Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

QUOTE(bulba @ 2006 10 16, 22:02)
Mia, tavo turtingi draugai zino kaip delikaciai elgtis. O jeigu jie atvaziuodami i tavo miesta apsistotu viesbutyje, o tu vis vaziuotum pas juos i namus, nes nebutu uz ka gyventi viesbutyje?

galima as atsakysiu... nematau tragedijos, jei ir pas mane apsistotu. nes tai yra draugai, o man draugams beveik nieko negaila schmoll.gif as turiu vienus draugus, kurie kaip ir turi uz ka viesbuty gyventi, ale vistiek kiekviena karta pas mane i namus vaziuoja laugh.gif ir aplamai, kokia gali buti draugyste, jei tu nenori padet savo draugams, jei tave knisa, kad turi juos priimti i svecius g.gif ir ar tai isvis galima pavadint draugyste g.gif
Atsakyti
Cia kalba ne apie tai, kad kazka uzknisa draugus apnakvydinti,o apie tai, kiek laiko truks kol neturtingesni draugai pasijus vargses giminaites vietoje ir prades vengti vaziuoti i svecius. Neturtingesni situose "turtuoliu/vargsu" santykiuose buna jautresni ir kartais labai nedaug truksta, kad jie isizeistu.
Gerai, dar vienas pavyzdys:
Pasikvietem i svecius seima su 6 vaikais. Buvo Kaledu metas, ir as visiems vaikams paruosiau po maza dovanele nuo Kaledu senelio. Vaikai apsidziauge, bet tevai labai pabreztinai gal desimt kartu padekojo ir atsiprase, kad mano vaikams atnese tik pyrago. Aciu Dievui man dasuto, ir dabar graziai bendraujame, o dovanu nesam vieni kitiems pyragu ar saldumynu maiseli. Gerai, kad jie leido suprasti,o as greiciausiai ju vietoje buciau nutylejusi ir pradejusi vengti situaciju, kur dovanojamos dovanos.
Tai va, as apie tai, kad ne visi turi sugebejima kaip mano mineti draugai, tokiose situacijose islaviruoti, bet tai nereiskia jie yra blogesni
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 10 17, 00:17)
Cia kalba ne apie tai, kad kazka uzknisa draugus apnakvydinti,o apie tai, kiek laiko truks  kol neturtingesni draugai pasijus vargses giminaites vietoje ir prades vengti vaziuoti i svecius. Neturtingesni situose "turtuoliu/vargsu" santykiuose buna jautresni ir kartais labai nedaug truksta, kad jie isizeistu.
Gerai, dar vienas pavyzdys:
Pasikvietem i svecius seima su 6 vaikais. Buvo Kaledu metas, ir as visiems vaikams paruosiau po maza dovanele nuo Kaledu senelio. Vaikai apsidziauge, bet tevai labai pabreztinai gal desimt kartu padekojo ir atsiprase, kad mano vaikams atnese tik pyrago. Aciu Dievui man dasuto, ir dabar graziai bendraujame, o dovanu nesam vieni kitiems pyragu ar saldumynu maiseli.  Gerai, kad jie leido suprasti,o as greiciausiai ju vietoje buciau nutylejusi ir pradejusi vengti situaciju, kur dovanojamos dovanos.
Tai va, as apie tai, kad ne visi turi sugebejima kaip mano mineti draugai, tokiose situacijose islaviruoti, bet tai nereiskia jie yra blogesni

tai su tavo draugais vienoks variantas, su mano tarkim dar kitoks. pas mane, deja, budavo atvirskstinis variantas, kai neturtingesni draugai, tik ir laukdavo dovaneliu, arba tik ziuredavo kaip naxaliavu koki baliu issikaulyt, nevengdavo priminti, kad nepamirsciau atvesti lauktuviu is kito pasviecio galo, kelioniu, kad nepamirsciau padaryt gimtadienio, vardynu, krikstynu i pan. doh.gif tai as nuo tokiu pasistengiau atsiribot. tiesiog man paciai bendravimas pasidare nelabai mielas. taciau, tai nereiskia, kad nera zmoniu, kurie stradalina ar jaucia psichologini diskomforta, bendraudami su turtingesniais uz save. cia panasi dilema gautus galvojant "ar galima turet draugu, jei tu baigei univera, o jie tik profke"... nes jei jie tau pasakos, kaip visa diena siuvo trusus, o tu kaip posedziavai su dyriku taryba, tai gali gautis analogiskas variantas kaip bedraujant turtingam ir neturtingam, kai manoma, kad kazkuris vienas is ju jaucia psichologini diskomforta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 17 spalio 2006 - 00:06
Man lengviau bendrauti, nes mes su ta seima pradejom vienodai biggrin.gif : mokykloj perdaug pinigu nebuvo, studentai irgi biski biedni ir visos dovanojimo, bendravimo tradicijos susikloste labai seniai. Tai dabar butu galima tik girtis, kas ka turi blink.gif , bet mums pasiseke thumbup.gif
Atsakyti
Aiskeja stai kas:
1. draugyste reikalauja islaidu.
2. Islaidos draugystei palaikyti is abieju draugaujanciu pusiu turi buti panasios.
3. Islaidos neturi versti ne vieno jaustis nepatogiai (t.y nei per brangu, nei per pigu)
4. Pasitaiko maloniu isimciu, bet jos yra isimtys, o ne desningumai.
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 10 17, 15:57)
Aiskeja stai kas:
1. draugyste reikalauja islaidu.
2. Islaidos draugystei palaikyti is abieju draugaujanciu pusiu turi buti panasios.
3. Islaidos neturi versti ne vieno jaustis nepatogiai (t.y nei per brangu, nei per pigu)
4. Pasitaiko maloniu isimciu, bet jos yra isimtys, o ne desningumai.

