Įkraunama...
Įkraunama...

kaip pigiai pavalgyti?

as kai taupau tai darau Eziuku, o kai tingiu tuos eziukus daryt tai darau skrylius, nu visai pigu, reikia kiausinio, miltu ir vandens, padazui grietines, na jau suspirguciais tai jau prabanga
essen.gif
Papildyta:
o dar kartais darau tokia kose, ja mano senelis vadina MAKĖ (senoviskas pavadinimas) reikia bulviu ir truputuka mesos, geriausiai farso (labai nedaug del kvapo kaip sakoma) lengva pagaminti, i puoda pripili vandens tada supjaustai bulvytes, taip kaip kepimui, nu ir ka idedame ta truputuka mesos, druskos, pipiru ir vsio, troskini kol bulvikes pasileidzia nu ir viskas prasom puota, kose tikrai skani gaunasi, skanumelis, verta isbandyti pasigaminti, o svarbiausiai tikrai nedaug kainuoja
Papildyta:
dar vienas is bulviu pigus reikalas, bulves sutarkuoji brokine tarka, ir kepi ant keptuves su druskele ir pipiriukais, dar kokio svoguniuko, nu man tai skanu su kefyriuku liuks
Atsakyti
QUOTE(saulele xs @ 2009 03 20, 17:25)
dar vienas is bulviu pigus reikalas, bulves sutarkuoji brokine tarka, ir kepi ant keptuves su druskele ir pipiriukais, dar kokio svoguniuko, nu man tai skanu su kefyriuku liuks

mes sita daznai praktikuojam thumbup.gif su marinuotais ar raugintais agurkeliais....galima pirstus apsilaizyt!!! taip paprasta ir be galo skanu!
Atsakyti
neskaiciau visos temos,bet as darau tokius kukulius.isverdu bulves su lupyna.nuluptas sumalu idedu krakmolo suminkau formuoju kukuliuka i vidu galima idet varskes arba surio gabaliuka arba visai be nieko ir verdam.as valgau su grietine.cia mano panenkos megiamiausias patiekalas.
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 03 20, 18:10)
mes sita daznai praktikuojam thumbup.gif  su marinuotais ar raugintais agurkeliais....galima pirstus apsilaizyt!!! taip paprasta ir be galo skanu!

drinks_cheers.gif
Atsakyti

Na, kai mums su vyru buvo labai striuka su pinigais, tam, kad būtų ką pavalgyti pusryčiams ar vakarienei mes virdavome šaltienas. Beje į jas nebūtina dėti kiaulės kojos, ar ausų (tai brangu). Turguje (prekybos centruose brangiau) nusiperki kaulų ant kurių dar yra šiek tiek mėsos, arba nueini į mėsos parduotuves tie patys kaulai su dar daugiau mėsos vadinasi "ragu", jei bijai, kad nesusting ir esi prekybos centre, tai pažiūrėk būna kiaulių kojų dalelės ten kur sanariukai papjaustyti bet nėra nagų (nemoku paaiškinti, gal suprasit) taigi prisiperki iki 3Lt kaulų, pipirų (maltų), druskos ir lauro lapelį (būtinai). gerai nuplauni kaulus ir verdi 2 min po to nupili vandenį ir vėl su švariu vandeniu ir druska verdi kol jie visiškai suvirs vandenį pasilieki (man asmeniškai kvapas nepatikdavo, bet ką darysi verysad.gif ) Atvėsinus nuimi nuo kaulų mėsą, sumali, pridedi pipiro, jei dar reikia druskos tada suverti masę į puodą ir trumpai paverdi maišydama, kad neprisviltų su lauro lapu. Išeina gan didelis indas šaltienos. valgai 2-3 dienas. Aišku pietums darai, ką nors bet manau už 4Lt tai iš ties pigu.

Daugelis komentavo vat sita, kaip slykstu ir visoki, o man tai liuks, gal net geriau nei is pusgalvio smile.gif
Is maximu prisiperkam, tikrai bjauresniu dalyku, reiks pasidaryti, sunkmetis juk, turetu tikrai but skanu,...
Atsakyti
QUOTE(Domcė @ 2007 09 11, 14:41)
Jei jau kalbant apie pigumą,tai dabar pigu pirkti kiaulės galvą... kai kur ji būna net su ausimis  ax.gif
Ją išvirus ir nukaulinus,gaunasi gerokas kalnas mėsos... beje,skanios....
Sumalus,puikiausi įdarai lietiniams,virtų bulvių cepelinams,pyragėliams....

