Įkraunama...
Įkraunama...

Indukcinė kaitlentė

QUOTE(Ievka:) @ 2008 08 05, 16:51)
o sakykit, ar girdisi zvimbimas ijungus indukcine virykle? pas mus kazkaip zirzia kol uzverda tai nelabai suprantu, ar cia pajungimas netvarkoj ar cia taip turi buti??? ax.gif

Tas garsas būna visose indukcinėse kaitlentėse. Jo stiprumas priklauso nuo puodo dugno. Kaip man aiškino, kuo daugiau sluoksnių dugne, tuo garsiau veikia.
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2008 01 06, 16:07)
dabar paprastos elektrines turi f-ja, kaip greito ikaitimo, kaip aiskino, tai vos ne per kelias sek. pasiekia nustatyta temp. Tai tas indukcines privalumas man kaip ir prapuola  ax.gif  ir vel lieka tik neprisvylantis pavirsius ir, kaip man atrodo, nepatogumas del spec puodu  g.gif

indukcine irgi turi tokia pat power boost funkcija mirksiukas.gif
as nusipirkau neff firmos indukcine, pasirinkau todel kad iki kaklo jau stovi tas prisvilimas kai verdi su paprasta el kaitlente, energijos sanaudos taip pat.kad reikia spec puodu tikrai nematau problemos, juk keiciant virtuve norisi atsinaujinti tai kodel gi neisigijus ir nauju puodu. o kas nori truputi taupiau tai maza beda, juk tu puodu ir turguj gali pigiau nusipirkt. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Plumeria @ 2008 03 12, 23:44)
mes pirkom paparastą Fagor (3 taškų) ir esam tuo patenkinti, nes jau turėjom puodus. o kaip mums paaiškino, kad indukcinei reikalingi spec. puodai (kažkokie ten su magnetai ir kaip ten), na nepamenu, bet turim paprastą.

nereikia ten jokiu stebuklingu ar spec puodu. kadangi indukcinej kaitlenteje syla, ne jos pavirsius, o pats puodas, tai jis turi praleisti elektromagnetines bangas. toks puodas gali buti ir paprastas, jusu nuo mergautiniu laiku naudojamas. pvz. rinkinys uz 199 lt beje cia "metalo amziaus" www, tai jauciu labai labai norint galima rasti ir pigiau...

o siaip indukcines kaitlentes didziausias privalumas, tai jos staigus atvesimas. pvz man, visa gyvenima iki šiol naudojusiai dujine virykle, butu buve labai sunku pereiti prie elektrines... o sita, jei pamatai kad pienas jau "lipa", tai sumazini karsti ir pienas isbegti nebespeja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2008 01 26, 22:36)
Dėl geriausių, tai galima ilgai ir nuobodžiai ginčytis, o tinka visi puodai, pagaminti iš feromagnetinio plieno. Paprastai ant puodų dugno būna nupieštas specialus ženklas (tokia susukta ritė), reiškiantis, kad puodas tinka indukcinei kaitlentei. Arba, jei tokio ženklo nėra, tuomet lengviausia patikrinti su magnetu - prie indukcinėms kaitlentėms tinkančių puodų dugno turi lipti magnetas.
user posted image

Teisingai pastebėjai, turi būti nupieštas ant puodo dugno tas ženklas, kuris liudija, jog puodas tinkamas indukcinei viryklei. O kas liečia magnetą - patarčiau būt atsargesnei ir neapsirikti. Magnetas gali "lipti" prie dugno, tačiau puodas nebūtinai tiks indukcinei. Būna, kad storame puodo dugne yra aliuminio tarpsluoksnis, taigi magnetas prilips, o ta vadinamoji indukcija čia visai neveiks. Ir viskas per tą aliumą... Taigi pasikliaukite ženklu ir konsultanto patarimu pardėje. Sėkmės renkantis. smile.gif

QUOTE(noriuzinoti @ 2008 10 02, 13:05)
Teisingai pastebėjai, turi būti nupieštas ant puodo dugno tas ženklas, kuris liudija, jog puodas tinkamas indukcinei viryklei. O kas liečia magnetą - patarčiau būt atsargesnei ir neapsirikti. Magnetas gali "lipti" prie dugno, tačiau puodas nebūtinai tiks indukcinei. Būna, kad storame puodo dugne yra aliuminio tarpsluoksnis, taigi magnetas prilips, o ta vadinamoji indukcija čia visai neveiks. Ir viskas per tą aliumą... Taigi pasikliaukite ženklu ir konsultanto patarimu pardėje. Sėkmės renkantis. smile.gif

P. S. Beje aš ansčiau irgi galvojau, kad pakanka tik magneto renkantis puodus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2008 08 02, 10:48)
Gal kas žinote, ar indukcinės kaitlentės paviršiui taip pat kenkia cukrus ir kiti saldūs nubėgimai (pavyzdžiui, uogienė), kaip ir stiklo keramikai? Nes kažkaip ir ant naujos viryklės norėčiau uogienės išsivirti :geda2:

Tai negi niekas man taip ir nepaaiškins, ar indukcinei viryklei nepavojingas cukrus?
Nes man indukcinės pagrindinis privalumas atrodo tai, kad jos paviršių lengviau prižiūrėti, nei paprastos stiklokeramikinės.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2008 10 02, 14:21)
Tai negi niekas man taip ir nepaaiškins, ar indukcinei viryklei nepavojingas cukrus?
Nes man indukcinės pagrindinis privalumas atrodo tai, kad jos paviršių lengviau prižiūrėti, nei paprastos stiklokeramikinės.

