Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 08, 18:30)
As sakiau, kad klausimu kaip visad turesiu biggrin.gif
Tai cia gigantas tortas kaip suprantu buvo  blink.gif
O savo ta aprasyta glazura pyliau iskart, bet nieko nepasidare ir kita diena, na bus matyt kaip darysiu del glazuros.

O kokia glazura tepei tu? O gal jau rasei, o as nepaskaiciau..  blush2.gif



Gali pilti ir iskart, bet, supranti , gavosi nemazas sluoksnis grietineles, tai kad ji nesugadintu visa grozi, del to geriau pries tai torta palaikyti saldytuve, kad geriau susigertu viskas. Glazurai tai nieko nebus ir kita diena, bet pergyvenu, kad grietinele nepersigertu, jei is karto pilsi.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 08, 18:34)
Gali pilti ir iskart, bet, supranti , gavosi nemazas sluoksnis grietineles, tai kad ji nesugadintu visa grozi, del to geriau pries tai torta palaikyti saldytuve, kad geriau susigertu viskas. Glazurai tai nieko nebus ir kita diena, bet pergyvenu, kad grietinele nepersigertu, jei is karto pilsi.



Aaa, stai del ko. As ant virsutinio biskvito sluoksnio nedesiu visai grietineles, o palaukus kazkiek laiko, ant pacio biskvito. Ziuresim kas gausis. Bet si torta reiks daryt spalio 22 dienai tik.. galiu aisku ir neiskentet tiek laiko biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2008 10 08, 18:27)
As dar papildysiu.
Kai sulaisciau biskvita, palaikiau apie 1 val.
O kai kepiau biskvita, tai jis man pasirode per plonas, nors perpjovus per puse tikrai pats tas. Bet butinai pjauti su siulu, arba jei turi labai plona ir labai ilga peili, bet vistiek su siulu yra lygiau



As turiu berods 27 didziausia forma. Aciu uz patarimus, net seiles burnoj renkasi kaip noreciau paragauti to torciuko smile.gif man kazkuo jis primena pagal aprasyma i "Juoda roze", bet cia ne tas pats.
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 08, 18:43)
Aaa, stai del ko. As ant virsutinio biskvito sluoksnio nedesiu visai grietineles, o palaukus kazkiek laiko, ant pacio biskvito.


Tai taip, as irgi nedejau ant virsaus grietineles, dejau glazura tiesiai ant biskvito, bet sonuose irgi grietenele matosi, ir toks sluoksnis beveik 1 cm, tai kad ji tau sonuose, pilant glazura iskart, nepagadintu grozio.
Bet, zinok, grietinele t.b. na jau labai, labai gerai isplakta.

O siaip, pagalvojau, kad butu geriausiai sonus tepti grietinele, ir apibarstyti tarkuotu sokoladu. maziau vargo.
Va, pasiziurek, kaip jis tada atrodytu (rusiskas psl. Торт "Черный лес" ):
http://forum.sibmama...1407692#1407692
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 08, 18:54)
Tai taip, as irgi nedejau ant virsaus grietineles, dejau glazura tiesiai ant biskvito, bet sonuose irgi grietenele matosi, ir toks sluoksnis beveik 1 cm, tai kad ji tau sonuose, pilant glazura iskart, nepagadintu grozio.
Bet, zinok, grietinele t.b. na jau labai, labai gerai isplakta.

O siaip, pagalvojau, kad butu geriausiai sonus tepti grietinele, ir apibarstyti tarkuotu sokoladu. maziau vargo.
Va, pasiziurek, kaip jis tada atrodytu (rusiskas psl. Торт "Черный лес" ):
http://forum.sibmama...1407692#1407692


A, tiesa, o kaip graziai tas drozles padaryt sokolado? nes as tarkavau, tai gavosi labai labai smulku, gal su peiliu pridrozt?
Atsakyti
Rugegele23 , cia ne sokoladas schmoll.gif , cia sokoladiniai pabarstukai toki pailgi , ju visose pardese yra pirkti mirksiukas.gif
Atsakyti
rugegele23 ,
Atsiprasau labai. Siandien pamatavau savo forma, o ji ne 28 cm, o pasirodo tik 25 cm. doh.gif BEt buvau 100 proc. isitikinusi, kad ji didesne.
Suklaidinau visus. Ot, ziopla boba blush2.gif
Jei kepti 28 cm formoje, tai biskvitas bus per plonas, reiks tada deti 4 kiausinius ir, aisku, visus produktus atitinkamai didinti.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 09, 07:20)
rugegele23 ,
Atsiprasau labai. Siandien pamatavau savo forma, o ji ne 28 cm, o pasirodo tik 25 cm.  doh.gif  BEt buvau 100 proc. isitikinusi, kad ji didesne.
Suklaidinau visus. Ot, ziopla boba blush2.gif
Jei kepti 28 cm formoje, tai biskvitas bus per plonas, reiks tada deti 4 kiausinius ir, aisku, visus produktus atitinkamai didinti.



