Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojas "Diržas"

Bausti vaika fiziskai ar moraliskai, nesvarbu, ar stuktelt ar tik uzimoti ar saukt ant jo-tai rodyt savo silpnuma ir nesugebejima sprest problemos.
Taip, viena kart gaves jis vien pamates dirza, galbut, taps tokiu kokiu jus norite ji matyti, bet ar jus zinote, kas vyksta jo viduje ?! Susimastykite !
Kodel jus nemusat savo kolegu ar pavaldiniu darbe, kai jie neteisus ? Tai butu daugiau teisinga, nei gasdint maza vaikuti dirzu. Zema demonstruot savo pranasuma pries silpnesni, nesvarbu, koks jis bebutu-fizinis ar dvasinis.
Nesvarbu, kuo mazius nusikalto. Jis juk tik vaikas. Aisku, paprasciau voztelt karta ir ramu, bet jus geriau praleiskit savo megstama laida, veliau sutvarkykite namus...,bet pasisodinkit vaika salia ir kantriai paaiskinkite ko is jo norite. Ir aiskinkite tok kol jis nesupras-tegu tai uzims valanda, dvi ar net savaite.
Tk tada augs jis pasitikintis savimi, zinantis, kad kas benutiktu jus visad busite su juo, nes mylite ir gerbiate ji, nes jis toks pat zmogus, kaip ir jus.
Musami vaikai uzauga kompleksuoti, uzdari, riboti leidziasi musami ir patys musa !
Jei musate nesistebekite, kai vaikas pakels ranka pries jus pati uzauges.
As ne knyguciu prisiskaiciau. Tai faktai-visi is asmenines patirties.


Atsakyti
[quote=Lelija33,2006 11 19, 12:33]
O biblijoj rasoma : Pat 22,6 Parodyk vaikui kelia, kuriuo jis turi eiti, tai ir pasenes jis nenukryps nuo jo. Pat 23,14 Tu nubausi ji rykste ir isgelbesi jo siela nuo pragaro. Pat 22,15 Kvailyste prisirisusi prie vaiko sirdies, bet pamokymo rykste isvaro ja. Pat 29,15 Rykste ir pabarimas teikia isminties; vaikas, paliktas savo valiai, daro geda motinai.

BIBLIJA-yra parasyta taip, kad kiekvienas skaitantis siandien ar pries/uz 300 metu suprastu teksta. Reikia skaityt ir galvot daugiau sirdim, pasamone, nei protu, norint suprast apie ka isties eina sneka. Labai mazai informacijos sioje knygoje, kuri yra neuzsifruota, todel tiesiogiai suprast teksto negalima. Tada geriau isvis neskaityt sios knygos !
Visiem gerai zinomas posakis-Jei gavai antausi, atsuk kita zanda, kad dar ir i ana vozteltu (atleiskit uz iskraipyta citata biggrin.gif ) Tai nereiskia, kad turi stovet, kai tave musa, nes ir uzmusti gali. Tu turi gintis fiziskai, bet viduje giliai sirdyje atleist tam zmogui, kuris tave musa, net uzjaust ji, nes jis rodo savo ribotuma, silpnuma, nes naudoja fizine jega, nes tik ja teturi.
Atsakyti
Gerbiu tu pasisakymus, kuriu vaikai jau gerai paauge - turi nemazai patirties auklejime.Bet tie kurie neturi vaiku arba vaikai labai mazi,tokie pasisakymai skamba gana nerimtai. Kai tures vaiku ir jau bus jie ugteleje, tik tada galima padaryti isvada ar galima bausti vaika tokia priemone ar ne.
Pati esu vaikystei gavus, ir ne visada pelnytai, ir tai tikrai budavo skaudu. Uztat visada sakydavau,kad kai turesiu vaiku tikrai ju nelupsiu. Bet siaip mano vaikas auga uzsispyres ir oziutas, jei neina susisneket, tai stengiuos nekreipt demesio, kol gerai isibliauna. Kiek sukalbama mano mergaiciuke bus, sunku prrognozuoti. Bet kol kas laikausi politikos - jokio dirzo.
Nors siaip nesu kategoriskai nusistaciusi pries dirza. Daug kas priklauso nuo vaiko. Vieni auga ramus ir paklusnus be jokiu baudimu, o kiti uzsispyre, neklauzados ir juos reikia kazkokiu budu tramdyti. Jei vaikas gauna lupt, tai turi buti pelnytai, bei sita priemone turetu buti labai retai naudojama ir veiksminga. Nes jei vaikas gaves lupt nusisuks ir vis tiek darys savaip is tokios bausmes jokios naudos.
Atsakyti
Visiskai pritariu Viollos komentarui. Vaikai labai skirtingi. Vieno auklejimo budo jokiu budu negalima pritaikyti visiems. Tevai, kurie augina is prigimties paklusnius vaikus nesupras auginanciu sunkiai auklejamu. O kol kas savo vaikuciu neturintys zmones isvis nekompetentingi sioje srityje. Tam perskaitytu straipsniuku ar girdetu teoriju tikrai neuztenka. Linkiu visiems atrasti pati tinkamiausia auklejimo buda savo vaikams ir uzauginti tikrai gerus zmones.
Atsakyti
Na jau,tikrai idomu,kodel neturintys vaiku nekompetetingi siuo klausymu. g.gif As kai netyrejau vaiku,tai galvojau taip pat-buvau pries vaiku smurta,ir ta nuomene isliko iki siol,sunui jau 10 metu thumbup.gif ir tikrai vaikas ne is ramiuju daug ko prikretes,na ir kas aiskinu bendrauju,mokau,ir pasirodo galima ir be dirziuko viska isaiskinti, thumbup.gif Mane vaikas gerbia,zinau,kad ir jis savo vaiku nemus.Aisku visko buna,bet gi as esu suaugusi moteris,negi as galiu pakelti ranka pries silpnesni ir dar pries pati brangiausia zmoguti,mano kuna ir krauja. g.gif Nu nezinau kokia reikia sirdi tureti ,kad pasigavusi dauzyti g.gif ir dar visiem irodyneti poto kad gerai darau doh.gif
Atsakyti
[quote=violla,2006 11 20, 01:27]

