Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

Duonos kotletų skonis šiek tiek primena sojos kotletus, o vyras sakė, jog jam primena mokyklos laikų šnicelį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2009 05 21, 16:49)
Man idealiausiai išeina tešla: į 1st. šilto vandens įberti puse šaukštelio druskos, 2 šaukštelius cukraus, 1šaukštelį sausų mielių. Maišyti kol ištirps viskas, tuomet į dubenį supilti tą vandenį, 2st. miltų išminkai iškočioji kloji į skardą ir viską ką turi ant viršaus. Labai minkštas ir puikus padas gaunasi. Šį receptą radau Supermamoje. Nepamenu kas rašė  g.gif


Štai mano rezultatas su Jūsų padu thumbup.gif

user posted image

(Šiek tiek pasvilom, bet vistiek labai skanu buvo blush-anim-cl.gif )
Atsakyti
QUOTE(vestė21 @ 2009 06 05, 12:51)
pabandyk netikrus balandėlius. Į faršą pritarkuok kopūstų, virtų ryžių įdėk ir kap kotletukus kepk. Ir darbo mažiau ir sunaudoji produktų mažiau nei tikriems balandėliams. Oaš ir vaikus prigaunu blush2.gif nes balandėlių nevalgo schmoll.gif


Perskaičiusi šį receptą panorau savuoju pasidalint. Čia taupymas bus gal tik laiko atžvilgiu - studentams tai irgi svarbu. Taigi mano A la "balandėliai": gilioje keptuvėje apkepinu faršą, pridedu tarkuotų morkų, smulkintų svogūnų, apkepinu. Užpilu pomidorų padažu, dar truputį pakepinu ir supilu viską į puodą su verdančiu vandeniu ar sultiniu (vandens tiek, kad su keptuvės mąse gautųsi 2/3 puodo tūrio. Tada ten suverčiu daug stambiai pjaustytų kopūstų ir greitai suverdančių ryžių. Gaunas tirštas balandėlių skonio troškinys. (Lyg ir nepraleidau kokio ingrediento g.gif jei ką pamiršau, žinokit, kad sudėt reikia viską tą patį, ką ir balandėliams, tik vyniot nereikia). Patiekus su bulvytėmis liepiu džiaugtis, kad jau gatavai susmulkinti ir vargt nereikia lotuliukas.gif
Atsakyti
aš dar atradau tokius blynus mes bulviniais vadinam. Užplikai miežinių ar kitokių dribsnių ir kokia 5val tame vandenyje laikai kad išbrinktų. Po to prijaustai žalio svogūno, imuši kiaušinių, įdedi krakmolo ir prieskonių. Tešla turi atpodyti kaip blynams, gana tiršta ir kepi. Valgom su grietine. Man labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vestė21 @ 2009 07 21, 10:58)
aš dar atradau tokius blynus mes bulviniais vadinam. Užplikai miežinių ar kitokių dribsnių ir kokia 5val tame vandenyje laikai kad išbrinktų. Po to prijaustai žalio svogūno, imuši kiaušinių, įdedi krakmolo ir prieskonių. Tešla turi atpodyti kaip blynams, gana tiršta ir kepi. Valgom su grietine. Man labai patiko thumbup.gif

as ir panasiai darydavau,tik dar virtu ryziu idedavau thumbup.gif
Atsakyti
nusipirkti konservuotu pupeliu su pomidoru padazu ( baltos kad butu) kaina apie 1.79LT, farso apie 50 - 100 gr, kaina apie 2 lt, viska iskepti keptuveje, 3 asmenims suaugusiams uztenka ir tikrai skanu
Atsakyti
QUOTE(zaliaake25 @ 2009 08 14, 10:48)
nusipirkti konservuotu pupeliu su pomidoru padazu ( baltos kad butu) kaina apie 1.79LT, farso apie 50 - 100 gr, kaina apie 2 lt, viska iskepti keptuveje, 3 asmenims suaugusiams uztenka ir tikrai skanu

