Įkraunama...
Įkraunama...

Mokyklinės rinkliavos

QUOTE(de Nada @ 2006 11 22, 16:43)
nepasiduoda kai kuriu teveliu ikalbinejimams kuo daugiau pinigu rinkti - viskas jai gerai, klase sutvarkyta,

mad.gif va tokie tėvai tai nesupykit, bet patys tikriausi parazitai. taip, gal kartais ir reikia šį bei tą nupirkt ar paremontuot. bet juk ne visą laiką. o kai yra va tokie "aktyvistai", tai negali tėvai susivienyt ir pasakyt toms rinkliavoms "užteks".
Atsakyti
Gyvenime teko dirbti mokytoja ir iš savo praktikos galiu pasakyti, kad viskas priklauso nuo mokyklos valdžios. Jei valdžia gera, tai jokių klasių rinkliavų ir nereikia, randama lėšų klaių remontams, užuolaidoms ir t.t. .Deja, mano valdžia buvo kitokia. Pas mus mokykloje buvo renkama po 2 litus nuo šeimos į mėnesį. Mokytojos, kurios surinkdavo daugiausiai, būdavo giriamos. Aš niekada nebuvau prie tų, nes mačiau, kad tie pinigėliai nebūdavo tikslingai naudojami (pvz. nuperkama žoliapjovė), arba iš vis nedeklaruojama, kur tie pinigėliai buvo išleisti. Žodžiu, betvarkė. O jei nori susiremontuoti klasę, turi vėl rinkti pinigus atskirai. Man tas pinigų prašymas...tikrai žiauriai nemalonus dalykas būdavo... .Mokytojos kurios neturėdavo auklėjamosios klasės, pačios remontuodavo savo kabinetus arba visai tie kabinetai nematydavo remonto (o beje direktorienės kabinetui visada kažkokių lėšų atsirasdavo). Aš asmeniškai esu labai prieš visas rinkliavas, ypač dabar, kai yra renkami 2 procentai pajamų mokesčio. Žinoma, ne visi tėveliai juos paskiria, bet manau tik todėl, kad nemato tame prasmės ir tikslo. Vis tiek, turėtų būti kažkos atsiskaitymas, kiek pinigų gauta, kur jie išleisti ir t.t. Žodžiu, manau, mokykloje trūksta gerų vadybininkų smile.gif
Atsakyti
mes metu pradzioje mokejom tukstanti remontui. klases reikmems ir pratybom du simtus...
Atsakyti
pas mus bandė pravest tokias rinkliavas, bet tėvai pasisakėm prieš ir daugiau nieko nebeprašė.Tik paskui vaikam buvo sunkumų su direktore, norėjo per juos mūm atkeršyt-nepavyko biggrin.gif .Išeidama į pensiją pasakė kad mūsų klasė tai didelis galvos skausmas.Atėjo naujas direktorius tai nauja tvarka.Ir jokių rinkiavų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeinaT @ 2007 05 04, 13:29)
mes metu pradzioje mokejom tukstanti remontui. klases reikmems ir pratybom du simtus...

vaje blink.gif o kokioje mokykloje taip daug reikia, o gal cia nuo visu teveliu tokia suma g.gif
Atsakyti
Pas mus darželis ir pradinė mokykla kartu. Tai jokiu rinkliavų nebuvo, o dukra šiemet jau ketvirtą klasę baigia. Tik kasmet prašo pervesti tuos 2 procentus. Bet mes mielai tai ir darom, kadangi iš tų pinigų mokyklinukams pakeitė suolus į naujus, praeitais metais sutvarkė gražiai aplinką, vaikams visokių medinių karstyklių pristatė. thumbup.gif
Atsakyti
na tos rinklevos tai man jau atsibode iki gyvo kaulo g.gif negana kad dabar vaikus i mokykla isleisti yra brangu,vien kiek pratybos kainuoja dar pagrindiniu neuztenka reikia ivairiausiu papildomu doh.gif o negana to dar renka pinigelius ivariu uzduociu atspauzdinimams klasiu remontams ir taip toliau
Atsakyti
QUOTE(neringele5 @ 2007 05 10, 13:06)
na tos rinklevos tai man jau atsibode iki gyvo kaulo g.gif negana kad dabar vaikus i mokykla isleisti yra brangu,vien kiek pratybos kainuoja dar pagrindiniu neuztenka reikia ivairiausiu papildomu doh.gif o negana to dar renka pinigelius ivariu uzduociu atspauzdinimams klasiu remontams ir taip toliau

o as tai kaskuria diena paskaiciavau, kad neskaitant pratybu pirkimo mes jau po 120lt sumetem fondui kl, o dar kalba apie kl tapetavima ir rinkima po 30 doh.gif o ir uz pratybas gal koki 45 buvo blink.gif
Atsakyti
Man rodos ner mokyklu rur nerinktu, visose renka vienose daugiau ,kitose maziau,taip jau yra doh.gif
Atsakyti
Pradinese klasese tai buvo daug. Dabar siek tiek aprimo su rinkliavom.
Atsakyti
Mes penktoje klasėje mokėjom kiekvienas po 100lt ir padarė remontą.
Rankeną pakeitė, sudėjo grindis, sienas nudažė, naują spintelę nupirko, plyteles prie kriauklės sudėjo. Ir po vasaros jau nauji suolai buvo, nežinau ar čia su tuo remontu susiję.
Atsakyti
Pas dukrą klasėje tėvai nusprendė rinkti po 5lt kas mėnesį. Už juos perka tėveliai tualetinį popierių, mokytojai ko paprašo mokymo priemonėms, taip pat lieka mokytojai dovanai per kalėdas ir kitoms smulkmenoms. O pas sūnų klasėje nieko nerenka, nėra tėvų komiteto, tai tėveliai kažkokie svetimi, net ne visus pažįstu, nors 3kl.. Per Kalėdas mokytoja padarė renginį, tai tėveliai dovanos taip ir nesuorganizavo mokytojai.
Atsakyti