Manau nieko bloga, kai zmogus taupo, taciau ne kito saskaita. Kazkada pati, studentavimo laikais, kai pinigeliu ne marios, nuomodavau savo buto viena kambari. Pora metu gyvenau su giminaiciu, kuris daznai veluodavo pinigelius sumoketi - mat vargsai darbdaviai mazai moka. Tai vis reikdavo priminti ikyriai, kad laikas atsiskaityti. Is anksto buvom sutare laikytis tam tikru taisykliu, o jei kas blogai, nepatinka - is kart sakyti vienas kitam. Si taisykle veike, iskyrus viena vieta - maista. Ne karta matydavau, kad isisukdavo i mano maista. Nors praejo jau keli metai, lig siol pamenu kai grizau po egzaminu, visa nakti nemiegojusi, be jegu, pinigine beveik tuscia, o namie zinojau yra dar keli kiausiniai, duonos ir uogienes ant stiklainiuko dugno. Puota studentei. Atidarau saldytuva... anei kiausiniu, anei duonos, net stiklainiukas uogienes islaizytas..... Vos neverkiau. Kai pasakiau giminaiciui "brangiajam", kodel jis suvalge mano maista, jis pasake, kad valgyti norejo. Na sakau dabar as noriu, bet neturiu pinigu nusipirkti. Jis pasisiule nurpirkti.... rytoj ... ir nuejo miegoti. Tiesa, to rytoj taip ir nesulaukiau... Kai supratau, kad i mano maista jis vistiek kėsinsis, o su giminaiciu pyktis kazkaip nesinorejo, pasiuliau pati gaminti, tik produktus pirktis per puse. Jam mintis patiko, as kelis sykius padariau vakariene. Bet produktu taip is jo ir nesulaukusi, vel pradejau gamintis tik sau. Cia siuo atveju, net ne taupumas, o piktybiskas naudojimasis kitais asmenimis.
Papildyta:
O cia kelios istorijos apie taupuma.
Turejom toki bendradarbi. karta i bendra sunestini baliuka darbe jis atsinese nugerto brendzio buteliuka, o paskui kas liko tam buteliuke - issinese. Idomiausia tai, kad visos vaises, kas likdavo po tokiu baliuku, ir likdavo darbe. Taciau, net ir zinodami jo buda, visi issizioje liko, kai karta sventeme gamtoje. Buvo kepamos desreles, baliukas tik isivaziaves, o jis jau dar neiskeptas desreles krovesi i savo masina... Didelis koletyvas, desreliu daug.... Visi is tos nuostabos net nesugebejo ko nors pasakyti....
pas mus tai toks bendras draugas yra, tai nors pinigų turi, bet kitų sąskaita labai mėgsta suktis. jei pietaujam kartu, tai mano vyras visada daugiau sumoka ir ne todėl, kad storesnis:), bet todėl, kad anas tyčia mažiau duoda. arba giriasi porą savaičių, jei kokį ššššš.. pigiai nusiperka, kuris visų nuostabai veikia. nu bet skrudžų skrudžas toks. fui, baisu.
Oi, turim ir mes tokių draugų... Vieni taupo namie net maistui, tad , kai atsiveda vaikus, tie kemša saldainius, kol apsivemia... Aišku, jiems nieko nesakau, bet man tai nenormalu...
Arba turiu draugę, kuri man rašo e-mailą: paskambink, kai galėsi... Tai jai, matai, pokalbiai kainuoja, o man?... Kam tada tas telefonas, jei neišgali pasiskambinti? O jei užėjo noras paplepėti, tai pati ir skambink, kodėl mano sąskaita?
Dar atsimenu, kai buvau studentė, turėjau tokią draugę. Skambina vakare, sako, liūdna, atvažiuok paplepėti, atsivežk vyno, tortą... Aš supratau, kad jei nereiktų lėkti dabar iš namų, tai atvažiuodama nupirksiu, po to jau pasidalinsim... Aha... Net nepaklausė ar iš mandagumo nepasiūlė...
Žodžiu, yra įdomių žmonių... Bet ką darysi, gal ir aš kam nors keistai elgiuosi...
Arba turiu draugę, kuri man rašo e-mailą: paskambink, kai galėsi... Tai jai, matai, pokalbiai kainuoja, o man?... Kam tada tas telefonas, jei neišgali pasiskambinti? O jei užėjo noras paplepėti, tai pati ir skambink, kodėl mano sąskaita?
Dar atsimenu, kai buvau studentė, turėjau tokią draugę. Skambina vakare, sako, liūdna, atvažiuok paplepėti, atsivežk vyno, tortą... Aš supratau, kad jei nereiktų lėkti dabar iš namų, tai atvažiuodama nupirksiu, po to jau pasidalinsim... Aha... Net nepaklausė ar iš mandagumo nepasiūlė...
Žodžiu, yra įdomių žmonių... Bet ką darysi, gal ir aš kam nors keistai elgiuosi...
Yra ir pas mus labai taupių draugų. Nesistengiu visada išlaidauti daugiau nei jie.
Man rodos, chia jau nebe taupumas, o shykshtumas ir kito zhmogaus ishnaudojimas...
QUOTE(dygle @ 2007 02 09, 10:37)
na sitas atvejis tai turbut dazniausiai pasitaikantis