3 asmenims užtenka 50-100 gr faršo. blink.gif Kad ir su pupelėm, vis vien nelabai įsivaizduoju kaip gali užtekti. lotuliukas.gif Bandau bent įsivaizduoti koks tai kiekis, aš į sriubą frikadelėm daugiau sudedu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singerita: 14 rugpjūčio 2009 - 17:29
QUOTE(pašnekutė @ 2009 07 12, 14:08)
Perskaičiusi šį receptą panorau savuoju pasidalint. Čia taupymas bus gal tik laiko atžvilgiu - studentams tai irgi svarbu. Taigi mano A la "balandėliai": gilioje keptuvėje apkepinu faršą, pridedu tarkuotų morkų, smulkintų svogūnų, apkepinu. Užpilu pomidorų padažu, dar truputį pakepinu ir supilu viską į puodą su verdančiu vandeniu ar sultiniu (vandens tiek, kad su keptuvės mąse gautųsi 2/3 puodo tūrio. Tada ten suverčiu daug stambiai pjaustytų kopūstų ir greitai suverdančių ryžių. Gaunas tirštas balandėlių skonio troškinys. (Lyg ir nepraleidau kokio ingrediento  g.gif jei ką pamiršau, žinokit, kad sudėt reikia viską tą patį, ką ir balandėliams, tik vyniot nereikia).  Patiekus su bulvytėmis liepiu džiaugtis, kad jau gatavai susmulkinti ir vargt nereikia  lotuliukas.gif



drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif O taip, o aš ir pamiršus buvau, reiks padaryti thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Idėjos baigėsi? BAndau kelt temą į viršų, gal atsiras dar vienas kitas receptukas
Atsakyti
Cukiniju blynai
Cukinija
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
Prieskoniai, Vegeta
Juodieji pipirai, malti
Gaminimas:
Cukiniją sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų, pagal skonį prieskonių ir juodųjų pipirų.
Viską gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje kaip paprastus blynus. su grietine.
Atsakyti
prisiskaiciau as apie "a la balandelius" ir labai uzsimaniau pabandyt. farso namie neradau, bet atradau saldyta vista. atsildziau ja ir: i puoda sudejau pjaustyta kopusta,uzpyliau vandieniu, smulkiai supjausciau vistienos krutinele, idejau smulkinta svoguna, morka, priberiau ryziu. ir slakeli aliejaus. prieskoniuku kaip paprastiems balandeliams. skaniai gavosi thumbup.gif

aplamai, man vista yra pigiausia mesa. perku dazniausiai tik visa, nes is jos vienos galima padaryt kelis patiekalus:

visada ja supjaustau gabaliukais.
krutinele paleidziu troskinius, guliasui, arba kepsneliams.
is nugaros, kaulo nuo krutineles ir odeles nuo krutineles galima net kelis kartus sriuba isvirt.
o pacius sparnelius, blauzdeles, kumpelius kepu keptuveje, orkaiteje su bulvemis...

visai skanu yra toks "guliasas":
vista sukapoti nedidukais gabaliukais (pvz.: sparneli i 3 dalis, blaudzele per kaula kirst ir i kelis gabaliukus). idet druskos, pipiru. leist pasimarinuoti 15 min. tada viska bert i puoda, supjaustyt svoguna ziedais.( pagal tikra sio patiekalo recepta reikia apie 1 kg svogunu ant visos vistos tad priklausomai koki kieki vistos desite, reikia beveik tiek pat svoguno. bet as dedu maziau.) svoguna det i puoda. tada idet pomidoru pastos ar kokio ketcupo, tiek kad vanduo gerai isidazytu. idet lauro lapa ir virt ant vidutines ugnies 30min. tada ragaut ir det druskos, pipiru, ir dar pomidoru pastos pagal skoni. seip sis troskinukas turi buti astrus ir reik det daug pipiru, bet as nemegstu astriai, tad dedu nedaug. po to galima dar pavirt kokiu 10 min. ir valgom su ryziais, bulvem, bulviu kose ir t.t. daug prie ko tinka.

patinka ir vaikams ir vyrams smile.gif thumbup.gif

Atsakyti
Labai pigiai,skaniai galima pasigaminti skrylius {su geru spirgiukų+pienuko+svoguniuko padažu}
Atsakyti