įdomus straipsniukas
http://www.bernardin...=articles/54949
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 22, 18:20)
Puikiai prisimenu, kad ir tarybiniais laikais tėvai dėjo pinigus klasės remontui, užuolaidoms ir t.t. Kasmet tėvai pirko dovanėles auklėtojai (auksinę grandinėlę, pakabuką, sagę...)
Gal kai kam atmintis šlubuoja? Kai praeina daugiau laiko, visuomet prisimeni tik gerus dalykus...
Gal kai kam atmintis šlubuoja? Kai praeina daugiau laiko, visuomet prisimeni tik gerus dalykus...
man neslubuoja, jokiu rinkliavu nebuvo, o daba tiesiog baisu,

QUOTE(aifa @ 2005 10 10, 10:27)
Nesutinku ir pati taip niekada nesielgiu. Vaikus auklėju principu, kad pinigai yra uždirbami ir uždirbtų pinigų kiekis visai neparodo nei tavo protingumo, nei gerumo. O uždirbtus pinigus leisti pagal savo norus yra juos uždirbusio tesė ir privilegija. Ir joks mokytojas neturi teisės tau aiškinti, kad tu šioks ar anoks, jei nedavei 10 Lt. Mano antrokas jau be jokio varžymosi gali pasakyti, kad tėvai dabar pinigų neturi, duos kai turės. Arba kad už tai pinigų neduos.
Kaip sakoma kova ne dėl dešimt litų, kova dėl teisingo požiūrio į gyvenimą. gėda yra nesistengti, tingėti, o neturėti nėra gėda. Noriu, kad mano vaikai tai žinotų.
Kaip sakoma kova ne dėl dešimt litų, kova dėl teisingo požiūrio į gyvenimą. gėda yra nesistengti, tingėti, o neturėti nėra gėda. Noriu, kad mano vaikai tai žinotų.
SAUNUOLE, AS VISU 100 PROCENTU PRITARIU TAVO MINTIMS, NES PATI ESU TOKIA PATI " KOVOTOJA" SU DARZELIO RINKLIAVOM, MANO TIESOG JAU UZKNISO KAI KURIU TEVELIU MASTYMAS KAD KITAIP VAIKUI BUS SALTA NEPATOGU NEGRAZU IR T.T. O AS ESU MAMA NESIRUPINANTI VAIKO GEROVE.
QUOTE(aifa @ 2005 10 10, 21:12)
Iš tų "inicijuojančių" kiek man teko susidurti, visi kažkaip tai linkę "įkalbėti" prisidėti visus likusius. Žodžiu jie nori ar nusprendžia, kad taip reikia, o jau susimokėkite už tuos norus prašome visi. Tai mano nuomone ir yra neigiamą. O jeigu tai labdara, tai nieko neigiamo nematau. Tik labdarą kiekvienas duoda nuo savęs, o ne surinkinėja iš kitų.
SAUNU, IS DARZELIO GR TIK MES DVI MAMOS KURIOS ATVIRAI NESUTINKA SU KELIU TEVELIU UZGAIDOMIS,, O KITOS TYLI IR DUODA

QUOTE(Uvė @ 2006 11 08, 11:12)
ATSAKAS I STRAIPSNI:

siaip konstutucijos 41 straipsnis garantuoja nemokama ugdyma iki 10 kl. tuo tarpu nemokamai mokosi ir 11-12 tokai. (o is principo tevai turetu patys uz juos susimoketi, arba valstybe turetu skirti stipendija geriausiai besimokantiems..

i tai ieina vadoveliai, mokytoju atlyginimas, mokymo proceso organizavimas,patalpos mokymuisi ir ju islaikymas.
krepselis padengia, tik vadovelius, mokytoju atlyginimus, kvalifikacijos kelima.
tuo tarpu ukio lesas skiria savivaldybes, kuriu biudzetas, jau ir taip skyletas, o dar ir skirstomas neracionaliai.

todel dzn mokykloms jau po 15 metu yra neskiriama lesu remontui.... pastoviai tempiasi skolos uz sildyma ir elektra....
dideles mokyklos zaidzia krepseliu, is to ir didziules klases, nes tik taip gali suekonominti...

suekonomine is mokymo proceso ir mokytoju nervu, (nes dirbant su 30vaiku mokama tiek pat, kaip ir dirbant su 10 vaiku) ir prisideje is 2% gali uzsisakyti, kad kas profesionaliai parengtu projekta.... tam mokykla pati turi rasti lesu....
praktiskai vieninteles ukio lesos kurias turi mokykla yra 2%, su salyga, kad 80% tevu perveda savo2% ir dar ne nuo minimaliu algu.... (pvz. as to padaryti negaliu, nes remiu visuomenine organizacija, ta daro tik vyras....)
del to ir kilo vajus sunaikinti mazas mokyklas, nes ekonomiskai gali issilaikyti mokykla, kurioje mokosi minimum 400 mokiniu..... ir taip toliau ir toliau....
aisku, nepritariu rinkliavom, turi islikti savanoriskumo principas.... nes jei mokytoja tik uz pinigus vaikus myli, tokia ji ir mokytoja....

