Papildyta:
QUOTE(blondmama @ 2009 01 27, 18:04)
O kam????
Nesuprantu tokių mamų. Jei dabar duodat putų tokiam mažiukui-kaip jis žiūrės į alkoholį paaugęs? Ogi visai neneigiamai. Svarbiausia vaikui yra ne tas gurkšnelis, o tėvų NUOSTATA. Jei leidžia-vadinasi-tai nieko blogo.
O dar gerioau, kai tėvai jau paaugusiems leidžia išgerti kartu, na, paauglimas ir sako-geriau su mumis, bet ne už kampo. Tik nepagalvoja, kad tada jų vaikai gers ir su jais, ir už kampo, nes vėl gi-nesuformuojama neigiama nuostata į alkoholį. Tėvai aišku gali aiškinti, kad alkoholis blogai, bet vaikui smegenys veiks taip-aha, sako, kad blogai, bet patys geria, mums duoda, tai kur čia tas blogumas. O paskui visi verkia, kodėl alkoholį vartoja vis jaunesni.
Puikus pvz.-mano tėvas turi bėdų su alkoholio, bet aš puikiai atsimenu, kai buvau paauglė ir per gimtadienį kokia teta įpildavo šlakelį-tėvas tokiu žvilgsniu pažiūrėdavo, kad praeidavo noras palaižyti, ir sakydavo-aš geriu, bet mano vaikai negers. Ir tikrai.
Pas mus šeimoje yra be išimčių-alkoholis namie tik per šventes didžiąsias. Šiaip sau niekas niekada negeria ir nėra jokio poreikio ar noro. Nei alaus, nei kokio mixo juolab.