Mano indukcinės instrukcijoje parašyta, kad saugotis cukraus. Bet jei kas nors saldaus verdant išbėgo, rekomenduoja paprasčiausiai greitai nuvalyti, nepalikti pridžiūti ir viskas. Aš labai džiaugiuosi indukcine thumbup.gif . Svarbiausia - ypatingai greitai viskas užverda, įkaista. Man atrodo, net greičiau nei ant dujinės (pvz. keptuvė) ir galima greitai sumažinti karštį - to nėra paprastose elektrinėse.
O dėl puodų netinkamumo - buvo problema su keptuve. Turėjau brangiai pirktą keptuvę, kurią anksčiau naudojau ant paprastos viryklės, tai ji indukcinei netiko. Nusipirkau naują, visai nebrangią, iš Senukų ir veikia puikiausiai. Aišku, keptuvės kokybė nekokia, vis tiek kada nors pirksiu normalią, bet noriu pasakyti, kad dėl indukcinės nebūtina pirkti kažin ko labai brangaus - galima pasirinkti pagal kišenę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzinoti @ 2008 10 02, 11:05)
ansčiau irgi galvojau, kad pakanka tik magneto renkantis  puodus

Tikrai siulyciau nepasiklaiuti vien magnetais tikrinant puodu tinkamuma. Kai ieskojome puodu indukcinej, uzejom gariunuose viena skyriu, tai mums bande nuteikti kad jej tik magnetas "limpa" tai vadinasi puodas tinka. Tikrai nepasiklaiukit tokiais pasakymais, jei gamintojas neuzdejo zenklo ant puodo tai as geriau nespeliociau kodel o ieskociau pirmiausiai tam skirtu puodu, na ir del idomuma patikrinciau su magnetu.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2008 10 02, 13:21)

Paaiškins biggrin.gif tongue.gif
Bent mūsų Bosch'o instrukcijoje nėra apie jokį cukrų g.gif
Mano supratimu, jis indukcinei pakenkti negali vien dėl to, kad kaitlentė nekaista-vadinasi, nei išbėgęs pienas, nei išbėgusi uogienė ir pan. negali pridegti mirksiukas.gif Tame ir jos gėris-kiek ko esam išpylę, niekada niekas nėra pridegę ar palikę neišvalomas dėmes thumbup.gif Labai myliu savo indukcinę-viskas verda nerealiai greit, giminėms po remonto net rodydavau, nes niekas negalėjo patikėti, kad vanduo makaronams užverda per porą minučių biggrin.gif
O dėl puodų niekada nesiparinau-tiesiog nusipirkau rinkinį iš Berghofo, ir tiek mirksiukas.gif
Paskambink, papasakosiu su smulkmenom biggrin.gif
Atsakyti
mes isigijom AEG-ELECTROLUX 66200 K-MN , pradzioje buvo gerai, bet dabar pradejau girdeti lyg kokius spragtelejimus kai ijungiu kaitlente. Tarsi toji vietoje kur valdymas visas, po pacia kaitlenete lyg kazkas dar kartu su manim jungtu jungikli koki doh.gif doh.gif Tikiuosi tai nera koks gedimas elektronikos unsure.gif unsure.gif Spragsi vis kai jungiu ar didinu karsti unsure.gif Ar čia turi taip būti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2008 10 08, 16:36)
mes isigijom AEG-ELECTROLUX 66200 K-MN , pradzioje buvo gerai, bet dabar pradejau girdeti lyg kokius spragtelejimus kai ijungiu kaitlente. Tarsi toji vietoje kur valdymas visas, po pacia kaitlenete lyg kazkas dar kartu su manim jungtu jungikli koki  doh.gif  doh.gif  Tikiuosi tai nera koks gedimas elektronikos  unsure.gif  unsure.gif Spragsi vis kai jungiu ar didinu karsti  unsure.gif  Ar čia turi taip būti  unsure.gif

na buna kad ir man kartais paspragsi, tai net nzn nuo ko tai.... bet po keliu sekundziu praeina...
gal sakau puodas negerai padedas buna, ar dar kas g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2008 10 09, 08:18)
na buna kad ir man kartais paspragsi, tai net nzn nuo ko tai.... bet po keliu sekundziu praeina...
gal sakau puodas negerai padedas buna, ar dar kas g.gif

pas mane ir puodo nera padeta, ir vistiek toks spragtelejimas girdisi ir ijungiant ir isjungiant, ir kai kaitviete kaisti baigia... bet gal cia normalu... parasiau laiska i eletroliux aptarnavimo centra, laukiu, gal ka atrasys g.gif
Atsakyti
Laba diena

Noreciau jusu patarimo. Jau keleta dieneliu kaip turiu indukcine kaitlente Elektroliux, gaminau valgyti ir viskas regis gerai. Tik va kai nukeliau puoda nuo vieno ziedo (ant kurio gaminau) jis nebe juodos spalvos kaip visa kaitlente, kaskoks papilkejes. Nieko nera pridege. Kal kas zinote nuo ko cia? Ir kaip viska sutvarkyti? Ir kai atveso, isliko tas pats.
Atsakyti