Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

MANDARINŲ TORTAS


Biskvitui:
3 kiaušiniai,
60 g cukraus,
30 g sviesto,
50 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:
400 g mandarinų,
500 ml kefyro,
50 g miltinio cukraus,
2 šaukštai citrinų sulčių,
30 g ištirpintos želatinos,
2 kiaušinio baltymai.

Papuošimui:
2 šaukštai (apelsinų, abrikosų) džemo,
šokolado, miltinio cukraus.


Kiaušinių trynius suplakame su 30 g cukraus ir sumaišome su ištirpintu sviestu ir miltais. Baltymus išplakame su likusiu cukrumi ir kartu su kepimo milteliais įmaišome į tešlą. Tešlą iškrečiame į kepimo popieriumi išklotą tortinę tormą ir kepame 180 °C temperatūroje 15-20 minučių. 4 mandarinus paliekame tortui papuošti, likusius susmulkiname ir įmaišome į kremą. Kremui ketyrą suplakame su 25 g miltinio cukraus ir citrinų sultimis. Kiaušinių baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir kartu su želatina supilame į kefyro masę, gerai išmaišome. Dubenį išklojame celofanu, išklojame mandarinų skiltelėmis, sudedame kremą, ant viršaus uždedame biskvitą ir 4 valandoms pastatome į šaldytuvą. Sustingusį tortą išimame į lėkštę, biskvitą aptepame džemu, pabarstome šokolado drožlėmis ir miltiniu cukrumi.

Atsakyti
Manų tortas su ananasais


3 kiaušiniai,
indelis konservuotų ananansų (400g),
75g manų kruopų,
300 plaktos grietinėlės,
graikinių riešutų.


Trynius išplakite su cukrumi. Du valgomuosius šaukštus ananasų sulčių sumaišykite su manų kruopomis ir tryniais. Supilkite išplaktus baltymus. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į sveistu išteptą formą. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Iškepus biskvitą perpjaukite per pusę. Apatinę dalį ištepkite plakta grietinėle ir apdėkite ananasų dalį biskvito, viršų ir šonus ištepkite grietinėle. Papuoškite ananasais ir graikiniais riešutais. Prieš patiekdami palaikykite kokią vakandą ar dvi šaldytuve.

Atsakyti
Miestiečių tortas


Tešlai:
250 g cukraus pudros,
100 g margarino,
3 kiaušiniai,
1/2 stiklinės pieno,
35 g kakavos,
250 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus.

Kremui:
0,5 l grietinės,
2 citrinos,
2 pakeliai braškių želė.

Papuošimui:
100 g sutarkuoto šokolado,
3 didelės braškės.


Margariną ištirpiname su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmušame trynius ir nuolat maišydami po truputį pilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei kakava. Tuomet supilame pieną ir iki standžių putų suplaktus baltymus. Tešlą sukrečiame į sviestu pateptą tortinę ir kepame 170-200° C temperatūroje. Ataušinę padalijame į 3 lakštus. Kremui grietinę suplakame iki standžios masės. Nutarkuojame citrinų žievelę, išspaudžiame vienos citrinos sultis ir įmaišome į grietinę. Želė ištirpiname karštame vandenyje. Pradėjusią stingti želė supilame į grietinę ir gerai sumaišome. Kremu pertepame lakštus, aptepame viršų ir šonus. Puošiame tarkuotu šokoladu ir pusiau perpjautomis braškėmis.

