Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

QUOTE(nerami @ 2006 09 02, 22:46)
gera tema. As tai turiu tokia, pussesere, kuri vis mano saskaita PATAUPO. Vos atvaziavo mergaite pas mane per stojamuosius, iskart uzgiedojo, kad dabar bus vargse studente ir as kaip gerai uzdirbanti turesiu ja rupintis, globoti ir maitinti. Galvojau, juokauja mergaite, pasirodo - NE..
Viskas iki tokio lygio, kad
*ji mane kviecia pietauti,issirenka is keliu patiekalu susidedancius pietus ir paskui laukia kol sumokesiu,
*tempaisi i kluba ir labai nustemba, kad as nemoku uz ja ir paskui primygtinai reikalauja, praso, kad sumokeciau, nes esa ji pinigeliu neturi.
*ruko mano cigaretes, taip surukydama pakeli, arba tiesiog ji pasiima ir issinesa namo.
*Kai perkuosi cigaretes parduotuveje, praso ir jai nupirkti.
*paprasius jos, kad paskolintu savo kambariokes fotoaparata, brangioji pussesere pareiskia, kad tures draugei uz ji atsilyginti, as prikraunu tai draugei visokiu gerybi, o paskui suzinau, kad viskas nukeliavo pas mano pussesere.
* Jei parduotuveje duoda grazos geleziniais litais, mano pussesre praso juos atiduoti. Paaiskinimas - tau gi nebetelpa jie i pinigine.
* pradzioje atakuodavo su prasymais paskolinti pinigu, bet paskui suprato, kad negaus ir nutilo.

galeciau taip vardinti ir vardinti. Tu smulkmenu daug susideje per pusantru metu nuo jos istojimo. O seniau ir pavaisinti ja man nebuvo didele problema, nesu tikrai skriaga,(greiciau atvirksciai) gyvenau viena ir tikrai pinigeliu netruko, suprantu, kad ji studente, o as dirbanti,bet visa tai yra perauge i elementaru isnaudojima. Bandziau su ja kalbetis graziai, sakyti, kad nenoriu nebenoreti su ja susitikti vien del to, kad vel ir vel reikes viska uz ja moketi.
Kas baisiausia, mano giminaite turi tevelius, kurie tikrai yra PASITURINTYS ZMONES, tiesiog mano puseseryte islaidi, o ir sponsore tureti labai patogu. Vis suzinau, kaip ji soliariuminasi, eina su podruzkem i prabangius klubus, tusinasi, bet vos tik prisipraso kur eiti su manimi, pinigai kazkur dingsta ...
Zinau, kad cia mano problema, kad nemoku pasakyti NE. Bet tikrai nebezinau kaip toje situacijoje elgtis...
Skaudziausia, kad tai,kad as remiu ju dukra,jos tevai  nezino ir elgiasi su manimi laaaabai pasiputeliskai. Jie gi laaabai reiksmingi zmones, o as...
Kad ir dabar, atavziavo mano mieloji islaikytine savaite pries mokslus ir gyvena pas mane graudu veideli nutaisiusi, mol , as neturiu kur gyventi - priglausk, kol i bendrabuti neleidzia, bet siukstu, nesakyk mano tevams, nes as jiems pasakiau, kad esu barake. Maitinosi, zinoma , is manes (o ka sakyti zmogui graudziai ziurinciam kaip tu valgai ir geri?) , ruke is manes,viso kito neleidau. Vargse mergaite nusipirko dzinsus. sutaupe...

na ka. baigesi mano 2 metu trukmes serialas "taupioji pussesere ir jos dviguba buhalterija".
Kaip jums rasiau anksciau, galvojau, kad radau iseiti, kuri man pades nuo pusseseres taupymo mano saskaita apsisaugoti. Tada suradau jai darba ir labai dziaugiausi. JI jau nebedirba. Pasirodo, ir darbas ne tas, ir su mokslais sunku suderinti ir dar kazkas. Bet as ne apie tai.