su sitom isvadom, tai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Isida @ 2006 10 13, 16:29)
Man net zodziu pritruko.  blink.gif Taip... Epitetu pusseseres budui ivardinti nepritrukciau, na, bet tau, nerami, kokie vejai galvoje???
Nu nesupyk, bet as tokiu zmoniu nesuprantu doh.gif Dar, kad tau pinigai is dangaus byretu, tai gal. Bet juk tu dirbi!!! Negaila pinigeliu vejais issvaistytu???
As tokia pussesere seniai buciau ismetusi lauk ne tik is savo pinigines, bet ir is gyvenimo. Kaip taip galima leisti sau ant galvos lipti? Kaip taip saves negerbti? 2 metus???
Atleiskit, bet nesuprantu.  doh.gif
Taip ir norisi tokius veltedziu islaikytojus imti uz kupros ir gerai papurtyti "atsitokekit!!!". Kad nors kiek susivoktu...

Pritariu visu 100%
As pvz. su savo gimine nebendrauju, nes jau uzteko pavydo, apkalbu, nereikalingu priekaistu ir t.t. Giminei tu visad busi kaltas, kad nepadedi, nepadovanoji, neatiduodi uz dyka, nepaselpi ir panasiai....pasaka be galo doh.gif
Atsakyti
Kazkada jau rasiau apie kambrioke, kuri nusipirkusi 1 degtuku dezute, ja pasislepe savoi kambary. Tai va, snd ejau galvos plauti, atsidarau sampuno buteliuka- sampuno ne kvapo ir dar praskalautas doh.gif Paskutini karta buvau pasilikusi vienam kartui dar sampuno, o cia ateinu - tuscia blink.gif Tada susimasciau, kad ir mano dantu pasta, kondicionierius, prausiklis kazkaip itartinai greitai naudojasi g.gif Na, pas mus dabar truputi remontas vonioj, tai jinai savo daiktus palikusi kambary ir itariu, kad mano viskuo naudojasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ququ @ 2006 10 22, 00:50)
Kazkada jau rasiau apie kambrioke, kuri nusipirkusi 1 degtuku dezute, ja pasislepe savoi kambary. Tai va, snd ejau galvos plauti, atsidarau sampuno buteliuka- sampuno ne kvapo ir dar praskalautas  doh.gif  Paskutini karta buvau pasilikusi vienam kartui dar sampuno, o cia ateinu - tuscia  blink.gif Tada susimasciau, kad ir mano dantu pasta, kondicionierius, prausiklis kazkaip itartinai greitai naudojasi  g.gif  Na, pas mus dabar truputi remontas vonioj, tai jinai savo daiktus palikusi kambary ir itariu, kad mano viskuo naudojasi  doh.gif

sakyk kol laikas, nes taip prades naudotis kasdien ir vargo nematys!
draugei vienai teko laime tureti tokia kambarioke.. tai ant galo ne tik kad tokiais dalykais naudojos, bet ir rubus skolinos. Po menesio buvo isspirta lauk kai suprato kas per velnias doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ququ @ 2006 10 22, 00:50)
Kazkada jau rasiau apie kambrioke, kuri nusipirkusi 1 degtuku dezute, ja pasislepe savoi kambary. Tai va, snd ejau galvos plauti, atsidarau sampuno buteliuka- sampuno ne kvapo ir dar praskalautas  doh.gif  Paskutini karta buvau pasilikusi vienam kartui dar sampuno, o cia ateinu - tuscia  blink.gif Tada susimasciau, kad ir mano dantu pasta, kondicionierius, prausiklis kazkaip itartinai greitai naudojasi  g.gif  Na, pas mus dabar truputi remontas vonioj, tai jinai savo daiktus palikusi kambary ir itariu, kad mano viskuo naudojasi  doh.gif

tai ir tu savo laikyk. Ir jai paskayk, kokių įtarimų turi mirksiukas.gif
Atsakyti
Vakar vakare pasidejau savo muila prie savo priemoniu, ryte atsikeliu- muilas ant prie vonios krasto doh.gif Bet tai ir turi zmones naglumo, bent jau padetu i vieta doh.gif Atvirai sakant, nesuprantu tokiu zmoniu, nesusidurus gyvenime, neisivaizduoju, kaip galima buti tokia naglybe ir dar sugebeti i akis paziureti. Is viso geriausia, kad eina i vonia, o as bunu virtuvej ir net labas nesugeba isspaust (vonia salia virtuves), nors gyvenam kaip ir mano seimos bute. Neatlaikys man nervai ir pasakysiu : "Tai gal pasimokom labas sakyt, kai einam pro sali?" blush2.gif Tada jauciu puls skambint savo mamytei ir guostis. Keistas kazkoks bendravimas musu, sedi jinai kambary uzsidarius, ir tiek schmoll.gif Is viso buvo bajeris, kai mano tete buvo atvaziaves, tvarke kazka virtuvej, buvo nusisukes, jinai atsidare duris, pasiziurejo, nieko nesake ir nueidama dar trenke durimis doh.gif Pasakykit man , is kur tokie zmones! Atrodo, smulkmenos eilines, bet tokie psichologiniai niuansai ir pjauna labiausiai.
Atsakyti
nu jei jau ir muila ima, tai gal ir ranksluosciu, ir kempine tavo naudojasi? tu ziurek atsargiai, lotuliukas.gif dar kokia liga uznes lotuliukas.gif tik vieno nesuprantu, o kas vercia jus kartu gyventi? jei jau butas tavo seimos, tai gali ir kitos kambariokes pasieskoti, kuri labiau prie sirdies drinks_cheers.gif
Atsakyti