Įkraunama...
Įkraunama...

"Yamaha" muzikos mokykla (Vilnius)

QUOTE(tusiukas8 @ 2007 11 27, 19:47)
Visi tokio amziaus vaikai yra linke megdzioti. Ir nezinau kaip gali buti jauciamas skirtumas tarp vaiku, jei su visais vienodai uzsiima. Jei vaikui visai nuobodu, vadinasi mama neskiria demesio kartojant pamoka. O gal greiciausiai jam ne taip jau nuobodu kaip atrodo, o tiesiog vaikas stebi pamoka nes jam tai kazkas naujo ir neturi laiko kartoti smile.gif . O jei laksto ir nesidomi pamoka , tai gal tiesiog jo toks budas, arba vel mamos beda jei nemoka vaiko sutramdyt ir sudomint . Nes mama yra pagrindinis pavizdys smile.gif 4u.gif

Jei jau atvedam į pamokėlę, tai pagrindinis yra mokytojas, vadovas. Jo pamokėlė, tik nuo jo ir priklauso, ar pamoka bus sėkminga, ar patiks vaikučiui. Jam už pamoką juk ir sumokama. Tikrai bus kažkoks balaganas, jei mamos pradės tramdyti ar dar kažkokią prievartą naudoti.4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasras @ 2007 11 29, 09:56)
Jei jau atvedam į pamokėlę, tai pagrindinis yra mokytojas, vadovas. Jo pamokėlė, tik nuo jo ir priklauso, ar pamoka bus sėkminga, ar patiks vaikučiui. Jam už pamoką juk ir sumokama. Tikrai bus kažkoks balaganas, jei mamos pradės tramdyti ar dar kažkokią prievartą naudoti.4u.gif

Taip, mokytojas be abejo yra pamokos variklis, bet labai gaila, kad yra toks požiūris, jog jei aš moku pinigus, tai iš mano vaiko prašom padaryti stebuklą.Tėvai visų pirma turi suprasti, kad jie moka ne už galutinį produktą, bet už sistemingą darbą, kurio geriems rezultatams pasiekti reikalingas bendradarbiavimas(mokytojas+mokinys+tėvai)
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 27, 21:06)
Tik to ir betrūko, jog mamos pradės vaikus tramdyti  lotuliukas.gif

Jeigu vaikas per daug įsijaučia ir tai kitiems trukdo, tai gal ir reikėtų sutramdyt, nebent jam yra viskas leidžiama
Atsakyti
Žodis "tramdyti" rodo požiūrį į vaiką... Juk negražiai besielgiančiam vaikui galima švelniai pasakyti, kad jis negerai elgiasi ir pan. O tramdomi yra žvėrys...
Grupelėje, su kuria mes lankom, yra berniukas, kuris tikrai savotiškai elgiasi, bet tai niekam netrukdo...Matau, kad kartais mamai sunku su juo būna, bet ji labai švelniai jam primena, kad dabar yra pamokėlė...
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2007 11 29, 10:27)
Taip, mokytojas be abejo yra pamokos variklis, bet labai gaila, kad yra toks požiūris, jog jei aš moku pinigus, tai iš mano vaiko prašom padaryti stebuklą.Tėvai visų pirma turi suprasti, kad jie moka ne už galutinį produktą, bet už sistemingą darbą, kurio geriems rezultatams pasiekti reikalingas bendradarbiavimas(mokytojas+mokinys+tėvai)

Oi ne, tikrai ne taip supratote. Mano požiūris tikrai ne toks, kad reikėtų daryti iš vaiko stebuklą. Svarbiausia, kad vaikui būtų įdomu, kad mokytųsi bendrauti, pamiltų muziką, galbūt lavintų muzikinius gebėjimus ir šiaip, kad jam būtų gera,kad norėtų lankyti pamokėles.
Norėjau pasakyti,kad mokytojas turėtų būti savo darbo ir entuziastas, ir profesionalas, ir išmanantis ne tik savo specialybę, bet ir apie vaikučius, jų raidos etapus, kad būtų susipažinęs nors kiek su vaikų psihologija. Mano pačios patirtis, apie kurią jau rašiau šioje temoje, tokia, kad nuėjus į demo versiją, buvo dirbama vos su keliais vaikučiais, kurie klausė mokytojos. Ir jai buvo visai nesvarbu,kad aplinka nebuvo tinkamai paruošta (užsiėmimų salėje buvo daug kamuolių, lankų.., kurie traukė mažylių dėmesį). Taigi, smalsesni vaikučiai (tarp jų - ir maniškė) norėjo išbandyti viską. Mokytoja į tai visai nereagavo, dirbo ir dainavo tik su keliais vaikučiais. Todėl mes pasirinkome "Strazdanėlių" mokyklėlę, ir esame be galo patenkinti ir pamokėlėmis, ir mokytojomis. thumbup.gif Ir dar galvoju,kad gal tik mums nepasisekė su Yamaha mokyklėle, nes juk ne vienintelė tokia mokyklėlė mieste, jų yra daug, ir mokytojai gal kitose dirba atsakingai ir nuoširdžiai. 4u.gif
Atsakyti
Mūsų Yamahos mokytoja yra ir pradinių klasių mokytoja šalia esančioje mokykloje. Ji tikrai turi Dievo dovaną bendrauti su vaikais...Esu labai patenkinta. Mokyklėlės patalpos yra darželyje. Nedidelė, jauki klasė.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 11 29, 12:09)
Žodis "tramdyti" rodo požiūrį į vaiką... Juk negražiai besielgiančiam vaikui galima švelniai pasakyti, kad jis negerai elgiasi ir pan. O tramdomi yra žvėrys...
Grupelėje, su kuria mes lankom, yra berniukas, kuris tikrai savotiškai elgiasi, bet tai niekam netrukdo...Matau, kad kartais mamai sunku su juo būna, bet ji labai švelniai jam primena, kad dabar yra pamokėlė...

