
115 g mažais kubeliais pjaustytos baltos duonos;
340 g kubeliais pjaustytos virtos vištienos;
6 š. alyvuogių aliejaus;
3 š. raudonojo vyno acto;
4 š. pjaustytų šviežių bazilikų;
2 skiltelės česnako;
2 ančiuvių filė;
0,25 a.š. šviežiai maltų pipirų;
900 g kubeliais pjaustytų pomidorų;
1 didelis mažais kubeliais supjaustytas agurkas;
salota.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Į kepimo skardą suberti duonos kubelius ir pakepti 12-15 min, arba kol pasidarys traškūs ir gelsvi. Atvėsinti.
Kol kepa duona, užpilui išplakti actą, aliejų, bazilikus, česnakus, ančiuvius ir pipirus. Užpilti vištieną, pomidorus ir agurkus ir palikti pasimarinuoti. Prieš patiekiant suberti duonos kubelius, išmaišyti ir išdėlioti lėkštėse ant salotų lapų.