Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(bea @ 2006 02 08, 08:46)
nesu tokio valgius, deja.

bea ACIU uz pastangas,bet noreciau patarimo,kaip padaryti apelsinu skonio grietinele,nes jeigu pilsiu apelsinu sulciu,tai grietinele isskystes. ax.gif
Atsakyti
Galima pabandyti ilasinti kelis lasus maistinio apelsinu aliejaus 4u.gif
Atsakyti
na va pasigirsiu savo sedevru biggrin.gif tikiuosi jis ir skanus bus smile.gif pirma kart dariau Napoleona smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2006 02 14, 07:41)
na va pasigirsiu savo sedevru biggrin.gif tikiuosi jis ir skanus bus smile.gif pirma kart dariau Napoleona smile.gif
user posted image

atrodo tai liuks.kiek laiko darei si torta ir pagal koki recepta?
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 02 15, 15:56)
atrodo tai liuks.kiek laiko darei si torta ir pagal koki recepta?

pagal pati pirmaji sioje temoje smile.gif dariau gal 2val. o skonis...sukapojom keturiese per vakara biggrin.gif
Atsakyti
tortui reikes:250gr.margarino.0,5stikl.parugstinto vandens,2,5stkl.miltu,200 gr sviesto ,0,5 ind.kond pieno,1stikl.uogienes.teslai:margarina sutarkuoti i miltus,pakapoti peiliu,tada supilti vandeni.viska gerai suspausti ir truputi paminkyt,bet nedaug,nes kapota tesla to nemegsta.palaikyt saldytuve 2h.pries kepant ikaitinti orkaite iki 200 laipsniu.blyna iskocioti kuo ploniau,subadyti ir kepti.iseis kokie 6 blynai.atvesinti.pertepti kas antra sluoksni uogiene,o kitus kremu is kondensuoto ir sviesto.bet valgomas tik po paros.labai thumbup.gif thumbup.gif .
Atsakyti
Kažkada seniai seniai, kai parduotuvėse tebuvo pirkti griliažiniai tortai, mes kepdavom savo, kad būtų kažkas kitokio smile.gif Dabar LT tortų pasirinkimas didelis, tai nebuvo reikalo kepti namie... O va dabar, gyvenam Švedijoje, kur tortų pasirinkimas nėra labai didelis, teko vėl prisiminti savo seną gerą paprastą receptuką... biggrin.gif Taigi:
Tešlai:
3v.š. medaus,
1a.š. sodos,
100g margarino arba sviesto,
1st. cukraus,
3 kiaušiniai,
miltai (kad tešla būtų kieta)

Pertepimui:
600g grietinės,
1st. cukraus.

Medų užvirinti ir įdėti sodos (atsargiai-putos). Nuimti nuo ugnies, sudėti sveistą (arba margariną) ir ištirpinti. Dedam cukrų ir kiaušinius. Viską gerai išmaišius sudedam miltus, kad tešla būtų kieta. Tešlą kočioti plonai, išpjauti apvalius blynus ir kepti po vieną.
Pertepimui grietinę gerai išplakti su cukrumi.
Atsakyti
As planuoju Velykoms iskepti pyraga- torta panasu i sita. Jau isivaizduoju kiek vargo bus, bet pabandysiu.
Kokios bus sudedamos dalys dar nezinau, bet kokios formos bus jau sugalvojau. Gal kuri galit pasiulyt is ko padaryt toki Velykini skanesta?
Glaistas tai aisku-aplieti sokoladu, o vidu koki daryti?
Atsakyti
tortas

biskvitui

4 kiausiniai 320kcal
140g cukraus 560kcal
50g krakmolo 165kcal
50g miltu 170kcal
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu

kiausinius ir cukru gerai isplakti su elektriniu mikseriu, as plaku min 5 min.sumaisyti sausus produktus ir supylus i plaktus kiausinius viska ismaisyti

kepti 2 formose, 220 temperturoje, 10-12 min


pertepimui


250ml grietineles plakimui as naudoju maizenos grietinele 19% riebumo 1 didele skardine koncervuotu persiku, braskiu arba kriausiu, gali buti ir saldytos / sviezios uogos/vaisiai.
apie 100-150ml sulciu, as dazniausiai naudoju apelsinu ar ananasu, biskvitui sulaistyti

grietinele isplakti, galima ilasint kelis lasus vaniles, kas megsta, pertpti torta.

skanaus.

manasis, su melyniu uogienes-sulciu ir kiviu idaru jusu teismui
user posted image





Atsakyti
Gal kas +- tiksliai žinote, kaip pagaminti riešutinį torto paplotį, riešutinį kremą ir riešutinį biskvitą (su tiksliomis proporcijomis). Merciii
Papildyta:
Tiesa, dar domintų kapotos tšlos papločiai... ax.gif
Atsakyti
Sesulės gimtadieniui iškepiau "Napoleoną" 4u.gif

user posted image

Kai pamačiau jo nuotrauką su receptu rusiškame pulapyje, iškart nusprendžiau, kad reikia išbandyti smile.gif Man labai patiko, kad jis iš daugybės plonų sluoksnelių smile.gif

user posted image

Tortas „Napoleonas“

Tešlai:

75 g sviesto
2/3 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1,5 puodelio pieno
1/2 a. š. kepimo miltelių
3-4 puodeliai miltų

Kremui:

350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 skardinė (300 g) kondensuoto pieno
1,5 puodelio grietinėlės

Lakštai
Ištrinti sviestą su cukrumo iki baltumo. Įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir po vieną puodelį pilti į kiaušinių masę, kol gausis tešla, panaši į koldūnų tešlą. Miltų daugiau negu nurodyta geriau nedėti, nes papločiai gausis labai kieti. Net jeigu tešla ir lips prie rankų, ją uždengti ir leisti pastovėti 15 – 20 minučių. O tada kočioti vis pabarstant miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 170ºС.
Imti po nedidelį tešlos gabaliuką ir kočioti plonyčius papločius. Juos apipjauti pagal reikiamo dydžio formą, subadyti šakute ir kepti, kol kraštai pradės gelsti. Turi gautis 15 – 22 papločių. Nuopjovas iškepti ir panaudoti šonams apibarstyti.

Kremas
Pirmiausiai reikia išvirti ir ataušinti kondensuotą pieną (virti 1,5 – 2 valandas). Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti virtą kondensuotą pieną ir kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.

Visus papločius aptepti kremu, uždengti ir paslėgus dėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Aptepti kremu viršų ir šonus, aplipinti trupiniais, papuošti.



Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 02 12, 17:21)
[color=red]<!-- ALIGN begin --><div align="center">Riešutinių morengų tortas

man neišsipūtė verysad.gif tokie blyneliai ir gavos verysad.gif o kaži nieko nebūtų jei mažiau pudros ddėčiau nes siaubingai saldūs gavos blink.gif
Atsakyti