Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojas "Diržas"

QUOTE(Imen @ 2008 07 18, 01:21)
noreciau uzduot klausima,toms,kurios baisisi dirzu, ka daryt su astuonmeciu, kuris, gatveje netiketai,nezinodamas tavo geriausios drauges papraso ismaldos,pasiskundzia kad alkanas, o ji puikiai zino kad berniuko seima gyvena normaliai, visko uztenka, arba jis tevu metu santaupas pavogia, taupytas kaledoms, jam ir jo sesems dovanoms, isleidzia pinigus su draugais, poto kad tevai nepamatytu ikalciu ir tuos pacius magnetofonus isdalina pazystamiems, arba mokytoja "*****" isvadina, klasiokam i ausis prispjaudo.... ir dar milijonas sunybiu, sulauktu is vaiko , ar uztektu su juo tik graziai pasikalbet? juk kalbetasi simtus kartu, o kaip ejo is ausies i ausi, tap ejo.... ir deje niekas kitas nepadejo tik dirzas....
beto noreciau pabrezti kad tas pats berniukas nebuvo durnas, gerai mokesi, buvo pirmunas klaseje... taciau mamai vistiek tekdavo siaubingai raudonuot ne tik susirinkimuose, bet ir keist pora kart mokyklas....

As manau dirzas kai yra reikalingas, yra reikalingas, graziai pasikalbet neuztenka...

Tokiu atveju noreciau paklaust,kur buvo ir ka dare tevai visus tuos 8metus? As vis stebiuosi,kad susirupinama auklejimu tik tada,kai vaikas pradeda kresti sunybes. Mielos mamos, auklejimas- tai toli grazu ne tik draudimas,barimas ar reikalavimas schmoll.gif Ir auklejimo pagrindai paprastai padedami per pirmuosius 5 vaiko metus.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 07:47)
Yra milijonai nelaimiu, kuriu mes negalime, deja, isvengti, kur tai priklauso ne nuo musu, o nuo kazko auksciau-Dievo, likimo-kaip bepavadinsi. 4u.gif Taciau yra bedu, kurioms kelia uzkirsti galime tik mes, mamos 4u.gif
Jei yra pasekme, turi buti ir priezastis ir reikia salinti ne pasekme, o priezasti:kad vaikas is kazkur kristu, turi ant kazko uzlipti-medzio, stogo. Kad uzlipo-ar tai ne tevu apsileidimas? Taip, pradzioj pakanka pasakyti, jog nukrisi, jog skaudes. Nepadeda-galima pakartoti dar kelissyk. Jei ir to neisgirdo-as tik uz dirzo paemima. drinks_cheers.gif Tada vaikas zinos, kad tikrai skaudes, ne del to, kad nukrito, o kad uzlipo ir to pasekoj gavo dirzo.
Tas pats su avarijom:mes negalime apsaugoti vaiku nuo girtu, neatsakingu vairuotoju, taciau galime apsaugoti dirzo pagalba, kad eitu per zalia sviesa arba perejose, o ne lakstytu kur papuole gatvese.

Nemanipuliuokite tokiom savokom, kaip nelaimes istikta motina, raudanti ir panasiai. Pirmiausia-ji i tokias temas net neuzsuka, nes neaktualu.

O mane tevai lupo. Ir buvo pavyzdine seima. Ir as jiems DABAR uz tai dekinga, nes buvau hiperaktyvus vaikas, kuriam gyvenimo isminti reikejo ikalti dirzu. Tai vaikysteje. Paauglysteje su manimi jau kalbejo. To pakako.
Savo paaugliui irgi gyvenimo patirti dirzu sutvirtinau, o pokalbiu pakanka jau nuo 8 metu drinks_cheers.gif Turiu pasakyti, jog santykiai su juo siuo metu patys geriausi, ko nepasakysiu apie santykius su pradinuku. verysad.gif Tiesiog, jam savo laiku nepaemiau dirzo, o dabar lupti jau velu. Tik pokalbiu graziu jis, deja, girdeti nenori.

Pagal tave iseina,kad vaikas lupamas del tevu apsileidimo,t.y. del TEVU kaltes,jog uzlipo i medi ar isbego i gatve? Tai gal geriau tevus prilupt g.gif As netgi nesuprantu,kodel tevai leidzia mazus vaikus be prieziuros visur ar palieka g.gif Savarankiskumo mokyt galima ne tokiais pavojingais dalykais ir tuo labiau ne dirzu.

