Įkraunama...
Įkraunama...

Alus vaikui

QUOTE(-simona- @ 2009 04 16, 01:13)
KEISKIT DAKTARĘ

lotuliukas.gif savo nuomone pasilaikysiu sau lotuliukas.gif perverciau kelis puslapius atgal ir prisijuokiau iki pilvo skausmo... lotuliukas.gif kokios jus dauguma teisinguoles... o ar pacios vadoveliskai maitinates ir tik saltinio vandeni geriat? lotuliukas.gif tiek to - visvien keista man si tema doh.gif dabar galit mane draskyt lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(jola24 @ 2009 02 04, 13:26)
Kai buvau studentė, teko dalyvauti anoniminių alkoholikų susirinkime (mokslo reikalais  smile.gif )  labai įstrigo vienos moters alkoholikės žodžiai, ji vis kartojo ir kartojo: "tik neduokite vaikams ragauti alaus, man vaikystėje tėvas vis duodavo dėl apetito, nes buvo smulki ir nevalgiukė, o vėliau ji vis norėjo jo daugiau ir daugiau, ir kaip pati sako, jau paauglystėj prasidėjo jos alkoholikės "karjera"" na nežinau... kol kas galvoju, kad savo dukrai neduosiu ragauti, bet neįsitikinusi, kad man nematant, norės ir visgi paragaus pati.

lotuliukas.gif dar vienas "teisingas" pamokymas... doh.gif mano vyras turi du brolius. metu skirtumas. didysis nuo mazumes su teciu ragavo alu ir pirsciukus i stipriuosius gerimus mego kaisioti. jaunesnysis is tolo vengdavo visokiu baliu, alaus ir kitu buteliu. o dabar? vyrsnysis isgeria labai nedaug ir tik per sventes, o jaunesnysis neislipa is alkoholizmo, totalus degradas ir visi aplinkui ta matom... gyvenumas pats sutvarko. kiekvieno atvejis individualus.
Atsakyti
laba diena
mano nuomone alus ar bet koks alkoholinis gerimas yra kenksmingas
Atsakyti
As manau, jog duoti ragauti vaikams maziems alkoholio negalima. Spes dar prisiragaus tie musu vaikiukai kai paaugliai bus verysad.gif . Kam duoti mazam pypliui ragauti. nesamone kazkokia. as tai esu pries toki elgesi. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bonkė @ 2009 04 20, 10:56)
lotuliukas.gif savo nuomone pasilaikysiu sau  lotuliukas.gif perverciau kelis puslapius atgal ir prisijuokiau iki pilvo skausmo...  lotuliukas.gif kokios jus dauguma teisinguoles...  o ar pacios vadoveliskai maitinates ir tik saltinio vandeni geriat?  lotuliukas.gif tiek to - visvien keista man si tema  doh.gif  dabar galit mane draskyt  lotuliukas.gif

Niekas nesako, kad dabar laikomes vadoveliu bei geriam vandeni, nes daugumai cia geroooookai virs dvidesimties mirksiukas.gif Bet kudikiui tikrai neduodam nei alkoholiniu gerimu, nei keptu, nei rukytu, nei macdonaldo gaminiu tongue.gif Juk esme ne paciame produkte, o laike, kada ji duoti. Va uzaugs-lai plempia ta alu del apetito, linksmumo ar skanumo i sveikata. Bet kam duoti ji dabar, vaikui, kokiais motyvais remtis, man isaiskinkit? g.gif Nu net mieliu, reikalingu vaiko organizme tame aluje nebera(pasterizuoja, o tai reiskia, kad aukstoje temperaturoje zuva visos bakterijos, ju tarpe ir mieliu). Vitaminu taip pat nera. Tai del ko ji duoti? Tiesiog noreciau isgirsti protinga paaiskinima, juk gydytoja jums turejo pasakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 21, 09:49)
Niekas nesako, kad dabar laikomes vadoveliu bei geriam vandeni, nes daugumai cia geroooookai virs dvidesimties mirksiukas.gif Bet kudikiui tikrai neduodam nei alkoholiniu gerimu, nei keptu, nei rukytu, nei macdonaldo gaminiu tongue.gif Juk esme ne paciame produkte, o laike, kada ji duoti. Va uzaugs-lai plempia ta alu del apetito, linksmumo ar skanumo i sveikata. Bet kam duoti ji dabar, vaikui, kokiais motyvais remtis, man isaiskinkit? g.gif Nu net mieliu, reikalingu vaiko organizme tame aluje nebera(pasterizuoja, o tai reiskia, kad aukstoje temperaturoje zuva visos bakterijos, ju tarpe ir mieliu). Vitaminu taip pat nera. Tai del ko ji duoti? Tiesiog noreciau isgirsti protinga paaiskinima, juk gydytoja jums turejo pasakyti 4u.gif

