Įkraunama...
Įkraunama...

gastroezofaginis refliuksas

QUOTE(Thora @ 2009 03 30, 22:46)
ne, viskas ok, as realiste gyvenime stengiuosi but. reikia pasiruost visiems gyvenimo atvejams smile.gif na, girdejau, kad ir kudikiams nustato refliuksus, kol kas mazyte sveika, o va man jau daznokai reikia pagert raniberl, nors refliukso ir nenustate, bet reikia daznai tirtis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2009 03 19, 19:53)
Taip skundziasi bet manau kad skauda skrandeli nes nelabai patys gali tiksliai ivardyt bet kai paprasau parodyt ir kiek paspaudziu tai esu isitikinusi kad skauda skrandi.
Gal geriau pabandyk duoti Linex'o. Gal issibalansavusi mikroflora. Dazniausiai ir zarnynas issibalansuoja kai buna problemu su skranduku. Esu bandziusi tai tikrai Linex'as pagelbeja.
Iki 16 m. nerekomenduojama bet padarius mazas dozes gal ir galima. Esam vartoje tai visai nepadeda. Ner geriau uz Lanzul'i (vaikams 15 mg.).

bet siandien cia paskaiciau kad ir lanzul vaikams ir net paugliams nerekomenduojama, http://www.vaistai.l...archword=Lanzul
o kuo daugiau domiuosi, tuo daugaiu pradedu suvokti, kad pradesi omeprozoli vartoti ir taip teks visa gyvenima, nezinau teisiog taip nesinoritos chemijos, gal kas bandeti augaliniais ar kokius kitokiu metodu, pasidalinkite patirtimi verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, prisijungiu prie jusu, nes ir mano mazutei aktuali si tema. Mano dukryte buvo operuota del stemples atrezijos, taigi jos stemple istempta, del to skrandukas truputi pakiles ir pilnai neuzsidaro, del to kartais suvalgytas maistas kyla i virsu. Endoskopuota jau nebesuskaiciuoju kiek kartu, nes po operacijos reguliariai praplesdavo stemple fibroendoskopu. Paskutini karta, kovo 8 d. buvom santariskese, sake, kad stemple negrazi, netgi panasu i ezofagita, liepe paprasyt kad pediatre paskirtu rugstinguma mazinanciu vaistu. Mazdaug menesi pries ta tyrima ji sirgo, labai kosedavo, tik uzmiegus prasidedavo tikras kosmaras - kosedavo iki atpylimo sad.gif(( Bet kai pasveiko, viskas buvo gerai, ir valgyt zymiai daugiau pradejo, tad ta diagnoze ezofagitas, o ji sukelia GERL, buvo netiketa. Pediatre paskyre raniberla, saziningai daviau ji savaite, bet kad nieko ypatingo nepastebejau, viskas ir taip buvo gerai. Tik va pastarosiom dienom pupa valgydama daznai pravirksta, kartais sunkiai nuryja, buna kad atpila maisto gabaliukus, o apetitas tai zveriskas, pries miega nepavalgius neuzmiega, cepsi ir pilvuka trina - rodo kad valgyt nori, siaip valgo kas kelias valandas. Uzregistravau i kauno klinikas pas R. Kucinskiene, vaiku gastroenterologe, gal teko pas ja lankytis? Santariskese tai mum tik buzavimus atlieka, iveda zonda iki skranduko, paziuri ar stemple nesusiaurejus, ten daugiau tik is chirurgines puses, o cia ziuriu kad reikia jau ir kitokiu patarimu, kaip padet savo pupai, koki maista duot ir pan. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(reburd @ 2009 05 02, 00:22)
Sveikos mamos, prisijungiu prie jusu, nes ir mano mazutei aktuali si tema. Mano dukryte buvo operuota del stemples atrezijos, taigi jos stemple istempta, del to skrandukas truputi pakiles ir pilnai neuzsidaro, del to kartais suvalgytas maistas kyla i virsu. Endoskopuota jau nebesuskaiciuoju kiek kartu, nes po operacijos reguliariai praplesdavo stemple fibroendoskopu. Paskutini karta, kovo 8 d. buvom santariskese, sake, kad stemple negrazi, netgi panasu i ezofagita, liepe paprasyt kad pediatre paskirtu rugstinguma mazinanciu vaistu. Mazdaug menesi pries ta tyrima ji sirgo, labai kosedavo, tik uzmiegus prasidedavo tikras kosmaras - kosedavo iki atpylimo sad.gif(( Bet kai pasveiko, viskas buvo gerai, ir valgyt zymiai daugiau pradejo, tad ta diagnoze ezofagitas, o ji sukelia GERL, buvo netiketa. Pediatre paskyre raniberla, saziningai daviau ji savaite, bet kad nieko ypatingo nepastebejau, viskas ir taip buvo gerai. Tik va pastarosiom dienom pupa valgydama daznai pravirksta, kartais sunkiai nuryja, buna kad atpila maisto gabaliukus, o apetitas tai zveriskas, pries miega nepavalgius neuzmiega, cepsi ir pilvuka trina - rodo kad valgyt nori, siaip valgo kas kelias valandas. Uzregistravau i kauno klinikas pas R. Kucinskiene, vaiku gastroenterologe, gal teko pas ja lankytis? Santariskese tai mum tik buzavimus atlieka, iveda zonda iki skranduko, paziuri ar stemple nesusiaurejus, ten daugiau tik is chirurgines puses, o cia ziuriu kad reikia jau ir kitokiu patarimu, kaip padet savo pupai, koki maista duot ir pan.  unsure.gif

