QUOTE(bulba @ 2006 10 17, 00:17)
Cia kalba ne apie tai, kad kazka uzknisa draugus apnakvydinti,o apie tai, kiek laiko truks kol neturtingesni draugai pasijus vargses giminaites vietoje ir prades vengti vaziuoti i svecius. Neturtingesni situose "turtuoliu/vargsu" santykiuose buna jautresni ir kartais labai nedaug truksta, kad jie isizeistu.
Gerai, dar vienas pavyzdys:
Pasikvietem i svecius seima su 6 vaikais. Buvo Kaledu metas, ir as visiems vaikams paruosiau po maza dovanele nuo Kaledu senelio. Vaikai apsidziauge, bet tevai labai pabreztinai gal desimt kartu padekojo ir atsiprase, kad mano vaikams atnese tik pyrago. Aciu Dievui man dasuto, ir dabar graziai bendraujame, o dovanu nesam vieni kitiems pyragu ar saldumynu maiseli. Gerai, kad jie leido suprasti,o as greiciausiai ju vietoje buciau nutylejusi ir pradejusi vengti situaciju, kur dovanojamos dovanos.
Tai va, as apie tai, kad ne visi turi sugebejima kaip mano mineti draugai, tokiose situacijose islaviruoti, bet tai nereiskia jie yra blogesni
tai su tavo draugais vienoks variantas, su mano tarkim dar kitoks. pas mane, deja, budavo atvirskstinis variantas, kai neturtingesni draugai, tik ir laukdavo dovaneliu, arba tik ziuredavo kaip naxaliavu koki baliu issikaulyt, nevengdavo priminti, kad nepamirsciau atvesti lauktuviu is kito pasviecio galo, kelioniu, kad nepamirsciau padaryt gimtadienio, vardynu, krikstynu i pan.

tai as nuo tokiu pasistengiau atsiribot. tiesiog man paciai bendravimas pasidare nelabai mielas. taciau, tai nereiskia, kad nera zmoniu, kurie stradalina ar jaucia psichologini diskomforta, bendraudami su turtingesniais uz save. cia panasi dilema gautus galvojant "ar galima turet draugu, jei tu baigei univera, o jie tik profke"... nes jei jie tau pasakos, kaip visa diena siuvo trusus, o tu kaip posedziavai su dyriku taryba, tai gali gautis analogiskas variantas kaip bedraujant turtingam ir neturtingam, kai manoma, kad kazkuris vienas is ju jaucia psichologini diskomforta