Kai ji ejo i pokalbi del darbo, aprengiau savo rubais mergina, nes ji klasikinio stiliaus rubeliu visai nenesioja. Gavo darba.Pasiskolino marskinuku pora pradziai. Dziugu. Darbas prie pat mano namu. Irgi dziugu. Jai. Nes ji taupydmama ant takso laiks nuo laiko miegodavo pas mane. Nieko baisaus. Ir valgydavo. Cia irgi nieko. Aisku, ir rukydavo mano cigaretes ir maudydavosi ir rubus (marskinius) mano, savo darbui imdavo. Ji dirbo padaveja-viesbucio administratore, tai marskinukus tekdavo keisti kiekviena diena. Taip pas ja atsidure 5 mano marskinukai pirkti gerose parduotuvese darbui ofise ir 2 klasikiniai sijonai. Butu ir kelnes atsidurusios, bet ju neturejau - nenesioju biggrin.gif
Tai va. Paskolindama pradzioje jai tuos 2 marskinukus pasakiau, kad juos skolinu paciai pradziai, kol neturi savu, o paskui tegul grazina, kai gaus arbatpinigius ir nusipirks. Tevai jai atsiunte pinigu "darbo rubams nusipirkti", jos pirmaja darbo savaite vilniu uzpludo skotai ir mergaite ta proga parsinesdavo po 70lt. arbatos per diena. Baras, kuriame dirbo buvo pasiame paciame senamiestyje, kur pilna rubu ir padevetu rubu parduotuviu. zodziu, tik pirk. Nepirko. Dar is manes pasiskolino, bo miegojo, negrizo namo, neissiplove anu mano marskinuku bla bla bla.
Kadangi daznai uzsuku i ta bara, kiekviena jos darbo diena matydavau, kaip mano taupioji pussesere nesioja bliudus ir prakaituoja su mano firminiais marskinukais. Nu zinokit gaila buvo. Nes jau ne viena ruba pasiskolinta ir nudrengta, nuskalbta buvo grazinusi. Neiskentusi (galu gale ir paciai tu marskinuku kiekviena diena reikia), po menesio mano marskinuku sekmingo nesiojimo, parasiau sms'ke, kad grazink marskinukus man, prasau. JOKIO ATSAKYMO NESULAUKIAU. Po keliu dienu parasiau dar viena sms'ke, nes tuokart buvau ziauriai uzimta ir i ta bara nenorejau vaikstineti, jos dirbancios trukdyti - NIEKO. Tik musu bendra pazistama, mano kaimyne pasisake sutikusi mano pussesere, kuri pasiskundusi, kad esa Neramiai kazkas atsitiko, kazkokias zinutes keistas siuntineja. Paklause, zodziu, kas ten man negerai darosi? blink.gif
Nu man jau paskutinis lasas ten buvo. Nuvarau i bara - puske , zinoma, su mano marskinukais dirba. Privariau, grieztai liepiau grazinti marskinukus, paskaiau, kad jau per daug naudojasi manim, kad jau i piktybiska naudojimasi tai panasu, argumentavau sumom, kurias isleidau ant jos ir isejau.
TA VAKARA SULAUKIAU JOS TEVU SKAMBUCIO IR MANE JIE , KAIP KOKIA 15M MERGICKA PASKAMBINE BARE IR MORALUS SKAITE. Ne tai, kad paklaustu kaip ten is tikro buvo. ne. Sako, paskambino vargsele, verkia, visas telefonas suslapes nuo asaru, kaip mes ja netikesime.
VAT TAIP. DABAR ESU GIMINES BLOGIETE, KURI SKRIAUDZIA VARGSE PUSSESERE.
Paskui pussesere skundesi visiems kam imanoma savo baisiaja pussesere, bet is musu bendru pazistamu uzuojautos nesulauke. Pasirodo, jie irgi jau seniai pastebejo ta jos pomegi skolintis ir negrazinti...
Zinotwe, kaip ji argumentavo marskiniu negrazinima? " as gi po keliu savaiciu zadejau iseiti. Tai kam man juos pirkti? Negi gaila Neramiai paskolinti savo pusseserei." Nu negaila man. NU bet zmogus pasieme daikta, kaip savo ir net neatsiliepia ieskomas...
Nu bliamba, zinokit, kaip i sirdi prisiko. As tam zmogui viska ka turejau ir galejau tiek materialia, tiek emocine prasem, o ji vat taip.. verysad.gif

