Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviški vardai

biggrin.gif labas mamaites! radau dar viena varda(nes kaip tik shiandien vardadienis) Gantas.
ir dar prisiminiau kelios mano teos Rozem vadinasi.Gal ir visai smagu Zozike butu wink.gif
visiems super geros dienos.
Atsakyti
o katiau.. doh.gif ne zozike o ROZIKE cool.gif
visai netycia radau laaabai daug vardu shiame psl. kam reikia visokiu retenybiu uzmeskit aki----> http://www.lsdp.lt/?-989338913

ir dar vienas man labai grazus-Vaidilute.
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 10 11, 14:16)
Tai koks tada tas vardas?
O kaip butu- Prusas? laugh.gif

Tai toks ir vardas - Bartas. Beje, pakanakamai populiarus Lenkijoje, kurios dabartinėje teritorijoje ir buvo Bartos žemė - Bartusz, Bartek. Ir su shunim turi bendro tik tiek, kad kai kurie zhmones shunis vadina skambiai zhodzhiais, nezhinodami ju prasmes. Mano viena pazhistama shuni vadino Tora, bet nelabai zhinojo, ka tas zhodis reishkia laugh.gif Beje, chia jau galima izhvelgti ir antisemitizmo apraishkas ish senesniu laiku, ta pati situacija ir su Bartais, ko gero biggrin.gif
Jei grizhtant prie Barto - tai dvigubas vardas. Vienas variantas - Bartas, kirchiuojant riestiniu kirchiu "r" - tai vardo Bartolomejus trumpinys, toks Bartas yra visiems zhinomame multike, nes vargu bau ar amerikiechiai rezhisieriai zhinojo apie vakaru baltu genti - bartus smile.gif Kitas variantas - Bartas, kirchiuojant deshininiu kirchiu "a" - prusu genties atstovas. Bartai (kaip ir kitos prusu gentys (galindai, notangai, pagudenai, pamedenai, sembai, varmiai) dalyvavo prusu sukilime, jam nesekmingai pasibaigus, nemazha dalis ju persikele i Lietuva, del to chia yra visokiu vietoviu su shaknim bart-, pavarde Bartas ir vardas Bartas.
Taigi, vardas tikrai baltishkas - tik lenkai, budami ne baltais, o slavais, kazhkodel jam didesne pagarba rodo ir su gyvunais nemaisho sad.gif
Atsakyti
Kuo labiau zmogus ispruses tuo sunkiau jam ka nors "ishkishti", taciau tokiu yra nedaug ir as, pavyzdziui, visai nepergyvenu kad mano suo taip pat tavo minetos Toros "bendravarde". As puikiai zinau kad tora yra zydu sventoji knyga, bet apklausk bent 20 zmogeliu ir pamatysi kad gal 1 is ju tai zinos... Be to, manau, nieko cia blogo nera. Negali visi zinot kas ka kokiai tautai reiskia. Nuvaziuok i kaima ir paklausyk verciau kaip zmones savo karves ir kumeles Sigutem, Ramunem, Mildom saukia... smile.gif
Atsakyti
Viena yra gyvūnus vadinti žmonių vardais, suprantant, kad tai žmonių vardai. Ir kita - aiškinti, kad, pvz. Jonas yra šuns vardas, ir žmogus, vardu Jonas, yra tas pats, kas žmogus, vardu Sargis smile.gif
O dėl visų kitų žodelių - taip, neįmanoma visko žinoti, bet kai kurie variantai būna labai juokingi, ypač, jei nežinoma tikros prasmės. Beje, dar neteko sutikt šuns, pavadinto, pvz. Biblija laugh.gif Per ilgas žodis tikriausiai smile.gif
Atsakyti
As saviskiam Julius ir Justas daviau, bet man labai grazus Leonas. Drauge Aleksu pavadino. Kad vardas ipareigoja tai tiesa, bet taip pat tiesa, kad Audra niekada nebus tylene, o Ramune triuksmadare. Nes kiekvienas vardas duoda tarytum programa. Todel labai atsakingas darbelis varda rinkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (nemamaite @ 2004 10 11, 19:01)
Va mes irgi kartais pagalvojam koki cia varda reiktu duoti jei jau nusprestume lauktis. Bet mes dar ir kita problema turim g.gif -reikia ne tik ,kad grazus lietuvishkas(nes as butinai lietuvishko noriu),bet kad ir vokishkai kvailai neskambetu ar kokiu keistu asocijaciju nekeltu, nes mano vyras austras ir mes dabar cia gyvenam.
Man Birute irgi labai grazus vardas..bet cia niekas taip tiksliai neishtars.. ir vos ne Beirutas gaunasi..arba vardai su specifinemis lietuvishkomis raidemis kuriu ,sakykim vokieciu kalboje nera... unsure.gif