galiu pasakyti tik tiek. mano pusbroliui, 2men gydytoja liepe duoti po kelis lasus alaus, nes kitaip butu numires, nes buvo l.silpnas. ir ka dabar... dabar jis geriausias Kauno barmenas, ir tikrai nera megejas pabaliavoti. tai priklauso, ka dievas yra paskyres zmogui, o ne nuo to, ka tevai dave, o ko ne.
mes savo mazei davem paragauti, jai labai patiko. susirauke, bet ir vel rode, kad duotume. aisku nedavem, bet nematau, kad duodant vaikui paragauti, yra kazkas bloga. juk ne spirita duodi.....
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2009 04 21, 10:56)
galiu pasakyti tik tiek. mano pusbroliui, 2men gydytoja liepe duoti po kelis lasus alaus, nes kitaip butu numires, nes buvo l.silpnas. ir ka dabar... dabar jis geriausias Kauno barmenas, ir tikrai nera megejas pabaliavoti. tai priklauso, ka dievas yra paskyres zmogui, o ne nuo to, ka tevai dave, o ko ne.

Jei siuo metu jusu pusbrolis dirba barmenu, vadinasi, jam gerokai virs 20, vadinasi, patarimai dar buvo sovietiniu laiku daktaru, kurie patys melynom nosim sedejo cool.gif
Kitas variantas-sovietiniais laikasi alus buvo nepasterizuotas, su gyvom mieliu bakterijom.
Arba yra kitas variantas, netgi siuolaikinis, kai alkoholikei mamai gime kudikis, prasidejo jam, naujagymiui, detoksikacija. Tad gydytojai, kad issaugotu kudikio gyvybe ilasino kelis lasus spirito i burna-vaikas atsigavo. Mat buvo iprates per devynis menesius neblaivas pilve buti. smile.gif
Matyt, tas pats jusu pusbroliui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 21, 11:36)
Jei siuo metu jusu pusbrolis dirba barmenu, vadinasi, jam gerokai virs 20, vadinasi, patarimai dar buvo sovietiniu laiku daktaru, kurie patys melynom nosim sedejo cool.gif
Kitas variantas-sovietiniais laikasi alus buvo nepasterizuotas, su gyvom mieliu bakterijom.
Arba yra kitas variantas, netgi siuolaikinis, kai alkoholikei mamai gime kudikis, prasidejo jam, naujagymiui, detoksikacija. Tad gydytojai, kad issaugotu kudikio gyvybe ilasino kelis lasus spirito i burna-vaikas atsigavo. Mat buvo iprates per devynis menesius neblaivas pilve buti. smile.gif
Matyt, tas pats jusu pusbroliui? g.gif