Tai labai gerai, kad ji mazesne, nes as jau maniau daryt i mazesne forma, is maziau produktu, bet dabar viskas bus gerai, darysiu 26 cm formoj.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 09 26, 11:12)
4u.gif
Noriu as pasidalinti savo torto receptu. Labai labai skanus, ypac sokolado megejams.  thumbup.gif  thumbup.gif Si torta kepu jau 10 metu ir dar nebuvo zmogaus, kuriam jis nepatiko, net gi tiems, kurie nemegsta saldumynu, riebaus kremo ir pan.
Tai gi

Tortas "OTELAS"

Tesla:
3 kiausiniai
2 stikl. cukraus
1 stikl. kakavos
5 valg. saukst. istirpinto sviesto (100 g.)
1/2 litro kefiro
3 stikl. miltu
1 arbt. saukst. nugesintos sodos

Kremas:
400 gr. sviesto
1 indelis sutirstinto pieno su cukrumi (reikia isvirti, virti apie 1,5 - 2 val.). Kai kurie, girdejau, vietoj virto sut. pieno  naudoja RUDUDU, nesu bandziusi, nezinau.

Paruosimas:
Imu dideli inda- -bliuda. Kiausinius suplakti su cukrumi iki vientisos mases, maisant ideti kakava, ipilti sviesta, kefira. Po kiekvieno ingridiento reikia gerai viska sumaisyti. Ideti miltu. Gerai ismaisyti su saukstu. Tesla t.b. kaip tirsta grietine.
Kepti keptuveje ant virykles ant mazos ugnies uzdengus dangciu apie 5 min.
I keptuve 26 cm reikia mazdaug 4 valg. saukstu teslos. Keptuve patepti alejumi (tepu su bintu). Tik patepti, neturi buti aliejaus lasu. Keptuve t.b. vos ikaitusi. Kai idedi teslos reikia pasukti keptuve, kaip blynus kepant, kad tesla vienodai pasiskirstu. Iskeptas blynas buna minkstas apacia matine, virsus blizgantis. Tam kad ištraukti blyna tiesiog dedu medini padekla ant keptuves ir apverciu, o paskui graziai su rankom apverciu ant geros puses. Taip iškepu visus blynus. Gaunasi apie 6-7 vnt.
Kremui sumaisyti iki vientisos mases isvirta sutirstinta piena ir sviesta. Sviestas t.b. minkstas. Sviestas ir pienas t.b. kambario temperatūros.

Pertepu visus blynus, viršutinio netepu.
Papuosimas tai jau kas kaip moka.
As darau taip:
Iškepu viena labai plona blyna, supjaustau smulkiais kubeliais, palieku siek tiek kremo ir idedu tuos kubelius, viska sumaisau. Dar lieka siek tiek kubeliu, kai apipjaustau sonus. Sonus jau pjaunu, kai gatavas ir suteptas visas tortas. Tuos kubelius priklijuoju prie sonu. Verdančiu vandeniu užpilu migdolu riesutus, taip labai gerai nusilupa ruda zieve. Ir migdolus baltus ismeigiu i torto virsu, bet kaip. Virsu užpilu šokoladu, labai grazu, kai kaz kiek nuteka to šokolado i krastus.
Gaunasi labai grazus eziukas.

Gaila, kad neturiu nuotraukos

Skanaus.  birthday.gif




Kepiau!.... fantastika!.... neliko nei gabalelio!... nei nuotraukos!... Rekomenduoju drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu cia labai idomiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 28, 10:33)
nu cia labai idomiai g.gif




Ar ką negerai parašiau... blush2.gif buvo labai skanu ir viską suniamniojom iki paskutinio trupinelio.... thumbup.gif nuotrauku nevalgėm jei ką... tiesiog net nufotkint nespėjau.. ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Daivve

Labai dziaugiuosi, kad patiko
Atsakyti
INOČKA
Šiandien ir aš iškepiau tokį kaip tu "Juodasis miškas",bet man pasirodėgrietinėlė persaldi,na nežinau kaip visumoj gausis valgysim pirmadienį.Gal galėtum patarimą duot dėl glazūros.Prieš pilant šokoladą ant viršaus torto žinau kad reiktu sviestiniu kremu aptepti dėl ligumo.Gal žinai koks tas kremas?
Atsakyti