Gerbiu tu pasisakymus, kuriu vaikai jau gerai paauge - turi nemazai patirties auklejime.Bet tie kurie neturi vaiku arba vaikai labai mazi,tokie pasisakymai skamba gana nerimtai. Kai tures vaiku ir jau bus jie ugteleje, tik tada galima padaryti isvada ar galima bausti vaika tokia priemone ar ne.


[quote=Lelija33,2006 11 20, 11:50]

Visiskai pritariu Viollos komentarui.
O kol kas savo vaikuciu neturintys zmones isvis nekompetentingi sioje srityje. Tam perskaitytu straipsniuku ar girdetu teoriju tikrai neuztenka

Jei zmogus neturi vaiku tai nereiskia, kad jis pats nebuvo vaikas. Kad aplink ji neauga vaikai, o kai kurie jau uzaugo ir sukure savo seimas. Matau didziuli skirtuma tarp tu kurie buvo musami, baudziami ir tarp tu kurie nebuvo fiziskai bei dvasiskai gniuzdomi.
PASIKARTOSIU-kalbu tik is savo asmenines patirties, jokiu knyguciu neskaiciau kolkas sia tema. Patirtis ir pats GYVENIMAS geriausia knyga.
Ir isvadas reik daryt dabar, kol dar neturi vaiku, nes po to gali buti per velu. Vaikas bent karta gaves-niekad to nepamirs ir labai linkiu, kad uzauges nevozteltu jums pasenusiam.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 20, 11:58)
Nu nezinau kokia reikia sirdi tureti ,kad pasigavusi dauzyti g.gif ir dar visiem irodyneti poto kad gerai darau doh.gif

smile.gif Juokingai skamba zodziai "pasigavus dauzyti". Matyt, isvis zodziai"musti vaika" gali buti labai skirtingai iprtasminti. As turiu omenyje suduoti per uzpakali rykstele ar dirzeliu, bet ne pasigavus DAUZYTI! Tai absoliuciai nesuderinami ir nepanasus dalykai. Dauzymas - tai jau nepateisinamas smurtas, o ne auklejimas.
Labai liuks, kad sugebat aukleti vaika zodziais ir kad viska kalbat is patirties, savo ir aplinkiniu. Deja, as matau aplinkui daug pavyzdziu, kurie paneigia kai kuriuos teiginius. Pvz., mano artimos drauges vyras, niekada neragaves tevu dirzo, kelia ranka pries zmona (nepasitvirtina teorija, kad nemustas nemus kitu), bendradarbis, kuris ne karta pasakojo, kad pagrindinis jo paties tevo auklejimo budas buvo dirzas, issiskiria ypatingu svelnumu, supratingumu ir savo vaiku, kurie dabar jau pilnameciai, niekada nemuse. Ir dar n+k irodymu, kad vienos teisingos teorijos tiesiog NERA. Viskas reliatyvu, priklauso nuo zmoniu charakteriu, temperamentu ir nuo aplinkybiu. Jei konkreciais atvejais klausysim savo sirdies, o ne abstrakciu teoriju, tikrai viskas bus gerai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Chmm......na tas bendradarbio pasakojimas tai ..... ar daznai girdyt ir matot kas dedasi pas kaimyna uz sienos.O ar skaitet psihologines knygas,kad kai kurie maniakai pasizymi,ypatingu svelnumu g.gif na as cia jau riebiau pasakiau,nes iki menko menko kepstelejomo dirzeliu galima prieiti iki dauzymo,ir pats zmogus tada jau nebejausi ribu.
Ar smagu butu,jei darbe uz padaryta klaida,jus virsininkas,svelniai paaukletu dirzeliu,vietoje papeikimo tarkim ,prasau atsakykit i si mano klausima,o ne issisukinekit.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 20, 15:12)
Ar smagu butu,jei darbe uz padaryta klaida,jus virsininkas,svelniai paaukletu dirzeliu,vietoje papeikimo tarkim ,prasau atsakykit i si mano klausima,o ne issisukinekit.

