Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

QUOTE (mazule2 @ 2004 10 06, 22:14)
QUOTE (Isila @ 2004 10 06, 20:00)
man tai labai grazus pagonybes deiviu vardai- Milda, Gabija, Zemyna, Medeina, Austeja ir aisku Laima (grazu varda turiu wub.gif )

Ir as Laima, todel ir dukra Milda wub.gif
Visada sakiau, kad vaikui duosiu prasminga lietuviska varda - nepatinka man tie sudelioti is raidziu ir tusciai skambantys dry.gif
Papildyta @ [mergetime]1097093710[[b]*vilkeS rgetime] [/b]
Del vardo berniukui - man labai grazus Bartas

Neuzpykit, as tik savo nuomone sakau, bet man Bartas skamba kaip suns vardas.. unsure.gif o ir prasme kokia?.. jei lietuviskumo jame ieskot, tai asocijuojasi su barimu - kaip apibartas..vargsas vaikutis..
Atsakyti
QUOTE (meya @ 2004 10 06, 21:03)
O kad vaikai pajuokauja... Nores pasitycios is bet kokio vardo, pravarde sugalvos. Siaip tik del vardo niekas nesitycios, o jei jau pats vaikas kuo nors uzklius, tai jau ir graziausias vardas nepades wink.gif

Va cia tai tu teisi thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
Iš vardų mergaitėms tai man labai gražus ir nedažnas vardas yra LAUKSMĖ. Truputį Laumė, truputį Laukti... smile.gif
Dar skaičiau, kad pagonybės laikais vaikų dievų vardais nevadindavo.
O iš vardų berniukams man gražus ARAS (beveik Arnas, bet ne toks dažnas. Gal ir ne senoviškas lietuviškas, bet prasmę turi ir skamba išdidžiai). Dar patinka JURGIS, JORIS (nors dabar Jorių jau nemažai), ANUPRAS (čia gal ne visai lietuviškas, nes atėjęs iš egiptiečių kalbos ir reiškia "šventas jautis"), VILIUS, MARIUS.
Atsakyti
jei berniuku tai dar galiu pasiulyti Mykola,Giedriu,Povila,Sauliu wink.gif manau,kad mazylis daug tokiu nesutix smile.gif
Atsakyti
Viena karta kazkaip pavarciau vyriska zurnala FHM. Tai ten pilna: mano mykolas toks, tavo mykolas kitoks, ilgiausias mykolas, trumpiausias mykolas... Vienu zodziu iki tol man buvo labai grazus vardas Mykolas, bet dabar turbut savo sunaus taip nebevadinciau... O gaila, tikrai grazus vardas...
Atsakyti
Dovydas ir Vilius, Martynas
Atsakyti
QUOTE (vilkeS @ 2004 10 07, 00:19)
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 06, 22:14)
QUOTE (Isila @ 2004 10 06, 20:00)
man tai labai grazus pagonybes deiviu vardai- Milda, Gabija, Zemyna, Medeina, Austeja ir aisku Laima (grazu varda turiu wub.gif )

Ir as Laima, todel ir dukra Milda wub.gif
Visada sakiau, kad vaikui duosiu prasminga lietuviska varda - nepatinka man tie sudelioti is raidziu ir tusciai skambantys dry.gif
Papildyta @ [mergetime]1097093710[[b]*vilkeS rgetime] [/b]
Del vardo berniukui - man labai grazus Bartas

Neuzpykit, as tik savo nuomone sakau, bet man Bartas skamba kaip suns vardas.. unsure.gif o ir prasme kokia?.. jei lietuviskumo jame ieskot, tai asocijuojasi su barimu - kaip apibartas..vargsas vaikutis..

mano drauges suns vardas buvo Bartas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (Aga @ 2004 10 09, 03:35)

as pazistu bent 6 Dovydukus (nuo 3men iki 4metu)
Atsakyti
QUOTE (vilkeS @ 2004 10 06, 23:19)

Nu cia jau ziniu spragos - bartai - viena is genciu - kaip prusai...
O suns vardas dabar populiariausias Paksas wink.gif
Atsakyti
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 10, 23:24)
[apibartas..vargsas vaikutis.. [/QUOTE]
Nu cia jau ziniu spragos - bartai - viena is genciu - kaip prusai...

Tai koks tada tas vardas?
O kaip butu- Prusas? laugh.gif
Atsakyti
Va mes irgi kartais pagalvojam koki cia varda reiktu duoti jei jau nusprestume lauktis. Bet mes dar ir kita problema turim g.gif -reikia ne tik ,kad grazus lietuvishkas(nes as butinai lietuvishko noriu),bet kad ir vokishkai kvailai neskambetu ar kokiu keistu asocijaciju nekeltu, nes mano vyras austras ir mes dabar cia gyvenam.
Man Birute irgi labai grazus vardas..bet cia niekas taip tiksliai neishtars.. ir vos ne Beirutas gaunasi..arba vardai su specifinemis lietuvishkomis raidemis kuriu ,sakykim vokieciu kalboje nera... unsure.gif

sheip tai kas ieshko mergaiciu vardu,pamenu mano klasiokes sesuo Laisve buvo.
Man dar labai mielas vardas veja(nuo zodzio vejas) bet cia tokios raides nera tai gautusi kaip kokia pievele.. veja?
Del medziu , geliu -vardu.. tai jei yra azuolas,tai gali but ir shermukshnis?gal skamba ir idomiai , bet kiekvienas medis kazka simbolizuoja.. o kiek mes tokiu simboliu tezinom azoula, drebule..?
Papildyta @ [mergetime]1097511441[/mergetime]
O kaip jum tokie berniuku vardai: Tautvydas,Martynas ,Laurynas..Jaunius,Rokas(kartu i darzeli su Roku ejau wub.gif ir pamenu jo broliai Jonas ir Lukas buvo).

tiesa,priesh tai kaip kalbejau apie lietuvishkus vardus kurie gali ka nors nesmagaus kitoj kalboj reikshti pvz.Gaile, austrishkai reishkia sexualiai nepasotinama moteri). g.gif
Atsakyti
QUOTE (Aga @ 2004 10 09, 03:35)

Mano ziniomis, tai siu vardu tarpe lietuvisku nera ohmy.gif
Atsakyti