Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

AGUONŲ TORTAS


1,5 stiklinės aguonų
1,3 stiklinės cukraus
1 stiklinė riešutų
2 šaukštai razinų
2 kiaušinių tryniai
5 kiaušinių baltymai
cinamono, gvazdikėlių
vanilinio cukraus
Kremui:
1 stiklinė grietinės
3-4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus



Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plaktus baltymus atsargiai išmaišome su tryniais. Tešla sukrečiama į dvi torto formas, išteptas riebalais ir pabarstytas džiūvėsėliais. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Kremui grietinė išplakama su cukrumi bei vanilinio cukrumi. Ataušinti papločiai pertepami kremu.

Atsakyti
BALTAS TORTAS SU SPANGUOLĖMIS


biskvitui:
175g sviesto (margarino)
175g cukraus
5 kiaušiniai
2v.š. marmelado
175g šokolado
175g miltų
1n.a.š. kepimo miltelių
50g susmulkintų migdolų

kremui:
250g sviesto
250g cukraus pudros
2 kiaušinių tryniai
1a.š. tarkuotų apelsino žiev


Biskvito paruošimas: sumaišyti kiaušinių trynius,marmeladą ir garuose ištirpintą šokoladą, į gautą masę sudėti labai gerai su cukrumi išsuktą sviestą, paskui persijotus miltus, kėpimo miltelius,susmulkintus migdolų riešutus ir galiausiai - iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Apvalios skardos dugną ištepti riebalais, sudėti tešlą ir kepti maždaug 50 min. +175C orkaitėje. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris plokštainius.
Kremo paruošimas: labai gerai išsukti sviestą su cukrumi ir kiaušinių tryniais, po to suberti tarkuotas apelsino žieveles ir tirpią kavą. Kiekvieną biskvito sluoksnį prtepti spanguolių uogiene, kremu ir pabarstyti riešutų bei džiovintų vaisių mišiniu. Viršutinį sluoksnį puošti kremu ir iš spanguolių bei sidabrinių saldainių sudėliotomis gėlytėmis. Patariu gaminti išvakaro.

Atsakyti
Biskvitinis tortas

Tešlai:
5 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1,5 stiklinės miltų

Sutepimui:
400g grietinėlės
vaisių ar uogų


Kiaušinius ir cukru suplakti iki kol tešla taps šviesiai geltona. Tada mediniu šaukstu, atsargiai sumaišyti tešlą su miltais. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1,30h. Iškepusi torta išimti, supjaustyti į tris dalis ir palikti atvėsti. Grėtinėlę suplakti kol ji taps standi. Atvėsusį tortą sutepti su grėtinėle ir sudėti pasirinktus vaisius.

Atsakyti
BRAŠKIŲ TORTAS SU JOGURTINIU KREMU


Trapiai tešlai:
100 g miltų
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas maltų migdolų
75 g sviesto
žiūpsnelis druskos
Biskvitinei tešlai:
2 kiaušiniai
2 šaukštai šilto vandens
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
5 šaukštai mi


Iš miltų, trynio, cukraus, druskos, migdolų ir sviesto suminkyti tešlą. Suformuoti iš jos kamuoliuką ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Po to tortinę ištepti sviestu ir jos dugną aplipdyti trapia tešla, ją subadyti šakute. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 C laipsnių ir kepti 10 min.
Kiaušinius išplakti su vandeniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į maišyti miltus išmaišytus su kepimo milteliais. Paruoštą tešlą užpilti ant pakeptos tešlos ir toliau kepti 15 min.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Želatiną ištirpinti nedideliame vandens kiekyje ir supilti į ištirpintą šokoladą, gerai išmaišyti ir atvėsinti nuolat maišant.
Kiaušinio trynius išplakti su cukrumi. Į juos įmaišyti jogurtą, citrinos sultis ir žievelę, ir šokoladą su želatina. Galiausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus.
Braškeas nuplauti, nuimti žalius lapelius ir perpjauti per puse.
Įškeptą ir atvėsusi biskvitą padaliname pusiau į du papločius. Ant vieno papločio užtepti 5 šaukštus kremo ir sudėti 2/3 braškių, ant jų sutepti likusi kremą ir uždengti likusiu papločiu. Tada pastatyti į šaldytuvą ir ten palaikyti 5 valandas.
Torta išimti iš tortinės, aptepti plakta grietinėle ir papuošti likusiomis braškėmis.



