Savo šunų irgi neauginu tik kaip skambučių
, bet kamerom ir signalizacijom apsistatyti turint šunis irgi atrodo juokinga ir netikslinga. Geriau, kai šuo išmiega lovoj (ar būdoj) ir atlieka tai, dėl ko žmonės šunis prisijaukino.

QUOTE(Titinė @ 2014 01 30, 08:52)
Savo šunų irgi neauginu tik kaip skambučių
, bet kamerom ir signalizacijom apsistatyti turint šunis irgi atrodo juokinga ir netikslinga. Geriau, kai šuo išmiega lovoj (ar būdoj) ir atlieka tai, dėl ko žmonės šunis prisijaukino.

o tam, kad šuo būtų vietoj signalizaijos, jį pirkt tikslinga?

ir ką tie šunys voljere padarys? signalizacija bent policiją iškvies, šuo palos, jei nenunuodys, ir viskas

Na, signalizacijos nepaglostysi, nepažaisi su ja.Todėl man labiau patinka šuo, o ne signalizacija. Palaidi šunys aptvertoje teritorijoje (ne voljere) saugo tikrai puikiai. Vasarą mano namų durys atviros dieną ir naktį
Bet kiekvienas įsikuria taip, kaip jam patogiau...
Bokseris - tarnybinis šuo, tinkamas daug kam.
Žmonės pirmiausia šunis prijaukino kaip naudingus gyvūnus, tik po to išveisė atskiriems darbams pritaikytas veisles, o dabar baigia nuveisti visus iki dekoratyvinių nenaudingų padarų lygio.
O kadangi tema yra apie šunų miegojimą, tai esu auginusi anglų buldogą, kuris visada miegodavo ant pagalvės, padėtos ant jo mėgstamos sofos. Jei miegodavau kartu, priglausdavo savo minkštą snukelį man prie veido ir garsiai knarkdavo. Jis niekada nedirbo nei sargu, nei signalizacija.

Bokseris - tarnybinis šuo, tinkamas daug kam.
Žmonės pirmiausia šunis prijaukino kaip naudingus gyvūnus, tik po to išveisė atskiriems darbams pritaikytas veisles, o dabar baigia nuveisti visus iki dekoratyvinių nenaudingų padarų lygio.
O kadangi tema yra apie šunų miegojimą, tai esu auginusi anglų buldogą, kuris visada miegodavo ant pagalvės, padėtos ant jo mėgstamos sofos. Jei miegodavau kartu, priglausdavo savo minkštą snukelį man prie veido ir garsiai knarkdavo. Jis niekada nedirbo nei sargu, nei signalizacija.
Mano azijatai gyvena lauke.
Gera, šilta būda būtina šuniui, gyvenančiam lauke. Tad matyt aš irgi propaguotoja.
BINGO
Mes šeimininkai. O jūs jei nežinot, yra skirtingos veislės, su skirtingomis paskirtimis. Yra, žinokite, veislių, kurių paskirtis - teritorijos apsauga.
Klausimų, ar puls neturiu - bandėme. Ir savo teritoriją mano šunys saugo ne todėl, kad neturi kur pabėgti, o todėl, kad tokia yra veislės paskirtis.
Šitaip žiauriai nustekenti mano šunys pas vetą važiuoja tik pasiskiepyti ir dar kraujo tyrimams pradžioje, kai tik perėjome ant RAW. Skirtingai nuo jūsiškių, kiek pamenu iš SM vet. skyrelio.
Merginos, gal neabsoliutinkite ir pažiūrėkite, ar teisuolių karūnos mažumėlę nespaudžia?
QUOTE(Rodnega @ 2014 01 23, 17:06)
Daugumai budos propaguotojų reikia ne šuns ( šeimos nario, draugo ir kompaniono) kaip mums o nemokamo skambučio ant lenciūgo....
Gera, šilta būda būtina šuniui, gyvenančiam lauke. Tad matyt aš irgi propaguotoja.
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 24, 14:24)
Aš nieko prieš šuns auginimą voljere. Aš netgi už - maniškiai per vasarą kaime ten dienas leidžia. Juo labiau, oras grynas, aplinka kita, vis ne kambary tupėt, kol mes darbuose. Bet kad uždaryt, tik ėst nunešt ir 10 minučių aplink namą apvest... Nu nežinau. Kam tada tas šuo, signalkė geriau. Nei šert, nei vedžiot, nei voljero statyt.
BINGO

