Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip paaiškinti vaikui, kad tėtis jo atsisakė?

QUOTE(*Fortūna* @ 2013 03 01, 08:12)
Kažkodėl galvoju kad tokie baidyklės taip nepadarys...Nu nereikia jiems tų vaikų...Arba iš baimės. Aplamai tai pats sunkiausias klausimas moters gyvenime ko gero... sad.gif ir kiekvienas atvejis vis kitoks

o dieve sventas. kuo greiciau mars pas psichologa blink.gif jau net blink.gif iteviams per kursus sakoma NESLEPTI nuo ivaikintu vaiku ju kilmes, nes aciu - utenka velesniu traumu paauglystej, kuomet vaikas, kaip leksa jau minejo, ima dometis savo identitetu, saknimis. net pasakos mazyliams yra sekamos, kaip voveryte mama paima gyventi pas save maziuka eziuka...ir ka. grazios pasakos, pasakeles, kad vaikas zinotu - ivaikinimas egzistuoja, tai ne geda, tai jau vos ne norma darosi.

dabar, kam, pagalvokit su sviesiais smegenimis, vaika apkarstyt melu? man rodos cia tik JUMS labai skauda, cia jusu egozimas kalba, kad sugebejot sugulti su netinkamu zaraza tevu. taciau nekurpkit dar vieno melo. ka padarysi, zmogaus nesugebejot atsirinkti, taciau pasekmes priimti reikia. o vaikas i teva turi teise visoki. net i kalejimus vaikai yra vezami su teciais pasimatyti. nepatinka, cia kitas dalykas. smile.gif reikia daugiau dirbti su savimi, nes matosi, kad reikia.
Papildyta:
QUOTE(ovimama @ 2013 03 02, 14:41)
Masno sunui 6m..Niekada nesu sulaukusi jokio klausimo apie teva,jokiu nuoskaudu,nieko.Manau todel,kad niekas niekada "nekisa"i jo galvele visokiu kvailu klausimu,abejoniu ir t.t.

nemanykit kad kaip kranklys karksiu, bet. naivu taip galvoti. kad vaikas niekuom nesidalina, dar nereiskia kad viduj pas ji nesikaupia niekas. ypac berniukui. labai blogai, jei pati ATVIRAI neuzvedat kalbos, cia tas pats kaip apie seksa - suzinot tuomet is gatves. jei dabar tyli, nereiskia kad nemato kaip kitas tevelis paima sunu is mokyklos/darzelio, kaip eina abu smagiai klegedami. jis berniukas, jis turi lygiuotis i vyrus, formuoti savo identiteta. tyli dabar, netyles 16m. oi, patikekit, vaikai isgyvena, tik galbut, ypac budami intravertais, daznai to nerodo. kompleksu viduj begales gali formuotis. ka reiskia nekisa i galvele? nereikia kisti. reikia kalbetis, aiskintis. ir nedaryti tuo paciu ddramu. nes jis tai SAU KISAS. kisas, jam idomu, skaudu, jis SAVES klausineja, kodel taip, kodel ne kitaip. reikia normaliai kalbetis, kaip kalbies apie mirti, deiva, lyt santykius, ir visa kita. tai gyvenimas, gyvenimo dalis. juokina tokios kalbos, kai mam ale vaidina superheroje - ir nori uz DU atstoti vaikui viska. mama NIEKAD VAIKUI visko neatstos. o ir nereikia to. mama turi buti MAMA. ir stenkites savo sunus pazindinti su vyr lyties zmonemis - seneliais, dedemis, vyr broliais ir pan -. ieskotkit gero mokytojo-vyro, skautu burelio vadovo ir tt. berniukas turi tureti savo LYTIES ZMONIU - PAVYZDZIU. po to ir auga subobeje vyrai, auginama ir supami vien moteru.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 04 17, 15:15)

dabar, kam, pagalvokit su sviesiais smegenimis, vaika apkarstyt melu? man rodos cia tik JUMS labai skauda, cia jusu egozimas kalba, kad sugebejot sugulti su netinkamu zaraza tevu. taciau nekurpkit dar vieno melo.

o vaikas i teva turi teise visoki.

mama NIEKAD VAIKUI visko neatstos. o ir nereikia to. mama turi buti MAMA.

