siandien kepem-apskaiciavus, pietus apie 7 lt:
500g raugintu kopustu-2,2lt
apie tiek pat bulviu-tai gal apie 70ct grubiausiai
lasinukai-tik paspirginimui
1svogunas-didelis
kumpelio 400g-apie 3,90lt
siek tiek aliejaus
bulves sutarkavom burokine tarka(tingim rankom, tai su mikseriu 5 min)
svogunus paspiriginom sui lasinukais, po to sumetem i keptuve tarkes,,,truputi apkepem-kol preadejo keisti spalva
sumetem kopustus ir pjaustyta kumpeli
visa tai i forma ir kepem na gal apie valanda
prie to kefyras- apie 1,70lt
vaikams ausys lapsejo, ir liko rytdienai,,,,,,,,skonis puikus
p.s. siandien aptikome darbstuoleje sita recepta, ir nors skambejo egzotiskai, vaikai prase padaryti ir kitakart
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 09 14, 14:17)
siandien kepem-apskaiciavus, pietus apie 7 lt:
500g raugintu kopustu-2,2lt
apie tiek pat bulviu-tai gal apie 70ct grubiausiai
lasinukai-tik paspirginimui
1svogunas-didelis
kumpelio 400g-apie 3,90lt
siek tiek aliejaus
bulves sutarkavom burokine tarka(tingim rankom, tai su mikseriu 5 min)
svogunus paspiriginom sui lasinukais, po to sumetem i keptuve tarkes,,,truputi apkepem-kol preadejo keisti spalva
sumetem kopustus ir pjaustyta kumpeli
visa tai i forma ir kepem na gal apie valanda
prie to kefyras- apie 1,70lt
vaikams ausys lapsejo, ir liko rytdienai,,,,,,,,skonis puikus
p.s. siandien aptikome darbstuoleje sita recepta, ir nors skambejo egzotiskai, vaikai prase padaryti ir kitakart
500g raugintu kopustu-2,2lt
apie tiek pat bulviu-tai gal apie 70ct grubiausiai
lasinukai-tik paspirginimui
1svogunas-didelis
kumpelio 400g-apie 3,90lt
siek tiek aliejaus
bulves sutarkavom burokine tarka(tingim rankom, tai su mikseriu 5 min)
svogunus paspiriginom sui lasinukais, po to sumetem i keptuve tarkes,,,truputi apkepem-kol preadejo keisti spalva
sumetem kopustus ir pjaustyta kumpeli
visa tai i forma ir kepem na gal apie valanda
prie to kefyras- apie 1,70lt
vaikams ausys lapsejo, ir liko rytdienai,,,,,,,,skonis puikus
p.s. siandien aptikome darbstuoleje sita recepta, ir nors skambejo egzotiskai, vaikai prase padaryti ir kitakart
O kumpelis koks?
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 09 14, 14:17)
siandien kepem-apskaiciavus, pietus apie 7 lt:
apkepem-kol preadejo keisti spalva
sumetem kopustus ir pjaustyta kumpeli
visa tai i forma ir kepem na gal apie valanda
apkepem-kol preadejo keisti spalva
sumetem kopustus ir pjaustyta kumpeli
visa tai i forma ir kepem na gal apie valanda
tai čia į orkaitę reik kišt? ne per ilgai valanda?
kumpelis-na pirkau kazkoki su nedaug lasinuko-karsto rukymo, vistiek i kopustus kazkokio riebalo reikia,
na o kepem apie valanda-mes megstam kad kopustai ilgiau pasustu.
Dar ....kilo ideja,,,,,,,kai dariau ta kose , tai tarkes ir kopustu santykis buvo 1:1 pagal apimti,,,,,,,,,bety man paciai lyg rugstoka, tai sekanti karta bandysiu deti bulviu2 dalis o kopustu 1,,,,bet gal cia tik man, nes vaikams buvo liuks
na o kepem apie valanda-mes megstam kad kopustai ilgiau pasustu.
Dar ....kilo ideja,,,,,,,kai dariau ta kose , tai tarkes ir kopustu santykis buvo 1:1 pagal apimti,,,,,,,,,bety man paciai lyg rugstoka, tai sekanti karta bandysiu deti bulviu2 dalis o kopustu 1,,,,bet gal cia tik man, nes vaikams buvo liuks
....ir tiap.......tikrai ta forma kisau i orkaite,,,,,,,na kol buvo karsta tai atrode kaip apkepas,,,bet dabar,,,,,,tai kaip kopustai tusinti:)
bet vargiai rytdienos sulausk, nes labai jau kompanija aplink orkaite trinasi
bet vargiai rytdienos sulausk, nes labai jau kompanija aplink orkaite trinasi
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 09 14, 19:54)
....ir tiap.......tikrai ta forma kisau i orkaite,,,,,,,na kol buvo karsta tai atrode kaip apkepas,,,bet dabar,,,,,,tai kaip kopustai tusinti:)
bet vargiai rytdienos sulausk, nes labai jau kompanija aplink orkaite trinasi
bet vargiai rytdienos sulausk, nes labai jau kompanija aplink orkaite trinasi
isivaziduoju kaip skanu labai megstu kopustus tokius tusintus
As jau rasiau skyrelyje prie makaronu.. kaip pasigaminti jiems padazus.. jie tikrai skanus, nebrangu svarbiausiai ir nekaloringi (jei kam idomu)... ir juos galima daryti su ryziais nebutinai makaronais, taip pat papildant pagal fantazija (pakepinant mesytes arba desrele supjaustyta griezineliais, etc)... nebrangu o daug gaunasi.. pati studentiskais metais taip maitinausi... jei idomu, makaronu skyriuje gale... tikiuosi pravers
MES NE STUDENTAI, BET PATAUPYTI KARTAIS YRA PRAVARTU
VAKARYKŠTĖ VAKARIENĖ:
APIE 1KG VIŠTŲ ŠIRDELIŲ KEPINAME KEPTUVĖJE ALIEJUS AR TRUPUTĖLIS SVIESTO (KAIP IŠEINA), Į IŠKEPUSIAS ŠIRDELES SVOGŪNO, PRIESKONIŲ IR KOKĮ ŠAUKŠTĄ AR DU MAJONEZO. BAIGIANT KEPTI PABARSTYTI TARKUOTU SŪRIU (TRUPUTUKĄ) IRRRRRRRRR SKANAUS
VALGOME SU DUONA AR BULVĖM
VAKARYKŠTĖ VAKARIENĖ:
APIE 1KG VIŠTŲ ŠIRDELIŲ KEPINAME KEPTUVĖJE ALIEJUS AR TRUPUTĖLIS SVIESTO (KAIP IŠEINA), Į IŠKEPUSIAS ŠIRDELES SVOGŪNO, PRIESKONIŲ IR KOKĮ ŠAUKŠTĄ AR DU MAJONEZO. BAIGIANT KEPTI PABARSTYTI TARKUOTU SŪRIU (TRUPUTUKĄ) IRRRRRRRRR SKANAUS
VALGOME SU DUONA AR BULVĖM
MALONU KAD SKANIAI PAVALGĖTE
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 09 21, 14:22)
troškinau šiandien širdeles- tikrai pigus ir skanus maistukas su virtom bulvėm ir močiutės raugtais agurkeliais
O man kazkaip nelabai tos sirdeles....zinau kad skanu, pigu...bet sirdeles