienasmulkiai supjaustau arba sumalu, keptuvej pakepinu svogunelius su sviestuku, kai pagelsta svogunai,dedu vistiena ir visokius prieskonius. Paskui darau lietinius.
Siemet per uzgavenes tai net kept padarytu lietiniu nereikejo, visi supuole ir taip suvalge, saltus.
QUOTE |
O kaip kepami tie varskes ar ryziu apkepai, cia saldus patiekalas, ar nebutinai? [smiley=idontnow.gif] |
Ryziu apkepui imu pora maiseliu virtu ryziu, varskes 0,5-1 pak., truputi pieno arba grietines, kokius 4 kiausus, vanilinio cukraus, razinu. Supilu i riebalais istepta stikline forma ir - i orkaite. Kai virsus siek tiek apkepa, aptepu grietine ir toliau kepu. Aisku, vietoj cukraus ir razinu galima idet druskytes ir kokio pjaustyto kumpio, vistienos. Laisve fantazijai ;)
O tu apkepu tai galima visokiu prifantazuot, cia kaip ir su troskiniais: ir su darzovem, ir su makaronais

Vakarienei aš nieko įpatingo negaminu. Tiesiog prisipjaustau daug įvairiausių vaisių ir užpilu juos jogurtu. O ką jūs gaminate???