Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

DAR VIENA PAPIGIAI VAKARIENĖ

NUPIRKAU DU PAKELIUS PAČIŲ PIGIAUSIŲ BARONKŲ (BE NIEKO, NESALDŽIŲ, MINKŠTŲ)
400 GR FARŠO (BET KOKIO)

PARUOŠIU FARŠĄ KAIP KOTLETAMS (PIENE IŠMIRKAU BATONĄ, KIAUŠINĮ, PRIESKONIAI, SVOGŪNIUKAI)

TADA LIKUSIAME NUO BATONO PIENE IŠMIRKAU BARONKAS (NE ILGAI) IR TADA DEDU JAS ANT SKARDOS IR Į VIDURIUKĄ ĮSPAUDŽIU PARUOŠTO FARŠO.
KEPU ORKAITĖJE (GREIT IŠKEPA)

VALGOME SU KETČIUPU, DARŽOVĖM

TAIP PAT GALIMA PRIKIMŠTI IR IŠSKAPTUOTAS BULVES IR KEPTI ORKAITĖJE
Atsakyti
QUOTE(Dargana @ 2005 08 18, 13:34)
Labai paprastai: viename puode išverdi kepenis, kitam skūras(pasūdytam vandenyje), trauki, kol dar karsta, is vandens ir viską sumali mėsmale, i masę dedi pakepintus svogūnus, pipirų ar kitų prieskonių, įpili truputi vandens kuriame virė skūros, įdedi dar druskos(mase turi būti sūroka, kai atšala ir sustingsta to sūrumo nebesijaučia, o jei pakankamai nepasūdysi tai kepeninė bus šleikštaus skonio) viska gerai išsuki, išmakaluoji ir padedi šaltoje vietoje, kad sustingtų...po to pjauni ir dedi ant duonos ir valgai..vailgai...valgai, o kai sumuštiniai pabosta, tada iškepu didelių blynų ir i juos suvyniojusi kepeninės gabaliukus pakepu riebaluose ir valgau su grietine-l abai skanu...Mmmm...


Jau pasigailėjau, kad skūras išmečiau doh.gif Įtariu čia gaunasi mano mėgstama "kaimo močiutės " kepeninė. Visada suku galvą kaip ji gamina šitą dalyką, ale visuomet pamirštu paklausti. Būtinai pabandysiu smile.gif
Atsakyti
Vakar perskaičiau kažkurios recepta kitoj temoj, pagaminau gavosi pigu ir skanu,
kepiau žemaičiu blynus įdaro dejau keptas morkas su svogunais ir pievagrybiais kai kepiau dar vegetos idejau ir kadangi turejau aštraus pipiro, tai vyras išgyre,
nors jai tik sau daryčiau pipiro nedečiau nemegstu aštriai
Atsakyti
[quote=ailona,2005 09 22, 08:14]NA TAVO VYRAS IR "BAJERISTAS" - ŠIRDŽIŲ ĖDIKAS - NEBLOGAI
ŠIAP TAI TAI MANO VYRO RECEPTAS - AŠ IRGI PIRMA MANIAU - ŠIRDELĖS FUUUUU

bet visai nieko ir greitai ir pigu.
SU MAJONEZU JOS TRUPUTĮ AŠTRESNĖS, O SU GRIETINE ŠVELNIOS.

VKARYKŠTĖ VAKARIENĖ

NUPIRKAU 6 ILGESNIAS DEŠRELES (ATRODO BIOVELOS SU RAUDONA JUOSTELE)
JAS SUPJAUSČIAU PER PUSĘ IR IŠILGAI - GAUNASI 24 GABALIUKAI.

IŠKEPIAU TIEK PAT LIETINIAMS BLYNŲ (KAŽKUR STIKLINĖ MILTU IR VANDENS IR VIENAS KIAUŠINIS, DRUSKOS)
TADA ANT BLYNO DEDI GABALIUKĄ DEŠRELĖS PAPILI KETČIUPU (KIEK PATINKA) , UŽBARSTAI SŪRIU (NEDAUG) IR SUSUKI.