Jetau tokia mažytė,o jau kokios problemos ir kiek iškentėjus doh.gif
Sveikit,stiprybės ir sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Atsiliepkit mamytes.Mamo 2,5 metuku mergytei itaria refliuksa.Ar kam buvo kad refliuksas naktim issaukdavo laringospazmus ir vaikas pradedavo dusti?
Atsakyti
QUOTE(cipe @ 2009 05 08, 12:31)
Atsiliepkit mamytes.Mamo 2,5 metuku mergytei itaria refliuksa.Ar kam buvo kad refliuksas naktim issaukdavo laringospazmus ir vaikas pradedavo dusti?

maniškei panašiai buvo.... net astma pripaišė.... padedavo miegojimas pusiau sedom, vandeniuko atsigerdavom..... ir mamos kantrybe....
svarbu miegant, kad pagalve kuo stačiau ir pora val. prieš miega nevalgyti
Atsakyti
Labas mamytės, mano merginai jau 8,5 mėn., bet tas refliuksas vis nenori niekur trauktis... Atpylinėti pradėjo nuo tada, kai prasidėjo pienelis (neatpylinėjo tik priešpienio), atpildavo ir iškart pavalgius, ir praėjus kelioms valandoms varškyte... Bandžiau savo maistą žiūrėti - nepadėjo, vėliau pradėjo trūkti pienelio, primaitinėjau mišinukais. Išbandžiau ne vieną, ir tuos, kur baltymas labai suskaldytas (Aptamil Pepti), bet po valgio jie išbėgdavo fontanais... Galiausiai pirkau Aptamil AR, bet maniškė sugebėjo ir jį atpilti (bent jau ne taip gausiai)... Gastro gydytoja patarė omeprozolą, tai šitas bent jau skrandžio skausmus panaikino, bet atpylinėjimas nesiliovė (tikrosios priežasties, dėl ko atpylinėja, taip ir nenustatė - echo darė, bet žarnos nerijom). Dar ir dabar suvalgius skystesnį maistą (nors jau senokai valgom košytes), atsirūgus išbėga lauk (nors jau nebe tokiais kiekiais, kaip anksčiau). Bandžiau nebeduoti vaistų, tai dienos metu dar nieko (nors kartais atpildavo rūgštokai, net su vėmaliukų kvapeliu), bet naktį miega neramiai, kas kelias valandas atsivertusi ant nugaros vis pravirksta, nurimsta tik, kai paverčiu ant kairio šono. Beje, dėl tos pagalvės - pradžioj ir aš guldžiau merginą ant jos, bet vis pabijodavau, kad stuburiukas neiškryptų, tai dabar nebeguldau ant pagalvės... Mums gydytojai vis sako, kad turėtų išaugti, tai vis laukiam ir tikimės, kad išaugs... Bet dabar pasiskaitinėjau šitoj temoj, kad ta problema ir vyresnius vaikus kankina, tai jau suabejojau dėl to išaugimo...
Atsakyti
QUOTE(skorpyte @ 2009 03 13, 21:50)
verysad.gif ir mano didzijai nustate GERL..... išrašė omeprozoli, bet kiek pasidomejau, prie jo labai prirantama, gal kuri bandete gydytis augalinais - homeopatiniais vaistais? parašykite galite ir i az....