Nuo tos atomazgos praejo jau kelios savaites. Spekite, ar man grazinti rubai? biggrin.gif
Bet marskinukus, maciau, jau savus nusipirkusi ir manuju nebenesioja cool.gif

THE END.

Gaila, kad toks neHAPPY..
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2006 10 13, 14:14)
na ka. baigesi mano 2 metu trukmes serialas "taupioji pussesere ir jos dviguba buhalterija".
Kaip jums rasiau anksciau, galvojau, kad radau iseiti, kuri man pades nuo pusseseres taupymo mano saskaita apsisaugoti. Tada suradau jai darba ir labai dziaugiausi. JI jau nebedirba. Pasirodo, ir darbas ne tas, ir su mokslais sunku suderinti ir dar kazkas. Bet as ne apie tai.

Kai ji ejo i pokalbi del darbo, aprengiau savo rubais mergina, nes ji klasikinio stiliaus rubeliu visai nenesioja. Gavo darba.Pasiskolino marskinuku pora pradziai. Dziugu. Darbas prie pat mano namu. Irgi dziugu. Jai. Nes ji taupydmama ant takso laiks nuo laiko miegodavo pas mane. Nieko baisaus. Ir valgydavo. Cia irgi nieko. Aisku, ir rukydavo mano cigaretes ir maudydavosi ir rubus (marskinius) mano, savo darbui imdavo. Ji dirbo padaveja-viesbucio administratore, tai marskinukus tekdavo keisti kiekviena diena. Taip pas ja atsidure 5 mano marskinukai pirkti gerose parduotuvese darbui ofise ir 2 klasikiniai sijonai. Butu ir kelnes atsidurusios, bet ju neturejau - nenesioju biggrin.gif
Tai va. Paskolindama pradzioje jai tuos 2 marskinukus pasakiau, kad juos skolinu paciai pradziai, kol neturi savu, o paskui tegul grazina, kai gaus arbatpinigius ir nusipirks. Tevai jai atsiunte pinigu "darbo rubams nusipirkti", jos pirmaja darbo savaite vilniu uzpludo skotai ir mergaite ta proga parsinesdavo po 70lt. arbatos per diena. Baras, kuriame dirbo buvo pasiame paciame senamiestyje, kur pilna rubu ir padevetu rubu parduotuviu. zodziu, tik pirk. Nepirko. Dar is manes pasiskolino, bo miegojo, negrizo namo, neissiplove anu mano marskinuku bla bla bla.
Kadangi daznai uzsuku i ta bara, kiekviena  jos darbo diena matydavau, kaip mano taupioji pussesere nesioja bliudus ir prakaituoja su mano firminiais marskinukais. Nu zinokit gaila buvo. Nes jau ne viena ruba pasiskolinta ir nudrengta, nuskalbta buvo grazinusi. Neiskentusi (galu gale ir paciai tu marskinuku kiekviena diena reikia), po menesio mano marskinuku sekmingo nesiojimo, parasiau sms'ke, kad grazink marskinukus man, prasau. JOKIO ATSAKYMO NESULAUKIAU. Po keliu dienu parasiau dar viena sms'ke, nes tuokart buvau ziauriai uzimta ir i ta bara nenorejau vaikstineti, jos dirbancios trukdyti - NIEKO. Tik musu bendra pazistama, mano kaimyne pasisake sutikusi mano pussesere, kuri pasiskundusi, kad esa Neramiai kazkas atsitiko, kazkokias zinutes keistas siuntineja. Paklause, zodziu, kas ten man negerai darosi? blink.gif
Nu man jau paskutinis lasas ten buvo. Nuvarau i bara - puske , zinoma, su mano marskinukais dirba. Privariau, grieztai liepiau grazinti marskinukus, paskaiau, kad jau per daug naudojasi manim, kad jau i piktybiska naudojimasi tai panasu, argumentavau sumom, kurias isleidau ant jos ir isejau.
TA VAKARA SULAUKIAU JOS TEVU SKAMBUCIO IR MANE JIE , KAIP KOKIA 15M MERGICKA PASKAMBINE BARE IR MORALUS SKAITE. Ne tai, kad paklaustu kaip ten is tikro buvo. ne. Sako, paskambino vargsele, verkia, visas telefonas suslapes nuo asaru, kaip mes ja netikesime.
Paskui pussesere skundesi visiems kam imanoma savo baisiaja pussesere, bet is musu bendru pazistamu uzuojautos nesulauke. Pasirodo, jie irgi jau seniai pastebejo ta jos pomegi skolintis ir negrazinti...
Zinotwe, kaip ji argumentavo marskiniu negrazinima? " as gi po keliu savaiciu zadejau iseiti. Tai kam man juos pirkti? Negi gaila Neramiai paskolinti savo pusseserei." Nu negaila man. NU bet zmogus pasieme daikta, kaip savo ir net neatsiliepia ieskomas...
Nu bliamba, zinokit, kaip i sirdi prisiko. As tam zmogui viska ka turejau ir galejau tiek materialia, tiek emocine prasem, o ji vat taip.. verysad.gif