VĖL JUOS APKEPI SVIESTE IR SKANAUSssss

Aš tai dažniausiai vietoje dešrelių dedu daktariškos dešros. man tai labai skanu, o mano vyrui nepatinka verysad.gif  Jam lietiniai tik su varške turi būti ir visi kiti variantai netinka verysad.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dute1: 25 spalio 2005 - 17:36
vakar kepiau toki apica - nu apsirijimas
ax.gif
tesla - 4 kiausai, 4 saukstai miltu, 4 saukstai smulkiai tarkuoto olandisko surio (surio dejau truputi maziau, nieko baisaus nenutiko)
ismaisiau, gavosi skystoka mase, imeciau truputi prieskoniu
supyliau i didele keptuve ir ant lengvos ugnies uzkaiciau 4u.gif
paskui ant virsaus sumeciau likucius kumpelio, bet galima det bet ka - viskas sueitu
ir dar ant virsaus uzberiau stambiau tarkuoto surio
uzdengiau dangciu, kept reikia 10-12 min
maniskis valge net ausys lapsejo, sake kad skaniau nei picerijoj
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2005 10 25, 17:34)
VKARYKŠTĖ VAKARIENĖ

NUPIRKAU 6 ILGESNIAS DEŠRELES (ATRODO BIOVELOS SU RAUDONA JUOSTELE)
JAS SUPJAUSČIAU PER PUSĘ IR IŠILGAI - GAUNASI 24 GABALIUKAI.

IŠKEPIAU TIEK PAT LIETINIAMS BLYNŲ (KAŽKUR STIKLINĖ MILTU IR VANDENS IR VIENAS KIAUŠINIS, DRUSKOS)
TADA ANT BLYNO DEDI GABALIUKĄ DEŠRELĖS PAPILI KETČIUPU (KIEK PATINKA) , UŽBARSTAI SŪRIU (NEDAUG) IR SUSUKI.

VĖL JUOS APKEPI SVIESTE IR SKANAUSssss

Aš tai dažniausiai vietoje dešrelių dedu daktariškos dešros. man tai labai skanu, o mano vyrui nepatinka verysad.gif  Jam lietiniai tik su varške turi būti ir visi kiti variantai netinka verysad.gif

MANO VYRUI IRGI TOKS MAISTAS ŠIAIP SAU - JAM MĖSOS GABALAS DIDELIS KEPTOS IR DAUG - BE DUONOS, BE DARŽOVIŲ - TAI TADA JAU GERAI.

BET VALGO VISKĄ............
Atsakyti
QUOTE(ggia @ 2005 10 27, 10:27)
vakar kepiau toki apica - nu apsirijimas
ax.gif
tesla - 4 kiausai, 4 saukstai miltu, 4 saukstai smulkiai tarkuoto olandisko surio (surio dejau truputi maziau, nieko baisaus nenutiko)
ismaisiau, gavosi skystoka mase, imeciau truputi prieskoniu
supyliau i didele keptuve ir ant lengvos ugnies uzkaiciau  4u.gif
paskui ant virsaus sumeciau likucius kumpelio, bet galima det bet ka - viskas sueitu
ir dar ant virsaus uzberiau stambiau tarkuoto surio
uzdengiau dangciu, kept reikia 10-12 min
maniskis valge net ausys lapsejo, sake kad skaniau nei picerijoj
blush2.gif

Įdomu ar orkaiteje galima kepti?
Atsakyti
Mūsų pajamos seniai nebe studentiškos,bet labai gerai atsimenu šį laikotarpį. verysad.gif Vyras išrankus maistui,kruopomis jo nepamaitinsi schmoll.gif ,tai aš jį apgaudavau tokiais kotletais:400-500g vištienos faršo,pusė pakelio avižinių dribsnių,2 kiaušiniai,kubelis sultinio,svogūnas ir prieskoniai.Sultinį ištirpinti karštame vandenyje ir užpilti dribsnius,kad išbrinktų,tada dėti visus produktus.Tešla gaunasi skystoka ,tai dėti šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepti tokius blynelius.Skonis gaunasi kaip grynos mėsos kotletų thumbup.gif thumbup.gif Kadangi jie truputį sausoki,tai visada darydavau padažiuką,ar baltą grybų,ar pakepindavau svogūnų su pom.padažu.Valgyti su karštom bulvėm,o dar jei yra kokių kopūstų ar burokėlių salotų,tai pasaka. thumbup.gif thumbup.gif Iš šito kiekio prikeptų blynelių su salotom užtekdavo dviem dienom,o išlesta tik 5-6lt. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jasia: 08 lapkričio 2005 - 12:41
QUOTE(ggia @ 2005 10 27, 11:27)
vakar kepiau toki apica - nu apsirijimas
ax.gif
tesla - 4 kiausai, 4 saukstai miltu, 4 saukstai smulkiai tarkuoto olandisko surio (surio dejau truputi maziau, nieko baisaus nenutiko)
ismaisiau, gavosi skystoka mase, imeciau truputi prieskoniu
supyliau i didele keptuve ir ant lengvos ugnies uzkaiciau  4u.gif
paskui ant virsaus sumeciau likucius kumpelio, bet galima det bet ka - viskas sueitu
ir dar ant virsaus uzberiau stambiau tarkuoto surio
uzdengiau dangciu, kept reikia 10-12 min
maniskis valge net ausys lapsejo, sake kad skaniau nei picerijoj
blush2.gif

Mes dažnai tokią picą kepam savaitgalio pusryčiams,tik aš į tešlą išvis nededu sūrio. schmoll.gif ,o vietoj miltų dedu krakmolą.Tik mano šeimynai vienos picos neužtenka blush2.gif ,tai aš patobulinau receptą ir iš to paties kiekio produktų iškepu dvi. rolleyes.gif Padas gaunasi plonesnis,bet man tai dar skaniau thumbup.gif Dedu 2 kiaušinius,2š.krakmolo,visai pamiršau doh.gif dar reikia 2š.majonezo,o tada viskas kas mėtosi šaldytuve. ax.gif Ir psio,kol vieną suvalgom,iškepa kita.Pabandykit.Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2004 09 02, 21:19)
NA JEI STUDENTAI IR TURITE TEVELIUS  KAIME TAI LASINUKU IR BULVIU TIKRAI TURIT...
NUPLAUK BULVES SU LUPENOM, PERPJAUK PER PUSE ANT JU UZDEK LASINUKU IR I ORKAITE... SKANAUS, DAR GALIMA FERMENTINIO SURIO UZTARKINTI, JEI TURI, O JEI NERA IR NEREIKIA, MANO SEIMYNA SEIP LABAI MEGSTA SU RAUGINTAIS KOPUSTAIS ARBA AGURKAIS... thumbup.gif



As ant virsaus bulves uzdedu lasinuku, tarkuotu morku su cesnaku ir majonezu ir siek tiek surio.Labai skanu
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2005 11 08, 12:36)
tokiais kotletais:400-500g vištienos faršo,pusė pakelio avižinių dribsnių,2 kiaušiniai,kubelis sultinio,svogūnas ir prieskoniai.Sultinį ištirpinti karštame vandenyje ir užpilti dribsnius,kad išbrinktų,tada dėti visus produktus.Tešla gaunasi skystoka ,tai dėti šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepti tokius blynelius.Skonis gaunasi kaip grynos mėsos kotletų


šitam receptui tinka kitas faršas?
nes vištienos nemėgstu
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2005 11 10, 09:26)
šitam receptui tinka kitas faršas?
nes vištienos nemėgstu

Su kitokiu asmeniškai nebandžiau,bet manau turėtų būti dar skaniau,nes nuo vištienos faršo jie būna sausoki.Jei dėt kokį kiaulienos ar maišytą turėtų būti sultingesni.Pabandyk ir parašyk kas gavosi.sėkmės. 4u.gif
Atsakyti