QUOTE(alfa159 @ 2009 10 07, 16:24)
Fruzina, jei butume neturtingi, man nereikia spelioti, kaip butu. As ta isgyvenau savo vaikysteje. Dabar mes idealizuojam, kad musu laikais tokio konkuravimo tarp vaiku nebuvo. Oi, buvo, dar kietesne konkurencija. Musu klasej buvo ir mietelio restorano vedejos vaikas, ir kazkokio kolchozo direktoriaus, ir mokyklos direktores, ir siaip su blatais neaisku is kur. Sulaukdavau as tu patyciu ir del batu, ir del uniformos, oi, kiek visko buvo. Tik pasimirso.

Nes tevai ismoke ant to nesiciklinti. Jie man kartojo, kokia as ypatinga. Matot gi- tevai taip onora isugde, kad net SM jo nenumusha.

Ir ka dabar galiu pasakyt, o gi palikau tuos visus "restoraninius vaikus" smarkiai uodegoj.

Ne teveliu pinigai svarbu, o ju poziuris.
O vat taip ir vaikus auginciau, kaip mane tevai augino. Taip ir auginu, is esmes.
Oi, pritariu, alfa, 100 procentu

Net nupurto atsiminus mokykloje ta pasiskirstyma...
Bet griztant prie rinkliavu,manau, gince savaip teisios abi puses. Be abejo, savivaldybe turetu skirti pakankamai lesu, o mokyklos vadovai rupintis, kad ju pakaktu. Bet jei teveliai laisva valia sprendzia rinkti pinigus, daryti kad ir remontus arba net ir langus keisti,- kodel gi ne? Jau rasiau,kad pasmus rinko net po 500 litu remontui. Beje iki siol nezinau, kuris dave, kuris nedave, ir visai neidomu. Sarasus turejo mokytoja ir atsakingi uz remonta. Ir niekas niekam nepriekaistavo, dave ar nedave, nei kreivai ziurejo, nei panasiai. O vaikai net nezino, kas ten kur ka rinko ar nerinko. Ne tas jiems galvoje. Ir dabar turime grazia klase, pateiktos visos issamios darbu ataskaitos. Visi patenkinti ir laimingi. Uz tevu surinktus 2 proc. mokykla padare sales remonta.
Nezinau, man ta parama yra normali ir suprantama. Mes nevalstybini darzeli lankeme ir tai kai kuriais atvejais buvo prasoma tevu paramos - bet ne rinkliavomis ar panasiai, tiesiog tam tikromis medziagomis ar kt. Ir visiskai laisva valia.