Abejoju as jusu ''pavyzdine'' seima jau vien del to,kad peremete nenormalu vaiku auklejimo modeli. Matyt jusu tevams,o dabar ir jums,ryskiai truksta kantrybes,isiklausymo i vaika,bendradarbiavimo su juo.
Ir dar noriu pasakyt,kad hiperaktyvumas tai yra liga,o ne siaip koks judrumas ar padauziskumas. Bet daugelis tevu linke tai painioti ir kas antra vaika vadinti hiperaktyviu,o rimtos ligos taip ir nepastebeti.
Linkiu pradinukui taip ir nepaimt dirzo (net baisu isivaizduot lupama IKIMOKYKLINUKA),o pasidomet auklejimo budais,kol dar nevelu.
Atsakyti
QUOTE(Karolytė @ 2008 07 18, 10:40)
noriu paklausti, ar Jūs manot, kad jeigu juos primušit, tai jie nelaipios į medžius ir iš viso nieko naujo nebandys, ir ant karstyklių nelips, ir dviračiais nevažiuos, kad neparkristų, o jeigu griūdami susilaužys ką nors kaltinsit save, kad mažai mušėt?  g.gif  g.gif

Kitu atveju- vaikai gali prarasti motyvacija ir neberodyti iniciatyvos,ne tik laipiojimui po medzius,bet ir kur kas svarbesniems dalykams. Ir tai vadinamas savarankiskumas,kai vaikas nieko nebedarys,nes bijos but priluptas? g.gif

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 12:04)
o kad operacijos zmogui nepavyko, tai ne tevo musimo, o daktaru netikes darbas mirksiukas.gif

O kieno pasekme yra tas noras taip save darkyt?

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 12:04)
Del pedofilijos gal?  bigsmile.gif Amerikoj 2/3 kunigukaltinami pedofilija, matyt, tevai juos labai muse vaikysteje lotuliukas.gif

Gal nemuse,gal seksualiai isnaudojo blink.gif

Papildyta:
QUOTE(Sufi @ 2008 07 18, 12:32)
1. Dar kartą pakartosiu išties stebina žmonės, kurie buvo auklėjami smurtu ir dar už tai vos ne dėkoja bigsmile.gif Savigarbos nulis?
2. Ypač ragnez su kokia kantrybe ir ramumu aiškina, vadinasi ir su vaikais puikiai susikalba smile.gif

1. Ne savigarbos,o pasitikejimo savim,tikejimo savo jegom,kurios buvo ismustos dirziuku. Nes pagrindine dekojanciu tevams uz lupima fraze- ''kas is manes butu isauge,jei buciau nelupta'' g.gif

2. wub.gif

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 12:49)
Ar jus zinot ka tas zodis reiskia, ar cia siaip juo manipuliuojat?
As dekingai mamai uz gyvybe, kuria isaugojo man dirzo pagalba, negi taip sunku suprasti?
Kai buvau 2 metu ir nusinuodijau vaistais, penkias dienas komoj gulejau-to nepamenu. Bet pamenu dirzo skoni, kai mano rankos vel tiesesi i vaistu dezute.
Kai 4 metu skendau vietiniam prude ir kaimyne mane istrauke-nepamenu baimes ir skausmo, bet pamenu rykstes rumbus ant koju, kai krypdavau vel prie to prudo ir tada stengdavausi ji apeiti net is tolo.
Esu isbandziusi nesavanoriskai visas mirties formas. Ir tik mamos deka likau gyva. Ir jus dar man aiskinat apie savigarba? bigsmile.gif

Jusu mama- visiskai neatsakinga moteris,jeigu tokio amziaus vaika palieka su vaistais ar leidzia prie prudo blink.gif
Atsakyti
mylimuke, mes viena kitos tikriausiai nesuprasim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 13:04)
Nemanau schmoll.gif Juk visa tai ivyko ne paauglysteje, kada tikrai gali savizudybe-noras atkreipti demesi. Koks cia noras zudytis dvieju metu? Ir ar is viso tokio amziaus vaikai supranta, kas ta mirtis? Tikrai ne. Tiesiog tokio amziaus vaikams nera dar savisaugos. Vaistai skanus-todel valgiau,prude vanduo, todel nusprendziau plaukti kaip zasiukas biggrin.gif koriausi todel, kad nusprendziau supynes pasidaryti medyje doh.gif vos masina nepartrenke todel, kad as jai kelio neuzleidau, priekyje begau, ne motais buvo ir vairuotojo pypsejimas blush2.gif
Papildyta:

