Dabar susimasčiau

Aplink mus juk yra visokių žmonių. Yra išlaidaujančių, bet ir galinčių sau tai leisti. Yra išlaidaujančių, bet darančių tai kitų akivaizdoje, o namuose vos galą su galu suduria. Yra taupančių, nes juos varžo kažkokie įsipareigojimai ir yra tokių, kurie iš esmės yra taupūs. Mano įsitikinimu, jei žmogus taupo (tie, juokais vadinami "skrudžai") tai jie taupo ir savo namuose, ir eidami kur kitur.
Kažkaip nesusidūriau su žmonėmis, kurie tik sau leidžia prabangius pirkinius
Papildyta:
QUOTE(Shyna @ 2006 12 14, 18:50)
Na tokie skirtumai yra, bet jei jau tie kurie ten turi ryškiai smarkiai didesnes pajamas nesugeba prisiderinti prie kitų, tuomet manau čia jau klausimas ar tikrai draugai. Na jei tikri draugai tai turi suprasti kad jiems lengviau prisiderint ir taip ir elgtis.
Aš bene vienintelė draugų rate turiu automobilį ir visada visus vežioju - ir jei nepasiūlo patys niekad neprašau už degalus - nagi kam, aš prieš planuodama tą išvyką jau paskaičiuoju ar galiu sau leisti ir viskas - juk ir pati gerai praleidžiu laiką - jei nevežčiau tai išvis niekas neįvyktų - kas man iš to?
Yra ir žymiai didesnes pajamas turinčių draugų bet neatsisako kartu praleisti laiką gamtoje - miega tose pačiose palapinėse, maudosi tame pačiame vandenyje - ir ką? Gal ir nuvažiuoja kitu metu į užsienį pasižmonėt, ale tai ne tokia ir didelė kliūtis - pažiūrim kartu foto ir pasidžiaugiam. O jei geria išskirtinį vyną tuomet patys jo ir gali atsinešti. Na pas mus įprasta atsinešti patiems gėrimą kurį nori gert, o jei tik arbatos - tuomet sausainiukų kokių.
Dabar pagalvoju - gi labai dažnai būna kad po kokio tūso mintam kone makaronais nes išleidžiam virš plano. Na ir kas? Draugai yra draugai - jie taip pat dėl mūsų daug padaro (kaip smagu kai po kelionės orouoste pasitinka su duona ir druska (čia rimtai) atvažiavę per pusę Lietuvos traukiniu - vien tam kad pasitikt ir palydėt namo, na ir pan.).
Aš sutinku su šiom mintim. Visu 100 proc. Mes ne visada galim leisti sau paskanauti geresnio vyno, bet mūsų draugai be problemu šiuo klausimu pasirūpina. Aš tuo tarpu iškepu sausainių

ar padarau kokių salotų. Ir visi būna patenkinti. Dar niekad neišgirdau, kad esam labai taupūs. Manau, kad mes atsirenkam su kuo draugauti pagal pomėgius ir interesus. Su vienais geriam vyna, su kitais sėdim ir valgom namuose daytą tinginį. Jei tarp draugų pradeda brautis pinigai, tai reikia gerai pagalvoti ar tai draugystė... Bet čia mano nuomonė