Įkraunama...
Įkraunama...

Sausa kūno oda

Esant sausai kūno odai galima ir patariu naudoti aliejinę dušo želė .Man pvz visai nieko Eucerin - patinka,kad putoja ,nes aliejinės ne visos putoja ir tada atrodo,kad lyg ir nenuprausia smile.gif nusimaudžius aliejine dušo žele geriausia nesišluostyt,duoti nudžiūti ir tada naudoti/teptis ar nenaudoti įprastas priemones smile.gif .
O kūno sviestai juk nedrėkina odos .
Atsakyti
Aš tai paskutinius metus kenčiu nuo sausos odos, buvo dermatitas, su antibiotikais ir tepalais išsigydžiau, bet dažnai, koki kartą per savaitę pradedu vėl jausti, kad oda išsausėjus, atsiranda niežulys tam tikrose vietose verysad.gif . Tai man padeda kremai su taukmedžio sviestu. Gryną taukmedžio sviestą tepu tik po dušo, nes juo reikia tepti drėgną odą. O kelis kartus per dieną tepu su Desert essence kremu su taukmedžiu (pirkau iHerbe), JR Watkins kūno kremą su taukmedžiu pirkau Bige Klaipėdoj yra ekologiškos kosmetikos parduotuvė. Tikuos, kad kada nors išsigydysiu unsure.gif
Atsakyti
Mano oda sausoka, vaikučiui buvo atopinis dermatitas, dabar odelė pasitvarkė, tačiau vis tiek sausa, todėl reikia nuolat drėkinti. Pasidalinsiu savo patirtimi.
Naudojame pakaitomis:
emolientas Bioderma Atoderm PP Baume (Hidrolipidinę plėvelę atkurianti intensyvios priežiūros priemonė, skirta labai sausai odai)
Nėra lipnus, bekvapis, lengvai tepasi, gerai drėkina, tačiau jei yra odoje pažeidimų graužia.
user posted image
kitas emolientas A-derma Exomega kremas. Tepasi gana sunkiai, riebi tekstūra, labiau tinkamas šaltesniam sezonui. Drėkina, maitina puikiai. Nėra kvapnių medžiagų, parabenų.
user posted image
Dabar užsisakiau internetu kitą priemonę, bandysim:
Noreva Xerodiane+ emolientas kūnui:
user posted image
maudynėms naudojam Oilatum odos minkštiklį voniai. patinka.
user posted image
taip pat prausimuisi naudojom Bioderma Atoderm PP prausimosi gelį. Nieko labai išskiriančio. Labai nepatiko, kad sudėtyje yra SLS, ko sausaodžiams tikrai neturėtų būti.
user posted image
Atsakyti
Labai sausą, į dermatitą linkusią odą rekomenduoju palepinti avižų voniom smile.gif receptas čia

Avižų vonia

Man puikiai odą drėkina (maniškė irgi sausa, ypač šaltesniu oru kojos net pleiskanoja) Logona kūno sviestas čia ir Jonzac pienelis čia. Dar yra toks specialus rimtesnis, jis natūralus, bet veiksmingas tikrai - Dr. Hauschka Ice-Plant kremas ypatingai sausai, niežtiničiai odai. Šitą tai rekomenduoju smile.gif žinau kas ir mažus vaikus tepa, gelbėja nuo dermatito. Aprašymas čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Petitgrain: 03 rugsėjo 2014 - 21:14
Tikra tiesa, avizu vonia thumbup.gif taciau siuo metu be vonios gyvenu, tai tenka kitaip apseit. Oda mano sausumo reto (tiesa, tik kuno, veidas blizga kaip lasiniais nutrintas...). Tai perskaiciau begale straipsniu ir patarimu sia tema ir radau iseti, pakeisti naudojamus kuno kremus, losijonus ir prausiklius i neturincius naftos produktu (mineral oil ir neaugalinio glicerino) ir SLS (sodium laurelth sulphate). SLS medziaga praktiskai visuose valymo produktuose, pradedant dantu pasta, baigiant grindu plovikliu, na aisku, dantu pastoje jos labai mazas kiekis, bet faktas, kad ji agresyvi. Taigi pakeiciau duzo zele (labai puiki ir nebrangi - margaritos, is ekologiskos linijos). Drekikliai su naftos produktais, sukuria plevele ant odos ir neleidzia jai normaliai kvepuoti, todel oda pati ima saves 'nebedrekinti' ir isisukama i uzburta rata, kai reikia vis dazniau. Tai isigyjau ekologiska kuno sviesta 'dr.organix' su manuka medumi, o dabar su granatais jau naudoju. Na tikrai geriau, ir gana zymiai, liudna, kad tiek pinigu issvaizciau visokiom niveom, kai galejau senai gera oda tureti...
Atsakyti

Mano oda yra labai sausa. Vis pleiskanoja...
Todel labai dziaugiuosi radusi seitiklis GADI su Negyvosios jūros mineralais ir eteriniais aliejais thumbup.gif

