Gyvenime teko dirbti mokytoja ir iš savo praktikos galiu pasakyti, kad viskas priklauso nuo mokyklos valdžios. Jei valdžia gera, tai jokių klasių rinkliavų ir nereikia, randama lėšų klaių remontams, užuolaidoms ir t.t. .Deja, mano valdžia buvo kitokia. Pas mus mokykloje buvo renkama po 2 litus nuo šeimos į mėnesį. Mokytojos, kurios surinkdavo daugiausiai, būdavo giriamos. Aš niekada nebuvau prie tų, nes mačiau, kad tie pinigėliai nebūdavo tikslingai naudojami (pvz. nuperkama žoliapjovė), arba iš vis nedeklaruojama, kur tie pinigėliai buvo išleisti. Žodžiu, betvarkė. O jei nori susiremontuoti klasę, turi vėl rinkti pinigus atskirai. Man tas pinigų prašymas...tikrai žiauriai nemalonus dalykas būdavo... .Mokytojos kurios neturėdavo auklėjamosios klasės, pačios remontuodavo savo kabinetus arba visai tie kabinetai nematydavo remonto (o beje direktorienės kabinetui visada kažkokių lėšų atsirasdavo). Aš asmeniškai esu labai prieš visas rinkliavas, ypač dabar, kai yra renkami 2 procentai pajamų mokesčio. Žinoma, ne visi tėveliai juos paskiria, bet manau tik todėl, kad nemato tame prasmės ir tikslo. Vis tiek, turėtų būti kažkos atsiskaitymas, kiek pinigų gauta, kur jie išleisti ir t.t. Žodžiu, manau, mokykloje trūksta gerų vadybininkų