Įkraunama...
Įkraunama...

gastroezofaginis refliuksas

QUOTE(RituteT @ 2009 03 18, 17:26)
Nuo movali ne tik kepenis vaikui sugadinsit, bet ir raumenys ilgiau vartojant atrofuojasi...  Baisu, kai vaikams gydytojai išrašo naudoti tokius vaistus kaip metotreksas ir movalis...

Taip pripazystu, kad baisu, bet ka daryt, kad sanariukai butu sveiki verysad.gif mums jau visi sanariukai buvo pazeisti isskyrus klubo sanarius, todel neturejome jokio pasirinkimo, dabar aciu Dievui nebegeriame jokiu, todel ziurim kaip bus toliau verysad.gif pasirodo islindo dar viena problema kaip skrandis verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(skorpyte @ 2009 03 18, 23:56)
laikykites  4u.gif  va kai paskaitai apie TOKIAS bėdas, tai pilvo paskaudenimas atrodo gėlytės, nors kai kada jau galvoji kad ir tau blogai sad.gif, ta prasme tavo vaikui, kad nuo mažų dienų tokios bėdos.
tiesa mamytės tu kuriu leleiams refliuksas nesiskundžia vaikai, kad skauda pilva? aš jau nebesuprantu - praktiškai ištisai sad.gif bandysiu duot nuo kirmeliu sad.gif

Na jau kiek galime tiek laikomes, tik va atrodo jau saule nusvito ir vel tamsus debesys traukiasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpyte @ 2009 03 18, 22:56)
tiesa mamytės tu kuriu leleiams refliuksas nesiskundžia vaikai, kad skauda pilva? aš jau nebesuprantu - praktiškai ištisai sad.gif bandysiu duot nuo kirmeliu sad.gif

Taip skundziasi bet manau kad skauda skrandeli nes nelabai patys gali tiksliai ivardyt bet kai paprasau parodyt ir kiek paspaudziu tai esu isitikinusi kad skauda skrandi.
Gal geriau pabandyk duoti Linex'o. Gal issibalansavusi mikroflora. Dazniausiai ir zarnynas issibalansuoja kai buna problemu su skranduku. Esu bandziusi tai tikrai Linex'as pagelbeja.

QUOTE(Thora @ 2009 03 19, 15:38)
O yra tokiu, kurios savo vaikuciams duoda raniberl? nuo kokio amziaus ji galima vaikui duoti?

Iki 16 m. nerekomenduojama bet padarius mazas dozes gal ir galima. Esam vartoje tai visai nepadeda. Ner geriau uz Lanzul'i (vaikams 15 mg.).

Siandien nugirdau kad Omeprozolis yra kompensuojamas. Bet jau reikia gastroenterologo patvirtintos diagnozes (tai tikriausiai ir zarna reikia ryt verysad.gif ). Kazin ar taip supratau unsure.gif
Atsakyti
Mano suneliui dar tik 1 metukai ir 1 sav.,paskutinius pora men pradejo labai nevalgyti,anksciau valge daugiau nei priklauso.Db praktiskai tik mesinuka geriam,nes daugiau nieko nenori.Pastebejau,kad vakarais valgydamas misinuka,is niekur nieko pradeda spiegti,kazin ar galetu buti problemu su skrandziu?Gal susitrauke skandukas ir jam skauda?Ar aplamai tokio amziaus vaikui gali buti kazkas negerai su skranduku?O kaip suzinoti,ar jam skaranduka skauda?Gal yra kazkokie tyrimai?Nebezinau nei ka daryti.O pas gyd,net nesinori klausti,nes amzinai nepatenkinta,kad paskambinam ko nors paklausti.O kai pasakiau,kad nevalgo nieko,pasake,kad netiki ir nemeluok,tai jau nebezinau nei kur kreiptis g.gif
Atsakyti
manau kad vel teks sugerti kursa BASIC VITAL - atstato organizme rugsciu ri šarmu pusiausvyra smile.gif pernai pavasari gerem tai buvo gerai, o adbar tie nesibaigiantys pilvo skausmai - minute skauda, po minutes nebe..... jau varo i nevilti.
Papildyta:
QUOTE(wenita @ 2009 03 19, 22:29)
Mano suneliui dar tik 1 metukai ir 1 sav.,paskutinius pora men pradejo labai nevalgyti,anksciau valge daugiau nei priklauso.Db praktiskai tik mesinuka geriam,nes daugiau nieko nenori.Pastebejau,kad vakarais valgydamas misinuka,is niekur nieko pradeda spiegti,kazin ar galetu buti problemu su skrandziu?Gal susitrauke skandukas ir jam skauda?Ar aplamai tokio amziaus vaikui gali buti kazkas negerai su skranduku?O kaip suzinoti,ar jam skaranduka skauda?Gal yra kazkokie tyrimai?Nebezinau nei ka daryti.O pas gyd,net nesinori klausti,nes amzinai nepatenkinta,kad paskambinam ko nors paklausti.O kai pasakiau,kad nevalgo nieko,pasake,kad netiki ir nemeluok,tai jau nebezinau nei kur kreiptis g.gif