todel ir gaunasi, kad konstitucija teigia viena, o jos nesilaiko, ne vien svietimieciai, bet ir vis tie, kurie biudzeto pyraga dalina....
visgi reiktu, parodyti politine valia ir svietimo istatyme irasyti, kad tevai privalo sumoketi ne vien uz pratybas, bet ir uz 11-12 kl mokyma, bei uz san higienos priemones. tada viskas butu aiskiau....
o del remontu, ar suolu, tai jei tevai nuperka klasei suolus, svietimo skyrius turi uz ta isleista suma pataisyti stoga, ar apsiltinti siena...
o ne taip, apsigiriam svietimo ministerijos psl, kiek vaiku pradejo mokslo metus su naujais suolais,o pasirodo, kad tai tik reklama....

ir taip toliau ir toliau....
Vaikus auklėju principu, kad pinigai yra uždirbami ir uždirbtų pinigų kiekis visai neparodo nei tavo protingumo, nei gerumo
Dar ir kaip parodo
Dar ir kaip parodo

Sunku kovoti su vėjo malūnais, darželyje ne vieną kartą buvo kilę panašių ginčų tarp tėvelių. Deja nesinori jog dėl valdininkų prasto darbo kentėtų musu atžalų ugdymo aplinka.
QUOTE(ursule @ 2006 11 08, 10:44)
Na jeigu tau nešlubuoja, tai nereiškia, kad kitiems šlubuoja

Esu nuomonės tokios, kad jei valstybė negali pilnai pasirūpinti savo mažaisiais piliečiais, tai galim padaryti mes - tėvai, nenubiednėsim dėl 10 ar 20 litų per mėnesį, tačiau mūsų vaikams jie yra reikalingi, nesvarbu ar tie pinigai bus išleisti vadovėliams, ar tai klasės remontui, bet visą tai skiriama jiems - vaikams. Man keistas požiūris, kad vat vaikas gali pasakyti "Mano antrokas jau be jokio varžymosi gali pasakyti, kad tėvai dabar pinigų neturi, duos kai turės. Arba kad už tai pinigų neduos.", gal pirmyn visi tokios nuomonės laikomes ir to mokom vaikų, įdomu kas bus? Aš pvz. nenoriu kad vaikas sedėtų sulūžusiam ar mažam suole, kad lempos klasėje būtų tokios, nuo kurių "apšvietimo" regėjimą gadina vaikas (akinukai brangiau kainuos) ar dar kas. Pamenu rinkom mokytojų dienai po 2 lt, tai ir viena mergaitė pasakė "Mama pasakė, kad mes taupom ir neduosim pinigų", keista ir tiek, keiščiau buvo tai išgirsti iš mergaitės, kuri tai sakė su tokia pasididžiavimo mina, kad ocho. Negražu ir tiek, nematau jokio pasididžiavimo sakant, kad vat vaikas gali drąsiai tai sakyti, ne vaiko reikalas tai sakyti, o mūsų - tėvų.
ambicingi?
į rinklaivų žaidimą vaikus dažniausiai įtraukia ne tėvai, o mokytojai, kurie nesidrovi vaikams subtiliai priminti, ką jų tėveliai neva primiršę. o patys mokytojai retai susigraibo, kad tėvai savo lėšomis gražina ne tik vaikų aplinką, bet ir sukuria patrauklią, komfortišką darbo vietą mokytojai.

į rinklaivų žaidimą vaikus dažniausiai įtraukia ne tėvai, o mokytojai, kurie nesidrovi vaikams subtiliai priminti, ką jų tėveliai neva primiršę. o patys mokytojai retai susigraibo, kad tėvai savo lėšomis gražina ne tik vaikų aplinką, bet ir sukuria patrauklią, komfortišką darbo vietą mokytojai.
Na nereikia visko pripaišyti mokytojams, nes mokytojas mokytojui nelygus. Mūsų mokytoja anei žodžio nesako apie pinigus, jai tai net nemalonu, viskuo užsiima tėvų komitetas. Bet zajavos, kad vat "neturiu ir neduosiu" knisa. O kodėl knisa? Todėl kad žmogus išdrėbia tai bjauriai, vietoj to, kad pasiūlytų kokį kompromisą. Ok, sunkūs laikai, tikrai ne visi išgali duoti pinigų, bet gal tada tavo pagalba pravers lydint vaikus į ekskursijas, ruošiant kokį renginį, po susirinkimo likti klasėje ir ją sutvarkyti, bet ne... tokie nė kriu kriu nesako, išsineždina patys pirmutiniai ir nusiplaudinėja nuo visų pagalbų.
iš tiesų, tėvų taip pat esama visokių. yra tokių, kad numeta pinigus ir jūs čia darykite, organizuokitės, per galvą verskitės. bet numeta lygiai tiek, kiek ir visi kiti, nė lito daugiau. yra tokių, kurie gali ir duoti, ir ranką pridėti. yra, kurie negali, bet iš jų prašoma tiek, kiek iš galinčių. o kas, jei trejetas vaikų namie ir laiko - ne marios. visokių situacijų yra. esmė, manau, ta, kad suaugę žmonės patys gali nuspręsti, kas jiems ir jų vaikams gerai, ko reikia, o ne paklusti keletui tėvelių komiteto dirigentų. mokytojų sprendimai taip pat retai savarankiški, dažnai nuleidžiami iš viršaus. esu prieš bet kokį manipuliavimą manimi dėl to, kad mano vaikas lanko mokyklą. niekas neturėtų lįsti į mano piniginę ir aiškinti man, ką šį mėnesį, pusmetį turiu pirkti.
pas mus niekas jokių pinigų nerenka