Zinai, pasakysiu nuosirdziai, tikrai butu maloniau, jei virsininkas kepsteltu dirzeliu, o ne piktu zodziu, kurio pasekmes paprastai jauciamos labai ilgai. Zodis daznai zeidzia daug stipriau uz veiksma.
Papildyta:
Jau rasiau, kad manes pacios niekada nebausdavo nei dirzeliu, nei kokiais nors apribojimais ar draudimais (kai pvz. neleidziama ziureti TV ar pan. kuri laika). Bet tai nereiskia, kad visai nebausdavo. Vienintele bausme budavo zodziai - skaudus, zeminantys. Todel labiau uz viska stengiuosi saugoti savo vaikus nuo zeminanciu zodziu. Dar niekada ne vienas is mano vaiku nera pasake, kad kada nors nepagristai gavo dirza, o kalbames apie viska ir be galo atvirai. Pas mus galioja sutartis - atvirai issakyti savo jausmus, pretenzijas su viena salyga, t. y. mandagiai (be riksmu, izeidinejimu ir pan.) Zinai, as is tikruju patenkinta tokiu bendravimu. Tai yra butent tai, ko norejau visa savo vaikyste - atvirumo be izeidinejimu!
Atsakyti
Na taip,kartais zodziai buna skaudesni uz dirziuka.Ai svarbiausia manau neperlenkti lazdos kaip sakant.
Zinai, tik kai matai kas dedasi siandien pasaulyje,kai vaikai vis dazniau buna uzdauzomi,tikraja to zodzio prasme,tai ir ima pyktis snekant apie bet koki smurta.Na bet cia apie asocialias seimas,kuriai as matau,kad jus nepriklausot 4u.gif
Atsakyti
Neturiu vaikų, bet iš savo patirties galiu pasakyti, kad man tai neatrodo bloga paauklėjimo priemonė. Pati esu kelis kartus gavusi, ir tėvų nekaltinu, pelnytai gavau. Nevadinu to mušimu, tik paauklėjimu. Ir auklėjo mane nestipriai, niekada mėlynių nėra likę. Bet to tikrai užtekdavo, diržo bijojau. O mušimo kai lieka mėlynės aš neįsivaizduoju, man tai skamba baisiai.
Tik nesupratau Savanna pasisakymo, kad "Musami vaikai uzauga kompleksuoti, uzdari, riboti leidziasi musami ir patys musa !" Aš nesu kompleksuota, ir neleidžiu savęs mušti lotuliukas.gif Na, nebent čia kalbama apie stiprų, gal pastovų mušimą, kai lieka mėlynės ir kt. žymės. Vaikas tokį mušimą tikrai gali atsiminti ir tai gali iššaukti jo agresiją. Bet psichologiškai vaiką galima palaužti kur kas labiau nei diržu. Kaip jau buvo rašyta, žodžiai tikrai turi didelę galią, tiek tarp vaikų, tiek tarp suaugusiųjų.
Atsakyti
Taip, suprantu ta pykti kalbant apie smurta. Jau baisu net TV zinias ziuret ar laikrascius skaityt - vis tragiskos zinios apie nukentejusius vaikus ir suaugusius zmones, o dar kai nuo artimuju rankos... Tikrai siaubas wub.gif
Ir sunku, kai niekuo negali padet net artimiems zmonems. Turiu drauge, kurios vyras rimtai serga psichikos liga. Siuo metu ji laukiasi. Kencia nuo vyro psichologinio smurto, labai tikiuosi, kad tai neperaugs i fizini. Net neisivaizduoju, koks bus jos gyvenimas, kai gims vaikutis - juk niekada negali atsipalaiduot, kai namuose psichikos ligonis. Nekalbu apie tuos, kurie vartoja vaistus, savanoriskai gydosi. Jos vyras net guledamas ligonineje, vaistus isspjauna. Bet... ji myli vyra, todel apie skyrybas net negalvoja. Suprantu, kad pasalinis zmogus cia negali niekuo padet, raminu save tuo, kad ateis laikas, kai ji pati supras, kad svarbiausia vaikas ir ji pati, o gal jos meile padarys stebukla?...
Atsakyti