QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 17, 14:24)
Neseniai Lietuvoj nusiplike mirtinai triju metu mergaite, uzsivertusi uzkaista vandeni nuo dujines. Motina buvo isejusi sertis gyvuliu. Vaiku teises stebejosi-seima kaip reta pavyzdine. I mikrobange to vandens neikisi, kad pasiltu. Ir tikrai manau, kad ji zinojo, kas tas "popa"
Bet... Nelaime ivyko. Kokia isvada seka? Butu tevai savo laiku gerai dirzu pagrasine-tai vaikas bijotu net zengti prie dujines ir nieko laidoti nebutu teke. 

Trijų metų vaiko vieno prie tokių pavojingų dalykų niekas nepalieka

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 07:47)
Netikiu, kad žmogus gali taip realiai mąstyti ir visu tuo nuoširdžiai tikėti

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 12:04)
O kas bloga isejo?
Kaip Jacsonas sokejas-tai jam lygiu nera, o kad operacijos zmogui nepavyko, tai ne tevo musimo, o daktaru netikes darbas

Išėjo savimi nepasitikintis asmuo su kompleksais. Kam tos operacijos buvo reikalingos? Bandė pasidaryti baltuoju, kad gautų didesnį pripažinimą, norėjo ištrūkti iš savo komplekso, kad jis juodasis... Absurdas.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 12:49)
Esu isbandziusi nesavanoriskai visas mirties formas. Ir tik mamos deka likau gyva. Ir jus dar man aiskinat apie savigarba? 

Abejoju, kad be diržo pati būtum nesusipratus

QUOTE(Sufi @ 2008 07 18, 15:48)
Išėjo savimi nepasitikintis asmuo su kompleksais. Kam tos operacijos buvo reikalingos? Bandė pasidaryti baltuoju, kad gautų didesnį pripažinimą, norėjo ištrūkti iš savo komplekso, kad jis juodasis... Absurdas.
Kompleksus turi visi. Nesutikau zmogaus, kuris neturetu bent menkiausio komplekso. Tokie buna tik robotai arba psichiniai ligoniai.
Jei Jacsonas butu operaves kojas del geresnio sokimo-sakyciau taip, tevas su musimu del sokimo ivare kompleksa buti geriausiu tarp sokeju.
As pvz noriu numesti per nestuma priaugta svori, tai ka, jei dietos laikysiuos visi sakys, jog tai svorio kompleksas del vaikysteje patirto dirzo?

Papildyta:
QUOTE(Sufi @ 2008 07 18, 15:53)
Abejoju, kad be diržo pati būtum nesusipratus
Juk žmogus mokosi per klaidas.

Kai jau susipratau-tada to dirzo niekas ir neeme

Padiskutavom ta tema, pasisnekejom, ir gana

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 16:00)
Kompleksus turi visi. Nesutikau zmogaus, kuris neturetu bent menkiausio komplekso. Tokie buna tik robotai arba psichiniai ligoniai.
Jei Jacsonas butu operaves kojas del geresnio sokimo-sakyciau taip, tevas su musimu del sokimo ivare kompleksa buti geriausiu tarp sokeju.
As pvz noriu numesti per nestuma priaugta svori, tai ka, jei dietos laikysiuos visi sakys, jog tai svorio kompleksas del vaikysteje patirto dirzo?

Taip, turi, bet tokio stipraus, kad norėti iš juodaodžio bet kokiom priemonėm patapti baltuoju...

Bet čia ne į temą

o tai tau "pavyzdys" -- Jacksonas
reikėtų paieškoti kito tokio nelaimingo ir psichiškai suluošinto žmogaus. abejoju, ar kuri sveiko proto motina savo vaikui linki tokio gyvenimo 
šiaip JAV juodaodžiai ir žemesnio socialinio sluoksnio atstovai labiausiai mėgsta diržą kaip auklėjimo priemonę. ir... jei jau taip veiksminga, tai kodėl jų tiek daug kalėjimuose sėdi ir kodėl į jų rajonus taip baisu užklyst?

šiaip JAV juodaodžiai ir žemesnio socialinio sluoksnio atstovai labiausiai mėgsta diržą kaip auklėjimo priemonę. ir... jei jau taip veiksminga, tai kodėl jų tiek daug kalėjimuose sėdi ir kodėl į jų rajonus taip baisu užklyst?
QUOTE(Jura_j @ 2008 07 17, 15:14)
Zodziai musa geriau nei bet koks dirzas. Veiksminga tiems, kurie supranta zodziu reiksme.
Jau ne vienoje temoje yra pasakyta, kad vaikams reikia maziau aiskinti, daugiau rodyti. Butent del sios priezasties padariau isvada, kad vaikas gali buti "auklejamas" dirziuku/ranka/rykste/kuom besugalvosit, nes zodziu jis parasciausiai negirdi/neupranta/nenori girdeti/ir kt.
Jau ne vienoje temoje yra pasakyta, kad vaikams reikia maziau aiskinti, daugiau rodyti. Butent del sios priezasties padariau isvada, kad vaikas gali buti "auklejamas" dirziuku/ranka/rykste/kuom besugalvosit, nes zodziu jis parasciausiai negirdi/neupranta/nenori girdeti/ir kt.
Musimas- tai joks cia rodymas

QUOTE(lucja @ 2008 07 18, 12:17)
Del to dirzo tokios diskusijos
Aisku kalbejimas, bendravimas, aiskinimas - yra geriau nei musimas su dirzu, ar ranka. Bet cia kaip paziurejus
jei vaikui viskas bus leidziama, jis nejaus ribu, ir nesijaus saugus. ir tikrai buna taip kad aiskini, aiskini, kalbi, kalbi - ir vistiek nekaip nereaguoja. As musima suprantu kaip ribu nustatyma, kad yra tam tikros ribos, ir kad ne viskas bus leista, jei zodziai nepadeda ir tikrai yra rimta priezastis.
Aisku dirzas nepriimtinas kaip pastovus "auklejimo" budas

jei vaikui viskas bus leidziama, jis nejaus ribu, ir nesijaus saugus. ir tikrai buna taip kad aiskini, aiskini, kalbi, kalbi - ir vistiek nekaip nereaguoja. As musima suprantu kaip ribu nustatyma, kad yra tam tikros ribos, ir kad ne viskas bus leista, jei zodziai nepadeda ir tikrai yra rimta priezastis.
Aisku dirzas nepriimtinas kaip pastovus "auklejimo" budas

Jeigu aiškini aiškini kalbi kalbi, o vaikas nereguoja, tai gal ne taip kalbama ir ne taip aiškinama?

Šiaip yra geras straipsnis šiandien delfyje, apie vaikų mušimą, pabaigoje viena išvada :
"...reikalaukime, tik reikalaukime lanksčiai ir bendraukime su savo vaikais - tuomet ir mušti gali visai neprireikti.

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 18, 16:00)
Papildyta:
Pakako gyvenimo pamoku.
Yra vienaip mastanciu, yra kitaip mastanciu, niekas nesiruosia irodineti, kuri geresne mama, kuri aukleja geriau. Musu, mamu, tikslas isauginti sveikas, stiprias asmenybes, o jau kaip tai padarysim-paliksim laikui 

Papildyta:

Aukleja? Neskaitau, kad musimas yr auklejimas

Del Jacksono,tai nesunku rasti sasaja. Pakeite spalva del populiarumo,kurio jam tevas norejo nuo vaikystes. Manot,kad musimas cia ne prie ko? Baisu suvokti,kaip zmogus gali but taip paveiktas

Papildyta:
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 17, 18:31)
prisimenu ir aš tuos laikus. mano didelė sesė (pirmokė) turėdavo mane iš darželio parsivest ir valgyt padaryt (mikrobanginių dar nebuvo). o šiais laikais dar ir trečiokams-ketvirtokams samdomos auklės, nes jie nemoka durų atsirakint
o laikai ir žmonių supratimas keičiasi -- mano tėvai nematydavo ką mes su sese išdarinėjam (o dažnai nelaimė būdavo labai netoli). sužinodavo kad darėm kokią pavojingą nesąmonę, gaudavom diržo. vėliau tą patį darydavom pasislėpę, arba sugalvodavom kitką. ir ne veltui JAV ir kitose vakarų šalyse vaikus iki dvylikos metų vienus namie palikti draudžiama.
Amerikoj buvo kažkada bajeris, kad buvo rekomenduojama slėptis po stalu, jei kristų atominė bomba
o kalbant apie elgesį nelaimės atveju -- prie ko čia diržas?

o laikai ir žmonių supratimas keičiasi -- mano tėvai nematydavo ką mes su sese išdarinėjam (o dažnai nelaimė būdavo labai netoli). sužinodavo kad darėm kokią pavojingą nesąmonę, gaudavom diržo. vėliau tą patį darydavom pasislėpę, arba sugalvodavom kitką. ir ne veltui JAV ir kitose vakarų šalyse vaikus iki dvylikos metų vienus namie palikti draudžiama.
Amerikoj buvo kažkada bajeris, kad buvo rekomenduojama slėptis po stalu, jei kristų atominė bomba

o kalbant apie elgesį nelaimės atveju -- prie ko čia diržas?

Kartais nelaimes atveju ir suauge supsichuoja. Gal del to,kad buvo nelupti?

aš prieš diržą,vyras-už.aš mėgstu paaiškinti,vyras-nekalbus.manes tėvai nelupo,o ji-bausdavo diržu.kai paklausiu,ar tau tai patikdavo,sako,kad -ne,bet vistiek mano,kad kai neklauso vaikai,juos reikia mušti.mano nuomonė-diržo griebasi silpni,nepasitikintis savim tėvai.