Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

QUOTE(mucho gusto @ 2006 12 15, 22:27)
tai va, gavau pernai nuo ju gimtadieniui dovanu sampuno. visai gal ir neblogas, bet... galiojimas buvo daugiau nei pries metus pasibaiges blush2.gif o karta uzsimirso, tai mano draugei (cia musu bendri draugai) padovanojo atgal dovana, kuria ji buvo kazkokia proga padovanojus blush2.gif gal pamirso, nuo ko gavo g.gif va cia tai taupumas doh.gif

čia ne taupumas schmoll.gif čia praktiškumas ir tuo pačiu namų išvalymas nuo nereikalingų daiktų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mutantė @ 2006 12 15, 15:19)
gerai kad nors ka nors atnese lotuliukas.gif nors as tai buciau pradejusi ir sakiusi tai va čia jusu saldainiai, o as padarysiu prie ju arbatos ar kavos
O gal jie to ir tikėjosi mirksiukas.gif

Gerą mintį davei... bigsmile.gif Tik gaila, kad jau su jais nebendrauju, tikrai taip padaryčiau... biggrin.gif

QUOTE(kuzla @ 2006 12 15, 16:52)
Taaaaip... Ir man teko su tokiais gyvenime susitikti... Jie labai pasiturintys... bet tikriausiai didesniu skrebuciu taip ir neteko man sutikti... Isivaizduokit.. Anksciau buvau labai artima su savo ex... Dirba jis gydytoju. Veliau issiskyrem, kai suzinojau apie jo romana darbe. Skrebuciams esu lyg ir gimine. Taciau, is gydytojo jie gauna bangesniu dovanu. Tai dabar, kai yra gimtadienis.. "draugai" kviecia mano ex su naujaja drauge i pokyli... o mane- veliau, dovanas atnesti... Idomumo delei.. Mane jie visad pasveikina, nepamirsta atsiusti.. sms.

unsure.gif blink.gif doh.gif aš vietoje tavęs tikrai neičiau schmoll.gif Pas mane iš vis - jei bendrauja su mano ex, su kuriuo aš nebendrauju, tai tokių draugų atsisakau... rolleyes.gif Kam reikia, kad paskalos keliautų tongue.gif
Atsakyti
yra tokie draugai ir pas mus taupus labai. tiesa pasakius nepatinka ziauriai man jie, nes kiekviena centa skaiciuoja ... bet is kitos puses kiek turiu draugu kurie vadinami "skrudzai" tikrai daug sutaupo ir geriau gyvena g.gif sakiau ir mums reikia pradeti spausti lotuliukas.gif
Atsakyti
Dabar susimasčiau g.gif Aplink mus juk yra visokių žmonių. Yra išlaidaujančių, bet ir galinčių sau tai leisti. Yra išlaidaujančių, bet darančių tai kitų akivaizdoje, o namuose vos galą su galu suduria. Yra taupančių, nes juos varžo kažkokie įsipareigojimai ir yra tokių, kurie iš esmės yra taupūs. Mano įsitikinimu, jei žmogus taupo (tie, juokais vadinami "skrudžai") tai jie taupo ir savo namuose, ir eidami kur kitur.
Kažkaip nesusidūriau su žmonėmis, kurie tik sau leidžia prabangius pirkinius g.gif
Papildyta:
QUOTE(Shyna @ 2006 12 14, 18:50)
Na tokie skirtumai yra, bet jei jau tie kurie ten turi ryškiai smarkiai didesnes pajamas nesugeba prisiderinti prie kitų, tuomet manau čia jau klausimas ar tikrai draugai. Na jei tikri draugai tai turi suprasti kad jiems lengviau prisiderint ir taip ir elgtis.

Aš bene vienintelė draugų rate turiu automobilį ir visada visus vežioju - ir jei nepasiūlo patys niekad neprašau už degalus - nagi kam, aš prieš planuodama tą išvyką jau paskaičiuoju ar galiu sau leisti ir viskas - juk ir pati gerai praleidžiu laiką - jei nevežčiau tai išvis niekas neįvyktų - kas man iš to?

