Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

cool.gif cool.gif
QUOTE(Gricė @ 2005 12 30, 16:34)
O kokia tarka tarkuoti: smulkia ar burokine vadinama? Ir kas per skonis gaunasi?

tarkavau burokine nepadaugink obuoliu.vaikai megsta vyras ne.
Atsakyti
as dar siaip visko pridedu, kartais razinu,kartais apelsino zieveles tarkuotos, kartais tiesiog apelsino gabaliuku.Su apelsino gabaliukais gaunasi gaivesnis. smile.gif
Atsakyti
bea, meile mano wub.gif blush2.gif tavo mamytės tinginys thumbup.gif mano silpnybė yra receptai, tai pastoviai sėdžiu, įmerkusi kojas į kulinarinių idėjų vandenyną doh.gif wub.gif ačiū tau blush2.gif esu tavo fanė lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip sakant lotuliukas.gif
Atsakyti
labai skanus išeina su "MEDA" sausainiais kondensuoto pieno skonio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2004 02 10, 15:02)
Tinginys a la Bea's mama

Tirpiname 1 pokeli sviesto  (tikro sviesto, o ne tepaus riebalu mishinio. turi buti riebumas virsh 80 proc.) puode ant ugnies. I ji iberiame 2 shaukshtus kakavos  ir supilame 1 indeli sutirshtinto pieno su cukrumi (kondencovke  ). Tada ishmaishome ir nuimame nuo ugnies. I ta mase suberiame 3 pokelius sulauzytu sausainiu (kam kokie patinka, man patinka selga), bei ishmirkytu ir nusausintu razinu , ishmirkytu, nusausintu ir supjaustytu dziovintu abrikosu , slyvu , dar galima kapotu rieshutu . Viska gerai ishmaishome, sukreciame i kepimo popieriumi ishklota forma ir apspaude kad nebutu viduj skyliu, dedame i saldytuva atshalti.

Beje, kitos mamos sako deda mase i maisheli, paslegia ir tada deda shaltai. Na kaip kam ishejna.

SKANAUS!


nuuuu laaaaaaabai skanus tinginys biggrin.gif Aciu Bea 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2004 10 22, 13:48)
labai noreciau ir as pasidaryti tingini, tik va, vel problema radau su sausainiais  g.gif  Cia tokiu nera, kaip tie rusiski senoviniai, ar dabar selga irgi labai panasus i juos, cia pagrinde tik tie kur dega, jie nespeja papult i burna kai susileidzia. Tinginiui manau tokie netiks, is ju gi kose liks  sad.gif  Kazin kaip cia padarius  g.gif  O jus vis taip skaniai kalbat apie ta tingini  essen.gif



gali daryti-tinka ir tie kur dega,jau mano isbandyta simtus kartu,tik as darau visai paparasta tingini,stikline pieno,stikline vandens,stikline cukraus,stikline kakavos ir sviesto puse pokelio,uzvirinu viska sumaisau su sausainiais. thumbup.gif
Papildyta:
sausainiu 1kg,mano seimyna patvarko toki kieki tinginio maksimum per 2 dienas
Atsakyti
Ir as lygiai toki pati darau kaip a la Bea's mama tik sausainiu daugiau idedu ir is selgos sausainiu darau, tinginys thumbup.gif . O suspaust su rankom galima as visalaika is virsaus su rankom smarkiai suspaudziu ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
Vietoj sausainiu daznai dedu sakocio trupinius-buna pirkti,bent jau Kaune,ten,kur prekiauja sveriamais sausainiais ir sakociais.
Esu dariusi ir is smulkinto biskvito gabaliuku,irgi nieko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 02 18, 07:12)
Vietoj sausainiu daznai dedu sakocio trupinius-buna pirkti,bent jau Kaune,ten,kur prekiauja sveriamais sausainiais ir sakociais.
Esu dariusi ir is smulkinto biskvito gabaliuku,irgi nieko. smile.gif

As tai ,seniau darydavau is lietuvisku ir rusisku sausainiu,o viena kulinare patare pabandyti su nesaldziai krekeriais dabar tik su jais ir darau ,daug skanesnis tinginys.
Atsakyti
Nusipirkau štai šitų:

user posted image

Ir pasigaminau štai šitą:

user posted image

O visą fotosesiją galite rasti čia:

http://www.blogas.lt/LaimisZmuida
Atsakyti
Lab paprastas ir lab skanus tinginys:

indelis Dvaro grietines (tas didesnis)
beveik tiek pat cukraus (rudasis skaniau)
kakavos (as dedu visa toki lenkiska ruda pakeli)
3 pakeliai Selga sausainiu su kondencuotu pienu.

Grietine pakaitinti, supilti cukru+kakava, uzvirinti, supilti ant sulauzytu sausainiu ir i saldytuva.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kai taip karšta ir nesinori jungti orkaitės, o reikia kažko saldaus, labai tinka štai kas smile.gif

user posted image

VARŠKINIS TINGINYS

400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.

P. S. Naudojau 2 pakelius Selga sausainių (1 pakelį šokoladinių ir 1 paprastų), 2 indelius Mūsų švelniosios varškės ir atitinkamai mažiau sviesto bei cukraus. Vietoje džiovintų abrikosų ir razinų įdėjau šviežių abrikosų ir šviežių braškių. Kambario temperatūroje palaikiau gal 0,5 val. (tiesiog paragavau, kad sausainiai jau suminkštėjo), sudėjau į formą, šiek tiek suspaudžiau ir dėjau į šaldiklį, kad greičiau sustingtų... Labai, labai skanu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti