Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

O ar greit tos sirdeles iskepa? Ar nereikia ju apvirti ar supjaustyti?
Atsakyti
labai greitai iškepa, jos mažytės, pjaustyti nereikia. aš dariau taip: apkepiau svieste, po įdėjau grietinės liesiausios, prieskonių, truputį miltų. pasigamina per 10 minučių mirksiukas.gif
Atsakyti
NA TAVO VYRAS IR "BAJERISTAS" - ŠIRDŽIŲ ĖDIKAS - NEBLOGAI
ŠIAP TAI TAI MANO VYRO RECEPTAS - AŠ IRGI PIRMA MANIAU - ŠIRDELĖS FUUUUU

bet visai nieko ir greitai ir pigu.
SU MAJONEZU JOS TRUPUTĮ AŠTRESNĖS, O SU GRIETINE ŠVELNIOS.

VKARYKŠTĖ VAKARIENĖ

NUPIRKAU 6 ILGESNIAS DEŠRELES (ATRODO BIOVELOS SU RAUDONA JUOSTELE)
JAS SUPJAUSČIAU PER PUSĘ IR IŠILGAI - GAUNASI 24 GABALIUKAI.

IŠKEPIAU TIEK PAT LIETINIAMS BLYNŲ (KAŽKUR STIKLINĖ MILTU IR VANDENS IR VIENAS KIAUŠINIS, DRUSKOS)
TADA ANT BLYNO DEDI GABALIUKĄ DEŠRELĖS PAPILI KETČIUPU (KIEK PATINKA) , UŽBARSTAI SŪRIU (NEDAUG) IR SUSUKI.

VĖL JUOS APKEPI SVIESTE IR SKANAUSssss

galima tokius lietinius volioti kiaušinyje ir džiuvėsėliuose ir tada kepti, bet vakar nebuvo laiko - norėjosi valgyti - apsėjome ir be panieruotės.
Atsakyti
QUOTE(ailona @ 2005 09 22, 07:14)
IŠKEPIAU TIEK PAT LIETINIAMS BLYNŲ (KAŽKUR STIKLINĖ MILTU IR VANDENS IR VIENAS KIAUŠINIS, DRUSKOS)
TADA ANT BLYNO DEDI GABALIUKĄ DEŠRELĖS PAPILI KETČIUPU (KIEK PATINKA) , UŽBARSTAI SŪRIU (NEDAUG) IR SUSUKI.

VĖL JUOS APKEPI SVIESTE IR SKANAUSssss

galima tokius lietinius volioti kiaušinyje ir džiuvėsėliuose ir tada kepti, bet vakar nebuvo laiko - norėjosi valgyti - apsėjome ir be panieruotės.

Zinai ka, nesamoningai pagaminai beveik populiaru kinietiska patiekala..Jie i lietinius blynelius deda patroskintas darzovytes, grybu, mesytes, sulanksto keturkampa vokeli. na dar kiek i voliuka susuka - kaip stora desryte atrodo, ir ta tik ne kepa, o verda taukuose. As jas perku jau pagamintas, uzsaldytas, belieka orkaiten ikisti.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 09 22, 09:20)
Zinai ka, nesamoningai pagaminai beveik populiaru kinietiska patiekala..Jie i lietinius blynelius deda patroskintas darzovytes, grybu, mesytes, sulanksto keturkampa vokeli. na dar kiek i voliuka susuka - kaip stora desryte atrodo, ir ta tik ne kepa, o verda taukuose. As jas perku jau pagamintas, uzsaldytas, belieka orkaiten ikisti.



ČIA TU TURĖJAI OMENYJE KAD NESAMONĘ PAGAMINAU? sad.gif

LIETINIAI SU VARŠKE, SU MĖSA SU KOPŪSTAIS - MŪSŲ PROBOBUTĖS KINUS PAŽINOJO? A? tongue.gif
Atsakyti
Sveikos, papasakosiu, kaip as darau vistienos kakliukus+skrandukus+sparnelius. Viska suprieskoninu, ivairiu prieskoniu, kokiu tik yra namie siuo metu smile.gif Tada i skarda pripjaustau svogunu (ziedais), morku, buviu (i keturias dalis kokias), sudedu ant virsaus kakliukus arba ka tik turit, skanu ir vista gabaleliais. smile.gif Uzpilu grietineles truputi, uzdengiu folija, baigiant kepti, nuimu folija, kad apskrustu. Vyras aplaizo pirstus, tik jis nukrapsto morkas su svogunais, nes nevalgo ju verysad.gif
Is vaikystes prisimenu mamos keptus lietinius blynus su... plauciais. Labai skanu budavo... Ji isvirdavo plaucius, sumaldavo mesmale, pridedavo kepintu svogunu, daug daug prieskoniu ir vyniodavo i didelius blynus. Paskui pasikepdavom ir su grietine tongue.gif Labai skanu budavo....
Atsakyti
QUOTE(ailona @ 2005 09 22, 11:06)
ČIA TU TURĖJAI OMENYJE KAD NESAMONĘ PAGAMINAU? sad.gif

LIETINIAI SU VARŠKE, SU MĖSA SU KOPŪSTAIS - MŪSŲ PROBOBUTĖS KINUS PAŽINOJO?  A? tongue.gif


Manau, kad taip sakydama turejo omenyje nesamoningai - samoningai negalvojant apie tai, t.y. netycia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ailona @ 2005 09 22, 11:06)
ČIA TU TURĖJAI OMENYJE KAD NESAMONĘ PAGAMINAU? sad.gif

LIETINIAI SU VARŠKE, SU MĖSA SU KOPŪSTAIS - MŪSŲ PROBOBUTĖS KINUS PAŽINOJO?  A? tongue.gif

Kodel nesamone? As ta "nesamone" vaiki pastoviai seriu biggrin.gif Lietuviskus naliesnikus tezinojau su virta malta mesa ir su varske.Su kopustais neteko girdeti.O tie kinietiski ruloniukai tai su kopustais pagrinde, visa kita tik paskaninimui. .Jei izeidziau, pardon, as pagirt norejau...
Atsakyti
Aš tai savo vaika žiemai apipirkineju tai ant maisto pinigeliu stengiuos kuo maziau leist, o siandien valgome silke su morkom


aliejuje iškepu svogunus tada įdedu burokine tarka pjaustytas morkas kai iškepa dedu tomatu ir laukiu kol atves uo metu išdarineju silke, nulupu odele supjaustau smulkiais gabaliukais žinoma išemu kaula
silke sumaišau su morkom ir svogunais ir patiekiu su karštom bulvem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dargana @ 2005 08 18, 13:34)
Labai paprastai: viename puode išverdi kepenis, kitam skūras(pasūdytam vandenyje), trauki, kol dar karsta, is vandens ir viską sumali mėsmale, i masę dedi pakepintus svogūnus, pipirų ar kitų prieskonių, įpili truputi vandens kuriame virė skūros, įdedi dar druskos(mase turi būti sūroka, kai atšala ir sustingsta to sūrumo nebesijaučia, o jei pakankamai nepasūdysi tai kepeninė bus šleikštaus skonio) viska gerai išsuki, išmakaluoji ir padedi šaltoje vietoje, kad sustingtų...po to pjauni ir dedi ant duonos ir valgai..vailgai...valgai, o kai sumuštiniai pabosta, tada iškepu didelių blynų ir i juos suvyniojusi kepeninės gabaliukus pakepu riebaluose ir valgau su grietine-l abai skanu...Mmmm...


sudominai.
tik norejau paklausti, o kokia tu skuru funkcija: kad kiekis didesnis pigiai gautusi? kad riebiau butu? na turbut riebinti kaip nors reikia, ane? o va jei finansai mirtinai nespaudzia, gal galima dali tu skuru tiesiog kiauliena pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2005 09 27, 14:43)
sudominai.
tik norejau paklausti, o kokia tu skuru funkcija: kad kiekis didesnis pigiai gautusi? kad riebiau butu? na turbut riebinti kaip nors reikia, ane? o va jei finansai mirtinai nespaudzia, gal galima dali tu skuru tiesiog kiauliena pakeisti?

Jei finansai leidzia,tai patarciau deti kuo liesesnes kiaulienos sonines,gamybos procesas toks pats,tik as viska verdu vienam puode,o pakepinus svogunus,i juos suverciu visa sonines-kepenu mase ir viska kartu su prieskoniais pakepinu. 4u.gif
Atsakyti
Čia, manau, tos skūros tam, kad sustingtų masė (kaip šaltiena) g.gif
Atsakyti