Atsakyti
Citrininis varškės tortas


500g. MŪSŲ ŠVELNIOSIOS varškės,
600g. grietinėlės(iš kurių 200g. papuošimui),
1 st. cukraus,
2 citrinos,
1/2 st. kokoso drožlių,
6 kiaušinių tryniai,
5 v.š. želatinos.
PAPUOŠIMUI:
3 v.š. cukraus,
1/2 citrinos.


Trynius ir 1/2 st. cukraus išplakti iki purumo ir supilti į MŪSŲ ŠVELNIĄJĄ varškę. Po to supilti išplaktą su likusiu cukrumi grietinėlę. Kokoso drožles, 1 citrinos sultis ir 2 citrinų sutarkuotas žieveles įmaišyti į varškes masę. Nuolat maisant supilti ištirpintą želatiną. Šią masę supilti į aliejumi išteptą formą ir pastatyti šaltai. Tortą puošti plaktos grietinėlės bokšteliais ir citrinos griežinėliais.

Atsakyti
ŠOKOLADINIS TORTAS SU VARŠKĖS KREMU


Biskvitui:
100 g cukraus,
8 kiaušiniai,
220 g miltų,
60 g kakavos.

Kremui:
6 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
50 g miltų,
11 pieno,
150 g sviesto,
200 g šokolado.

Varškės kremui:
500 g varškės,
30 g želatinos,
200 g grietinėlės,
200 g cukraus.


Iš biskvitui skirtų produktų iškepame biskvitą. Ruošiame kremą: kiaušinio trynius ištriname su cukrumi, užplikome karštu pienu, pakaitiname, kol sutirštės. Sudedame šokoladą, masę atvėsiname ir, įdėję sviesto, gerai išmaišome. Ruošiame varškės kremą: želatiną išbrinkiname ir išlydome. Varškę ištriname, suberiame cukrų, supilame želatiną, sumaišome su išplakta grietinėle. Biskvitą pertepame varškės kremu, puošiame šokoladiniu kremu.

Atsakyti
ŠVENTINIS ŠOKOLADINIS TORTAS


Šokoladiniam biskvitui:
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g cukraus pudros,
20 g kakavos,
120 g šokolado,
60 ml sviesto,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Paprastam biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
100 g cukraus.

Šokoladiniam kremui:
300 g sviesto,
200 g šokolado,
100 g pudros,
400 g 35% grietinėlės,
romo esencijos.

Grietininiam kremui:
1,2 l grietinės,
100 g cukraus,
40 g želatinos,
romo esencijos.

Šokoladinei glazūrai:
200 g šokolado,
200 g sviesto,

vaisių tortui papuošti.



Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su tirpintu šokoladu ir sviestu. Grietinę išplakame ir sumaišome su tirpinta želatina. Viską sluoksniais dedame į formą ir paliekame nakčiai. Išverdame glazūrą: šokoladą ir sviestą šildome vandens vonelėje. Kitą dieną tortą padengiame glazūra ir puošiame vaisiais.

Atsakyti
NEGRO PILVAS
Biskvitui:
-3 kiaušiniai
-1 stiklinė cukraus
-2 šaukštai kakavos
-1 šaukštelis sodos
-1 indelis grietinės
-6 šaukštai miltų
Viską išmaišyti ir iškepti formoje.
Pertepimui:
-1 indelis grietinės
-Cukraus pagal skonį
Glajui:
-1 šaukštas sviesto
-1 šaukštas cukraus
-1 šaukštas pieno
-1 šaukštas kakavos
Pašildyti, kol išsileis ir pilti ant viršaus.
Pavadinimas gal todėl toks, kad panašus į išsipūtųsį negro pilvą, nors kai pertrūsta viršus, mano vyras tada jau įį kitaip pavadina mirksiukas.gif
Atsakyti
DŽIŪVĖSIŲ TORTAS "MINUTĖLĖ"