Nuo tos atomazgos praejo jau kelios savaites. Spekite, ar man grazinti rubai? biggrin.gif

THE END.

Ant galvos tau kaip užlipo tai visągyvenimą norėjo, kad neštum baisu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2006 10 13, 15:14)

Kadangi daznai uzsuku i ta bara, kiekviena  jos darbo diena matydavau, kaip mano taupioji pussesere nesioja bliudus ir prakaituoja su mano firminiais marskinukais. Nu zinokit gaila buvo. Nes jau ne viena ruba pasiskolinta ir nudrengta, nuskalbta buvo grazinusi. Neiskentusi (galu gale ir paciai tu marskinuku kiekviena diena reikia), po menesio mano marskinuku sekmingo nesiojimo, parasiau sms'ke, kad grazink marskinukus man, prasau. JOKIO ATSAKYMO NESULAUKIAU. Po keliu dienu parasiau dar viena sms'ke, nes tuokart buvau ziauriai uzimta ir i ta bara nenorejau vaikstineti, jos dirbancios trukdyti - NIEKO. Tik musu bendra pazistama, mano kaimyne pasisake sutikusi mano pussesere, kuri pasiskundusi, kad esa Neramiai kazkas atsitiko, kazkokias zinutes keistas siuntineja. Paklause, zodziu, kas ten man negerai darosi? blink.gif

THE END.

Baisiausiai, kad pusseserės tėvai šitaip blogai elgiasi. Juk suaugę žmonės, galėjo bent situaciją išsiaiškinti. Bet dabar bus ramu. Nebereikės daugiau iš tavęs Nerami skolintis ir paliks tave ramybėje... blush2.gif
Atsakyti
O tu zinai, Nerami, tokiem zmonem, kaip tavo puske labai lengva gyventi... Jie zino, kad atsiras zmoniu, kurie, matydami ju beviltiskuma, jiems pades ir moraliskai, ir finansiskai... Savotiskas parazitizmas. Bet stebina tai, kad ne trupucio nera atsakomybes, dekingumo ar kaltes jausmo.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2006 10 13, 16:20)
O tu zinai, Nerami, tokiem zmonem, kaip tavo puske labai lengva gyventi... Jie zino, kad atsiras zmoniu, kurie, matydami ju beviltiskuma, jiems pades ir moraliskai, ir finansiskai... Savotiskas parazitizmas. Bet stebina tai, kad ne trupucio nera atsakomybes, dekingumo ar kaltes jausmo.... g.gif