Yra ir žymiai didesnes pajamas turinčių draugų bet neatsisako kartu praleisti laiką gamtoje - miega tose pačiose palapinėse, maudosi tame pačiame vandenyje - ir ką? Gal ir nuvažiuoja kitu metu į užsienį pasižmonėt, ale tai ne tokia ir didelė kliūtis - pažiūrim kartu foto ir pasidžiaugiam. O jei geria išskirtinį vyną tuomet patys jo ir gali atsinešti. Na pas mus įprasta atsinešti patiems gėrimą kurį nori gert, o jei tik arbatos - tuomet sausainiukų kokių.

Dabar pagalvoju - gi labai dažnai būna kad po kokio tūso mintam kone makaronais nes išleidžiam virš plano. Na ir kas? Draugai yra draugai - jie taip pat dėl mūsų daug padaro (kaip smagu kai po kelionės orouoste pasitinka su duona ir druska (čia rimtai) atvažiavę per pusę Lietuvos traukiniu - vien tam kad pasitikt ir palydėt namo, na ir pan.).

Aš sutinku su šiom mintim. Visu 100 proc. Mes ne visada galim leisti sau paskanauti geresnio vyno, bet mūsų draugai be problemu šiuo klausimu pasirūpina. Aš tuo tarpu iškepu sausainių blush2.gif ar padarau kokių salotų. Ir visi būna patenkinti. Dar niekad neišgirdau, kad esam labai taupūs. Manau, kad mes atsirenkam su kuo draugauti pagal pomėgius ir interesus. Su vienais geriam vyna, su kitais sėdim ir valgom namuose daytą tinginį. Jei tarp draugų pradeda brautis pinigai, tai reikia gerai pagalvoti ar tai draugystė... Bet čia mano nuomonė
Atsakyti
QUOTE(kuzla @ 2006 12 15, 15:52)
Taaaaip... Ir man teko su tokiais gyvenime susitikti... Jie labai pasiturintys... bet tikriausiai didesniu skrebuciu taip ir neteko man sutikti... Isivaizduokit.. Anksciau buvau labai artima su savo ex... Dirba jis gydytoju. Veliau issiskyrem, kai suzinojau apie jo romana darbe. Skrebuciams esu lyg ir gimine. Taciau, is gydytojo jie gauna bangesniu dovanu. Tai dabar, kai yra gimtadienis.. "draugai" kviecia mano ex su naujaja drauge i pokyli... o mane- veliau, dovanas atnesti... Idomumo delei.. Mane jie visad pasveikina, nepamirsta atsiusti.. sms.

aš tai pasiteiraučiau, kodėl man į pokylį negalima g.gif o po to vis tiek neičiau
Atsakyti
QUOTE(kuzla @ 2006 12 15, 16:52)

giminystės ryšiai neįpareigoja kviest tavęs į balių schmoll.gif
o iš kur tu žinai, kad jie kviečia tavąjį ex tik dėl dovanų? g.gif patys sakė? o kodėl manai, kad tave kviečia tik tam kad dovanas atnešt? taip ir sako - ateik su dovanom doh.gif nepagalvojai, kad ex yra jiems priimtinesnis žmogus, draugas nei tu, todėl ir yra kviečiamas į balių?
Atsakyti
QUOTE(kuzla @ 2006 12 15, 15:52)