Gal nelabai tinkamai panaudojau zodi "tramdyti". Tikrai nereikejo jo suprasti tiesiogiai. Bet labai papiktindavo tai, kai mamos sedi ir visiskai nedalyvauja pamokoje, o ju vaikiukai laksto kas kur trukdydami pamoka ir atitraukdami kitu vaiku demesi. O musu mok. tikrai nuostabi buvo, ir dabar yra, nors ir kita.
Nesakau, kad reikia tokius vaikus laikyt suspaudus gleby ir nepaleist, bet gal but jei mamos pasistengtu taip nevyktu. Jei net mokytoja paprasydavo mandagiai arba kiek imanoma stengdavosi patraukt isdykelio demesi, mama likdavo apatiska tai kaip tada?? Kas kaltas? Tikrai ne vaikas 4u.gif
Atsakyti
Na taip... Tų mamų juk irgi visokių būna: vienos nori, kad jų vaikas šventai darytų viską, ką rodo mokytoja, o kitos į laikrodį žiūri...Vaikų yra visokių, mamų yra visokių ir mokytojų yra visokių... biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas lankote užsiėmimus Lazdynuose? Kokie būtų atsiliepimai? Užsirašėm demo pamokai, tai dabar laukiam pakvietimo. Įdomu, ko moko "linksmuosiuose klavišuose" vyresniems ir kaip vyksta pamokos.
Atsakyti
Keistas ir man toks poziuris tu tevu, kurie mano, kad sumokejau pinigus, atvedziau ir lauksiu ka cia ta mokytoja su mano "genijumi" padarys. Juk tam ir dalyvauja tevai pamokoje, kad padetu savo vaikams...budavo pikta, kai sedi ( tiksliau beveik guli) mamyte, kramto guma, o jos vaikelis laksto arba kabinejasi prie kitu vaiku. Ir mamyte ne krust. Tai koks cia mamos suvokimas? doh.gif

Maniskis irgi ne is letuju, todel pirma menesi po prakaitu iseidavau is pamokos, nes norejau savo vaikui padeti, kad suprastu ka mes cia veikiam ir kodel..todel visaip stengiausi, kad netrukdytu nei kitiems, nei mokytojai. Ne karta ir gleby palaikiau (ir nevadinu to tramdymu) ir is pamokos isvedziau, kad uz duru pamastytu, jog negerai elgiasi ir pan.

Gerai cia kazkas parase, sekmingam ugdymui reikia vaiko+tevu+mokytojos bendradarbiavimo. Linkiu visiems pagaliau tai suvokti.
Atsakyti
QUOTE(remuxe @ 2007 11 30, 14:39)
Maniskis irgi ne is letuju, todel pirma menesi po prakaitu iseidavau is pamokos, nes norejau savo vaikui padeti, kad suprastu ka mes cia veikiam ir kodel..todel visaip stengiausi, kad netrukdytu nei kitiems, nei mokytojai. Ne karta ir gleby palaikiau (ir nevadinu to tramdymu) ir is pamokos isvedziau, kad uz duru pamastytu, jog negerai elgiasi ir pan.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Va tai ir yra bendradarbiavimas , o tuo pačiu pagalba mokytojai.Juk mokytoja mato vaikiuką pirmą kartą, be abejo, ji turi suvokti ir nusimanyti apie psichologiją, vaiko raidos etapus, bet ji jo nepažįsta. Kiekvienas vaikas skirtingas ir mokytojai visų pirma reikia vaiką pažinti, pabendrauti, todėl nereikia nuo pat pirmų užsiėmimų kritikuoti jos dėl to, kad vaikiukui neįdomu, būkite kantrios, padėkite ir jai, ir savo vaikui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglele @ 2007 11 29, 20:23)
Įdomu, ko moko "linksmuosiuose klavišuose" vyresniems ir kaip vyksta pamokos.

maniškė lanko. Groja iš natų daineles, muša ritmą, kažkiek dainuoja. Šiuo metu kaip tik mokosi akordus.
Trumpai tariant, esam labai patenkinti.
Atsakyti
Nezinau, gal ir ne cia paklausiu, bet gal kas pasakys, kur galima nusipirkti paprastu pirmokams skirtu dudeliu Vilniuje? 4u.gif
Atsakyti