Čia teisingai galvoji Catrin . Kai būna energijos vampyrai, tai čia nuoširdumo vampyrai. Jau geriau gyvenimas su tokiais nesuvestų. Jei ta mergina būtų tik draugė, tai pakaktų nutraukti santykius, o čia kai yra giminė, tai labai negerai. Juk bus tokių susibūrimų, kur teks susitikti, o žinant tos panelės būdą, tai save pavaizduos kaip auką prieš visas gimines... Baisu, kokių žmonių būna... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2006 10 13, 15:14)

Man net zodziu pritruko. blink.gif Taip... Epitetu pusseseres budui ivardinti nepritrukciau, na, bet tau, nerami, kokie vejai galvoje???
Nu nesupyk, bet as tokiu zmoniu nesuprantu doh.gif Dar, kad tau pinigai is dangaus byretu, tai gal. Bet juk tu dirbi!!! Negaila pinigeliu vejais issvaistytu???
As tokia pussesere seniai buciau ismetusi lauk ne tik is savo pinigines, bet ir is gyvenimo. Kaip taip galima leisti sau ant galvos lipti? Kaip taip saves negerbti? 2 metus???
Atleiskit, bet nesuprantu. doh.gif
Taip ir norisi tokius veltedziu islaikytojus imti uz kupros ir gerai papurtyti "atsitokekit!!!". Kad nors kiek susivoktu...
Atsakyti
Nerami, o kodel nenuvaziuoji pas jos tevus su ja, ir issiaiskinkit viska iki gtalo, kad nesivbilktu tas seselis ant taves visa likusi gyvenima, kiap tu ju dukrai nepadejai.Baisu, kad taip savo zmones gali elgtis!
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2006 10 13, 18:36)
Nerami, o kodel  nenuvaziuoji pas jos tevus su ja, ir issiaiskinkit viska iki gtalo, kad nesivbilktu tas seselis ant taves visa likusi gyvenima, kiap tu ju dukrai nepadejai.Baisu, kad taip savo zmones gali elgtis!

MAN PATS KVAILIAUSIAS DALYKAS SITOJ SITUACIJOJ, KAD I SUAUGUSIU VAIKU KONFLIKTA KISASI JU TEVAI. NU BLIAM, MARAZMAS KAZKOKS doh.gif
Neverta vaziuoti. Geriausiu atveju busiu vel auklejama. Bandziau aiskinti, kai jie man paskambino, bet mano dedes zmona tik reke, o dede moralus skaite. Nieks net neplanavo manes klausytis. Ir neklausys.
Ir nesizeminsiu, nelysiu ten pas juos. As pati esu is labai neturtingos seimos, o jie turi didziuli nama katalogini toki, pinigu, bla bla ir visada buvo auksciau musu.
Ir nors dabar nebesu vargse mergaite nutysusiu megztiniu, jie mane mato taip pat.
Tegul mato.
Tada paskambine man prikiso, esa kazkada vaikysteje, kai neturejau kuo autis, batus man nupirke. Pasirodo, dabar turiu buti uz juos amzinai dekinga ir ju vaika islaikyti... unsure.gif aisku, jie ne puses tu islaikymo mastu nezino..