na tokio amžiau jau turetume valgyti ivaresni maistelei - musus leliai panašus, gal ne pro šal pilvo organu echo paisdaryt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2009 03 19, 20:53)
Siandien nugirdau kad Omeprozolis yra kompensuojamas. Bet jau reikia gastroenterologo patvirtintos diagnozes (tai tikriausiai ir zarna reikia ryt  verysad.gif ). Kazin ar taip supratau unsure.gif

Visiškai teisingai nugirdai mirksiukas.gif .Žarną reikia ryt doh.gif .Bet tas Omeprazolis pats papraščiausias iš visų nuo skrandžio vaistų (gal būt todėl ir kompensuoja tongue.gif ).Ir bent jau man visiškai neveiksmingas schmoll.gif .
O va kur tikrai geri,vieni iš naujausių Lanzul,Nolpaza ir t.t tenka pilna kaina mokėt,bet jie tikrai thumbup.gif (iš savo patirties )
Atsakyti
QUOTE(diana. @ 2009 03 20, 22:24)
Visiškai teisingai nugirdai mirksiukas.gif .Žarną reikia ryt doh.gif .Bet tas Omeprazolis pats papraščiausias iš visų nuo skrandžio vaistų (gal būt todėl ir kompensuoja tongue.gif ).Ir bent jau man visiškai neveiksmingas schmoll.gif .
O va kur tikrai geri,vieni iš naujausių Lanzul,Nolpaza ir t.t tenka pilna kaina mokėt,bet jie tikrai  thumbup.gif (iš savo patirties )

Irgi esu girdejusi kad Omeprozolis ne schmoll.gif
Atsakyti
laba mamytės,
mano mažiukui dar tik 4 mėnesiukai, o jam įtaria refliuksą, tokiam mažuliui tyrimų nedaro kad įsitikintų jog tirai ta liga, tačiau vaistukus priskyrė. Gal kam nors panašiai yra buvę? kaip elgėtės?
Atsakyti
O gastroezofaginis refliuksas paveldimas? paciai tenka pagert raniberl retkarciais, tai bijau, kad dukrytei to nebutu.
Atsakyti
QUOTE(Thora @ 2009 03 28, 20:17)
O gastroezofaginis refliuksas paveldimas? paciai tenka pagert raniberl retkarciais, tai bijau, kad dukrytei to nebutu.

gal ne paveldimas, bet didele tikimybe... verysad.gif aš pati taip pat turiu šia beda, tai va ir dukra dizioji tuo skundziasi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Thora @ 2009 03 28, 21:17)

didelė tikimybė,kad problemų turės ir mergaitė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(diana. @ 2009 03 30, 11:36)
didelė tikimybė,kad problemų turės ir mergaitė verysad.gif

Na gal jau taip nenuteikime zmogaus pesimistiskai ax.gif
Atsakyti
ne, viskas ok, as realiste gyvenime stengiuosi but. reikia pasiruost visiems gyvenimo atvejams smile.gif na, girdejau, kad ir kudikiams nustato refliuksus, kol kas mazyte sveika, o va man jau daznokai reikia pagert raniberl, nors refliukso ir nenustate, bet reikia daznai tirtis.
Atsakyti