labai pritariu drinks_cheers.gif thumbup.gif
ir nesuprantu, kodel mamos tokios piktos, egoistes ar siaip nesusipranta, kai sugalvoja savo vaikui meluot, kad tevas mires. Gi vaikas paaugs, prades dometis savo saknim, o ka tada mama? Vel meluos? Vaidins isizeidusia, kad ko gi cia klausineji, as gi nenoriu kalbet, atsikabink, nieko tau nepasakosiu! Ar kurs kitas pasakas, kita mela? Tipo tetis visai giminiu neturejo, nieko nieko. Net kapo jo nera. Na, gal kol vaikas mazas ir patikes. Bet paskui prades ieskot. Ir matys, kad mama nenori jam padet, matys, kad jo mama jam meluoja. Na, ziauru ir egoistiska taip daryti. Geriau tiesa, kad ir kokia ji butu, nei melo upes.
Atsakyti
niekad nemeluokit vaikui. atsakykit jam i klausimus atsizvelgiant i jo amziu. 3 eciui galima pasakyt-mum su teciu nesigavo but kartu-tu gi irgi ne su visais sutar, zaidi...
net pilnameciui nesakyciau, kad atsisake. Sakyciau tevas tave myli, bet jis drovus, jis nemoka bendraut...
Tai nepaliks neigiamo atspaudo vaiko sieloje, jis eis laisvai per gyvenima ir daug pasieks.
jei jus sesite neapykanta tevams jusu vaikai nekes tu tevu, jie per ta neapykanta igis daugybe kompleksu, kuriuos tusuos agresija, melu, pavydu...
juk tai jusu klaida, ne vaiko.
Atsakyti
[quote=given444,2013 04 17, 15:15]
....dabar, kam, pagalvokit su sviesiais smegenimis, vaika apkarstyt melu? man rodos cia tik JUMS labai skauda, cia jusu egozimas kalba, kad sugebejot sugulti su netinkamu zaraza tevu. taciau nekurpkit dar vieno melo. ka padarysi, zmogaus nesugebejot atsirinkti, taciau pasekmes priimti reikia. o vaikas i teva turi teise visoki. net i kalejimus vaikai yra vezami su teciais pasimatyti. nepatinka, cia kitas dalykas. smile.gif reikia daugiau dirbti su savimi, nes matosi, kad reikia.

Sutinku, kad dirbti su savimi reikia visą gyvenimą....Ir kad vaikas turi teisę į tėvą - sutinku, bet kad nusoavą vaiką skaudinti reikia - NESUTINKU!!! geriau a6 kada nors pasirodysiu melage - tada tai būtų vaiko pasirinkimas smerkt mamą ar ne už melą. Bet vaikui negaliu pasakyt ką man sakė jo tėvas. Tikrai. Gal aš ir ligonė, kaip jūs manote. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Fortūna*: 24 gegužės 2013 - 15:47
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 05 19, 05:17)
Ieskot vyriskio,o gal kreiptis i kaimynines salis donoro ? Kaip pasakysi vaikui, kad tai buvo tik mano (mamos) noras turet tave, va todel tu gimei ? 

pazistu moteri, kuri dar pries 20metu taip pasielge. susirado viena vyra, issake savo nora, ziurejo, kad jo sveikata butu gera, genai, ir susitare, kad jis nelis i ju (jos ir busimo vaiko gyvenima) ir tt. gal visos situacijos nezinau, gal kai vaikas suaugo, vyriskis bent jau is smalsumo susisieke su vaiku, to as nezinau.

taip pat ji padare su kitu vaiku. susirado vyra, ir tt. bet matai, siuo atveju, nera nei nuoskaudu, nei sirdgelos, sanderis ir tiek. ji nenorejo vyru, jei to nereikejo, gal veike savi skauduliai, baime, mego buti viena, ir tiek. as, buvau paaugle tuomet ir zaidziau su tais gimusiais nuo skirtingu vyriskiu - mergaite ir berniuku- vasara savo sodyboje smile.gif 4u.gif

klausi, ar tai egoizmas toks moters noras - cia velgi priklauso muo morales, nuo paziuru, kaip ka kas ispazista ir tt. krikscionisku poziuriu butu egoizmas, bet jei nepritari krikscioniskoms tiesoms, elgiesi pagal savo vertybine sistema.

dabar dar klausei del TO, AR SAKYTI VISUS ZODZIUS, KA PASAKE AR PERDAVE VAIKUI AR TAU TAVASIS EX. tai aisku - ne, butu juoda nesamone 4u.gif pazodinis zodziu perdavimas niekam nei privalomas nei butinas. ojei, kiek manieji yra pasakes ir issakes, kas ant liezuvio sove, tai dieve dieve. buvo, kad vaikas girdejo, buvo kad ne. faustina, nemaisyk, sakyti vaikui tiesa tai ne pazodziui atkartoti ka tevas prikarksejo (ir kas pasvers jo zodziu adekvatuma). as niekur neteigiau, kad reikia viska atraportuoti vaikui, ypac is tevo-donoro.
bet del tevu-donoru situacijos labai svarbu po to kalbetis su berniukais. nemoralizuojant bet siaip, gal paprasyti kitu vyru-draugu. svarbu jiems formuoti atsakinga poziuri i moteri, lyt santykius ir visa kita. labai svarbu. 4u.gif
Atsakyti
aisku, biggrin.gif maniau, kad cia tavo gyvenimas. buciau tada i AZ tau daugiau parasius tiek apie save, tiek apie savo drauge.
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 05 19, 06:54)