Isida, nu turiu tokia liga: jeigu myliu zmogu - visa save jam atiduodu nieko negailedama, bet tikedamasi to paties atsako... O va pasirodo, ateina laikas, pamatau viska realiai ir sprogstu blink.gif
Pirma karta supratau, kai ji manes net su gimtadieniu nepasveikino, paskui pradejau stebeti ir skaiciuoti.
Atsakyti
[quote=nerami,2006 10 13, 17:53]
MAN PATS KVAILIAUSIAS DALYKAS SITOJ SITUACIJOJ, KAD I SUAUGUSIU VAIKU KONFLIKTA KISASI JU TEVAI. NU BLIAM, MARAZMAS KAZKOKS doh.gif
Neverta vaziuoti. Geriausiu atveju busiu vel auklejama. Bandziau aiskinti, kai jie man paskambino, bet mano dedes zmona tik reke, o dede moralus skaite. Nieks net neplanavo manes klausytis. Ir neklausys.
Ir nesizeminsiu, nelysiu ten pas juos. As pati esu is labai neturtingos seimos, o jie turi didziuli nama katalogini toki, pinigu, bla bla ir visada buvo auksciau musu.
Ir nors dabar nebesu vargse mergaite nutysusiu megztiniu, jie mane mato taip pat.
Tegul mato.
Tada paskambine man prikiso, esa kazkada vaikysteje, kai neturejau kuo autis, batus man nupirke. Pasirodo, dabar turiu buti uz juos amzinai dekinga ir ju vaika islaikyti... unsure.gif aisku, jie ne puses tu islaikymo mastu nezino..

tai gal atsiusk jiems" ju dukruzes pirkiniu sarasa". Bet is kitos puses kam to reikia-dar apjuodins-va kokia viska paskaiciavo doh.gif
o man rodos si situacija nekaip kitaip ir nesibaigtu:1.ar ji amzinai ant tavo sprando.2. arba taip kaip daba ivyko
zodziu neprapuls mergaite gyvenime..
Atsakyti
QUOTE(nerami @ 2006 10 13, 17:53)
Tegul mato.
Tada paskambine man prikiso, esa kazkada vaikysteje, kai neturejau kuo autis, batus man nupirke. Pasirodo, dabar turiu buti uz juos amzinai dekinga ir ju vaika islaikyti... unsure.gif  aisku, jie ne puses tu islaikymo mastu nezino..

na tas tiesa, nieko nera blogiau, kai kisasi suaugusieji i suagusiuju reikalus, bet cia tai daugiau maziau isnaudojimas yra, tuo labaiu jei ju dukrtye pasakoja visiskai kitokia istorija.
Jei tau tai yra gerai, tai zinoma, tavo valia, bet as tavo vietoj netyleciau. Kiek taip gali ant galvos sik... doh.gif
Atsakyti
...kad ir šiandien-kalbuosi su drauge-neturi nė cento, nors turi 3 doh.gif doh.gif doh.gif vaikus. Nė nežada skolintis, nes siūliau labai nuoširdžiai,-ne, kad skolų nepasidaryti...Nesuprantu tokio požiūrio į gyvenimą ir vaikus. Paskolos suėda didelę dalį atlyginimo, vyras liaušius nesugeba padoriai uždirti schmoll.gif Nemoku aš taip gyventi-taupiai.Nemoku ir nenoriu mokėt-vaikus runkeliais maitint.
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2006 10 16, 17:50)
Nesuprantu tokio požiūrio į gyvenimą ir vaikus. Paskolos suėda didelę dalį atlyginimo, vyras liaušius nesugeba padoriai uždirti schmoll.gif

o kodel is karto vyras liaushius? o gal pati per ilgai namie su vaikais uzsisedejo? negalima taip jau is karto imt vyra ir kaltint. juk seima tai abu planavo g.gif

zinau dabar, kad uz toki pasisakyma cia mane daug kas "pasmerks", bet siemos finansine padetis priklauso nuo abieju. ir jei jau tu pinigeliu taip truksta, reikejo galvot pries susilaukiant 3 blink.gif vaiku.
Atsakyti