Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos salotos

Labai skanios salotos thumbup.gif

115 g mažais kubeliais pjaustytos baltos duonos;
340 g kubeliais pjaustytos virtos vištienos;
6 š. alyvuogių aliejaus;
3 š. raudonojo vyno acto;
4 š. pjaustytų šviežių bazilikų;
2 skiltelės česnako;
2 ančiuvių filė;
0,25 a.š. šviežiai maltų pipirų;
900 g kubeliais pjaustytų pomidorų;
1 didelis mažais kubeliais supjaustytas agurkas;
salota.

Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Į kepimo skardą suberti duonos kubelius ir pakepti 12-15 min, arba kol pasidarys traškūs ir gelsvi. Atvėsinti.
Kol kepa duona, užpilui išplakti actą, aliejų, bazilikus, česnakus, ančiuvius ir pipirus. Užpilti vištieną, pomidorus ir agurkus ir palikti pasimarinuoti. Prieš patiekiant suberti duonos kubelius, išmaišyti ir išdėlioti lėkštėse ant salotų lapų.
Atsakyti
sveikutes smile.gif prisiskaiciau salotu receptuku, bet man kazkodel nelabai su majonezu patinka, todel galvoju, kad butu visai nieko koki namini uzpila salotom pasigabint.. buna visokie kario ar majonezo pagrindo, bet su priedais padaziukai, gal kas koki zinot? 4u.gif
Atsakyti
Amerikietiskos salotos su vistiena smile.gif smile.gif
Taigi:
Apkepti vistienos krutinele (juostelemis)su prieskoniais (vistienai)
I lekste dedame priplesytu salotu lapu ant ju vistienos, ridikeliu griezineliais plonais, agurko juostelem, galima svogunu laisku truputi pasmulkintu, pomidoru pasmulkintu, paskrudintos duonos (kubeliais) ir ant virsaus pagal skoni pasigaminta majonezo-pomidoru padazo (kecupo) padaza...
Issimaisom kiekvienas sau kaip norim....
Tokio patiekalo uztenka priespieciams tikrai....o ypatingai jau pavasarejant... smile.gif

Beto paruosti paprasta ir labai greitai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo monagg: 11 vasario 2008 - 15:10
Vakar dariau, iš visko ką turėjau:
pasmulkinau rūkytos vištos, kubeliais pomidoras, pekino kopūstas, paprika, marinuoti pievagrybiai, avokadas kubeliais. Užpyliau aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir spausto česnako mišiniu. Į salotas viskas dedasi lygiomis dalimis, tik grybukų nepadauginti. Skanaus. Mano net sūnytis valgė smile.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau cia jusu receptuku, net seile istiso wub.gif . Man labiausiai patinka salotos su vistiena, esu isragavusi daug skirtingu receptu, ir pastebejau, kad tos salotos, kuriose naudojami vaisiai (pvz. persikai, ananasai, obuoliai ir t.t.) man kazkaip nelabai. Visos kitos variacijos tinka biggrin.gif . Pati dabar skaitydama prisiminiau vienas mamos kazkada seniai gamintas salotas su rukyta vistiena, taigi dalinuosi siuo receptuku su jumis:

Rukytos vistos slaunele
Pekino kopustas
Pomidorai
Riebus fermentinis suris
Zali pievagrybiai (man jie vieninteliai kazkaip nelabai tiko, todel ju dazniausiai nededu)
Druska, pipirai, majonezas

Viskas supjaustoma kubeliais ir ismaisoma su prieskoniais ir majonezu. As daznai dar imetu zalio arba marinuoto agurkelio. Beje, mama megsta svelnesnius padazus, todel visuomet majoneza maiso lygiomis dalimis su grietine. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
salotos su vistienos kepenelėm

reikes

0,5kg. kepenėlių (vištienos )
1didelis poras
6-10 kiaušinių .
majonezo

kiaušiniai kietai virti , galima dėti vien tik apvalius trynius
nepjaustant, bet as dedu stambiai pjaustyta visa kiausinį .
kepenėles nuplikinti karštu vandeniu , volioti į krakmolą ir kepti ant
silpnos liepsnos.
pora supjaustyti griežinėliais
dedam kepenėles , pora , kiausinius ant viršaus majonezo .galima dar
svogunu laisku ir krapų cia jau skonio reikalas .
Atsakyti
sveikutes, neseniai bandziau daryt tokias salotas: vistiena, graikiniai riesutai ir vynuoges,majonezas thumbup.gif , labai idomios kitoks skonis ax.gif
Atsakyti
sveikos,man ir mano sveciams skaniausios tokios salotos;vistiena,konservuoti ananasai ir persikai,fermentinis suris,majonezas ir graikiniai riesutai
Atsakyti
Labai skanios, gal jau kas ir gaminat..

Rukyta vistiena
Konservuoti ananasai
Marinuoti pievagrybiai (renkuosi Kedainiu konservu fabriko)
Svieziai paraugti agurkeliai
Krapai
Majonezas
Proporcijos nesvarbu, dedu tiek, kiek tuo metu turiu produktu..Labai skanu biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bad_cat @ 2007 12 11, 20:25)
gal kas zinot kaip pagamint VISTIENOS SALOTAS SU VYNUOGEM? buna RIMI parduotuvese (gal ir Maximoje yra, neziurejau). i sudeti ieina mazi pomidorai, graikiniai riesutai, ryziai, vynuoges, vistiena. kas dar? ir su kuo maisyt??? labai jau skanios wub.gif

na vienas salotas esu gaminusi tokias:
Sudetis: Kiniškos salotos, kepta vištienos file, salierai, obuoliai, vynuogės, saulėgrąžos (truputį pakepinu), grietinės padažas.

o kitos salotos, i kurias dejau vynuogiu, tai:
Sudetis: Salotų lapai, kiniškos salotos, vynuogės, paprika, kepta vištienos file, majonezo-česnakų padažas. Tinka valgyti su bandele, uztepus česnakinio sviesto.
gal kam patiks, pabandykit smile.gif skanaus!!!

Papildyta:
dar vieną salotų receptuką įdedu:

Vištienos salotos su vynuogėm
Sudetis: Salotų lapai, pomidorai, agurkai, vynuogės, saldžiosios paprikos, kepta vištienos filė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolacka/muc: 22 liepos 2008 - 17:16
aciu 4u.gif
Atsakyti
cia mano saloto bus tikrai i tema smile.gif
(labai skanios salotos su vistiena)
SALOTOS "KRISTINA"
Gabalelis keptos vistienos
virtu ryziu
0,5 obuolio
poras
paprika
druska,pipirai
majonezas (naudojau "Natura")

Vistiena supjaustyti smulkiai, susmulkinti darzoves ir obuoli, viska sumaisyti su majonezu, druska ir pipirais. Obuolio ir paprikos dejau tik tiek, kad butu siek tiek kvapo ir skonio- ne per daug.
Tikrai buvo labai skanu!

user posted image
[/quote]
Atsakyti