Gali buti, del to nesigincyju 4u.gif

Tam nebutina suprast,kas yra mirtis,ir motyvai nuo paauglio skiriasi. Pastarasis dazniau dramatizuotai isivaizduos ir zudysis,nes ''nieks jo nemyli ir jis niekam nereikalingas''. Dvimetinukas tuo tarpu zino,kad darant kazka neleistino,atbegs mamyte atitrukusi nuo darbo,isbars,gal net pliaukstels. Valio- tikslas pasiektas- demesys yra. Juk jau ne karta buvo mineta,kad vaikui baisiausia yra tevu abejingumas negu bet koks (net ir skausmingas) demesys.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 07 18, 13:17)
ar tikrai tiki, kad rykste tau padejo ismokti saugiai elgtis prie vandens ir gatveje?

Rykste ismoko bijoti rykstes,o ne priburbuliavimo ar apsinuodijimo.

Kai buvau pradinuke,nuolat gaudavau pastabas del elgesio is mokytoju,namie- doze ''auklejimo''. Ne tik nenustojau negraziai elgtis,bet ir slepiau savo netinkama (bet daug maz tam amziui budinga) elgesi.
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 07 19, 19:50)
mylimuke, mes viena kitos tikriausiai nesuprasim  4u.gif

As jus suprantu,bet nepritariu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 19, 21:43)
As jus suprantu,bet nepritariu 4u.gif


Akivaizdu, kad nesuprantate. O leistis i diskusijas, kas Jusu manymu yra "geris" ir "blogis", as nesiruosiu. Berods Jusu (jei suklydau, labai atsiprasau) vienos mamos papasakotos situacijos vertinimas temoje apie nauja siuloma istatyma ta atskleide.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 19 liepos 2008 - 21:33
QUOTE(ragnez @ 2008 07 18, 13:34)
veiksmingi yra tik PASTOVUS ir NUOSEKLUS auklejimo budai. atsitiktinis dirzo uzmetimas yra tik suaugusiuju nesivaldymo, pykcio ir bejegiskumo israiska, kuri gali isgasdinti ir iskaudinti vaika. o nuolatinis ir nuoseklus fiziniu bausmiu taikymas suzaloti vaiko psichika.

kalbejimas, bendravimas su vaiku ir vaikui keliami reikalavimai turi atitikti jo amziu.


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kartą aš nesusivaldžius pliaukštelėjaunh e diržu, bet delnu per užpakaliuką(buvo labai sunki diena, viskas vedė iš kantrybės, tikrai tas buvo nebūtina, pati kaip furija buvau tądien) ir pamačiau vaiko akyse tokį siaubą, kad sau prisiekiau daugiau to nekartoti. Ji, aišku, manęs paklausė, bet tik iš baimės. Siaubingai būtų nesmagu, kad vaikas ne GERBTŲ mane, o manęs BIJOTŲ.
p.s. vakar buvau kompanijoje, kurioje buvo 5 panašaus amžiaus kaip ir manoji vaikai. Buvo užvirusi diskusija apie smurtą(nenoriu sakyti "paauklėjimą", nes tai yra SMURTAS), nesikišau į diskusiją, nes nelabai moku kalbėti rusiškai verysad.gif . Tai va, toje kompanijoje, pasirodo, 3 vaikai kartais mušami būna ir ką jūs manot? Pradėjau stebėti vaikus. Tiedu nemušami buvo patys tyliausi(aš apie kaprizų rodymą), patys švelniausi ir draugiškiausi, daugiausiai besišypsantys ir rodantys pasitikėjimo kitais iš visos kompanijos. Sutapimas? Gal?
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 07 20, 10:57)
3 vaikai kartais mušami būna ir ką  jūs manot? Pradėjau stebėti vaikus. Tiedu nemušami buvo patys tyliausi(aš apie kaprizų rodymą), patys švelniausi ir draugiškiausi, daugiausiai besišypsantys ir rodantys pasitikėjimo kitais iš visos kompanijos. Sutapimas? Gal?