Nusveitus kuna su siuo aliejiniu sveitikliu dvi - tris dienas nematyti jokio sausumo:)
Atsakyti
Man esex Kremai ir losjonai patys geriausi ax.gif
Atsakyti
Man labiausiai patinka kūno kremas su alijošiumi ir turiu dar pienelį, vis pakaitomis naudoju. puikiai drėkina odą, greitai įsigeria, oda lieka pamaitinta ilgam. Tikrai nuoširdžiai rekomenduoju. Nors alijošiaus produktų pasirinkimo nėra daug ir nėra jie tokie populiarūs, tačiau aš atradus juos tikrai supratau, kad šio augalo produkcija nepelnytai pamiršta.
Atsakyti
aš naudoju alyvuogių,kokosų aliejų vis pakeisdama,pasiteisino labiau nei brangūs kremai,losjonai,ar kūno sviestai
Atsakyti
QUOTE(liavamba @ 2014 05 09, 00:15)
Aš tai paskutinius metus kenčiu nuo sausos odos, buvo dermatitas, su antibiotikais ir tepalais išsigydžiau, bet dažnai, koki kartą per savaitę pradedu vėl jausti, kad oda išsausėjus, atsiranda niežulys tam tikrose vietose verysad.gif . Tai man padeda kremai su taukmedžio sviestu. Gryną taukmedžio sviestą tepu tik po dušo, nes juo reikia tepti drėgną odą. O kelis kartus per dieną tepu su Desert essence kremu su taukmedžiu (pirkau iHerbe), JR Watkins kūno kremą su taukmedžiu pirkau Bige Klaipėdoj yra ekologiškos kosmetikos parduotuvė. Tikuos, kad kada nors išsigydysiu  unsure.gif

Jūs aderma pabandykit, yra toks raminantis pienelis exomega. Mano vyrui panasios bedos buvo, vargo ilgai, tik ne taip stipriai, su gydytoja, bet be antibiotikų. Buvo kaklas labai sausas, sprandas, visos rankos, nugara plotais. Ko tik nepirkom, pradžioje savo kūno kremais dalinausi. Bet padėdavo tam kartui. Iki tiek niežulys būdavo, kad nuo susitikimo su draugais sulaikydavau tiesiog kasydama nugarą lotuliukas.gif Tai va, nuėjo pas gydytoją, pasakė nenaudoti prausiklių su muilu sudėtyje, maudantis į vonią pilti vonios aliejų, nesimaudyti labai karštoje vonioje (maniškis duše mėgsta pusvalandį kaitintis) ir tepti kūną kremu iš karto po maudymosi, per kelias minutes, tik nusišluosčius. O tepe ir iki šiol tepa tuo exomega, ir yra prausiklis iš jų, toks aliejus, tai ir aš panaudoju

QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 08 12, 08:49)
Mano oda sausoka, vaikučiui buvo atopinis dermatitas, dabar odelė pasitvarkė, tačiau vis tiek sausa, todėl reikia nuolat drėkinti. Pasidalinsiu savo patirtimi.
Naudojame pakaitomis:

kitas emolientas A-derma Exomega kremas. Tepasi gana sunkiai, riebi tekstūra, labiau tinkamas šaltesniam sezonui. Drėkina, maitina puikiai. Nėra kvapnių medžiagų, parabenų.
http://www.pixic.ru/...4i9y2i94211.jpg[/img][/url]

Mes naudojom pienelį, tai tekstūra skysta, neriebi ir įsigeria greitai.
Atsakyti
Laba visoms! Aš ilgai ilgai kankinuosi su problema, kad po dušo traukia visą odą nors tu ką. Viena draugė pasiūlė panaudoti ne dušo želes praustis, o rankų darbo muilą. Gal kas naudojate ir turite atsiliepimų? unsure.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalia67 @ 2017 06 11, 20:24)
Laba visoms! Aš ilgai ilgai kankinuosi su problema, kad po dušo traukia visą odą nors tu ką. Viena draugė pasiūlė panaudoti ne dušo želes praustis, o rankų darbo muilą. Gal kas naudojate ir turite atsiliepimų?  unsure.gif  bigsmile.gif

Sausai odai labai gerai yra savimasažas su šiltu aliejuku.
Pabandykite prieš dušą gerai įsitrinti šiltu aliejukų (sezamų geriausiai būtų). Bet ne švelniai tepti, o būtent įmasažuoti. Aš paprastai net pavargstu ir suprakaituoju. biggrin.gif Tada užsidėkite chalatą ir palaukite 30-40 minučių. Šiltas aliejukas pamaitins ne tik jūsų odą, bet kaip sako Ajurveda, net ištrauks toksinus. Po to nusiprausiate duše. Aišku savimasažą reikia daryti kiekvieną dieną, bet dabar toks gyvenimo tempas, kad nespėjame. Tai bent 2-3 kartus per savaitę. Jūsų oda jums tikrai padėkos. 4u.gif
Atsakyti