Jei jie pasiturintys, tai ir balius gal buvo OHHHOOOOO. Tai, kad tu nesijaustum ne savo rogėse, tave pakvietė vėliau, ramesnėj aplinkoj atšvęsti. O dėl sms atsiuntimo gimtadienio proga... juk rašei "visada" tai padaro. Manau tai gražus žestas - juk tave visada prisimena.
O dėl tų ex.... gal tavo "skrebučių" ir to ex interesai sutampa, turi daug bendro. Todėl ir bendrauja. Pati sakai, kad su "skrebučiais" giminiuojiesi, tai dėl to jie negali dabar bendrauti su žmonėm? Gal jie net neprisimena tavęs tuo metu, juk temų pokalbiams gali būti n.... Beje, o kas būtų jei jie netikėtai taptų kaimynais, ar darbo vieta sutaptų? Tokiu atveju keisti butą ar išeiti iš darbo reikia? Nu gal g.gif Bet man toks požiūris kvailas, juk anksčiau ar vėliau susitinki su žmonėmis - Lietuva juk švogerių kraštas biggrin.gif
Atsakyti
Labai jau taupiu draugu neturiu...nors ir pati nesu labai islaidi, viska visada apsiskaiciuoju, jei per daug isleidziu kt menesi pasispaudziu...bet is sono niekas nepastebi, visada sau leidziu ko noriu...o labai taupiu ir nemegstu, jei eini i svecius toks vaizdas kad skaiciuoja kiekviena gurksni, kasni ir pan...arba jei kur iseini, tai eina kur tik viskas pigiau...juk ne kiekviena diena eini ir leidi sau atsipalaiduot...mano gyvenimo MOTO - gyvent, kad butu gera ir malonu...smile.gif jei taip nera, reiskias reikia kazka keisti...
Atsakyti
nelabai suprantu taupumo vardan taupumo. Tokiu pavyzdžiu matau savo anytą, ji žmogus geras, bet....gaudami ir atlyginimus ir pensijas abu su uošviu valgo na ššššš...atsiprašau, kada koki drabuželį ne iš padėvėtų drabužių pirko neprisimenu.
Namas neremontuotas nuo caro laikų, turi tik vieną sūnų (mano vyrą) per visą mūsų vedybinį gyvenimą 13 metų nėra davę nei lito, anūkų su gimtadieniais nesveikina nors gimtadieniuose dalyvauja. Mes juos visada sveikiname su visomis progomis. Kiek sąskaitose turi pinigų galiu tik numanyti.....o blogiausia, kad kai sovietų laikas pinigelių buvo pritaupę keliems namams jie prapuolė...dabar atgaus tik po 6000 litu. Tai va ir amžinai dejuoja kaip viskas brangu, vyras neištveria tai kuro įmašiną jiems užpila nuperką, tai kuro namui...o svarbiasia, kad jie nors turi pinigų net senatvėje nepamato pilnaverčio gyvenimo. Aišku, čia jų reikalas, niekada jiem nesakiau, bet ....jums supermamos galima.
Atsakyti
QUOTE(AMELY @ 2007 01 30, 19:18)
nelabai suprantu taupumo vardan taupumo. Tokiu pavyzdžiu matau savo anytą, ji žmogus geras, bet....gaudami ir atlyginimus ir pensijas abu su uošviu valgo na ššššš...atsiprašau, kada koki drabuželį ne iš padėvėtų drabužių pirko neprisimenu.
Namas neremontuotas nuo caro laikų, turi tik vieną sūnų (mano vyrą) per visą mūsų vedybinį gyvenimą 13 metų nėra davę nei lito, anūkų su gimtadieniais nesveikina nors gimtadieniuose dalyvauja. Mes juos visada sveikiname su visomis progomis. Kiek sąskaitose turi pinigų galiu tik numanyti.....o blogiausia, kad kai sovietų laikas pinigelių buvo pritaupę keliems namams jie prapuolė...dabar atgaus tik po 6000 litu. Tai va ir amžinai dejuoja kaip viskas brangu, vyras neištveria tai kuro įmašiną jiems užpila nuperką, tai kuro namui...o svarbiasia, kad jie nors turi pinigų net senatvėje nepamato pilnaverčio gyvenimo. Aišku, čia jų reikalas, niekada jiem nesakiau, bet ....jums supermamos galima.

Nepergyvenk taip stipriai, kai pasimirs, visa sukrauta turteli vieninteliam suneliui paliks biggrin.gif Cia as siek tiek pasisaipiau, ka cia ir pridursi... g.gif
Atsakyti
manau, kad taupūs draugai yra net labai gerai tada, kai pats nenori išlaidauti clap.gif
Atsakyti
QUOTE(AMELY @ 2007 01 30, 20:18)

Va niekaip nesuprantu tokių žmonių,sakyčiau taupo kažkam,baldams,remontams,kelionėms,o čia į kojinę kiša ir dar dejuoja.Reikia skaniai valgyti,prisižiūrėti sveikatą,juk su saule negyvensi,o po žemėm pinigų nereikia.
Mano teta,dabar našlė,vaikų neturi.Spaudikė nereali.Sakau teta,leiskit pinigus,aišku,protingai,po mirties ištaškys kažkas,o jūs vargstat,gailit.Tai padarė išvadas,susitvarkė butą,langus,susipirko buitinę techiką ir dar daug daug liko.
Aš galvoju,kad nereikia pinigams tarnaut,tegul jie mums tarnauja,kad tik jų būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyglė: 02 vasario 2007 - 21:45