Atsakyti
MIGDOLINIS TORTAS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS


Tešlai:
5 kiaušinių tryniai
5 šaukštai šilto vandens
175 g cukraus
5 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
150 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
100 g maltų graikinių riešutų
sviesto ar margarino formai ištepti
miltai pabarstymui
įdarui ir


Tešlai iki baltų putų ištrinti trynius, vandenį ir cukrų. Baltymus ir druską plakti, kol pavirs standžiomis baltomis putomis. Baltymu putas sudėti ant tryniu kremo ir viską gerai, bet atsargiai išmaišyti su miltais, prieš tai juos sumaišius su kepimo milteliais ir riešutais. Kepimo formą ištepti riebalais, pabarstyti miltais, pridėti tešlos ir kepti 35 - 40 min 180 laipsnių celsijaus temperatūros orkaitėje. Kai iškeps paplotį išimti ir atvėsinti, tada formą ištepti sviestu, iškloti folija, suberti cukrų ir nuolat maišant, kaitinti kol šviesiai pageltonuos, jame apvolioti graikinius riešutus (puseles) ir atvėsinti ant groteliu. Maltus riešutus sumaišyti su karamele ir masę tuoj pat užtepti ant folijos. Atšaldyti, tada sutrupinti ir kočėlu susmulkinti.
Grietinėlę kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi plakti, kol pasidarys labai tirštos putos, maždaug ketvirtadalį grietinėleė palikti. Apie tris ketvirčius cukrumi apibarstytų riešutų sumaišyti su likusia grietinėle. Paplotį du kartus perpjauti horizontaliai ir gautus lakštus įmirkyti alkoholiu. Aptepti grietinėle, iš jų padaryti tortą, kurį aplinkui aptepti likusą grietinėle. Šonus papuošti cukruotais riešutais, o viršų puošti graikinių riešutų puselėmis.


Atsakyti
MORKŲ IR DŽIŪVĖSĖLIŲ TORTAS


100 g džiūvėsėlių
450 g virtų morkų
200 g miltų
80 g margarino
120 g cukraus
150 g grietinės
2 kiaušiniai
uogienė



Supjaustytas morkas, margariną pakaitinti nedideliame vandens kiekyje, atvėsinti, suberti miltus, maltus džiūvėsėlius, cukrų, įmušti kiaušinius, supilti grietinę ir išmaišyti. Masę sudėti į riebalais išteptą skardą ir iškepti vidutinio karštumo orkaitėje. Atšaldytą plokštainį perpjauti ir pertepti uogiene. Tortą padengti plaktais baltymais ir 1-2 minutėms įkišti į orkaitę.


Atsakyti
NEKEPTAS TORTELIS SU ROMU IR MANDARINAIS


800 g riebios varškės
500 g biskvitinių sausainių
stiklinė šviežiai užplikytos pasaldintos arbatos
stiklinė grietinėlės
100 g gliaudytų graikinių riešutų
50 g razinų
stiklinė cukraus pudros
75 ml romo
2 tryniai
4 šaukštai cukruje kepintų apelsinų


Varškę permalti. Razinas išmirkyti pusėje nurodyto romo kiekio. Riešutus sukapoti. Mandarinus nulupti ir išdalyti skiltelėmis.
Trynius išsukti su cukraus pudra, sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Supilti grietinėlę, likusį romą, suberti riešutus, apelsinų žievėles ir rome išmirkytas razinas. Masę gerai išmaišyti.
Didelę lėkštę iškloti sausainiais, apšlakstyti juos arbata. Ant sausainių uždėti sluoksnį varškės, po to - mandarinų, vėl sluoksnį arbata apšlakstytų sausainių ir sukrėsti likusią varškę. Viršų papuošti likusiais mandarinais ir apibarstyti tarkuotu šokoladu.
Prieš pateikiant 2-3 valandas palaikyti šaldytuve.



Atsakyti
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 26, 11:09)
''Medaus'' tortas


Tešlai:
50 g. sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
3-4 valg. šaukštai medaus,
3 arb. šaukšteliai sodos (gesintos actu),
4 stiklinės miltų.

Kremui:
1 l.grietinės,
1 stiklinė cukraus,
citrinos sulčių arba žiupsnelį citrinos rūgšties,
1,5 valg. šaukšto želatinos,
0,5 stiklinės vandens.
 