Dar labai gardu į lietinius, virtinukus, cepelinus, mielines bandeles dėti plaučiukų įdarą. Plaučių kaina (ypač turguje) tikrai maža, reikia gerai nuplauti, dėti į puodą (didesnį gerokai nei žali plaučiukai, nes jie išsipučia ir atrodo taip gan savotiškai virdami blush2.gif ), išvirti (aš vandenį keičiu bent kartą virdama), tada sumalti mėsmale, pakepinti spirgučių, į juos sudėti maltus plaučiukus, svogūno galima, druskos, pipiriukų, viską truputį apkepinti (nes plaučiai labai iš savęs sausi, reikia spirgiuko). Man į lietinius su grietinės ir sviesto padažu... nu nerealiai skanu... O jei mielinės bandelės, mažiukės, pusmėnulio formos... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 25 kovo 2009 - 18:33
mes tai labai pigiai, bet sociai ir skaniai pavalgom smile.gif tai va, picos miltai (kaina iki 3 Lt, o uztenka kokiom 4 picom) desrytes,( perkam nebrangia, arba jei turim, tai desreliu ar ko nors), surio (galima pirkti, kai akcijos buna), pievagribiai ( ir iki lito sumokam), is mamu galima parsivezti marinuotu agurku:) dar papjaustau koki pomidora:) siaip galima prideti belen ko smile.gif labai labai sotu, ir valgom dvi dienas smile.gif
kaip pasiruosti tesla yra instrukcija ant pakelio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(palene @ 2009 05 19, 16:31)
mes tai labai pigiai, bet sociai ir skaniai pavalgom smile.gif tai va, picos miltai (kaina iki 3 Lt, o uztenka kokiom 4 picom) desrytes,( perkam nebrangia, arba jei turim, tai desreliu ar ko nors), surio (galima pirkti, kai akcijos buna),  pievagribiai ( ir iki lito sumokam), is mamu galima parsivezti marinuotu agurku:) dar papjaustau koki pomidora:) siaip galima prideti belen ko smile.gif labai labai sotu, ir valgom dvi dienas smile.gif
kaip pasiruosti tesla yra instrukcija ant pakelio wink.gif

Tą patį galima pačiam pasidaryt ir be tų miltų, kam dar papildomai man pirkti tuos miltus chemijos pilnus, jei galiu iš savo miltų, mielių ir vandens normalią tešlą pasigamint. Be to, gerokai skaniau
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2009 05 19, 17:42)
Tą patį galima pačiam pasidaryt ir be tų miltų, kam dar papildomai man pirkti tuos miltus chemijos pilnus, jei galiu iš savo miltų, mielių ir vandens normalią tešlą pasigamint. Be to, gerokai skaniau

visiskai pritariu drinks_cheers.gif kai pabandziau pati gaminti tesla pries kelis metus, niekad nebemetu pinigu tiems malsenoms misiniams schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif o gal jkuri galetu, smulkiai papasakoti kaip ta tesla daryti picai blush2.gif
Atsakyti
O as labai pigiai pasidarau saltienos topsecret.gif Mociute ismoke ir mano vyrui labai ji patinka.
Nusiperki kiaulienos odeliu ir verdi jas su pipirais,lauro lapais,ivairiais prieskoniais.Kai isverda,sumalu per mesmale,ipilu truputi to skyscio kuriame vire ir palieku stingt.Labai skanu ir su bulvem,ir su duona.Isbandykit,tikrai pigu ir skanu topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele xs @ 2009 05 20, 21:56)
4u.gif o gal jkuri galetu, smulkiai papasakoti kaip ta tesla daryti picai  blush2.gif

siaip yra atskira tema picoms skirta prie antru patiekalu. va nukopinau savo posta:
as tesla darau is:

1 kiausinio
20-30 g mieliu
2 v.s. grietines
~100ml pieno
ziupsnelio cukraus ir druskos
miltu
puse pakelio sviesto
(sunku parasyti proporcijas, nes is akies visada dedu)

mieles uzpilti cukrumi, isplaktu kiausiniu, grietine, pienu.
sviesta sumaisyti su miltais iki birios mases.
kai mieles istirpsta, visa ta misini pilti i miltus, sumaisytus su sviestu.
isminkyti tesla, palaikyti apie 1-2val (as dazniausiai jei skubu tai palaikau viena valanda ir gerai buna). pries kociojant ideti nors trumpam i saldytuva, kad neplystu.
tesla buna tikrai skani ir trapi
as dar kartais imaisau zoliniu prieskoniu-gera skoni duoda
tesla iskocioti, deti ant virsaus ivairiausius priedus ir kepti apie 20min ikaitintoje orkaiteje.
mums gaunasi dvi dideles picos per visa skarda.
Atsakyti