man tai keista,as galvojau kad omeprozolis stiprus vaistas ir maziukam jo neskiria.As turiu sia ir dar panasia zarnyno liga.mano vaikui daktaras taip pat itarinejo refliuksa del dazno atpylinejimo.Kazkaip isaugom,svarbiausia neleisti vaikui persivalgyti.
O del naturaliu as nestumo metu geriau Fructis tabletes nuo rugstingumo.Parasyta kad naturalios.Gal tiktu,beje jos ciulpiamos,tai vaikui bent neskanu nebutu(aisku sutrinti reiktu) g.gif Bet jei refliuksas itin stiprus tai vargiai ar padetu,nebent nuolatinis vartojimas,kaip ir bet kuriu homeopatiniu g.gif
Atsakyti
atrodo mano merginai 2, 5 metu nustate Gerl... galvojom bronchitas ir pan.. tik atsigula miegot ir kosi.. iki apsivemimo.. galvojau nuprotesim.. nuvaziavom i santariskes, apziurejo, nei plauciai, nei bronchitas, gleivine burnos paraudus, kaip nuo rugsties.. vedejas skyriaus apziurejo ir prirase pagert omeprazolio "Gasec"10 mg.
Geriam jau trecia diena,, kol kas tas pats. dienos metu liepe isgert kapsule (as ja ispilu jai i saukstuka, nes nekoka ryt dar)...
bet nesugalvoju ka dar padaryt, kaip palengvinti jai miegeli.. nes va vel pietu miegas, tai tiek uzsikosejo, kad pabudo, verkia, vel uzmigdziau kol kas tylu..
pries miega nebegeriam nieko(buvo iprate piena ta miltelini iki triju metuku), kad kuo maziau pilnas pilvas butu.. tirsto lengvo maisto vakarienei.,.
bet vienas dalykas kai suauges turi tokiu bedu, kitas kai tokia maze..
juk reikia ir varskes duot, ir surelio nori, jau matau, kad su sokoladu ir guminukais, kuriu vis noredavosi kartais teks atsisveikint..
gal kokia arbatele ar pan dar kaip pagalba papildoma butu.. ?
as neturejus tokiu bedu tai nelabai zinau kaip turetume gyvent, kad nebesikankint naktimis taip.
lauksiu patarimu labai.
Atsakyti
QUOTE(Tortura @ 2009 06 04, 15:50)
atrodo mano merginai 2, 5 metu nustate Gerl... galvojom bronchitas ir pan.. tik atsigula miegot ir kosi.. iki apsivemimo.. galvojau nuprotesim.. nuvaziavom i santariskes, apziurejo, nei plauciai, nei bronchitas, gleivine burnos paraudus, kaip nuo rugsties.. vedejas skyriaus apziurejo ir prirase pagert omeprazolio "Gasec"10 mg.
Geriam jau trecia diena,, kol kas tas pats. dienos metu liepe isgert kapsule (as ja ispilu jai i saukstuka, nes nekoka ryt dar)...
bet nesugalvoju ka dar padaryt, kaip palengvinti jai miegeli.. nes va vel pietu miegas, tai tiek uzsikosejo, kad pabudo, verkia, vel uzmigdziau kol kas tylu..
pries miega nebegeriam nieko(buvo iprate piena ta miltelini iki triju metuku), kad kuo maziau pilnas pilvas butu.. tirsto lengvo maisto vakarienei.,.
bet vienas dalykas kai suauges turi tokiu bedu, kitas kai tokia maze..
juk reikia ir varskes duot, ir surelio nori, jau matau, kad su sokoladu ir guminukais, kuriu vis noredavosi kartais teks atsisveikint..
gal kokia arbatele ar pan dar kaip pagalba papildoma butu.. ?
as neturejus tokiu bedu tai nelabai zinau kaip turetume gyvent, kad nebesikankint naktimis taip.
lauksiu patarimu labai.

Zinuteje nr. 93 daug kuom pasidalinau mirksiukas.gif Nesinori kartotis ax.gif
Atsakyti
Maniskis vel krenksi ir pakosti verysad.gif Ir viena nakti vis nesiliove koset tai as jau praradau kantrybe ir sudaviau jam Smectos. Ir kaip suveike thumbup.gif Kazkodel pagalvojau kad ji turetu neutralizuot rugsti. Nebutina visa pakeli suduot. Taigi, tikrai veikia. Isbandykit.
Atsakyti
aš jau vel panikoj........ tie nesibaigiantys kosuliai kai iekuo negali padeti.. ka tik pabandžiau sugirdyti smekta, gal pades...
o viskas praisdejo kai pradejome gerti praeita savaiteomperozoli, taip man nekilo ranka duoti jo bet..... pagalvojau jei jau paskirta gal bus labai gerai...... bet jau po pirmos dienos prasidėjo kosuliai.... nutraukiau aš tuos vaistus ir dabar labai prašau - parašykite i AZ gero vaikų gastroententerologo kontaktus, gali buti ir privatus, jau nebezinau ko griebtis.
Atsakyti