350 g kvietinių džiūvėsių
300 ml pieno
30 g kavos
2 kiaušiniai
200 g cukraus
150 g sviesto
50 g riešutų



Į verdantį pieną suberti kavą ir nukošti. Maltus džiūvėsius užpilti stikline karšto pieno su kava. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, supilti likusį pieną ir virinti, kol sutirštės. Sviestą išsukti, palaipsniui supilant kiaušinių ir pieno mišinį. Kremą padalinti perpus: vieną dalį išmaišyti su paruoštais džiūvėsiais ir sudėti į lėkštę. Likusiu kremu papuošti tortą, pabarstyti riešutais ir pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Atsakyti
GRILIAŽINIS TORTAS


5 baltymai
250 g cukraus
300 g stambiai sumaltų ir pakepintų riešutų (gali būti migdolai su apvalkalėliais arba kokoso drožlės)
2 šaukštai medaus
3 vafliai

Kremas:
3 kiaušiniai
250 g cukraus
250 g sviesto
3 šaukštai kakavos



Baltymus išplakti su cukrumi, kad būtų tiršta masė, sudėti riešutus, medų. Masę užtepti ant vaflių ir atskirai džiovinti (ne kepti) vidutiniškai pakaitintoje orkaitėje. Dubenėlyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti kakavą. Atvėsusią masę sumaišyti su ištrintu sviestu. Vaflius pertepti kremu, papuošti viršų ir įdėti į šaldytuvą, kad atvėstų.

Atsakyti
JOGURTINIS TORTAS


2 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g vanilinio cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai miltų
1 indelis (850ml) marinuotų persikų
8 šaukšteliai želatinos
1 kg naturalaus jogurto
1 citrinos sulčių
50 g migdolų plokštelių
20


Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Biskvitą atšaldyti.
Keliatą persikų puselių išimti ir palikti papuošimui, o likusius sutrinti, išplakti su sirupu, kuriame jie buvo. Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos ir sumaišyti su persiku mase, po to 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Likusią želatiną išbrinkyti. Jogurtą išmaišyti su citrinos sultimis, likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplakti 1/3 grietinėlės. Ištirpintą želatiną išmaišyti su jogurtu, sudėti plaktą grietinėlę. Puse kremo sudėti ant biskvito ir 15 min. pastatyti į šaldytuvą. Po to sudėti persikų masę ir pastatyti į šaldytuvą 5 min. Išėmus sudėti likusią kremo dalį ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai.
Pakepinti migdolų plokšteles. Smulkiai supjaustyti pistacijas. Išplakti likusią grietinėlę ir 2/3 ištepti torto viršų ir šonus, o likusių papuošti tortą. Šonus apklijuoti migdolų plokštelėmis, ant viršaus sudėti paliktus persikus ir apibarstyti susmulkintomis pistacijomis.

Atsakyti
KAVOS TORTAS


Tešla:
8 tryniai
240 g cukraus
160 g miltų
1 citrinos sultys
9 plakti baltymai

Kremas:
30-40 g naturialios kavos užpilo
3-4 šaukštai cukraus
3 tryniai
2 kiaušiniai
300 g sviesto

Punšas:
1/2 stiklinės vandens
60 g cukraus
1 apelsino sult


Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stiprią kavą, pasaldinti, uždengti. Pašildyti ir perkošti. Ant garų ištrinti kiaušinius ir trynius su cukrumi, skirtus kremui. kai masė sutirštės, truputį įpilti kavos užpilo. Gerai ištrinti sviestą ir sumaišyti su atvėsusia mase. Visą laiką maišant, pilti likusį kavos užpilą. Pyragą padalyti į tris dalis, kiekvieną blyną pašlakstyti punšu (sumaišyti visus punšui skirtus produktus), paetepti kremu ir sudėti vieną ant kito. 20 min. įdėti į šaldytuvą, papuošti plakta grietinėle, džiovintais vaisiais.


Atsakyti