deje, NE. kiekvienas zmogus turi savo nuomene, ir nereikia jos pirsti kitiems. sovietiniais laikais uzaugo sveiki vaikai, tikriausiai ir pati. dabar tik vaikas pradeda koseti, iskart gydytojai kisa visokius vaistus, tai nemanau, kad siuolaikine medicina daug geresne, nei anu laiku. dabar i komercija ziuri.
beje, tikrai vaikui i burna spirito negalejo ipilti, nes suauges negali gerti spirito, o ka jau cia kalbeti apie vaika. PAMASTYKIT. jei jau kazkas, kazkur sake, tai nereiskia, kad tai tiesa, cia paprasciausia logika.
Atsakyti
  o ar pacios vadoveliskai maitinates ir tik saltinio vandeni geriat? 
o jūs pagal kokias rekomendacijas maitianatės ir panašiai? ar gi ne iš tų pačių vadovėlių/interneto? ar pagal bobučių plepalus? bent jau aš visada atsirenku tam tikrus variantus. o dėl gydytojo na man nepriimtini būtų tokie gydymo metodai ir tiek.
Papildyta:

mano vyras turi du brolius. metu skirtumas.  didysis nuo mazumes su teciu ragavo alu ir pirsciukus i stipriuosius gerimus mego kaisioti. jaunesnysis is tolo vengdavo visokiu baliu, alaus ir kitu buteliu. o dabar? vyrsnysis isgeria labai nedaug ir tik per sventes, o jaunesnysis neislipa is alkoholizmo, totalus degradas ir visi aplinkui ta matom... gyvenumas pats sutvarko. kiekvieno atvejis individualus.

gal tėvų pavyzdys paveikė tik 1 vaiką. o kartais didelę reikšmę lemia genai.

QUOTE(mabi @ 2009 04 21, 13:00)
beje, tikrai vaikui i burna spirito negalejo ipilti, nes suauges negali gerti spirito, o ka jau cia kalbeti apie vaika. PAMASTYKIT. jei jau kazkas, kazkur sake, tai nereiskia, kad tai tiesa, cia paprasciausia logika.

spirito duoda pauostyti pamirkė į vatelę. Per paskaitas mačiau dok.filmą.
o tais senais laikais, tikrai alus skyrėsi. būdama vaikas ir aš tos pūtelės su pirštuku paragaudavau, bet ne 1,2 metų doh.gif
Papildyta:
  o ar pacios vadoveliskai maitinates ir tik saltinio vandeni geriat? 

o jūs pagal kokias rekomendacijas maitianatės ir panašiai? ar gi ne iš tų pačių vadovėlių/interneto? ar pagal bobučių plepalus? bent jau aš visada atsirenku tam tikrus variantus. o dėl gydytojo na man nepriimtini būtų tokie gydymo/patarimų metodai ir tiek.

QUOTE(mabi @ 2009 04 21, 13:00)

o tais senais laikais, tikrai alus skyrėsi. būdama vaikas ir aš tos pūtelės su pirštuku paragaudavau, bet ne 1,2 metų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 04 22, 00:05)
o jūs pagal kokias rekomendacijas maitianatės ir panašiai? ar gi ne iš tų pačių vadovėlių/interneto? ar pagal bobučių plepalus? bent jau aš visada atsirenku tam tikrus variantus. o dėl gydytojo na man nepriimtini būtų tokie gydymo/patarimų metodai ir tiek.
o tais senais laikais, tikrai alus skyrėsi. būdama vaikas ir aš tos pūtelės su pirštuku paragaudavau, bet ne 1,2 metų  doh.gif

taip, as taip pat atsirenku tam tikrus variantus. o ir mano vaikui ne 1,2 metu. kiekviena auginame pagal savo nuostatas ir principus. nesmerkiu tu, kurios pries, nei tu, kurios uz saiksteli alaus. taigi. tik viskam ir visur reikia jausti ribas. stai apie ka cia kalbu doh.gif
Atsakyti
pas mus tuscias alaus butelys tik trumpam pazaisti-paridenti,kol tetis ji iki siuksliadezes nunes ismesti... biggrin.gif
Atsakyti
as savo vaikiukui, kai suejo du metai duodu pora gurksniu alucio ir nieko tokio jam nenutiko...nors siaip nelabai pritariu tokiem dalykam
Atsakyti
nesuprantu, kam is vis to reikia? g.gif
Atsakyti