QUOTE(Nolda @ 2014 01 24, 16:36)
o tai šuo ar jūs šeimininkas? jei nežinot, tai gaujos vadas turi ginti gaują ir stabdyti įsibrovėlius.
o šuo dar klausimas ar puls. šunys voljeruose loja iš baimės ir pakrikusių nervų, nes kažkas braunasi (eina pro šalį) o jie neturi kur pabėgti. jei puls, tai vėlgi, iš nervų, baimkės, streso ir normalus šuo pulti neturi. tad stekenate savo šunį kaip reikalas ir dar džiaugiatės..
o šuo dar klausimas ar puls. šunys voljeruose loja iš baimės ir pakrikusių nervų, nes kažkas braunasi (eina pro šalį) o jie neturi kur pabėgti. jei puls, tai vėlgi, iš nervų, baimkės, streso ir normalus šuo pulti neturi. tad stekenate savo šunį kaip reikalas ir dar džiaugiatės..
Mes šeimininkai. O jūs jei nežinot, yra skirtingos veislės, su skirtingomis paskirtimis. Yra, žinokite, veislių, kurių paskirtis - teritorijos apsauga.
Klausimų, ar puls neturiu - bandėme. Ir savo teritoriją mano šunys saugo ne todėl, kad neturi kur pabėgti, o todėl, kad tokia yra veislės paskirtis.
Šitaip žiauriai nustekenti mano šunys pas vetą važiuoja tik pasiskiepyti ir dar kraujo tyrimams pradžioje, kai tik perėjome ant RAW. Skirtingai nuo jūsiškių, kiek pamenu iš SM vet. skyrelio.
Merginos, gal neabsoliutinkite ir pažiūrėkite, ar teisuolių karūnos mažumėlę nespaudžia?

Kad azijatai, kaukazo aviganiai teritorijos apsaugai - nieks ir nesiginčyja. Bet bokseriai ir džeko raselo terjerai?
kuriam pasivaikščiojimas luke yra spa arba kurio darbas yra lot iš voljero
nieks nieko ir nesakytų jei lauke laikomos būtų atitinkamos veislės ar su atitinkama priežiūra, dresūra, vedžiojimais ir užsiėmimais. ar svarbu tik prikibt 
ir vetas čia prie ko
mano namuos nei vienas šuo neapsirgo

ir vetas čia prie ko

QUOTE(Nolda @ 2014 01 30, 12:34)
Kad azijatai, kaukazo aviganiai teritorijos apsaugai - nieks ir nesiginčyja. Bet bokseriai ir džeko raselo terjerai?
kuriam pasivaikščiojimas luke yra spa arba kurio darbas yra lot iš voljero
ar svarbu tik prikibt 
ir vetas čia prie ko
mano namuos nei vienas šuo neapsirgo 

ir vetas čia prie ko

Svarbu ne prikibti - nesusireikšminkite. Svarbu nedaryti apibendrintų, nepagrįstų išvadų.
Pacitavau jūsų pasisakymą., kuriame neminite kažkokių veislių, kalbate apie šunis. Iš to paties pasisakymo seka, kad šuns gyvenimas lauke yra stekenimas. Tai netiesa. Tada atmeskime genetiką, maitinimą - veiskime beleką, belekaip, bet tegul miega lovoje.
SM skaito daug pradedančių šunininkų, todėl reikia galvoti, ką sakote.
Pasikartosiu, kad pasiūlymas tik vienas - neapibendrinti. Jeigu jau taip didžiadvasiškai dalinatės patirtimi, tai mintis dėstykite nuosekliai.
Bokseris - tarnybinis šuo, todėl teritorijos apsaugai puikiai tinka. Tiesa, pas mus tik šiltuoju metų laiku. Nors mano bokseriai ir dabar visas dienas bėgioja lauke. Be abejo, bokseriai yra ir įdomūs, labai emocingi kompanjonai žmogui
.
Nolda, keistas palyginimas džeko raselo terjerų ir bokserių. Įtariu, kad nesat mačiusi bokserio.