Sakyk kaip elgtis tai mamai,kur vaiko tetis tera spermos donoras,nes dar tik jam uzsimezgus,mamai buvo pasiulyta daryt aborta ? Toks vyras dingo is moters gyvenimo labai greit ir tolimesnis sprendimas gimdyt ar ne,jis liko tik moteriai,

faustina, as buvau vienisa mama. Musu dukryte buvo laukta, mes su "vyru" gyvenom kartu vos ne iki gimdymo. Regis viskas buvo puiku, regis lauke, mylejo. Bet istorijos neplesiu pasakodamasi, nes...o koks dabar skirtumas. Bet esme ta, kad nezinome ateities. Nezinome vaiko poziurio i teti ateityje ir paties tecio (gal isdygs kada prie slenscio jis ar pvz. jo sesuo, panorus pazint sunena/dukterecia). Niekada vaikui, net suaugusiam nesakyciau, kad tevas siule aborta schmoll.gif Bet, kaip rase berods given, galima pasakyti paprastai, kad tetis nebuvo pasiruose stam, issigando atsakomybes, nemylejo pakankamai MANES ir pan. Su laiku vaikas pats supras. O ir nezinom ka zada ateitis. Gal atsiras kitas tetis, kuris bus vaikucio mylimas ir brangesnis uz visokiu genu paieskas. Ir jam visai nerupes kas ji "sukure", nes jis turi super teti. O gal po 10 metu bio tevas atsiras ir vaikas nores su juo bendraut, ka tada? Uzdrausti? Kelti scenas? Kraustytis, kad nesurastu? Juk nezinom kas bus veliau...
Atsakyti
Na, slėpt vaiką nuo bio tėvo reiktų gal tik tokiu atveju - jeigu jis būtų koks nors recidyvistas arba degradavęs alkoholikas. Priešingu atveju manau - vaikas tikrai turi teisę žinoti kas yra kas. Bet dar reikia, kad bio tėvui pakiltų toks noras... Aš sutikčiau likt ir melage ir 'blogiuke melage' vaiko akyse - tegul tik jis atsiranda - nes berniukui tai yra ypatingai svarbu. Ir kažin ar turi reikšmės, kad yra kitas vyras šeimoje. Vaikas žino, kad tai nėra jo tėvas.
Atsakyti
QUOTE(*Fortūna* @ 2013 05 31, 13:00)
Aš sutikčiau likt ir melage ir 'blogiuke melage'  vaiko akyse

tai tu ir nelieki melage. smile.gif juk neslepi, kad bio tevas yra , tik kazkur kitur.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 06 02, 12:15)
tai tu ir nelieki melage.  smile.gif juk neslepi, kad bio tevas yra , tik kazkur kitur.

Aš turėjau omeny, kad man labai patiktų pasakymas, kad tėvas miręs....Nors pati taip nepasakiau - sutryniau kažką tokio, kad tarnauja ten kur vyksta karas ir vis kitur ir labai jį myli, bet užsiėmęs kilniais tikslais - negali atvykt. 4u.gif
Atsakyti
Tiesa islaisvina - tai irodyta ir patikima! wink.gif Pagalvokit kartais, kad pasauilis tikrai mazytis ir nepamirskit pavardziu tu "teciu", kad neduok dieve kazkada netycia nesusitiktu brolis su sese ir nepamiltu vienas kito ar panasiai - genai traukia.. Mano seseri isprievartavo kai ji buvo lb jaunute ("prievartautojas" taip pat jaunutis), bet su seima buvo nuspresta gimdyti, nes priesingu atveju ji daugiau vaikuciu nebutu turejus ir dabar as turiu pacia nuostabiausia dukterecia pasaulyje, o mano sesuo vienintele dukryte kuriai dabar jau 22 metai smile.gif Vaikui smulkmenu nebuvo pasakota, o tik kad tai buvo vienas kartas ir nesvarbus jos teciui, bet svarbiausias musu seimai, nes mes ja turim.. Veliau tas "tetis" susirado ja, tipo norejo buti "teciu".. Na nesvarbu, bet jis turi ir dar vaiku, beje ir labai nuostabia mama, su kuria nepriestaravom kad mergaite bendrautu o ir apie broli zino..
Be to mamytes vienos auginancios vaikus, nepratinkit ju tik prie saves, nes dazniausiai tai tampa egoismu ir tie vaikuciai nepripazista kito zmogaus salia mamos.. Viskas priklauso nuo mokejimo paaiskinti ir sviesiai zvelgti i bet kokia situacija.
Atsakyti
Sveikos mano istorija tokia, 16m. pastojau,ir draugas iskart isejo pas kita doh.gif 17m. pagimdziau dvynukus mergyte ir berniuka. 4u.gif Istiesu begalo dziaugiausi, nei tevas nei jo seima niekada nera skambine mums ar klause kaip laikausi as ar vaikai. smile.gif Labiausiai padejo mano seima... Na, o dbr gyvenam su vaikais Ispanijoje jau beveik 4m. turiu drauga.Gyvenam tikrai labai gerai smile.gif Ir pries gera menesi prisisate pas mano mama tevelis ir mociute pareiske nora matytis su vaikais! bigsmile.gif as buvau soke, ne nzn ka pasakyti, vaikai 5m. nera mate jo, beja ir neklausineja bent jau kol kas thumbup.gif Kaip jus pasielgtumete? g.gif As linkstu i ne puse schmoll.gif Nebuvo tada nereikia ir dabar... smile.gif
Atsakyti