QUOTE(mucho gusto @ 2006 12 15, 21:27)
o karta uzsimirso, tai mano draugei (cia musu bendri draugai) padovanojo atgal dovana, kuria ji buvo kazkokia proga padovanojus
gal pamirso, nuo ko gavo
va cia tai taupumas 

čia atsikratymas nereikalingų daiktų

Nu kad prisiskaiciau sitoj temoj siaubiaku. Rodoos as tokiu draugu neturiu, bet kai pagalvojau gerai tai prisiminiau. O gi viena buvusi kursioke, daro valgyti labai mazais kiekiais ir siaubingai neskaniai, buvom pas ja baliuj o vyro brolis sunu dabojo. Tai kai gryze is baliaus lekem i saldyttuva, tai tik uzpakaliai is jo kysojo. Giminaitis vos nesprogo is juoko:- sako superinis balius buvo, kad tokie alkani gryzot. O karta ji atejo pas mane i svecius, o as kaip tik baigiau cipelinus virti, sakau sesk pavalgysi, o ji:
- Zinai as nenoriu, bet galetum ideti i maiseli, tai vyrui parnesciau, pietu nereiketu daryti. Tai as kai durnele ir prikroviau, negi idesi viena ar du
Vot zmones uztai ir gyventi moka. Nors taupumas man patinka, bet sykstumo tai pakesti negaliu. turiu viena taupia drauge, ji tikrai moka is nieko valgyti pagaminti, ir as is jos ismokau kai kokiu gudrybiu. Pavyzdziuj jei lieka manu koses, is jos labai skanus blynai iseina, imusi kiausini, truputi cukraus ir miltu, sunus netgi specialiai praso virti daug manu koses, kad dar ir blynams liktu. pabandykite, tikrai patiks, labai purus ir skanus blyneliai, tik gerai reikia kose isplakti. Nu vot kai pavariau
- Zinai as nenoriu, bet galetum ideti i maiseli, tai vyrui parnesciau, pietu nereiketu daryti. Tai as kai durnele ir prikroviau, negi idesi viena ar du

QUOTE(Knifofija @ 2007 02 16, 14:29)
Nu kad prisiskaiciau sitoj temoj siaubiaku. Rodoos as tokiu draugu neturiu, bet kai pagalvojau gerai tai prisiminiau. O gi viena buvusi kursioke, daro valgyti labai mazais kiekiais ir siaubingai neskaniai, buvom pas ja baliuj o vyro brolis sunu dabojo. Tai kai gryze is baliaus lekem i saldyttuva, tai tik uzpakaliai is jo kysojo. Giminaitis vos nesprogo is juoko:- sako superinis balius buvo, kad tokie alkani gryzot. O karta ji atejo pas mane i svecius, o as kaip tik baigiau cipelinus virti, sakau sesk pavalgysi, o ji:
Vot zmones uztai ir gyventi moka. Nors taupumas man patinka, bet sykstumo tai pakesti negaliu. turiu viena taupia drauge, ji tikrai moka is nieko valgyti pagaminti, ir as is jos ismokau kai kokiu gudrybiu. Pavyzdziuj jei lieka manu koses, is jos labai skanus blynai iseina, imusi kiausini, truputi cukraus ir miltu, sunus netgi specialiai praso virti daug manu koses, kad dar ir blynams liktu. pabandykite, tikrai patiks, labai purus ir skanus blyneliai, tik gerai reikia kose isplakti. Nu vot kai pavariau

o receptėlį konkrečiau galima?

reikia manų košę išvirti, kiaušas, miltas, druska ir vsio?
dievinu blynus, tokių dar nevalgiau
QUOTE(Bajm @ 2007 02 16, 15:37)
o receptėlį konkrečiau galima?

Atsalusi (vakarykscia) manu kose, ipilti truputi pieno, gerai ismaisyti, imusti kiausini truputis cukraus ir miltu tiek, kad pasidarytu tirstoka blynine tesla. Stai ir visa receptura, skanu, o svarbiausia koses likutis isnaudojamas (anksciau ismesdavau). O dabar seimyna su malonumu suvalgo ir dar papraso.
Oi, turiu ir aš vieną kolegę - nesvietną taupuolę
Uždirba ji nei daug, nei mažai - 1 500 Lt, vyras kiek daugiau, tai nepasakyčiau, kad šeima vos galą su galu suduria. "Laimei", dirbu su ja viename kabinete, tai ko tik neprisižiūriu ir neprisiklausau
Rodos, jauna motera (27 m.), ale jau taip viskam šykšti, ypatingai, kai reikia už paslaugas mokėti
. Jei sąskaita už telefoną ateina vos pora litukų daugiau nei abonentinis mokestis, kaip mat pasišiaušia, griebia į rankas skaičiavimo mašinėlę ir visą dieną burba, kad ji tikrai negalėjo tiek pripliurpti. Sykį net skambino į atstovybę aiškintis, kaip čia yra
Niekad nepietauja, nes, pasak jos, tai kainuoja (apie viešo maitinimo įstaigas net nedrįstu užsiminti) - šitas punktas man visiškai nesuvokiamas
. Į bendradarbių pasisidėjėmus po darbo niekad "nepasirašo", nes tai irgi pinigų švaistymas, dėl to kolektyvas jos niekur jau nebekviečia. Neseniai nusipirko 2003 m. automobilį
Vos šoko negavau, kai sužinojau, kiek už jį suplojo.