Nolda, keistas palyginimas džeko raselo terjerų ir bokserių. Įtariu, kad nesat mačiusi bokserio.

QUOTE(Titinė @ 2014 01 30, 12:26)
Bokseris - tarnybinis šuo, todėl teritorijos apsaugai puikiai tinka. Tiesa, pas mus tik šiltuoju metų laiku. Nors mano bokseriai ir dabar visas dienas bėgioja lauke. Be abejo, bokseriai yra ir įdomūs, labai emocingi kompanjonai žmogui
.

čia ne palyginimas, čia prieš savaitę gyrėsi žmogus kad raselas pas jį voljere gvena, ir net kartais išveda pasivaikščiot

QUOTE(Nolda @ 2014 01 29, 16:24)
bokseris nėra sarginė veislė
o loja ir mano kai kas ateina.. paloja, apsšokinėja, nulaižo. viena, kuri lojo ir kando - lojo dėl prastos psichikos ir baimės. ir mano aviganė miega po kaldra, gal nenormali.

QUOTE(Nolda @ 2014 01 30, 12:34)

Iš Vokiečių bokserio FCI standarto:
BEHAVIOUR / TEMPERAMENT : The Boxer should be fearless self-confident, calm and equable. Temperament is of the utmost importance and requires careful attention. Devotion and loyalty towards his master and his entire household, his watchfulness and self-assured courage as a defender are famous. He is harmless with his family but distrustful of strangers. Happy and friendly in play, yet fearless in a serious situation. Easy to train on account of his willingness to obey, his pluck and courage, natural keenness and scent capability. Undemanding and clean, he is just as agreeable and appreciated in the family circle as he is as a guard, companion and working dog. His character is trustworthy, with no guile or cunning, even in old age.
Nu vėl UPS, nia?

QUOTE(Crazy Daisy @ 2014 01 30, 13:25)
Iš Vokiečių bokserio FCI standarto:
BEHAVIOUR / TEMPERAMENT : The Boxer should be fearless self-confident, calm and equable. Temperament is of the utmost importance and requires careful attention. Devotion and loyalty towards his master and his entire household, his watchfulness and self-assured courage as a defender are famous. He is harmless with his family but distrustful of strangers. Happy and friendly in play, yet fearless in a serious situation. Easy to train on account of his willingness to obey, his pluck and courage, natural keenness and scent capability. Undemanding and clean, he is just as agreeable and appreciated in the family circle as he is as a guard, companion and working dog. His character is trustworthy, with no guile or cunning, even in old age.
Nu vėl UPS, nia?
Nu vėl UPS, nia?

kodėl ups

Nu ups, nes pacitavau du postus, kur teigėte, kad bokseris netinka apsaugai.
QUOTE(Nolda @ 2014 01 30, 14:37)
kodėl ups
aš labai palaikau nuomonę, kad tarnybinis šuo turi gyventi su žmogumi. tai nereiškia miegot lovoje, tačiau dalyvauti žmogaus gyvenime, o ne voljere ar kieme vienas ar su draugu didžiąją dalį dienos.

Gal gana absoliutinti visus? Tegu augina voljere - toks žmogaus sprendimas. Negi visi turi augint taip, kaip tu? Gal tiesiog geriau paaiškinti žmogui, kad voljere gyvūnas turėtų gyvent tokį patį gyvenimą, kaip ir kambary - gyventi šalia žmogaus ir bendrauti su juo.
Daugumos šunys didžiąją laiko dalį būna vieni - voljere, narve ar lovoj. Žmonės dirba, jei ką. Gal geriau kalbėkim apie to laiko, kurį leidžia kartu, kokybę.
Ir šiaip, nesiplečiant - gal grįžt prie temos vertėtų?