sheip tai kas ieshko mergaiciu vardu,pamenu mano klasiokes sesuo Laisve buvo.
Man dar labai mielas vardas veja(nuo zodzio vejas) bet cia tokios raides nera tai gautusi kaip kokia pievele.. veja?
Del medziu , geliu -vardu.. tai jei yra azuolas,tai gali but ir shermukshnis?gal skamba ir idomiai , bet kiekvienas medis kazka simbolizuoja.. o kiek mes tokiu simboliu tezinom azoula, drebule..?
Papildyta @ [mergetime]1097511441[[b]*Ramunita rgetime] [/b]
O kaip jum tokie berniuku vardai: Tautvydas,Martynas ,Laurynas..Jaunius,Rokas(kartu i darzeli su Roku ejau wub.gif ir pamenu jo broliai Jonas ir Lukas buvo).

tiesa,priesh tai kaip kalbejau apie lietuvishkus vardus kurie gali ka nors nesmagaus kitoj kalboj reikshti pvz.Gaile, austrishkai reishkia sexualiai nepasotinama moteri). g.gif

o kaip tau lietuviskas vardas Rasa? manau ir vokietis istartu...
Atsakyti
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 10, 23:24)
QUOTE (vilkeS @ 2004 10 06, 23:19)

Neuzpykit, as tik savo nuomone sakau, bet man Bartas skamba kaip suns vardas..  unsure.gif o ir prasme kokia?.. jei lietuviskumo jame ieskot, tai asocijuojasi su barimu - kaip apibartas..vargsas vaikutis..

Nu cia jau ziniu spragos - bartai - viena is genciu - kaip prusai...
O suns vardas dabar populiariausias Paksas wink.gif

siaip vardas Bartas yra itrauktas i toki specialu ir jau gana seniai isleista sunu vardyna...rimtai! kaip ir Berta,nors tai zmogaus vardas,bet zinau ne viena Berta-suni wink.gif kaip beje ir Tora wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Ramunita @ 2004 10 13, 16:19)

siaip vardas Bartas yra itrauktas i toki specialu ir jau gana seniai isleista sunu vardyna...rimtai! kaip ir Berta,nors tai zmogaus vardas,bet zinau ne viena Berta-suni wink.gif kaip beje ir Tora wink.gif

Su Tora, aišku, šiek tiek sudėtingiau, nes turi ne vieną reikšmę. Buvo toks šaukinys Tora Tora Tora, amerikiečiam į atmintį ilgam įstrigęs. Tai pagal tą šūkį "tora" reiškia "tigras", čia japoniškai. Kitų vardų patekimas į tokią draugiją sunkiau nuspėjamas.
Atsakyti
P.S. puf - nieko ne sunkiau nuspėjamas. Pavarčius tuos "vardynus" akivaizdu, kad vardai, kuriuos nešioja kokie nors animacinių ar kitokių filmų herojai, turi labai didelę riziką patekti į tokį "vardyną" laugh.gif Bet tai nereiškia, kad vardas "sušunėja", kaip ir daugelis kitų ten patekusių žmonių vardų, dažniausiai senų ir trumpų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ba-jo: 14 spalio 2004 - 07:57
mano brolis Aras rolleyes.gif labai dazhnai visi erzinasi kad vardas tipo shunishkas, bet man, pagalvojus apie prasme, tai labai grazhus vyrishkas vardas thumbup.gif kazko panashaus ir savo vaikui ieshkojau, bet kadangi neradom tai pavadinom baltu deive clap_1.gif
Atsakyti
mano dukrytes vardas Vytaute, dar galvojom apie Vakare wink.gif
Atsakyti