Taip, mano vyro giminėj bet koks pliaukštelėjimas yra absoliučiai nesuprantamas ir sukelia siaubą vos paminėjus. Aš labai stebėjausi, kokie jo sesės ir brolio vaikai ramūs ir mieli. Tiesiog sklinda ramybė ir pasitikėjimas aplinka iš tų vaikų. Fantastika. Ožiukai būna labai reti ir su tais greit susitariama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sufi: 20 liepos 2008 - 10:07
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 19, 20:49)
Nes pagrindine dekojanciu tevams uz lupima fraze- ''kas is manes butu isauge,jei buciau nelupta'' g.gif 



Tai, įtariu, tėvai kitų auklėjimo būdų ir nebandė, jei tokios frazės slysta iš lūpų? Manęs niekas nelupo ir gerai mokiausi, ir šunybių nekrėčiau(šiaip daug ko bijojau pati, gal ir prigąsdindavo tėvas, bet tai irgi nelabai geras auklėjimo metodas), ir tėvus gerbiau, ypač tėtį, kuris prie viso to net ir nerėkdavo ant manęs(su mama paauglystėje pasibardavau, bet tai nebuvo moralai už šunybes, daugiau aršios diskusijos pasaulėžiūros klausimais doh.gif , kadangi tėtis mokėjo labai ramiu tonu viską pasakyti, jam prieštarauti net nedrįsdavu, žinodama, kad kaip atkirtį gausiu svarius argumentus(ne taip, kaip iš mamos - emocijų krušą biggrin.gif)). Labiausiai džiagiuosi tuom, kad dabar su tėvais esame labai geri draugai. Niekada nieko nebijojau ir nebijau jiems papasakoti. O va, mano tėtė savo tėvą lanko tik todėl, kad jis yra jo tėvas. Ar tai nesisiję su lupimu, galvoju... Nes mano tėvą labai lupo. Tas lupimas nelabai jam ką ir padėjo. Tėtis tyčia dar daugiau dergėsi, o kai jam sukako 16 metų, pats savo tėvą taip prilupo(todėl, kad jis ant močiutės puolė girtas muštis), kad anas nedrįso daugiau nei pirštu nieko liesti. O močiutė buvo labai inteligentiška. Manau, jos kalbų dėka abu jos sūnus tokie nuostabūs, o ne tėvo dėka, kuris tik staugdavo ir daužydavo juos.
Papildyta:
QUOTE(Sufi @ 2008 07 20, 12:07)
Taip, mano vyro giminėj bet koks pliaukštelėjimas yra absoliučiai nesuprantamas ir sukelia siaubą vos paminėjus. Aš labai stebėjausi, kokie jo sesės ir brolio vaikai ramūs ir mieli. Tiesiog sklinda ramybė ir pasitikėjimas aplinka iš tų vaikų. Fantastika. Ožiukai būna labai reti ir su tais greit susitariama.

Būtent. Nesakau, kad BŪTINAI nemušamas vaikas būna nekaprizingas, bet, manau, mušimas - ne išeitis. Mušimas tik sukelia nuoskaudas, ko pasekoje blogėja santykiai su tėvais. Mušamų tėvų vaikas greičiausiai muš ir savo vaikus(su labai retomis išimtimis), nes nebus išmokęs kitų elgesio modelių.
Atsakyti
Is karto atsiprasau mylimukes, pasiskaiciau diskusija ir varveklio posta priskyriau Jums blush2.gif 4u.gif Na, bet vis tiek man "uzkliuvote" lotuliukas.gif 4u.gif

Norejau keleta situaciju aptarti.
Viena visai sviezia, is musu kiemo. Mociute klausia sedincio smelio dezeje berniuko (kalba netaisyta): "Xochesh sikatj?" Vaikas papurte galva, ji: "Nu smotri, nasikajesh shtany, poluchesh remnia.." blink.gif Tai cia tik vienas "perliukas". Jei vaikui kas nors nepavykdavo vis ujo, kad jis nevykelis. Periodiskai paklausinedavo, ar jam reikia duoti dirziuko.. blink.gif Akivaizdu, kad namuose dirziukas svarbiausias auklejimo irankis.
Kita situacija irgi is kiemo. Mano panele labai judri, uzsikrapste ant vaikiskos karstykles, kurios baigiasi ciuozyklele. Ten stovi mergaiciuke, gal kokiu triju metu. Vietos prasilenkti - i valias. Ta mergaite priziurinti mociute (bet gal ir aukle) pliaukst jai su delnu per uzpakali: "pasitrauk!" blink.gif Pasijauciau kalta, kad mano vaikas ten uzlipo.
Ir standartine, cia aptariama situacija: vaikas lenda prie rozetes, po simto kartu sakymu, kad negalima, gauna per rankas.
Ar jauciat skirtuma tarp situaciju?
Atsakyti