Tešlos ruošimas:
Ant garų ištirpinti sviestą, įmušti kiaušinius ir maišant įberti cukraus, medaus, sodos. Po to maišant berti po stikline miltų. Tešlą iškočioti į blynus (lengviau kočioti kai tešla šilta) ir dėti kepti į orkaitę. Iškeptus blynus paliekam atvėsti, o to tarpu ruošiam kremą. Išmaišom grietinę su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Iš anksto išbrinkyti želatiną vandeny, po to išbrinkyta želatiną pakaitinti (neužvirinti) kad ištirptų. Maišant, įpilam plona srovele į kremą ištirpintą želatiną. Paliekam kremą sustingti (apie 30 min.). Kai kremas sustings, reikia juo pertepti blynus. Tortą paliekame 12 val. šaldytuve (kad įsigertų kremas). Papuošti galima džiūvėsėliais arba riešutais.


O ne paprasčiau būtų įdėti nuorodą į tą tinkląpį iš kurio čia perkopijuoji tuos receptus ? http://www.edlonta.l...ctg=32&rec=1261. Man, pvz, daug įdomiau pabandyti pagaminti jau kžkieno išbandytą pyragą. O nuorodą apie šituos tortus seniausiai duota temoje http://www.supermama...p?showtopic=994 ir viso ją žinom
Atsakyti
Zefyrų tortas II


1 kg zefyrų,
500 g graikinių riešutų be kevalų,
5-6 sausainiai,
2 kiaušiniai,
1 1/2 stiklinės cukraus,
1 stiklinė pieno,
200 g sviesto,
1 citrinos žievelė ir sultys.


Zefyrus padalinti, nupjauti iškilas viršunėles. Riešutus ir sausainius susmulkinti.Išvirti kremą: kiaušinius ištrinti su cukrumi, užpilti pienu ir nuolat maišant kaitinti kol sutirštės(neleisti užvirti). Atvėsinti, išmaišyti su sviestu ir tarkuota citrinos žievele bei sultimis. Tortinės dugną ir kraštus iškloti pergamentiniu popieriumi, dėti sluoksnį plokščių zefyrų, o tarpus užpildyti viršunėlėmis, ant viršaus užtepti dalį kremo, gausiai pabarstyti riešutais ir sausainiais. Vėl dėti zefyrus ir vėl kremą bei riešutus su sausainiais. Tortą uždengti ir pastatyti šaldytuve 3-4 dienoms.

Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 05 26, 06:09)
ŽINAI WWW.ALKAVA.LT PARAŠYTA
Tortas Orbita
Balti biskvitai pertepti juodųjų serbentų mase ir didelis sluoksnis apelsinų skonio purios grietinėlės (sovietinių laikų skanėstas).
GAL VERTA PABANDYTI IR VISAI GALI GAUTIS mirksiukas.gif

Mamytes ,gal zinot kas receptuka torto ORBITA.Man nostalgija jam.Gal kas nuo tu senu laiku turetu si receptuka,o gal kas zinot kaip galima padaryti apelsinu skonio labai puria grietinele.Buciau labai dekinga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 01 25, 17:18)
Mamytes ,gal zinot kas receptuka torto ORBITA.Man nostalgija jam.Gal kas nuo tu senu laiku turetu si receptuka,o gal kas zinot kaip galima padaryti apelsinu skonio labai puria grietinele.Buciau labai dekinga. smile.gif

As noreciau paklausti bea apie si torta,gal tu zinai kaip si torta pasidaryti. rolleyes.gif
Atsakyti
Mielosios, visur ieskojau ar tai senu, geru tortu ar naujovisku skanestu receptu ,kuriuos galetume issikept pacios ypatingoms progoms, bet didelio pasirinkimo neradau.Tikiuosi pasidalinsime cia savo ziniomis ! Laukiu patarimu
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 01 26, 18:40)
As noreciau paklausti bea apie si torta,gal tu zinai kaip si torta pasidaryti. rolleyes.gif


nesu tokio valgius, deja.
Atsakyti